2024-11-29
油麻地原來有間超有特色嘅香港冰室,佢哋融合咗西式元素,所以呢度食到嘅都係有西餐特色嘅茶餐廳菜式,仲有結合港式元素嘅特飲🤤🤟🏻❤️🔥!~「你又估唔估到原來冰室有得食西式煲仔飯⁉️有得食超澎湃嘅炒蛋多士⁉️有得飲童年飲品黑牛⁉️仲有芝麻/粟米西多士🌽🤣⁉️」-1️⃣「五香肉丁牛油滑蛋多士($62)」超級大份,滑蛋超級滑,中間有好多五香肉丁,辣辣地,下一層塞咗啲菜,亦都可以選擇加花生醬,成個配搭好特別!好食~Scrambled egg with hk spicy pork on toast (with peanut butter 🥜)👍🏻- 2️⃣「臘腸冬菇奶油意大利飯($90)」其實有意大利嘅感覺,不過佢融入咗港式嘅臘味,又似煲仔飯,又似意大利飯,飯粒有咬口 👍🏻- 3️⃣ 「特濃黑芝麻麻糬西多士配黑芝麻雪糕🖤($72)」超級超級濃郁嘅黑芝麻味,超級香,而且唔係太甜,上面仲有球好大球黑芝麻雪糕!~Black seasame French toast👍🏻-4️⃣「流心奶茶蛋撻($28;可跟餐)」食落麻麻哋,奶茶味可以濃少少,同埋個曲奇皮都好腍,對佢期望太高🥲…-5️⃣ 「抹茶拿鐵💚($42)」正常水準,不過最特別
1️⃣「五香肉丁牛油滑蛋多士($62)」
2️⃣「臘腸冬菇奶油意大利飯($90)」
3️⃣ 「特濃黑芝麻麻糬西多士配黑芝麻雪糕🖤($72)」
4️⃣「流心奶茶蛋撻($28;可跟餐)」
5️⃣ 「抹茶拿鐵💚($42)」
正常水準,不過最特別係有個舞獅拉花~Matcha latte👍🏻