2025-01-03
拎住infinitecreditcard,即日起至2025年3月31號 憑卡就可享有特選餐牌買一送一優惠。前菜拼盤:海蜇冷鮑魚、黑松露雜菌芋盒、井崗山豆腐皮賣相符合酒店Standard,食物質素也是預期之上。 最特別是黑松露雜菌芋盒,炸得香亦吃到松露味而不油,配有菇的口感好突出。烏魚子蟹皇燴燕窩燕窩本來無味,因加入烏魚子而吊出鮮甜味道,加上杞子,感覺滋陰。海臘醬松茸鳕魚卷呢道菜考功夫,切藝鱈魚再包着松茸,輕輕沾上海臘醬,食到魚的清甜而又有一點濃味的點綴。冬林竹映精緻時蔬🤞🏻遠年陳皮焗肉排呢個肉排完全被陳皮的香與甘充分滲透,咬落去的肉質恰到好處,配上類似西蘭花非常好吃,大推!擔擔麵醬脆腸粉反倒呢個脆腸粉略為失望,煎腸粉下面是乾身的擔擔麵醬,兩者同樣是乾身,配不出一個好既味道及口感。 如果將醬改為液態性,相信可以入味。桂花川貝燉雪梨、椰汁紅豆糕秋冬無得輸系列來,雪梨🍐已很滋潤,加上桂花川貝,完全食唔停口呢。七星壽包因為呢餐慶祝momo生日, 所以早就叫定壽包同佢壽一壽。基本上我地只能一人食一個細包,壽包應該是親自焗,因包皮軟面香,蓮蓉唔算甜,當中亦按傳統有隻小黃,滿足。.
前菜拼盤:
海蜇冷鮑魚、黑松露雜菌芋盒、井崗山豆腐皮
烏魚子蟹皇燴燕窩
海臘醬松茸鳕魚卷
冬林竹映
精緻時蔬🤞🏻
遠年陳皮焗肉排
擔擔麵醬脆腸粉
桂花川貝燉雪梨、椰汁紅豆糕
七星壽包