2025-02-17
今日入咗東涌搵朋友、佢講呢一間平靚正《大少燒味》都幾抵食、望見冇乜特別又唔起眼食物得唔得、門外貼上介紹食物、又有好幾款燒味孖寶配搭、多款兩餸小炒套餐選擇、入到店舖環境好有懷舊感覺六七十年代feel🤔以綠色為主調坐嘅都係綠色木系枱椅、地下紙皮石磚同埋一條大圓柱好有特色😲、整間真係新舊共融為一體、就入咗去試吓佢嘅食物真的唔錯☺️、就買咗幾款外賣比屋企人食!.燒味孖寶 $138呢一款孖寶我覺得都幾好🤔、半斤叉燒 及半隻玫瑰豉油雞、望見賣相色香味都有、叉燒肥瘦適中三七比例、入口帶點腍嫩又唔會有韌嘅口感、豉油雞都唔錯望著都好想食🤤、色澤味道帶點玫瑰豉油香甜😋、肉質嫩滑我覺得都好有水準!.大少兩餸小菜套餐 $148呢兩款套餐都幾抵食☺️、用平價錢食到有質素嘅食物🤭、只係用咗百幾蚊就可以食到、套餐送白飯、例湯兩碗及飲品菠蘿咕嚕肉整款咕嚕肉以長條型賣相、色澤吸引增添食慾🤤份量十足、外香脆肉質爽而帶點腍口酸甜味道好醒胃😋、佢嘅酸甜味道又唔會過酸恰恰好、配料有青紅椒、洋蔥、菠蘿椒鹽豬扒呢一份椒鹽豬扒好有小炒風味😚、整款豬扒色澤味道超惹味沾滿蒜粒及其它配料、賣相真係睇得又食得、食到入口豬扒好外香脆口美味😋、肉質
燒味孖寶 $138
呢一款孖寶我覺得都幾好🤔、
大少兩餸小菜套餐 $148
套餐送白飯、例湯兩碗及飲品
菠蘿咕嚕肉
椒鹽豬扒
呢一份椒鹽豬扒好有小炒風味😚
、整款豬扒色澤味道超惹味沾滿蒜粒及其它配料、賣相真係睇得又食得、食到入口豬扒好外香脆口美味😋、肉質又有口感用嚟拌飯夠哂正!
大少潛艇堡 $40
送飲品或例湯
呢一款潛艇堡係店家自製特式美食
、材料半肥瘦叉燒、煎蛋、芝士配搭特別🤔、潛艇堡整隻外軟綿內豐富啖啖口感、味道我覺得都幾好!