2009-09-28
濶別大少爺剛好三個月, 今天剛啱途經跑馬地午飯, 再嚟試試其他菜式...又係正午到來, 得一枱客, 今日落雨天比較冷清, 也好, 我和同事亦可食得舒適d.午餐除咗海南雞飯以外, 其他選擇也不多, 泰式青, 紅, 黃咖哩可自由配搭牛腩, 雞肉, 豬或炸魚, 我們也不作多想, 一人選了一個咖哩. 泰式青咖哩牛腩飯 - 青咖哩色澤有點淡, 味道只帶甜不辣, 也不夠香. 內有薯仔數舊, 是炸過的, 倒算有心. 但牛腩就出事了韌到用匙羹也差唔開, 勁唔掂! 剩白飯的碟崩了一角, 極倒胃口! 同事叫嘅紅咖哩炸魚飯, 看落賣相不俗, 紅咖哩本身應是最辣的, 但這碟卻只是顏色上上了紅色, 味道同樣偏甜不辣, 攪笑嗎? 炸魚更差! 入口只吃到硬轟轟的炸粉, 佢食咗半碟就放棄了! 真唔明白點解d牛腩煮得咁韌咁差, 佢仲有信心出俾人食? 還要收成$48一個午餐, 除咗呃錢這個理由之外, 我想唔到其他了! 以後也不敢再來了....
以後也不敢再來了....