2025-01-05 130 瀏覽
有次飲完茶經過見到【夏麵館】有個《特色蟹粉宴⁡》🤩,價錢唔貴🤑,菜式豐富,重點係唔洗自己拆蟹🤣。今晚約埋為食同事試試先🤤~🥗精裝五小碟⁡有齊蒜香四季豆、虎皮素鵝、鎮江水晶肉、美味海蜇頭及涼拌小木耳⁡🤩一次過滿足喜愛嚐鮮的我!!👍🏻😋最愛水晶肉,層層分明,晶瑩剔透的皮凍爽彈,口感獨特~🍲皇牌酸辣湯、瑤柱豆腐羮⁡酸辣湯酸香微辣🌶,好惹味開胃!豆腐羹滑溜細膩,口感豐富有層次,有瑤柱鮮甜味❤。🦀哆唻咪(鮮蟹粉河蝦仁)橙黃色的蟹黃蟹粉鮮甜濃郁🥰,河蝦仁肥美彈嫩!啖啖鮮甜蟹粉😈,味道層次多變,一次可以享受雙重滋味~🦀生煎蟹粉小籠包⁡生煎小籠包第一次食!!🤩外表飽滿,包底煎到酥脆,蟹粉湯汁十足😋,味道香濃鮮美,滿足味覺的享受~🦀蟹粉扒芥蘭⁡芥蘭清脆爽口,蟹粉入口有豐腴甘香的蟹味,令人回味無窮!!🤤🦀蟹粉撈飯滿滿的蟹粉😍,入口濃郁甘香鮮甜味美,米飯粒粒分明飽滿,啖啖鮮甜的蟹香💯~🍬開心果高力⁡白雪雪外表包著特別的開心果醬!🤩外層鬆軟可口,餡料帶有濃郁開心果香😋,入口幼滑細緻,咀嚼中開心果香慢慢散香。令人幸福的好滋味💕~🥛豆漿豆味香濃,順滑可口,唔太甜👍🏻~⁡特色蟹粉宴蟹粉份量多多,足夠3-4人食,性價

🥗精裝五小碟⁡
一次過滿足喜愛嚐鮮的我!!👍🏻
😋最愛水晶肉,層層分明,晶瑩剔透的皮凍爽彈,口感獨特~

🍲皇牌酸辣湯、瑤柱豆腐羮⁡
酸辣湯酸香微辣🌶,好惹味開胃!
豆腐羹滑溜細膩,口感豐富有層次,有瑤柱鮮甜味❤。

🦀哆唻咪(鮮蟹粉河蝦仁)
橙黃色的蟹黃蟹粉鮮甜濃郁🥰,河蝦仁肥美彈嫩!
啖啖鮮甜蟹粉😈,味道層次多變,一次可以享受雙重滋味~

🦀生煎蟹粉小籠包⁡
生煎小籠包第一次食!!🤩

🦀蟹粉扒芥蘭⁡
芥蘭清脆爽口,蟹粉入口有豐腴甘香的蟹味,令人回味無窮!!🤤

🦀蟹粉撈飯

🍬開心果高力⁡
白雪雪外表包著特別的開心果醬!🤩
令人幸福的好滋味💕~

🥛豆漿
豆味香濃,順滑可口,唔太甜👍🏻~

⁡特色蟹粉宴蟹粉份量多多,足夠3-4人食,性價比好高!!🆙️

• 蟹粉撈飯
  • 哆唻咪
2024-12-26 276 瀏覽
跟朋友來夏麵館吃飯,發現有個蟹粉宴很吸引,非常豐富,立即選擇此二人餐。餐廳位於寶琳新都城商場內,環境闊落,有卡座坐得舒服,職員們也很有善。特色蟹粉宴 $498兩位用精裝五小碟五小蝶有蒜香四季豆、虎皮素鹅、镇江水晶肉、美味海蜇頭和涼拌小木耳。五小碟都係凍食,水晶肉香口,木耳爽口,虎皮素鵝像腐皮卷,四季豆美味,青瓜海蜇爽脆。皇牌酸辣湯酸辣湯配料有木耳、豆腐、香蔥,配料豐富,微酸微辣,冬天熱飲好暖胃。瑤柱豆腐羹瑤柱豆腐羹唔會太稀,有很多豆腐粒,有口感。哆唻咪哆唻咪係鮮蟹粉河蝦仁,份量很多,金黃色的蟹粉鮮味滿溢,蝦仁肉嫩彈牙。生煎蟹粉小籠包小籠包有4隻,小籠包入口爆汁,配有薑絲和黑醋,點配黑醋更好味。蟹粉扒芥蘭金黃色的蟹粉配碧綠色的芥蘭,芥蘭又嫩又香。蟹粉撈飯蟹粉鋪滿整煲飯,配有香蔥,有些飯蕉。蟹粉芳香撲鼻,送飯一流。開心果高力開心果高力有2件,綠色流心開心果溶入白色高力內,有意想不到的好味。凍豆漿飲品凍豆漿甜度剛好。

特色蟹粉宴 $498兩位用

精裝五小碟

皇牌酸辣湯

瑤柱豆腐羹
瑤柱豆腐羹唔會太稀,有很多豆腐粒,有口感。

哆唻咪

生煎蟹粉小籠包

蟹粉扒芥蘭
金黃色的蟹粉配碧綠色的芥蘭,芥蘭又嫩又香。

凍豆漿
飲品凍豆漿甜度剛好。
午餐
2024-12-05 390 瀏覽
今日放假,我和朋友來到寶琳一間上海菜餐廳吃中午飯 🌞。餐廳在鑽石山、太子、樂富和沙田都有分店 🏙️。聽講這裏新出了開心果鍋貼,作為開心果迷的我一定不能錯過 🥳。我們叫了:🦐 三蝦煨麵 (蝦子,蝦腦,河蝦仁) $138 這碗煨麵滿滿的都是蝦的鮮味,蝦子、蝦腦和河蝦仁的組合讓人回味無窮 🍜。麵條吸收了蝦的精華,每一口都是滿滿的幸福感 ❤️。🥜 開心果鍋餅 $72 外酥內軟,開心果的香氣四溢,每一口都讓人感到滿足 😋。鍋餅的皮煎得恰到好處,內裡的餡料豐富,甜而不膩 🍰。🥟 生煎小籠包 (4隻) $48 小籠包皮薄餡多,輕輕咬一口,湯汁充滿口腔,超級好食 🤤。🥭 芒果飛雪 $23 這杯芒果汁別出心裁,被裝進了一個熊仔器皿中,賣相可愛 🧸。芒果汁味道甜甜的,夏天飲真是透心涼 ❄️。🍇 幻紫葡萄 $23 提子汁飲品充滿了葡萄的香甜,冰涼爽口,讓人感到清新怡人 🍹。另外,現在做優惠下午茶餐只是$39,還有飲品奉送,性價比高 💖,下次一定要試試看!💰 總計: $334, 2位用餐(已包含10%服務費)

🦐 三蝦煨麵 (蝦子,蝦腦,河蝦仁) $138

🥜 開心果鍋餅 $72

🥟 生煎小籠包 (4隻) $48
小籠包皮薄餡多,輕輕咬一口,湯汁充滿口腔,超級好食 🤤。

🥭 芒果飛雪 $23

🍇 幻紫葡萄 $23

💰 總計: $334, 2位用餐(已包含10%服務費)
2024-12-05
午餐
2024-11-18 525 瀏覽
正值大閘蟹季節, 但丫妹怕煩唔想拆蟹, 但又想食蟹, 正好「夏麵館」推出數款新品, 以「蟹」做主題嘅幾道新菜式, 今晚放工約咗丫妹去試試。新都城分店餐廳環境闊落, 坐得舒服。食物上檯快。【蟹粉撈飯】HK$148蟹粉淋面易掛汁, 覆蓋整個飯, 更顯足料。足夠撈起整個飯, 啖啖甘香蟹鮮味, 飯質煙煙韌韌有趙口。【三蝦煨麵(蝦子,蝦腦,河蝦仁) 】HK$138麵條盡吸湯汁, 富有鹹鮮味, 河蝦仁口感爽滑, 滿足到喜歡食蝦嘅朋友。Order了兩杯特飲, 以可愛Bear Bear熊樽裝住, 很有童真。兩款均為梳打好夠氣, 果味濃郁。【芒果飛雪】HK$22【幻紫葡萄】HK$22最後仲點咗款甜品, 【開心果高力】HK$72高力外層鬆軟暖暖的, 開心果餡料質地同味道近乎花生醬般似的, 因應個人喜好嘅甜度沾點糖霜, 不錯。

新都城分店餐廳環境闊落, 坐得舒服。食物上檯快。

【蟹粉撈飯】HK$148

【三蝦煨麵(蝦子,蝦腦,河蝦仁) 】HK$138
三蝦煨麵

兩款均為梳打好夠氣, 果味濃郁。
【芒果飛雪】HK$22
【幻紫葡萄】HK$22

最後仲點咗款甜品
【開心果高力】HK$72
2024-11-18
三蝦煨麵
2024-12-30 78 瀏覽
夏麵館 (新都城中心) (將軍澳).想同屋企人嚟個求其快食,夏麵館平靚正適逢依家正正係蟹粉宴.▪️哆唻咪▪️.聽個名唔知咩黎,原來係濃郁嘅蟹粉,再加上河蝦用黎撈麵撈飯都一流.▪️精裝五小碟▪️.蒜香四季豆,腐皮酥鵝,鎮江水晶肉,海蜇頭再加埋涼拌小木耳兩個人食得唔多,但又可以食多啲唔同種類嘅小食.▪️三蝦煨麵▪️.套餐其實仲可以揀蟹黃飯,不過我哋鍾意食清少少嘅就揀三蝦煨麵.▪️王牌酸辣湯•瑤柱豆腐湯▪️.酸辣湯酸酸辣辣夠開胃如果好似我媽咪咁鍾意食清啲嘅話,就可以叫瑤柱豆腐湯二人套餐就可以一人叫叫一款試吓.▪️蟹粉生煎小籠包▪️.呢個係我覺得最好食,小籠包變咗鐵板上,個底有少少烘過微脆.順帶一提,今次仲試到開心果味嘅高力豆沙平時入邊就係豆沙餡,今次就轉咗開心果!📌 夏麵館 (新都城中心) (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2013號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
夏麵館 (新都城中心) (將軍澳)
想同屋企人嚟個求其快食,夏麵館平靚正
適逢依家正正係蟹粉宴

▪️哆唻咪▪️
聽個名唔知咩黎,原來係濃郁嘅蟹粉,再加上河蝦
用黎撈麵撈飯都一流

▪️精裝五小碟▪️
蒜香四季豆,腐皮酥鵝,鎮江水晶肉,海蜇頭再加埋涼拌小木耳
兩個人食得唔多,但又可以食多啲唔同種類嘅小食

▪️三蝦煨麵▪️
套餐其實仲可以揀蟹黃飯,不過我哋鍾意食清少少嘅就揀三蝦煨麵

▪️王牌酸辣湯•瑤柱豆腐湯▪️
酸辣湯酸酸辣辣夠開胃
如果好似我媽咪咁鍾意食清啲嘅話,就可以叫瑤柱豆腐湯
二人套餐就可以一人叫叫一款試吓

▪️蟹粉生煎小籠包▪️
呢個係我覺得最好食,小籠包變咗鐵板上,個底有少少烘過微脆
.順帶一提,今次仲試到開心果味嘅高力豆沙
平時入邊就係豆沙餡,今次就轉咗開心果!

📌 夏麵館 (新都城中心) (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2013號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-12-14 203 瀏覽
又到蟹季但本人較懶比起原隻蟹蟹粉更合我心鮮味香濃啖啖滋味唔少餐廳都有蟹粉入饌今日去到上海菜館夏麵館都推出左特色蟹粉宴多款金黃色美食睇到都流口水🤤蟹粉炒粉皮粉皮滑溜配上鮮濃蟹粉既鮮且嫩略加鮮醋更能帶出蟹肉鮮美生煎小籠包用鐵板上枱⼀直保溫小籠包包底煎得非常香脆⼀口⼀件食左蟹粉必點薑茶夏麵館嘅薑茶又香又辣非常暖胃😍除左蟹粉宴外夏麵館都好追得上飲食潮流用左開心果黎製作傳統滬式甜品開心果高力傳統會用紅豆感覺更甜換上開心果多添果仁香味又無咁甜膩幾特別
又到蟹季

幾特別
2024-12-06
下午茶
2024-12-05 305 瀏覽
平日下午茶🤪,揀咗間夏麵館試吓佢哋嘅嘢食😋!平時下午茶時間都幾多人㗎,不過我哋好彩,唔使等位就有位坐😌!排骨擔擔麵 (下午茶) 🍜 $39 (另加一)嘩!呢個排骨擔擔麵,賣相真係💯!個排骨大大件,色澤金黃,仲見到啲肉汁喺度閃閃發光🤤!個麵嘅份量都幾多🤣!首先試吓個排骨先😋,嘩!肉質好嫩滑,一啲都唔鞋口!😋😋😋 配埋個麵食,一流!👍個麵條都煮得啱啱好,彈牙爽口,唔會腍,唔會硬,吸晒啲湯汁,食落去好滿足🥰!個湯底雖然唔算特別杰,但係好濃郁架!好香濃,麻麻辣辣🌶️🌶️,夠晒惹味!總括嚟講,呢個排骨擔擔麵真係好好食😋😋😋!$39蚊(另加一) 送豆漿,絕對值回票價!性價比高👍!下次一定會再嚟幫襯!🥳📍🍜**夏麵館**📍🗺️寶琳欣景路8號新都城中心二期2樓2013號舖________唔好走住,記得follow @eilidh_lifestyle 同like依個post ❤️________#eilidh _lifestyle #foodie #夏麵館 #寶琳美食 #新都城美食 #香港美食 #香港餐廳 #排骨擔擔麵 #下午茶 #食評 #好味 #delicious #instafood #foodblogg

排骨擔擔麵 (下午茶) 🍜 $39 (另加一)

📍🍜**夏麵館**

📍🗺️寶琳欣景路8號新都城中心二期2樓2013號舖

________
________

#eilidh _lifestyle #foodie #夏麵館 #寶琳美食 #新都城美食 #香港美食 #香港餐廳 #排骨擔擔麵 #下午茶 #食評 #好味 #delicious #instafood #foodblogger #foodiesofinstagram #hkfoodie #hkfood #相機食先 #推介 #必食 #地道美食 #高質素 #性價比高 #好食 #夏麵館下午茶 #新都城中心 #寶琳 #下午茶推介 #麵食
2024-12-01 217 瀏覽
正值大閘蟹的季節,鮮蟹粉專門店「夏麵館」推出全新產品包括蟹粉撈飯、蟹粉炒粉皮、三蝦煨麵等菜式🥳鍾意食蟹嘅我當然要試吓💕🥢🦀蟹粉撈飯 ($148)非常邪惡的一道菜式,一上枱已經聞到蟹粉果陣鮮味!金黃色的蟹粉蓋在米飯上,蟹粉和蟹肉的鮮甜令人非常驚喜。廚師將蟹粉與白飯的比例配合相當好,令人每一啖飯的同時都能感受到蟹粉,蟹黃和蟹肉的香濃口感,鍾意食蟹的朋友們絕對不可以錯過👍🏻💕🍜🦐三蝦煨麵 ($138)三蝦包括了蝦子、蝦腦和河蝦仁。蝦仁新鮮爽口,同時亦有啖啖的蝦子味,上海麵口感彈牙,加上鮮甜的湯底,非常出色🤩🧁開心果高力 ($72/3粒)外皮酥脆,內餡帶有果仁、椰絲、開心果等口感,吃的時候可以配搭糖粉,入口有一種鹹香與甜味互相交錯的感覺,非常特別。🍹清心雪檸 ($23)淡淡的青檸香味,青檸味重又不會太甜,清新解渴,再配合熊仔杯裝,非常可愛。🍹芒果飛雪 ($23)芒果味突出,清新又舒暢解渴🤍📍 夏麵館 (新都城中心二期) (將軍澳)將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期2樓2013號舖營業時間:11:30-21:30@xiamianguan #蟹粉撈飯 #三蝦煨麵 #開心果高力 #蟹粉#大閘蟹 #蟹

🥢🦀蟹粉撈飯 ($148)

🍜🦐三蝦煨麵 ($138)

🧁開心果高力 ($72/3粒)

🍹清心雪檸 ($23)

🍹芒果飛雪 ($23)
芒果味突出,清新又舒暢解渴🤍

📍 夏麵館 (新都城中心二期) (將軍澳)
將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期2樓2013號舖
營業時間:11:30-21:30

@xiamianguan #蟹粉撈飯 #三蝦煨麵 #開心果高力 #蟹粉#大閘蟹 #蟹粉專門店 #上海菜 #shanghaicuisine #crab #crabmeat #prawn #prawnnoodles #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodies #hongkongfoodblogger #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkfoodstagram #foodie #foodies
2024-11-15 305 瀏覽
忽然好想食生煎小籠包,就近在新都城2期的#夏麵館開餐,食番餐上海菜🙊。好彩我地早到故仲有位,轉頭就己經full左8成了🫢。三蝦煨麵,所謂"三蝦",即是用蝦籽、蝦腦同蝦仁,是蝦身上最寶貴的東西,湯香濃味道鮮甜,麵條柔韌滑爽,真正雙重鮮味享受。生煎小籠包,一籠4隻,皮薄餡汁多,大小適中,放一會兒後才吃,便不怕燙口, 就算放凉了,但味道依然一流,必吃菜之一。開心果高力,將豆沙改為開心果,開心果好處多,亦唔會太甜,都唔錯架。飲品點了芒果🥭梳打,酸甜開胃,增加食慾。

飲品點了芒果🥭梳打,酸甜開胃,增加食慾。
2024-11-14
首先試咗佢哋嘅「蟹粉撈飯」,賣相真係一流,金黃嘅蟹粉鋪滿白飯,仲有翠綠嘅蔥花點綴,視覺上已經好吸引。當你攪勻飯同蟹粉,陣陣海洋嘅鮮香氣味撲鼻而來,入口即化嘅蟹粉同香軟嘅米飯完美結合,每一口都係幸福嘅滋味。接住嚟就係「蟹粉炒粉皮」,呢道菜顏色豐富,粉皮晶瑩剔透,蟹粉金黃閃閃。炒粉皮時加入咗少許蛋液,令整道菜色澤更加誘人。每一口炒粉皮都能夠感受到蟹粉獨特嘅鮮味,而粉皮本身亦都煙韌有嚼勁,令人一試難忘。當然唔少得「生煎小籠包」,每隻小籠包都煎到金黃香脆,底部係完美嘅焦香,咬開一口,湯汁四溢,肉餡鮮嫩多汁,簡直係唔可以抗拒嘅美味。最後,以「開心果高力」作為甜品壓軸,開心果嘅香氣配上鬆軟嘅高力,甜而不膩,清新怡人,為呢頓美食劃上完美句號。

👧🏻😋👅🍽✨大閘蟹+小菜 抵食套餐不能錯過🙌🏻-🦀 秋風起又係食大閘蟹既季節! 鮮蟹粉專門店夏麵館推出全新爆膏大閘雙蟹宴, 二人套餐有蟹又有小菜限時優惠價 $598 五間分店都有提供🦀 新都城店座位闊落, 兩邊有梳化卡位, 個個店員都好好禮貌, 會有賓至如歸既感覺; 出餐前都有溫提我地蒸蟹要等20分鐘, 可以食住小菜先-👑 一皇一后清蒸大閘蟹💯公乸各2隻一次試晒勁滿足, 大大隻好多肉! 公蟹膏軟滑, 乸蟹膏結實, 兩款都好甘香; 惠顧套餐仲可以$88追加大閘蟹-🦆 開胃涼菜(五選一)✨估唔到套餐小菜都有咁大份! 上海醬鴨有兩排鴨肉勁軟滑, 色澤夠深但食落唔會太重味, 鹹鹹甜甜好開胃-🐄 滬式小菜(四選一)💯蔥爆牛肉新鮮即炒, 蔥香肉鮮, 無論牛肉肥瘦同醬汁杰度都恰到好處-🥬時令蔬菜(二選一)✨係清甜菜心上淋上以蟹膏, 蟹黃, 蟹肉炒成既蟹粉, 帶微微薑味, 整體少少偏鹹但撈勻個菜就岩晒-🥟鮮拆蟹粉小籠包💯咬開個肉汁充滿蟹香, 完美融合大閘蟹主題同上海傳統菜-🍜主食✨迷你陽春麵個湯清清地冇咩特別, 但麵條係店家自製超彈牙好出色-🍡驅寒甜品💯暖心薑茶湯圓個糖水好重薑, 四粒芝麻湯圓軟糯爆餡
👧🏻😋👅🍽✨
大閘蟹+小菜 抵食套餐不能錯過🙌🏻

👑
一皇一后清蒸大閘蟹

🦆
開胃涼菜(五選一)
上海醬鴨

🐄
滬式小菜(四選一)

🥬
時令蔬菜(二選一)
🥟
鮮拆蟹粉小籠包
💯咬開個肉汁充滿蟹香, 完美融合大閘蟹主題同上海傳統菜

🍜
主食

🍡
驅寒甜品
💯暖心薑茶湯圓個糖水好重薑, 四粒芝麻湯圓軟糯爆餡, 圓滿!

🥛
冬日暖飲
✨入座叫左套餐後就即刻送上熱豆漿撞薑茶, 甜甜地都好重薑味, 食蟹驅驅寒配搭超好
上海醬鴨
2024-09-28 521 瀏覽
在溢著中國傳統氣息的地方進食熱騰騰的小籠包,剛好一口一個,咬開後,濃郁的肉汁便會跑跑進你的味蕾。而且水餃麵濃郁大大嚿的水餃包住菜肉以及豬肉完全充滿肉汁的感覺。而且四川擔擔麵面花生味濃,在花生濃郁的湯汁下進食,進食麵後,可以大大啖將花生的湯汁飲下來,完全沒有一點浪費。另外四喜烤麩,有白玉雲耳、香菇、毛豆以及新鮮的烤麩,這四樣配套完全將前菜的韻味引發出來,讓你之後進食時帶動你的食慾。#新都城二期 #將軍澳 #寶琳 #夏麵館 #擔擔麵 #小籠包

擔擔面
2024-08-28 674 瀏覽
夏麵館呢間舖,真係有好有唔好喎。🤔🍜首先講個價錢,確實唔算貴,對於慳家嘅食客嚟講都算係可以接受嘅。💰👌 我個人推薦必食嘅有水煮魚、紅燒獅子頭同埋小籠包。🐟🥩🥟 水煮魚用鯰魚柳整,味道其實都幾唔錯,但係魚質就真係差咗少少。😕 可能係為咗平啲,所以用咗平啲嘅魚囉。蔥爆牛肉同小籠包都算係佢哋嘅招牌菜式啦,味道都幾過得去。👍😋不過呢,最近發現佢哋啲菜式愈嚟愈鹹喎。🧂😫 唔知係咪想慳料呢?食完真係成個人好咸㗎。講到環境,老實講真係有啲殘舊。🏚️😬 而且唔係太乾淨,有時望到周圍都覺得有啲唔舒服。🙈 希望佢哋可以注意多啲衛生問題啦。侍應嘅服務就還好啦,唔會話特別好,但都唔會好差。🙂🤷‍♂️總括嚟講,夏麵館都係間中食下啦。🤔 如果你剛好喺附近又肚餓,又想慳啲錢,咁入去食啲嘢都無妨。🍽️但係坦白講,以後我都會少啲幫襯喇。😅 始終個環境同衛生問題都幾令人擔心,而且啲嘢愈嚟愈鹹都幾影響食慾。🤢如果你想食啲平嘢,但又想環境好啲嘅,可能要搵第二間喇。🔍💭 香港有咁多餐廳,相信總有啲更好嘅選擇嘅!😊👍希望夏麵館可以改善吓佢哋嘅問題啦,咁先可以留住啲老顧客啊!🙏💪
夏麵館呢間舖,真係有好有唔好喎。🤔🍜

侍應嘅服務就還好啦,唔會話特別好,但都唔會好差。🙂🤷‍♂️

2024-07-16 900 瀏覽
下午茶時段到新都城夏麵館下午茶。叫咗兩個下午茶套餐(麪食),食物品質同味道均可嘅。問題是下午茶時段冇人招呼茶都冇人問你需唔需要開茶,更不會自動開茶給你!啲待應只在自己傾偈一點招呼也沒有。點餐已是自己手機點的,冷氣又不足食到成身汗。雖然下午茶冇加一,但都唔係咁掛!成間餐廳開一半場,半場只有三枱客可想言知點解會咁!最攪笑仲有隻麻雀仔同你玩添。若果流感點算?(有相為證)香港食肆的工作人員若是這樣的服務態度,肯肯定,是怎樣經營下去!😤
2024-07-16
2024-04-30 843 瀏覽
今晚喺新都城中心搵嘢食,見咁耐都未試過呢間,入邊冇咩人唔使排隊,於是入去試吓。叫咗兩個主食加一個甜品首先講吓嫩雞煨麵老實講味道一般,冇咩奶味,淡淡地咁樣。另外叫咗個糖醋魚塊個味道係唔錯嘅,酸酸甜甜,不過份量偏少。另外碗白飯我覺得有待改善,口感同味道都麻麻哋。最後甜品高力豆沙呢個係滿心期待,每次食上海嘢都會叫,但呢間嘅高力豆沙,坦白講質素就一般般。最後埋單二百幾蚊,我覺得呢間餐館冇咩服務可言,所以我覺得唔使加一服務。希望日後呢間店嘅服務同埋食物質素有改善啦。

叫咗兩個主食加一個甜品

首先講吓嫩雞煨麵
老實講味道一般,冇咩奶味,淡淡地咁樣。

另外叫咗個糖醋魚塊
個味道係唔錯嘅,酸酸甜甜,不過份量偏少。

另外碗白飯我覺得有待改善,口感同味道都麻麻哋。

最後甜品高力豆沙

2024-04-19