2023-06-27 466 瀏覽
當日大概6:00pm左右到舖頭攞飛,7:15pm左右已成功入座👍🏽前面等左超過30張飛,壽司郎嘅風潮睇嚟仲繼續緊!壽司郎作為一間壽司店,最令人印象深刻嘅當然係…甜品🤣卡達拉娜返左嚟,仲係增量裝。依然係表層脆下層軟,好好味😋芭菲亦係咁好食,朱古力醬、雪糕、脆脆,層次分明🤣👍🏽仲有呢個蘋果型嘅雪芭,果汁味濃…雖然佢個樣唔係好睇得出係咩🤣🤣但可能實在太專注係食甜品上,加上繁忙時間只有90分鐘時間食,雖然有試過新款,但對大部分食過嘅壽司都無咩印象,只可以話水準正常?

壽司郎作為一間壽司店,最令人印象深刻嘅當然係…甜品🤣

2023-06-14
90 分鐘 (堂食)
2023-06-23 438 瀏覽
壽司郎每一期都有唔同壽司款式嘅主題,唔同主題都有唔同壽司嘅風味,壽司質量新鮮,味道10分唔錯,仲有不同嘅炸物,同埋甜品,每次去到都會食到好飽咁出返嚟,價錢亦都平民
2023-06-19 473 瀏覽
壽司郎是一家值得推薦的壽司連鎖店,其長沙灣分店的壽司選擇豐富,而且新鮮美味。我在早上到店時,已經有十多個人在排隊等候,但是服務員待人親切,讓人感到很舒適。雖然需要等待約30分鐘,但是當日店滿座,這也是可以理解的。當我品嚐到壽司時,我對他們的新鮮程度和口感印象深刻。三文魚刺身非常新鮮,入口即化,讓人回味無窮。壽司的選擇也很多,吞拿魚的選擇尤其豐富,可以滿足不同人的口味需求。此外,他們的壽司也沒有添加太多醬料,保留了原味,讓人能夠真正品味到食材的風味。總的來說,壽司郎的壽司質量非常優秀,服務也很好。唯一需要改進的是等候時間,但是這也是因為店內客人眾多所致。如果他們能夠增加座位,改善空間問題,讓客人能夠更舒適地用餐,那麼這家壽司店就會更加完美了。我會再來這裡用餐的。
2023-06-16 308 瀏覽
我最近去了壽司郎餐廳,試了他們的壽司。整個用餐體驗非常美妙!壽司的口感很鮮美細膩,色澤鮮亮,每一口都令人愉悅。他們的銀鱈魚腩壽司是我的最愛,特別是如果加上一點醋醬油和芥末,味道更加美味。餐廳的環境也很舒適,現代化的裝潢讓人感到很放鬆。服務員也很熱情且專業,能耐心地解答客人的問題。總而言之,壽司郎是一家高品質的餐廳,非常值得一試!
2023-06-01 477 瀏覽
Have heard of this famous dessert from Sushiro for soooo long and we can’t believe that it tasted THAT GOOD! it’s a piece of rectangular dessert It looks like cheesecake The top is brûléed with crispy caramel And the main body is a chilled piece of cake/custard/ ice cream texture Oh my goodness it tasted divine Everyone should try this dessert out if they made it to Sushiro (yes it’s still a long queue and the fad didn’t fade yet) My sister even wanted one extra piece for takeaway!
It looks like cheesecake
卡達拉娜
卡達拉娜
2023-04-26 472 瀏覽
自從壽司郎喺樓下商場開咗之後,基本上每個月都會食一次,試下當月新品,又可以儲下印花換小禮物。前排試咗4月嘅新品,覺得比起之前嘅新品稍為遜色,特別係甜品,無咩驚喜,味道只係一般。今個月推出嘅三貫盛都幾抵,香蔥三味最惹味!魷魚🦑一般啦,無咩特別。周打蜆肉湯麵幾好食,本身鍾意呢類湯底。最鍾意嘅壽司都係燒鱈魚子配忌廉芝士,鹹香嘅魚子遇上軟滑忌廉芝士🧀️,好好食!每次都會叫!今次兩款新甜品都試咗,鍾意布甸多啲,口感比較厚實,唔係好滑嗰種。脆皮朱古力香蕉雪糕蛋糕比較甜,我就一般啦。4月新品唔算好出色,期待5月新品😆

4月新品唔算好出色,期待5月新品😆
2023-04-24 385 瀏覽
上星期六好想食壽司🍣,大約六點去到新都會廣場壽司郎,到門口先至知道停止攞飛,令我非常失望,今次揀左荔枝角店,特登早D五點左右到,等左大約過半鐘。四月期間限定壽司郎人氣三味原隻日本產帆立貝、赤蝦、大切三文魚,有我至愛食既帆立貝壽司,大隻又鮮甜真烏賊三味魷魚🦑,真烏賊、真烏贼鰭,非常有嚼口。貝三味北寄貝、 赤貝、海螺片,正常味道!軍艦三味蒽花吞拿魚、飛魚子、甜蝦🍤,味道一如既住。醬燒鰈魚鰭邊、壽喜燒牛排炙燒過魚鰭油脂強勁,入口融化,牛排都一樣,牛味重可惜好嚡。白子冇味道,下次不會揀仲有揀咗呢幾款,整體而言,平靚正
,今次揀左荔枝角店,特登早D五點左右到,等左大約過半鐘。

四月期間限定

壽司郎人氣三味

真烏賊三味
魷魚🦑,真烏賊、真烏贼鰭,非常有嚼口。

貝三味
北寄貝、 赤貝、海螺片,正常味道!

軍艦三味
蒽花吞拿魚、飛魚子、甜蝦🍤,味道一如既住。

醬燒鰈魚鰭邊、壽喜燒牛排
炙燒過魚鰭油脂強勁,入口融化
,牛排都一樣,牛味重可惜好嚡。

白子
冇味道,下次不會揀

仲有揀咗呢幾款,整體而言,平靚正

2023-04-23
90 分鐘 (堂食)
  • 醬燒鰈魚鰭邊
  • 帆立貝
  • 赤蝦
  • 赤貝
2023-04-24 322 瀏覽
係壽司郎退步咗定係我期望太高🤭 定係因為等咗一個鐘覺得要拎返相應嘅質素🤔️ 定係我叫嘅嘢好多地方都有得食🙈 卡達拉娜同蟹柳天㷌羅係我嚟到必嗌嘅🧐 其他好似都係咁佢雖然有啲通常你去Omakase先食到嘅嘢,好似鱈魚白子軍艦、北海道漬鯡魚卵軍艦、金目鯛天婦羅,但如果第一次係選擇係到食嘅人,我都相信會有啲抗拒🫠 佢唔係唔好食,但係唔稱得上好食🧐 同埋壽司郎人氣三味嗰賣相都有啲醜😅 希望再下次我嚟嘅時候會有改善🙃

今日又去長沙灣壽司郎,5點半左右拎飛排左大概1個鐘15分入坐見到牆上有4月新品叫左幾款黎試♥️軍艦三貫 $17有吞拿魚蓉、烏魚子、甜蝦呢三款都食過 咁樣配搭感覺性價比高,因為一次可以食到3個唔同嘅味道真烏賊三味 $17有三款魷魚,不過除咗白色個舊,其餘兩舊薑味比較重香蔥三味 $22有三文魚腩、赤蝦、魷魚香蔥加左啲沙律醬係面夾埋黎食,好味道呀!呢個又係性價比高之選👍🏻周打蜆湯拉麵見到賣相,感覺係有心思有啲好香口嘅菇,加上湯底好濃郁,仲有小小香草碎增加左個香味,同個湯好夾,又係推介之選呀!!希望可以長註餐牌入面焦糖布甸🍮焦糖布甸驚喜較少,布甸質感唔夠滑身正常味道,始終都係原味娜娜最好其餘食嘅蝦正三味一如既往嘅好 鮟鱇魚乾份量性價比高,完全滿足到鮟鱇魚乾愛好者滿滿沙律醬蟹柳壽司$12特大吞拿魚腩油脂分泌得好,入口就溶芝士三文魚同薯條都係我必點之選總結:長沙灣壽司郎係keep到水凖
今日又去長沙灣壽司郎,5點半左右拎飛
排左大概1個鐘15分入坐
見到牆上有4月新品叫左幾款黎試♥️
軍艦三貫 $17
有吞拿魚蓉、烏魚子、甜蝦
真烏賊三味 $17
有三款魷魚,不過除咗白色個舊,其餘兩舊薑味比較重
香蔥三味 $22
有三文魚腩、赤蝦、魷魚
周打蜆湯拉麵
見到賣相,感覺係有心思

焦糖布甸🍮
焦糖布甸驚喜較少,布甸質感唔夠滑身
正常味道,始終都係原味娜娜最好

其餘食嘅蝦正三味一如既往嘅好
鮟鱇魚乾份量性價比高,完全滿足到鮟鱇魚乾愛好者
滿滿沙律醬蟹柳壽司$12
特大吞拿魚腩油脂分泌得好,入口就溶

芝士三文魚同薯條都係我必點之選

總結:長沙灣壽司郎係keep到水凖

2023-04-05 204 瀏覽
又係壽司郎,餐廳已經食過好多轉,但係唯獨未試過長沙灣呢間。長沙灣壽司郎下午時段都係要等位的,中午放飯時間超級多人,然後等到差唔多晏晝一點幾至兩點就開始小人,建議唔趕時間嘅人可以下午茶去壽司水準同其他分店差唔多,可能呢間比較多人,轉頭比較快,食落嘅魚生都覺得比較新鮮。服務員都係後生女比較多,好似全個樓面都冇男人🤣服務一如既往日本質素,平價迴轉壽司不過不失👌🏻如果要計性價比嘅話我覺得都值得排隊過嚟試一試
又係壽司郎,餐廳已經食過好多轉,但係唯獨未試過長沙灣呢間。

服務員都係後生女比較多,好似全個樓面都冇男人🤣

服務一如既往日本質素,平價迴轉壽司不過不失👌🏻

如果要計性價比嘅話我覺得都值得排隊過嚟試一試
2023-03-27 222 瀏覽
下午茶時間經過壽司郎,竟然唔使排隊就入到,雖然唔係好肚餓,不過我就唔放過個機會🤣衝左入去食幾件壽司🍣 呢間壽司嘅質素都唔錯,最緊要係可以食個甜品,最好味係抹茶芭菲
2023-03-11 196 瀏覽
喺疫情期間呢幾年,我地香港人冇得番”鄉下”,呢段艱難嘅時間係「壽司郎」陪伴住我地,幫我地搵番日本嘅味道!宜家佢有難,我地當然要挺身而出支持啦🫡🫡#撐撐壽司郎行動

#撐撐壽司郎行動

2023-03-01
2023-03-10 178 瀏覽
壽司郎的壽司飯煮得好恰到好處,有啲Q彈,但又唔會太硬;海鮮都好鮮美,尤其係吞拿魚壽司。至於茶碗蒸,佢哋嘅湯汁真係好濃郁,令人一啖之後就想再嚐多幾口。加埋啲蔥花、蝦肉、蛋黃等等,口感好滑嫩,真係一道好適合作為開胃菜或者主菜嘅料理。火炙芝士三文魚壽司,口感柔軟,結合了燒烤的香氣,非常美味。而壽司飯也煮得十分入味,配合起來味道很協調。在壽司上面的cheese非常濃郁,口感滑嫩,還有微微的焦香味,與三文魚的鮮美完美融合。整道壽司既有鮮美的海鮮味道,也有cheese的豐富口感。

• 茶碗蒸
  • 吞拿魚
2023-03-08 157 瀏覽
荔枝角壽司郎係正工商區,仲要對面係戲院,所以呢間一直都係排隊排到傻,收工夜晚去食要排起碼2個鐘,好彩fd 子早早就拎定籌食壽司梗係狂點新鮮刺身啦,生甜蝦,牡丹蝦,帶子,拖羅果啲一定要食,新鮮好鮮甜唔在講,佢嘅炸物我都鍾意食,即叫即炸,佢嘅甜品都好出色,其他嘢都keep到 抵讚

抵讚
2023-02-23
120 分鐘 (堂食)
每月一餐壽司郎🍣❤️ (回顧)今次係我第一次喺壽司郎食炸鮮奶同牛奶雪糕☺️ 估唔到會有炸鮮奶!雖然內裹嘅鮮奶條入口唔算太軟滑,但味道都唔錯嘅!而牛奶雪糕🍦難怪係招牌之一,真係幾好食!甜得嚟有濃濃奶香味,係典型日式牛奶雪糕的味道😋🥛我自己就鐘意食蝦三味🦐,好食又夠抵食呀嘛!!😙帆立貝又夠鮮味!而媽媽就鐘意食各款口味嘅三文魚壽司🐟🍣~而白子呢,就係我地2個都鐘意食嘅!媽媽試過一次之後,都鐘意左食白子~~
每月一餐壽司郎🍣❤️ (回顧)

而媽媽就鐘意食各款口味嘅三文魚壽司🐟🍣~