2025-04-03 6649 瀏覽
好耐冇黎沙田既大喜屋食放題喇~ 好驚喜多左好多款新菜式呀平日黎食餐廳都好旺好多人, 唔想等位就最好訂定位呢 價錢由$2XX-$3XX不等~長者仲有88折添食物可以係自助區自取或者用QR code落單~自助區有熱葷, 例如燒味, 炸物, 小龍蝦等....另外有冷盤海鮮, 小食 & 水果~~超大既飲品櫃有汽水, 果汁, 茶, 啤酒等~仲希清酒任飲添甜品櫃有泡芙, 糯米糍, 馬卡龍, 心太軟, yogurt, 楊枝甘露, 豆腐花等仲有雪糕雪條, 最特別係有日本版既haagen dazs丫!!! 呢個真係無敵第一輪先點左刺身壽司類~刺身好多款式, 有松葉蟹腳, 三文魚, 北寄貝, 帶子, 赤貝, 甘蝦等等~ 全部都好新鮮!!!海膽手卷既海膽肥美鮮甜新品有海膽魚籽拖羅蓉最中餅 & 芥末寶石魚生~~ 造型同味道都唔錯~其他仲點左花雕醉鮑魚, 芝麻雞翼, 比目魚西京燒, 黃金軟殼蟹, 牛油煮大蜆, 薑蔥爆鱔球, 川味燒鮮蠔, 瑤柱扒豆苗等等, 真係超豐富!!!甜品類既極品金枕頭榴槤燒超食, 又綿又甜丫!!海燕窩椰汁燉木瓜就好滋潤今餐食到捧住個肚走, 真係超滿足!!!
好耐冇黎沙田既大喜屋食放題喇~ 好驚喜多左好多款新菜式呀

平日黎食餐廳都好旺好多人, 唔想等位就最好訂定位呢

價錢由$2XX-$3XX不等~
長者仲有88折添

食物可以係自助區自取或者用QR code落單~
自助區有熱葷, 例如燒味, 炸物, 小龍蝦等....

另外有冷盤海鮮, 小食 & 水果~~

超大既飲品櫃有汽水, 果汁, 茶, 啤酒等~
仲希清酒任飲添

第一輪先點左刺身壽司類~
海膽手卷既海膽肥美鮮甜

甜品類既極品金枕頭榴槤燒超食, 又綿又甜丫!!

海燕窩椰汁燉木瓜就好滋潤

今餐食到捧住個肚走, 真係超滿足!!!
  • 極品金枕頭榴槤燒
  • 川味燒鮮蠔
  • 薑蔥爆鱔球
  • 黃金軟殼蟹
  • 日本版haagendazs
  • 比目魚西京燒
2025-02-13 10074 瀏覽
終於跳舞表演完, 可以放肆一下啦! 想食呢間放題好耐, 聽講勁多選擇, 今晚就黎盡情食個飽飽的, 哈哈~  原來呢度晚市放題係分幾個時段收費, 兩小時都好足夠, 地方又好大多座位, 夠哂寬敞~大致上分類為: 、及手卷、料理、燒物和串燒、炸物、一品料理、冷盤及熟食、, 除左係QR code落單, 仲有擺設冷盤, 點心,生果, 甜品, 湯, 糖果, 可以自己去拎, 真係好多款式, 不能盡錄~我簡單講幾樣, 我就喜歡加拿大雪蟹腳、三文魚、北寄貝、帶子、八爪魚、阿根廷赤蝦、俄羅斯甘蝦、各款刺身新鮮鮮甜一品料理: 推介花雕醉鮑魚, 好爽口彈牙壽司及手卷: 海膽手卷、黑松露油甘魚、醬燒帝皇蟹棒, 各有不同口感燒物: 推介金蒜炭燒廣島蠔, 十分惹味, 溫室菠蘿很Juicy不會乾卷物: 鰻魚忌廉芝士卷和牛油果醬伴松葉蟹肉各有千秋炸物: 天掃羅蝦外脆彈牙冷盤和熟食: 叫左一口牛肉有埋薯仔粒, 牛肉好軟腍, 喜歡章魚小食甜品: 都有好多款揀, 泡芙、大福、雪糕、雪條, 仲有燕窩蛋白燉鮮奶, 連馬卡龍都有, 真的不得了飲品:生啤任飲超正, 我試左兩款生啤, 正, 仲有清酒、梅酒和不同飲料, very goo

一品料理: 推介花雕醉鮑魚, 好爽口彈牙
卷物: 鰻魚忌廉芝士卷和牛油果醬伴松葉蟹肉各有千秋
炸物: 天掃羅蝦外脆彈牙
飲品:生啤任飲超正, 我試左兩款生啤, 正, 仲有清酒、梅酒和不同飲料, very good!

2025-02-12
3天前 0 瀏覽
朋友鍾意食刺身👭🏻我推介佢去「大喜屋」食晚市放題(2位)🌙.刺身🌊點咗北寄貝🐚蜜汁鮑片、榮螺、三文魚🐟每款刺身都新鮮👍🏻.壽司及手卷🍣點咗鹽燒三文魚腩壽司、七味芝士蒜蓉醬大蝦壽司🧄鵝肝芝士鰻魚卷🧀海膽手卷🍙加州卷🍘卷物創新又好味🤤.一品料理🥢花雕醉鮑魚、薑蔥爆鱔球🐠花菇紅燒鮑魚🍄‍🟫牛油煮大蜆🧈鮑魚帶清香花雕味又彈牙😛鱔球用薑蔥爆得好惹味💯花菇同鮑魚都超巨型厚肉😍大蜆鮮甜😉.燒物🔥點咗川味燒鮮蠔🦪牛油燒翠玉瓜🥒燒溫室甜菠蘿🍍極品金枕頭榴蓮燒✨燒鮮蠔非常大隻😱香辣惹味🌶️翠玉瓜同菠蘿勁多汁😋榴蓮燒得甘香軟綿👍🏻.炸物🍤有芝麻雞翼🐓吉列牛乳炸鮮奶、脆炸貓山王、紫心香芋丸💜每款炸物都金黃酥脆😆仲有各種天婦羅🍠🎃.冷盤🍽️有凍蝦🦐青口、花螺、各種前菜🫚水果等🍊🍈🍉.熱盤🧆有麻辣小龍蝦🦞避風塘魷魚🦑日式章魚燒🐙點心🥠港式燒味🐷鹽酥雞🍗蟲草花烏雞湯🥣點心有燒賣、蝦餃🥟質素都唔錯☺️.甜品🍮有唔同雪糕🍨雪條、甜筒🎂蛋糕🍰大福、糯米糍、名種撻🥧布甸🥭豆腐花、乳酪🍓🫐馬卡龍、和菓子🍡明月冰卷🫘海燕窩椰汁燉木瓜、椰汁海燕窩糖水🥛糖果等🍬海燕窩椰汁燉木瓜香甜滋潤😌.飲品🥤有生啤 、清酒🍶 汽水🫧果汁🧃荳奶、乳酸飲
朋友鍾意食刺身👭🏻我推介佢去「大喜屋」食晚市放題(2位)🌙
冷盤🍽️有凍蝦🦐青口、花螺、各種前菜🫚水果等🍊🍈🍉
飲品🥤有生啤 、清酒🍶 汽水🫧果汁🧃荳奶、乳酸飲品、乳酪飲品🍼茶飲🍵運動飲料、養生飲品🎋🍐啤酒🍺柑桔青檸水🍋‍🟩港式奶茶、珍珠奶茶🧋凍豆漿、椰青水🥥梅酒🥃熱羅漢果、咖啡等熱飲☕️
  • 刺身
  • 壽司
  • 炸物
  • 芝麻雞翼
  • 甜品
  • 天婦羅
2025-07-13 0 瀏覽
今次嚟到大喜屋(沙田正街),除咗基本刺身同壽司,重點推介佢哋近期推出嘅新品熟食系列!🔥🦀 避風塘炒蟹:用上原隻鮮蟹即炒,炒得夠香夠鑊氣,蒜香惹味,蟹肉仲要飽滿鮮甜,食完手指都想舔返轉頭。🍛 咖哩大頭蝦:大大隻又厚肉,蝦肉爽彈,咖哩汁微辣不搶味,夏天食都覺得開胃。🍣 焦糖牛奶鵝肝壽司:類似壽司郎風格,鵝肝綿密香滑,焦糖面微脆香甜,層次感爆棚。🧊 刺身系列:極尚大赤蝦、北海道帶子、酒煮榮螺片、仿鮑、油甘魚等,每款都冰凍新鮮,無雪味無筋,口感滿分。🍗 熟食精選:皇牌炸乳鴿外皮香脆肉嫩;黑椒蜜汁一口牛香濃入味;雞軟骨串香口彈牙;金湯增花膠、海燕窩燉木瓜亦清甜滋潤,補身又滿足。環境舒適、落單方便、自助形式靈活。補菜夠快,唔會有漏單。服務有禮,食材質素高,放題價錢都算合理,CP值高,推介比家庭或朋友聚餐!

今次嚟到大喜屋(沙田正街),除咗基本刺身壽司,重點推介佢哋近期推出嘅新品熟食系列!🔥

2025-07-12 0 瀏覽
每當想放肆大食一輪就會諗起呢間放題任食兩小時 🍴🍽️🍴餐廳除左自助區域有齊前菜、凍海鮮、飲品、甜品、水果之外 ,當然不少得用手機落單點食物😋😋 🍣刺身&壽司🍱件件刺身都好厚切 必食三文魚 次次都叫勁多塊😬😬 呢度嘅壽司都幾創新😬 最近新出嘅焦糖牛奶鵝肝壽司 同壽司郎同款🤩鵝肝上嘅焦糖脆卜卜好解油膩感😋 鵝肝質感香滑 🍖燒物 🍗🦀避風塘炒蟹 用上新鮮蟹加上大量蒜蓉碎 好惹味😋🦐泰式咖喱大頭蝦新鮮大頭蝦加上咖喱煮法🦐 椰香味撲鼻 咖喱辣而不嗆👍🏻 🦪避風塘蒜蓉燒蠔又一必食之選😋 鮮甜美味🤤 最後食埋湯水甜品就飽飽啦 😬😬木瓜燉花膠 暖暖地 入口舒服 仲有粒大大嘅紅棗 蟲草花烏雞湯🥣味道好濃郁 仲有食到烏雞肉

每當想放肆大食一輪就會諗起呢間放題任食兩小時 🍴🍽️🍴

味道好濃郁 仲有食到烏雞肉
  • 焦糖牛奶鵝肝壽司
  • 避風塘炒蟹
2025-07-09 53 瀏覽
位於沙田中心的大喜屋佔地寬敞,座位舒適,自助區選擇豐富,從熱葷炸物到甜品櫃一目了然,飲品櫃更驚喜提供清酒任飲,加上日本版Haagen-Dazs雪糕,誠意十足!  首輪我們點了刺身拼盤,三文魚肥美油潤、帶子鮮甜無腥味,赤貝與北寄貝爽脆,新品海膽魚籽拖羅蓉十分好味—拖羅蓉綿密,海膽甘甜,魚籽爆破感增添層次。我們還點了與壽司郎同款的「焦糖牛奶鵝肝壽司」,味更濃郁,鵝肝焦糖化後搭配牛奶香,入口即化!  另外要提的是「避風塘炒蟹」。蟹肉飽滿鮮甜,蒜香辣炒風味十足!「咖哩大頭蝦」的蝦膏濃郁,咖哩醬汁香而不膩。  還有「花雕醉鮑魚」!鮑魚彈牙帶酒香,醬汁醃得入味卻不搶鮮。 「金蒜炭燒廣島蠔」的蠔肉肥嫩多汁,蒜粒炭香逼人,連吃三隻也不膩。還有很多燒物與炸物都火候精準而入味:「鹽燒牛舌串」厚切有嚼勁,鹽味簡單突出肉香。  「天婦羅蝦」外衣輕薄脆口,蝦肉緊實。甜品櫃宛如小型烘焙店!燕窩蛋白燉鮮奶滑順滋潤,馬卡龍意外地不甜膩,楊枝甘露酸甜平衡。

「天婦羅蝦」外衣輕薄脆口,蝦肉緊實。

2025-07-08 0 瀏覽
黎沙田諗唔到食咩,決定都係食返豐富性價比高嘅大喜屋😋 近地鐵站容易去👍 地方闊落坐得舒服,真係極優質❤️ 佢哋仲不時會更新Menu, 真係次次去都有驚喜🥰今次一共有三款新食品係必叫嘅😋 第一樣梗係避風塘炒蟹😚 餐廳特登採用了新鮮蟹製作🥰 大隻又鮮美,非常吸引😍 加上勁惹味嘅避風塘調味料,食落辣辣地好過癮👍 咖喱大頭蝦一樣必食❤️ 採用新鮮大頭蝦整,肥美又彈牙🌟 加上辛香馥郁嘅咖喱汁,食落啖啖肉,煮得好入味😋焦糖牛奶鵝肝壽司真係勁正✅ 同壽司郎同款架🥰 鵝肝厚切大件,配埋甜美嘅焦糖同順滑嘅牛奶,個中滋味令人回味無窮😋餐廳仲有大量刺身、壽司、熟食、炸物等無限量供應👍 每樣食一碟都飽到上心口🤣 仲有成個雪櫃嘅Haagen Dazs 雪糕任攞唔嬲😋 大滿足推薦🥰

餐廳仲有大量刺身壽司、熟食、炸物等無限量供應👍 每樣食一碟都飽到上心口🤣 仲有成個雪櫃嘅Haagen Dazs 雪糕任攞唔嬲😋 大滿足推薦🥰

午餐
2025-07-05 0 瀏覽
屋企人係大喜屋嘅常客😋依間日式放題確實係人氣之選🫶🏻每次都食得好盡興,今次再嚟又發現有新嘢~2小時平日7:30pm 前離座$278/位💗 性價比高食到超滿足!⭐️海鮮控必點✔️避風塘炒蟹🦀港式風味料理,坊間放題少見。用新鮮蟹炒~好惹味!蟹肉鮮甜美味,忍唔住再吃多轉~✔️泰式咖哩大頭蝦用新鮮大頭蝦🦐配以濃郁咖哩香,入口啖啖肉充滿蝦鮮。最鍾意個咖哩醬汁,香口極致。✔️ 花菇紅燒鮑魚/花雕醉鮑魚2種吃法~紅燒鮑魚好入味,花菇吸盡精華。☺️醉鮑魚冰鎮上枱,酒香清爽唔會太濃,清爽不膩。✔️麻辣小龍蝦自助區供應,小龍蝦惹味十足💗麻香滿滿過足癮。 ✔️刺身選擇都多,最正係鮮甜彈牙嘅阿根廷赤蝦刺身🦐每次必點。 ⭐️私心推介 ✔️焦糖牛奶鵝肝壽司壽司郎同款~鵝肝入口即化上面有層焦糖薄脆💗軟滑鵝肝加上香脆甜美嘅焦糖面,味道口感一絕。✔️ 海燕窩椰汁燉木瓜滋補甜品,用了開邊木瓜好有份量,充滿椰香和木瓜甜香😋平衡返啲油炸食物嘅膩感。✔️ 極品金枕頭榴槤燒榴槤控至愛!暖暖的金枕頭,外皮燒至微脆,內𥚃滲著榴槤濃香。✔️厚切鵝肝多士鵝肝油脂豐腴加上脆脆小多士,趁熱即食好滿足。⭐️惹味燒物每次必點有🤪燒溫室菠蘿丶燒乳鴿丶蒲燒鰻魚丶香草燒羊鞍~

⭐️海鮮控必點

✔️避風塘炒蟹🦀

✔️泰式咖哩大頭蝦

✔️ 花菇紅燒鮑魚/花雕醉鮑魚

✔️麻辣小龍蝦
自助區供應,小龍蝦惹味十足💗麻香滿滿過足癮。

✔️刺身
選擇都多,最正係鮮甜彈牙嘅阿根廷赤蝦刺身🦐每次必點。

⭐️私心推介

✔️焦糖牛奶鵝肝壽司

✔️ 海燕窩椰汁燉木瓜

✔️ 極品金枕頭榴槤燒
榴槤控至愛!暖暖的金枕頭,外皮燒至微脆,內𥚃滲著榴槤濃香。

✔️厚切鵝肝多士
鵝肝油脂豐腴加上脆脆小多士,趁熱即食好滿足。

⭐️惹味燒物

每次必點有🤪燒溫室菠蘿丶燒乳鴿丶蒲燒鰻魚丶香草燒羊鞍~每次都保持水準,從不會失望。

⭐️留肚之選

各式小件甜品款式都多,確實太飽吃唔到🤪Häagen-Dazs雪糕任吃,就一定要留肚嘆返超碼一杯👍🏼水果仲有超甜多汁本人很喜歡嘅當造荔枝~加分。

2025-07-03 0 瀏覽
今次既避風塘炒蟹 寫明用既係新鮮蟹首先佢個賣相好掂 炒得好有鑊氣🦀每舊都有滿滿既蟹肉 肉質唔會梅味道夠鮮味香口 有大排檔既影子😎另外都係新品既咖哩大頭蝦🦐餐廳亦都係標榜用新鮮大頭蝦佢地既大頭蝦每舊肉質都好爽彈特別要讚 佢哋咖哩好惹味 餸飯一流🤭今次仲發現到有焦糖牛奶鵝肝壽司🍣外貌同味道都同壽司郎個款一模一樣真係做到焦糖面 鵝肝好滑好香 值得一試🥳📍大喜屋沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖
今次既避風塘炒蟹 寫明用既係新鮮蟹

📍大喜屋
沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖
2025-07-02
2025-06-27 611 瀏覽
呢間放題相信大家都唔陌生,估唔到原來放題都會定期update下Menu🤔今次去食發現同上次有少少唔同🍣刺身/壽司兩大類各有20多款刺身厚切新鮮 我最愛油甘 帶子每次我必食海膽手卷😆一啖一嚿 鮮甜入口有溶化感以放題任食質素來講已經算唔錯壽司正常size 試咗款焦糖牛奶鵝肝壽司坦白講似甜品 口感香滑柔軟入口有鵝肝細膩感 可惜鵝肝味完全被焦糖掩蓋🦪串燒/燒物每次都會叫燒蠔食🥰蠔身肥美鮮甜 又有好多蒜一齊燒🤤腸胃差嘅我 至少每次食完都唔會屙🍲一品料理個花膠勁大塊😂😂 味道還可以依家連避風塘炒蟹同鱔都有🫣個蟹係幾香OK鮮但味唔太濃試埋咖喱大頭蝦 個汁撈飯都唔錯椰香味係重偏甜唔辣自助區有多款小食、湯/飲品見有小龍蝦,試咗個味道都OK最後當然要食埋甜品 雪糕先完滿
🍣刺身/壽司
依家連避風塘炒蟹同鱔都有🫣
個蟹係幾香OK鮮但味唔太濃
試埋咖喱大頭蝦 個汁撈飯都唔錯
椰香味係重偏甜唔辣
自助區有多款小食、湯/飲品
見有小龍蝦,試咗個味道都OK
最後當然要食埋甜品 雪糕先完滿
2025-06-25 517 瀏覽
每隔一段時間就會心思思想食放題,今次啱啱有朋友生日,就一齊過嚟慶祝。呢間放題餐廳人氣好旺,幾乎全場爆滿,氣氛都幾熱鬧。食物選擇非常多,分幾大類✨️高級燒物/串燒類厚切鵝肝多士、鹽燒鯖魚、雞軟骨串、鹽燒牛舌都好有水準,特別係鵝肝多士,外脆內滑,入口即溶,真係推介。✨️壽司/卷物壽司款式多,三文魚腩、鵝肝醬薄牛壽司、加州卷、鵝肝芝士鰻魚卷都好新鮮,魚生肥美。特別鍾意黑松露油金魚腩同牛油果醬吞拿魚,味道層次豐富。✨️刺身/海鮮刺身選擇多,阿根廷赤蝦、北海道帶子、北寄貝、赤貝等全部都新鮮甜美,食落好爽口。仲有 必試的避風塘炒蟹、凍海鮮、花雕醉鮑魚等,海鮮控一定滿足。✨️熟食/小食芝麻雞翼每次必點、金湯燴花膠夠矜貴。點心、涼拌菜、口水雞都可以係出面自取,選擇多元化。✨️甜品/飲品甜品方面,糯米磁皮薄,榴槤同芒果味道都好突出。新出的芝士蛋糕同木瓜椰汁燉海燕窩都幾滋補。仲有Häagen-Dazs雪糕任食,啱晒甜品控。飲品選擇多,有生啤、清酒、果茶等,個人最推介柑桔原汁,清香解渴又唔會太甜。整體嚟講,呢間放題食材新鮮,選擇多,服務都幾好,價錢合理。無論慶祝定同朋友聚會都好啱。
每隔一段時間就會心思思想食放題,今次啱啱

食物選擇非常多,分幾大類
✨️高級燒物/串燒類
厚切鵝肝多士、鹽燒鯖魚、雞軟骨串、鹽燒牛

✨️壽司/卷物
壽司款式多,三文魚腩、鵝肝醬薄牛壽司、加

州卷、鵝肝芝士鰻魚卷都好新鮮,魚生肥美。

特別鍾意黑松露油金魚腩同牛油果醬吞拿魚,味道層次豐富。

✨️刺身/海鮮
刺身選擇多,阿根廷赤蝦、北海道帶子、北寄

貝、赤貝等全部都新鮮甜美,食落好爽口。仲

有 必試的避風塘炒蟹、凍海鮮、花雕醉鮑魚

等,海鮮控一定滿足。

✨️熟食/小食
芝麻雞翼每次必點、金湯燴花膠夠矜貴。點

心、涼拌菜、口水雞都可以係出面自取,選擇

多元化。

✨️甜品/飲品

等,個人最推介柑桔原汁,清香解渴又唔會太甜。

2025-06-17 1140 瀏覽
久不久就會想食放題,每次想起放題都會想起「大喜屋」。今天放工後,與朋友來到位於沙田廣場分店的「大喜屋」,擦餐勁!我倆都喜愛這裡的食物選擇,不但提供多種日本料理食物,包括刺身、壽司、燒物、炸物…等。有時候餐廳還會更新餐牌,讓客人光顧時,帶來新鮮感。像這次餐牌裡,有採用新鮮蟹的避風塘炒蟹,蟹肉鮮甜,會令你食完再想食多幾轉!還有惹味非常的咖哩大頭蝦,蝦肉既新鮮、又彈牙,仲有和壽司郎同款的焦糖牛奶鵝肝壽司,點都要試吓!還有其他不同款式的食物可供選擇,當然怎能不吃我們最愛的甜品及榴槤呢!餐廳環境寬敞,坐位蠻多,晚餐時候,很快已坐滿客人。餐廳設有自助區域,客人可以自由選取各種喜愛的食物及飲品。除此之外,當然不可少了QR code點選食物,可讓客人容易、方便地選擇自己喜愛的菜式。

我倆都喜愛這裡的食物選擇,不但提供多種日本料理食物,包括刺身壽司、燒物、炸物…等。有時候餐廳還會更新餐牌,讓客人光顧時,帶來新鮮感。

2025-06-17
3 分鐘 (堂食)
2025-06-11 1526 瀏覽
超級豐富沙田(大喜屋)放題,平日黎食餐廳都排長龍好多人,唔想等位最好訂咗位先,久不久就和朋友放肆吓,以食減壓😆😆就快父親節,長者仲有88折優惠❣️刺身壽司~三文魚刺身厚切,肥美嫰滑,入口即溶甜蝦大大隻,新鮮又鮮甜❣️咖哩大頭蝦大頭蝦肉質鮮甜爽脆,蝦頭爆膏❣️避風塘炒蟹新鮮蟹肉結實鮮甜,配上炸香蒜蓉辣椒十分惹味❣️焦糖牛奶鵝肝壽司面層薄薄焦糖脆脆地,下層厚厚大件鵝肝多士,超級 肥味,鵝肝味超香,入口即溶yummy❣️花雕醉鮑魚酒香濃郁,鮑魚爽脆彈牙❣️芝麻雞翼外皮金黃酥脆,肉質鮮嫰多汁❣️羊架羊架肉質鮮嫰多汁,配上香草一啲都冇騷味❣️海燕窩椰汁燉木瓜椰香濃郁,木瓜軟滑,甜而不膩,口感清新,夏日消暑甜品
超級豐富沙田(大喜屋)放題

就快父親節,長者仲有88折優惠

❣️刺身壽司~

三文魚刺身厚切,肥美嫰滑,入口即溶
甜蝦大大隻,新鮮又鮮甜
❣️咖哩大頭蝦

大頭蝦肉質鮮甜爽脆,蝦頭爆膏
❣️避風塘炒蟹

新鮮蟹肉結實鮮甜,配上炸香蒜蓉辣椒十分惹味
❣️焦糖牛奶鵝肝壽司

❣️花雕醉鮑魚

酒香濃郁,鮑魚爽脆彈牙
❣️芝麻雞翼

外皮金黃酥脆,肉質鮮嫰多汁
❣️羊架
羊架肉質鮮嫰多汁,配上香草一啲都冇騷味
❣️海燕窩椰汁燉木瓜

椰香濃郁,木瓜軟滑,甜而不膩,口感清新,夏日消暑甜品

2025-06-11 1312 瀏覽
今日約咗朋友沙田食飯,朋友話想食放題, 第一時間 諗到大喜屋, 之前食過其他大喜屋分店 覺得唔錯今次試下沙田大喜屋。我哋約咗五點半, 大喜屋門口已經好多人排隊等住入咗, 未到六點半已經全場滿座, 不愧係人氣放題。熱食、冷盤、前菜、 刺身, 火焰壽司、 創意壽司、 手捲, 甜品 、雪糕、 冷熱飲品應有盡有。 多款刺身選擇, 我自己最鍾意蝦類同貝類嘅刺身, 帆立貝壽司大大粒, 肉質厚實入口柔滑,俄羅斯甜蝦質地細膩, 鮮甜美味。焦糖牛奶鵝肝壽司:鵝肝外脆內軟質感綿密順滑,焦糖嘅甜味與鵝肝嘅鹹香完美配合, 令我忍唔住食完一件又一件。朋友好鍾意食呢度嘅咖哩大頭蝦, 咖哩醬汁濃郁 夠辣夠香, 大大隻肉質鮮甜爽彈。川味燒鮮蠔:即叫即燒,上到枱熱辣辣脹卜卜,加上特制蒜蓉調味, 先甜惹味香氣四溢。佢哋嘅甜品都好出色, 每款都細細件可以試多款唔同口味 ,馬卡龍外脆內軟甜絲絲, 焦糖燉蛋質感絲滑甜而不膩。雪糕仲有我最愛嘅häagen-dazs添,雪糕我都食咗兩杯, 超滿足。
2025-06-08 1469 瀏覽
午市同朋友黎食飯,多樣化選擇,午市時段,食客眾多,記得訂位‼️‼️唔記得訂位去到排隊都可以,但係要早啲去喎。-大喜屋招牌刺身壽司,刺身甜蝦大大隻,食十隻八隻都冇負擔,有新鮮有鮮甜。仲有壽司🍣都好正-新菜式,避風塘炒蟹,用新鮮蟹去炒,加上炸蒜辣椒10分惹味,眼見每台食客都有一碟。-咖喱大頭蝦,有泰國咖喱嘅風味,大頭蝦係用新鮮嘅大頭蝦去煮,大頭蝦肉質鮮甜蝦頭仲有蝦膏添。-焦糖牛奶鵝肝壽司,壽X郎同款,壽X郎一件買$17,依度大喜屋可以任食啊,更咪要食多幾件啦。-仲有大大件鵝肝多士,超肥美,鵝肝味超香。-皇牌炸乳鴿,都係超好食!外脆又多汁😋-牛油煮大蜆,好香濃😋海鮮味又夠!牛油湯又夠滑-香菇炆鮑魚,呢個菜式其實喺屋企都有食!黎到呢度梗係要試吓大廚嘅味道!好味--甜品櫃仲有大量大福,做飯後甜品,雪糕櫃又有大量雪糕任君選擇。

-大喜屋招牌刺身壽司刺身甜蝦大大隻,食十隻八隻都冇負擔,有新鮮有鮮甜。仲有壽司🍣都好正

-仲有大大件鵝肝多士,超肥美,鵝肝味超香。

-皇牌炸乳鴿,都係超好食!外脆又多汁😋

-牛油煮大蜆,好香濃😋海鮮味又夠!
牛油湯又夠滑

2025-06-06
1 分鐘 (堂食)