2019-05-27 574 瀏覽
周六相約友人帶車子去檢查順路去了附近的大山茶座午膳, 這店位置比較偏僻, 附近未見公共交通工具車站, 因此比較適合駕駛人士光顧, 店外約10個停泊車位♂ ▴ ▾ ▴ ▾ ▴ ▾ ▴大山雞脾餐 $65▻ 雞脾秘製汁: BB辣▻ 配意粉▻ 可樂 +$8雞腿厚肉多汁, BB辣確實很BB😂下一次會挑戰一下小辣或中辣🔥茄汁意粉沾了雞腿的滷水辣汁反而更加好吃😋用餐期間店員向其他客人推薦限量供應的黃薑飯,可惜雞腿餐份量十足🤰🏻唯有等下次再試😆⓻
▴ ▾ ▴ ▾ ▴ ▾ ▴
大山雞脾餐 $65
▻ 雞脾秘製汁: BB辣
▻ 配意粉
▻ 可樂 +$8

2019-04-09 439 瀏覽
清明節早上11點, 無咩人, 得幾台人, 但佢地都可以漏單=.=, 好彩係漏人地, 5係我地。雞扒煎蛋撈丁: 雞扒煎蛋分開上, 撈丁其實未撈好就俾人食....蛋治: 呢個要讚下, 入面夾住好多蛋, 仲要半生熟, 仲有蛋汁流出來

$40 (早餐)
2018-12-18 696 瀏覽
相信大山車友對哩度都唔會陌生過左石崗軍營臨到迴旋處轉入去就係大山茶座可以試下個all day/秘製汁雞髀配炒底意粉配印尼撈麵或者飯都ok個秘製印尼汁甜甜地辣辣地免費泊車座位可以選擇坐室外或者室內仲有個靚靚老闆娘
相信大山車友對哩度都唔會陌生
過左石崗軍營臨到迴旋處轉入去就係大山茶座

可以試下個all day/秘製汁雞髀配炒底意粉
配印尼撈麵或者飯都ok
個秘製印尼汁甜甜地辣辣地
免費泊車座位可以選擇坐室外或者室內
仲有個靚靚老闆娘
2018-09-19 615 瀏覽
叫左個ALL DAY, 好似6X蚊, 但份量唔多。有TOAST, 炒蛋, 煙肉, 茄汁豆, 腸。炒蛋唔算滑, 好普通,仲要無味, 好`彩唔係全熟, 都叫半生熟, 無咁鞋。其他都無特別, 條腸幾好味, 唔記我係香草定黑椒腸了早之食佢GE 飯SET。環境就幾好, 有INDOOR AND OUTDOOR位, 只是冷氣唔太夠

其他都無特別, 條腸幾好味, 唔記我係香草定黑椒腸了

早之食佢GE 飯SET。

2018-03-25 1104 瀏覽
位於荃錦公路及林錦公路交滙處,毗鄰大帽山,有免費停車場及單車停泊地方,適合於大帽山練車的單車/電單車友,及駕車郊遊路過的朋友。環境清幽雅致,有分室內及露天位置用餐,食物有印尼特色,今次試咗出名既秘製炸雞脾黃薑飯
2017-01-20 2264 瀏覽
入口位於大帽山迴旋處方便,有幾個餐廳專用免費泊車位,內裏環境光猛整潔,不過在這個午餐時段都係得小貓三兩隻就~ 🤔🤔🤔內裏有少量單車用品賣,又有 2 件簽了名的單車運動杉,店主應是個單車手~午餐時段有 7 個選擇,店員極力推薦「巴東牛肉」和「大雞脾」,強調食材新鮮價錢平其他地方冇,平時要星期六日先有,今天碰巧有煮才有賣,所以叫了巴東牛肉來試一下~一碰上牛肉只覺得是微䁔的,又沒有巴東應有的香氣,吃了一口就只覺得有點辣,沒有其他味道了,不過肉質 ok ~ 好有車仔麵牛腩的感覺,而且飯只有酒樓飯碗平的份量,大食的朋友要小心了,同事叫的咖喱雞飯都覺得冇咖喱味,品評不太好~看見後黎隔離抬的人個個都對店員推薦的「巴東牛肉」説不,order 大雞脾飯 or 撈麵,所以確定「巴東牛肉」:伏 🤢「大雞脾」:正 😋
巴東牛肉飯

「巴東牛肉」:伏 🤢