餐廳: 大家樂
資訊:

2019-09-22 304 瀏覽
對我來講大家樂嘅焗豬扒飯真係一個經典中既經典,細個嘅時候第一次食焗豬扒飯就係喺大家樂真係一試上癮嗰時真係會問點解會有咁好食嘅嘢,佢嘅豬扒又厚又大件,豬扒又多汁仲有好多蔬菜,仲要加埋炒飯底真係太好食啦!
2019-09-21 275 瀏覽
早收工又有點肚餓就想食個下午茶,經過見到大家樂就入去看餐牌,見到有一個輕量的下午茶,雞翼粟米下午茶飲熱檸檬茶,價錢二十七元,份量不太多都可以就買了來吃。因為不多人,好快找到位置坐,而這裡都幾乾淨,粟米都幾大枝但切來吃,是沒有味道,只有粟米的原味,而且仲要粟米是凍的。用竹籤串的烤雞翼帶微溫,皮有點甜應該加了蜜糖都幾好味,但肉不太多,檸檬茶的味道都夠濃夠酸幾開胃,輕輕食個下午茶再坐下都不錯的簡單選擇。
2019-09-18 224 瀏覽
今日去咗大家樂食早餐,叫咗個牛尾通扭紋粉,配煎雙蛋,鮮牛油餐包,同埋熱奶茶。嗰個牛尾通柳紋粉係番茄湯嚟嘅。另外佢嗰個煎雙蛋,我叫左太陽蛋,唔錯啊好食啊。同埋我最鍾意食呢度嘅餐包啊,因為佢配左一大塊鮮牛油啊。食左咁多樣嘢價錢都係28元

同埋我最鍾意食呢度嘅餐包啊,因為佢配左一大塊鮮牛油啊。

食左咁多樣嘢價錢都係28元
2019-09-16 491 瀏覽
成日食外賣都悶,今日專登自己去大家樂買自取午餐,午餐選擇以中式為多,今次就叫了一個洋蔥的什扒飯配飲品凍檸檬茶差不多五十元,價錢都合理而且份量都夠午餐食。一開之下,說好的洋蔥沒有了,只有角落薄薄的一片,醬汁沒有洋蔥味只講是普通的杰身蕃茄白汁,飯份量都夠飽,口感都不錯。扒有一片雞扒,一片豬扒和一條腸仔,雞扒是早餐的蜜糖雞扒,少少甜而雞肉都不錯但實在太細了,如手掌心咁大。豬扒完全沒有豬味又沒有任何味道,只可講不太硬吧,腸仔就偏咸味,但都可接受。飲品凍檸檬茶茶底都可以,檸檬味淡了點。
2019-08-13 359 瀏覽
今天又係旺角搵野食醫下肚的時間,時間唔多要趕住食就去大家樂喇❗️❗️❗️叫左海南雞加魚肉蝦餅飯 加野飲,$56我覺得個蝦餅係亮點,好厚肉,又香,炸得又唔會太厚皮海南雞本身都算唔錯,唔會太肥,肉質偏有口感,配合醬黎食都算中上比較失望係個飯,冇油飯果種香,飯又唔夠乾身,係比較差🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️而我本身都成日覺得油飯係成個海南雞飯的重點🤦‍♀️🤦‍♀️另外呢幾日成日出街食,加左$9 要碟菜,$9 大大碟都幾抵食整體算ok,醫肚黎講算合格

叫左海南雞加魚肉蝦餅飯 加野飲,$56
我覺得個蝦餅係亮點,好厚肉,又香,炸得又唔會太厚皮

而我本身都成日覺得油飯係成個海南雞飯的重點🤦‍♀️🤦‍♀️

整體算ok,醫肚黎講算合格
2019-07-28 269 瀏覽
去大家樂最常嗌嘅係咖哩雞 大家樂個咖哩辣辣熱好開胃 撈飯食一流 同埋啲雞算幾滑 所以我鐘意嗌雞多過牛 再配埋杯凍奶茶就岩岩好 又解到辣 同埋份量都夠多 男人食一個都夠 唔會話唔夠飽
2019-07-26 239 瀏覽
晚餐原本想去旺中地庫吃鐵牛剛好經過大家樂看到鐵板餐有酥皮湯就馬上轉軚了🤣人超多等位了好一陣子點了鐵板西冷牛排,配黑椒汁🥩跟餐附有鐵板蕃茄,粟米,酥皮忌廉湯(飲品不包喔) 才$70元!牛排不過不失,沒太香牛肉味但勝在肉質挺嫩的!而且好大塊啊吃得很飽。底下鋪滿洋蔥但我沒吃啊因爲⋯⋯都吸滿油!!然後酥皮湯真的很棒好好喝啊(酥皮湯控)平日通常去supersandwiches才喝到現在$70有牛排有酥皮湯很OK了!!😋😋😋
晚餐原本想去旺中地庫吃鐵牛
剛好經過大家樂看到鐵板餐有酥皮湯
就馬上轉軚了🤣
人超多等位了好一陣子
點了鐵板西冷牛排,配黑椒汁🥩
跟餐附有鐵板蕃茄,粟米,酥皮忌廉湯
(飲品不包喔) 才$70元!
牛排不過不失,沒太香牛肉味
但勝在肉質挺嫩的!而且好大塊啊
吃得很飽。
底下鋪滿洋蔥但我沒吃啊因爲⋯⋯
都吸滿油!!
然後酥皮湯真的很棒好好喝啊(酥皮湯控)
平日通常去supersandwiches才喝到
現在$70有牛排有酥皮湯
很OK了!!😋😋😋
2019-07-05 299 瀏覽
邊個話連鎖快餐就無好野吃嫁? 前幾日係旺角既大家樂就食出了個驚喜來啦旺中地庫有三間餐廳既,台灣野,越南野 最後就係簡翻大家樂 事關俾佢既燒雞餐吸引咗。 泰式燒雞椰漿飯相信係有半隻燒雞既,雞燒得幾香,有光澤唔再講,咬落去就知d肉汁都鎖係入面,大部分位都嫩滑。 味道不錯伴碟既炸蝦片都幾脆。 椰漿飯就差咗小小啦 綜合來講呢都好食既熱檸檬水就係熱檸檬水 無乜特別大家樂係快餐店入面係我必選之一,夠快,價格合理,質量都保證。

泰式燒雞椰漿飯

熱檸檬水
就係熱檸檬水 無乜特別
2019-05-20 439 瀏覽
簡簡單單吃過午餐就出發往郊遊。今次終於輪到我試鴛鴦炒飯了,$35,又好吃又非常抵吃,簡直物超所值,我特別喜歡吃橙色部分,一來醬汁酸酸地很醒胃,二來蕃茄及肉絲質感出奇地好,只是白色那部分的芡汁稍為厚了點。
簡簡單單吃過午餐就出發往郊遊。
2019-04-28 404 瀏覽
下午茶揀快餐店一定係抵食之選。大家樂有好多唔同嘅套餐可以揀,而我今次揀咗特色雞翼再加紫米露。大家樂嘅甜品比我想像中好,紫米露有椰奶而唔係開粉沖個款,而且只係加$6就有,超抵。特色雞翼其實係烤雞翼,外層有蜜糖不過不失講起下午茶由來,有很多說法。而我聽嗰個版本就有一個英國王室嘅女爵通常都係下晝三點嘅時候會覺得肚餓,原因係佢食午餐嘅份量唔多。而晚餐時間要等到八點開始,所以喺午餐同晚餐之間,即係大概三點,佢就請女僕準備小小甜點,蛋糕,麵包同茶。之後佢就愛上咗享用下午茶時光,亦邀請左佢幾個好友同佢一齊享用。如是者,當時上流社會興起,就流傳至今。
下午茶揀快餐店一定係抵食之選。
特色雞翼其實係烤雞翼,外層有蜜糖不過不失

如是者,當時上流社會興起,就流傳至今。

2019-04-14 362 瀏覽
經過見到poster有一隻大雞加薯角只係$89好似好抵食,同朋友兩人就即刻試下。雞肉ok嫩,連雞胸都唔鞋,中size,兩個人食份量差唔多,不過個人覺得咸左少少。薯角有十舊左右,如果多啲會飽啲。整體味道,但只暫時ok夠飽,兩三個鐘後應該會肚餓。
2019-03-10 372 瀏覽
本身想試椰青湯底 但係店員話冇哂了唯有食返平時食開既豬骨湯底大家樂的邊爐個人覺得係最抵食坐幾耐都可以 可以慢慢食講返啲配料今次選左豚肉最愛係今期得芝士脆皮波波 好好食 芝士一咬即bit差啲燙到冇哂味覺飛魚子滑都係我的最愛
本身想試椰青湯底 但係店員話冇哂了
唯有食返平時食開既豬骨湯底
大家樂的邊爐個人覺得係最抵食
坐幾耐都可以 可以慢慢食
講返啲配料
今次選左豚肉
飛魚子滑都係我的最愛
2019-03-06 279 瀏覽
臨近夏天,對食火鍋意欲愈來愈少,但行過大家樂見有新出火鍋,加多杯野埋單計六十蚊,就試下呢個一人前,坐底後,好快個鍋同白飯就送上黎,打開個鍋裹面D配菜同埋隻雞都系熟既,只須番熱就可食得,成個都有好濃雞味,只系覺得隻雞好(鞋),以呢個價錢黎講都算系咁.
2019-03-05
5 分鐘 (堂食)
2019-03-03 297 瀏覽
 當日早收,約埋d fd去買旅行用品時間有限,係地鐵站出口附近旺角中心大家樂極速食個飯見到有一款叫葡國雞飯 $43連飲品就試下 份量絕對多,大量番茄,薯仔,雞係用胸肉,但已經燉煮到好軟身味道偏咸同辣,同一般食既有少許不同配白飯食係好夾40蚊左右包飲品,算係旺角快餐既合理價但食完個咸味久久不散,應該無下次大家樂都係焗飯比較好食飲品包熱飲自選一杯有冷熱水機自助場中見大部份人都係打邊爐為主旺角彌敦道688號旺角中心1期地庫B/F, Argyle Centre Phase 1, 688 Nathan Road, Mong Kok
 當日早收,約埋d fd去買旅行用品
時間有限,係地鐵站出口附近旺角中心大家樂極速食個飯
見到有一款叫葡國雞飯 $43
連飲品就試下
 份量絕對多,大量番茄,薯仔,雞係用胸肉,但已經燉煮到好軟身
味道偏咸同辣,同一般食既有少許不同
配白飯食係好夾

40蚊左右包飲品,算係旺角快餐既合理價
但食完個咸味久久不散,應該無下次

大家樂都係焗飯比較好食

飲品包熱飲自選一杯

有冷熱水機自助

場中見大部份人都係打邊爐為主

旺角彌敦道688號旺角中心1期地庫
5 分鐘 (堂食)
2019-02-26 226 瀏覽
大家樂我覺得幾好食。。因為每次食完都ok。最中意食係佢地既燒雞翼。真心外脆多肉汁。好鬼正。仲有下午茶燒鴨米。配埋熱奶茶真系好歎。仲要廿幾蚊咋。平靚正之選。不過旺角呢間好多人。上菜慢D。其它保持水準
不過旺角呢間好多人。上菜慢D。其它保持水準