2024-01-09 220 瀏覽
深水埗呢一帶有好多平民美食附近有文記車仔麵、維記既豬潤麵等出名餐廳當日我地拎住好多野又肚餓唔想等位又見大家食呢個名幾搞笑就決定幫襯下呢間啦!我地就叫左個乍醬拌麵同酸辣手攪麵同狀元骨1.乍醬拌麵好淡味 同多油搞到我要搵辣椒醬先好D加左豬紅都比較淡麵質就唔錯既 幾彈牙2.酸辣手攪麵酸辣既湯底有意外驚喜!! 都幾濃同香加左牛腩同魚腐都好食3.狀元骨另外加左個狀元骨不過好細舊食落冇咩肉又炸得好硬 炸過頭咁唔推薦整體頹頹地食番餐都唔錯不過都幾重味精 食完要係咁飲水
深水埗呢一帶有好多平民美食
附近有文記車仔麵、維記既豬潤麵等出名餐廳
當日我地拎住好多野又肚餓
唔想等位又見大家食呢個名幾搞笑
就決定幫襯下呢間啦!
我地就叫左個乍醬拌麵同酸辣手攪麵同狀元骨

整體頹頹地食番餐都唔錯
不過都幾重味精 食完要係咁飲水
2024-01-06
2023-12-13 143 瀏覽
叫咗個村村住家鍋麵,麻中辣,加蘿蔔牛腩,削搖麵。因為叫咗麻辣,佢加咗韭菜同埋芽菜同埋椰菜適合麻辣嘅味道。淨湯就會有洋蔥。$45另外叫咗雞絲麻醬撈麵,跟炭燒至心丸,手搞面。$55。
另外叫咗雞絲麻醬撈麵,跟炭燒至心丸,手搞面。$55。
來過很多次,今天服體驗殊差,叫了兩三遍點餐沒人過來,然後服務員下錯單,最後結帳時候用支付寶明明已經錢過去了服務員說沒過去,結果付了兩次,她還很有理的和我們爭,其實她查一下就知道了,因為第一次兩分鐘之前就付完了,我們足足等了兩分鐘,然後她很大聲說她要看清楚才讓我們走,搞得我們像逃單一樣,又要跟我們吵架一樣!!!!還說以後不要支付寶,憑什麼我們不可以支付寶?就因為你服務員查都沒查我們結帳沒就命令我們以後不要支付寶結帳?吃個飯一肚子氣真不值!

2022-12-06 362 瀏覽
咁芫茜有好多人都唔食嘅因為味道本身嘅涼拌麵係可以走芫茜嘅咁唔知幾時改左唔走得咁我話算啦 減少得唔得點知員工話減少芫茜都唔得我自己想食唯有自己整走芫荽仲叫我食炸醬麵對冇得走芫茜好失望對唔食芫茜黎講冇得走真係好難受下次唔會再食芫茜多到根本無法自己整走唔食芫茜嘅朋友下次可以考慮下黎唔黎食好仲要味道同以前唔同哂依家靜係食到胡椒粉味我除咗胡椒粉味咩味都食唔到唔知係唔係啲雞有咩問題啲雞特別重胡椒粉味同埋雞嘅味道完全唔同左
咁芫茜有好多人都唔食嘅因為味道

啲雞特別重胡椒粉味
同埋雞嘅味道完全唔同左
2022-12-06
2022-03-06 718 瀏覽
深水埗有兩間大家食,啱啱好隔左一個舖位,好近。但係好似兩間係唔同既🤔今次試左其中一間,個人就覺得冇咩特別,下次有機會試埋另外果間睇下邊間好食啲先。1⃣️茄蛋牛肉手攪麵($33)(外賣盒+$1)本身對佢既手攪麵好期待,因為未食過好似好特別咁😯麵條既粗幼睇得出唔係機整既,唔係咁統一,麵條係圓圓地既,食落去可能因為外賣既關係,偏淋,食唔出應有既煙韌感,有少少失望😔另外有一包菜脯,都幾夠辣,但係偏鹹,加埋落碗麵到食都唔係好夾🙈  蕃茄幾淋幾甜🍅蛋炒得幾碎好索湯🤤不過配料份量偏少,牛肉得三四片。湯底方面甜甜地,但係偏油,感覺就係用茄膏、糖煮成既,成碗麵質素好普通,不過價錢就真係平既。下次試下隔離果間大家食可能好啲?有冇人食過😬  好味:6/10 環境:6.3/10 性價比:6.8/10  大家食 Eat Together 📍地址:深水埗福榮街84號地舖  #深水埗美食 #深水埗 #食好西 #吃貨人生 #大家食 #大家食飲食集團 #eattogether #茄蛋牛肉手攪麵 #手攪麵 #福榮街美食 #米線控 #茄蛋牛肉麵 #茄蛋牛肉 #蕃茄控 #hongkongfood #hongkongfoodie

1⃣️茄蛋牛肉手攪麵($33)(外賣盒+$1)
本身對佢既手攪麵好期待,因為未食過好似好特別咁😯麵條既粗幼睇得出唔係機整既,唔係咁統一,麵條係圓圓地既,食落去可能因為外賣既關係,偏淋,食唔出應有既煙韌感,有少少失望😔另外有一包菜脯,都幾夠辣,但係偏鹹,加埋落碗麵到食都唔係好夾🙈  蕃茄幾淋幾甜🍅蛋炒得幾碎好索湯🤤不過配料份量偏少,牛肉得三四片。湯底方面甜甜地,但係偏油,感覺就係用茄膏、糖煮成既,成碗麵質素好普通,不過價錢就真係平既。下次試下隔離果間大家食可能好啲?有冇人食過😬  好味:6/10 環境:6.3/10 性價比:6.8/10  大家食 Eat Together 📍地址:深水埗福榮街84號地舖  #深水埗美食 #深水埗 #食好西 #吃貨人生 #大家食 #大家食飲食集團 #eattogether #茄蛋牛肉手攪麵 #手攪麵 #福榮街美食 #米線控 #茄蛋牛肉麵 #茄蛋牛肉 #蕃茄控 #hongkongfood #hongkongfoodie  #hkfoodie #hkig #hkfood #hkeat #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodlover #shamshuipo #hongkongfoodblogger #hongkongfoodies #foodiehk #hongkongfoodstagram #hongkongfoodblog
茄蛋牛肉手攪麵
茄蛋牛肉手攪麵
2021-06-07 478 瀏覽
有唔同老闆,但就是愛食此店的牛腩手攪面. 今次是第2次食,水準依舊, 牛腩內跟了蘿蔔同小量牛筋,湯底都好緊要,很濃味,面條又軟滑,相信都一直可以光顧此店,但不可以去錯另一間大家食>^^<
有唔同老闆,但就是愛食此店的牛腩手攪面.
牛腩手攪麵
牛腩手攪麵
2020-07-06 572 瀏覽
難得放假去開深水埗食嘢,見呢間大家食冇乜人去又有卡位,就入去食翻個下午茶,叫左個腸仔火腿面,隨餐跟份餐肉炒蛋包,等左十分鐘先來個餐肉炒蛋加包,誰不知看份炒蛋竟然同煎蛋一樣,即刻揾落單店員跟進換翻,店員指這是炒蛋冇問題,我再問煎蛋不是這樣,個店員又話煎蛋係太陽蛋,最後都冇換翻俾我,食咁多餐廳都未見過有炒蛋係完整一塊叫做炒蛋,下次都唔會再來呢度食。
下午茶餐
2019-02-07 629 瀏覽
突然今天好想油渣麵,拿拿聲出去深水埗啦!今天仲係年初三,踫踫運氣吧!頂⋯食開咗間冇間!得呢間有得食,叫咗一碗墨魚丸油渣手攪麵,O⋯有意外驚喜!好味喎!但⋯湯底味精重咗D,好鬼口渴!朋友吃油渣豬潤大腸南瓜麵,豬潤差少少,大腸好食,南瓜麵還可以!
2018-11-10 342 瀏覽
見到哩間都有賣豬油渣,入去幫襯左個油渣刀削麵,但一d都唔好食,油渣好硬唔爽,刀削麵第一次食,麵身口感上有點硬,唔知哩隻麵品種係咪本身係咁還是煮得唔夠熟,唔太喜歡。
2018-06-30 294 瀏覽
我通常食油渣麵或者豬扒飯,兩者都係我喜愛,豬油渣夠腍,好好食,可以再上辣菜甫更惹味,想飽肚d都可以食豬扒飯,豬扒都幾香口,價錢平民d唔算貴,其他刀削麵都試過,但我覺得麻麻。
2018-05-29 255 瀏覽
深夜時分,同朋友落街食宵夜。好彩凌晨12:20既深水埗還有幾間餐廳繼續營業。見到大家食入面人流都比較多,就直接入內啦Menu見選擇都不少,而店員推介我地要試佢地既麵食,主打有手攪麵及刀削麵⭐️吉列豬扒刀削麵 $29湯底選了豬骨,味道一般,不夠濃郁。刀削麵不是即叫即做那種。沒有軟糯的咬口。豬扒新鮮炸起,熱辣辣⭐️東坡肉拼糖醋骨飯 $37東坡肉用上五花肥肉,有三層的口感。但不夠入味。糖醋骨肉質太鞋。得一味甜字。另外有超辣菜譜,非常惹味
見到大家食入面人流都比較多,就直接入內啦

⭐️吉列豬扒刀削麵 $29
豬扒新鮮炸起,熱辣辣
⭐️東坡肉拼糖醋骨飯 $37

另外有超辣菜譜,非常惹味
2018-05-15 171 瀏覽
聽朋友講深水埗有間叫“大家食”嘅餐廳, 幾好食,推薦我一齊食。餐廳環境一般啦, 只係似一間普通嘅茶餐廳 🙊🙈點知叫左野食之後先發現,帶路嘅朋友認錯左餐廳,黎咗呢一間,而唔係本身想食果間。anyway, 既然叫咗野食,就試下啦。conclusion 係真係唔好亂咁去餐廳食😂😂😂😂😂😂😂😂 服務一般,食物質素都係一般。個面就好一般, 啲餸都係好一般 冇咩事應該都唔會再幫襯 (sorry, so sad 🙈🙈)

服務一般,食物質素都係一般。
個面就好一般, 啲餸都係好一般

2018-04-02 111 瀏覽
之前一直去隔離食開大腸飯,屋企人話呢間好食所以照點大腸飯,一到第一眼完全失敗,有油唔係問題,d腸清得唔夠乾淨,食落味道非常差。失敗。食唔落。完全未食過甘甘ge大腸。唔會有下次。
完全未食過甘甘ge大腸。唔會有下次。
2018-04-02
  • 沒有
2017-06-26 325 瀏覽
好耐無同家姐行街, 幾乎係一年一次, 我話想問儲值電話咭可兩部電話一齊用, 佢話陪我去鴨寮街睇。佢話去開深水埗都去大家食,一來唔洗排隊,二來又好食。 佢介紹食刀削麵,我叫了酸辣(中辣)的刀削麵, 要左補血既豬潤(佢menu寫的是豬肝)同埋韮菜餃。刀削麵實在煙韌又有咬口,唔使成日食米線咁悶,麵既份量算多,夠矖飽! 酸辣都好正,大量酸菜, 中辣都唔算好辣,同啲酸菜好match,冬天食一定暖笠笠,豬潤一啲都唔鞋,唔un,處理得很好!以前見到個招牌無諗過入去試,食過今次後完全改觀了,下次去深水埗會選擇再食!

2017-06-24
2016-10-01 424 瀏覽
今晚去了深水埗分店食毛牛粥,一次比一次蠔少料少! 今晚食完全是清水蠔湯,胡椒粉都少,完全冇味,完全食不下口! 最後我食了兩口,把40元放下走人。建議大家不要去這裏食飯吧!
2016-10-01