餐廳: 大快活
資訊:

2024-07-19 40 瀏覽
做完gym🏋🏻‍♂️最岩就係去食雞胸飯🍗新鮮雞胸肉🐓並搭配優質的紅米飯🍚營養價值高蛋白質💯分量很夠,能夠很好地填飽肚😄😄價格非常優惠,性價比很高👍🏻💯配上燒汁味道可口🥰🥰餐廳環境整潔明亮✨座位安排合理,既有舒適的用餐空間,又不會過於擁擠。整體氛圍輕鬆愜意,非常適合休閒就餐工作人員態度友好熱情,服務迅速周到整體服務體驗良好,給人以親切舒適的感受,價格相當實惠,餐點份量充足,性價比很高👍🏻👍🏻
做完gym🏋🏻‍♂️最岩就係去食雞胸飯🍗
新鮮雞胸肉🐓並搭配優質的紅米飯🍚
配上燒汁味道可口🥰🥰餐廳環境整潔明亮✨
2024-02-06 149 瀏覽
大快活早餐大快活早餐在太古城的大快活餐廳,今早我品嚐了一頓豐盛的早餐。這個菜單有各式各樣的選擇,我決定嘗試一些不同的美食。我點了荷包蛋搭配厚多士,這是一道簡單但美味的組合。荷包蛋的蛋黃流淌出來時,我用厚多士蘸取著享用。這個組合的口感讓我回味無窮。接著,我又選擇了蕃茄腸仔片通粉。這道菜色彩繽紛,充滿了各種不同的口味。蕃茄的酸甜和腸仔片的香脆完美結合,讓我每一口都感到愉悅。最後,我點了一杯熱齋啡。這杯濃郁的咖啡帶來了一絲絲的苦澀和舒緩。喝著熱齋啡,我漸漸感受到早晨的能量流動到我的身體中。在大快活餐廳享受早餐的時光真是令人愉快。我不僅品嚐到各種美食,還感受到了一個新的早晨的氛圍。我決定明天再來這裡,繼續品味更多的美食。大快活早餐不僅給我帶來了美食的滿足感,也讓我的新一天開始充滿了活力與動力。這個經驗讓我明白,享受早餐的同時,我也為自己注入一份美好的心情和能量。明天,我將再次來到大快活餐廳,繼續品味這裡獨特的早餐。我期待著在這個美食的世界中,探索更多的驚喜和快樂。
大快活早餐

大快活早餐

2023-11-13 110 瀏覽
今日星期一早上,要到太古站附近工作,於是走到康怡廣場二樓的大快活食早餐。在巴士上用大快活app點餐,但只可以用app點到外賣。去到店鋪,個餐出了一半,連忙同店員講要堂食,所以見到圖片我有外賣碗也有堂食碟。早餐火腿通粉夠熱好味,炒蛋也ok
2023-09-15 105 瀏覽
今早過海工作,來到太古城站康怡廣場二樓的大快活進餐,在車上點了外賣自取(因为我按來按去都唔識轉到手机點餐堂食),所以到步就直接堂食個外卖盒裝。點了沙嗲牛肉米粉,個牛肉鲜,而且沙嗲汁味道濃,很好味道值得推荐
2023-04-20 196 瀏覽
唔知食咩好嘅時候,今日經過見到有一人火鍋,就入左去食,叫左個酸菜湯底火鍋配烏冬,烏冬質素麻麻,肥牛既肉質都好硬,好似咬緊像根咁,份量亦都吾算太多,上餐速度都非常慢,所以絕對無下次
2023-04-19 37 瀏覽
咖喱牛腩飯抵食,辣度如果唔夠啦,仲可以加辣,呢樣嘢好欣賞,有一啲快餐店嘅咖喱牛腩飯,一定焗住有埋牛舌,對於我唔食牛舌如果想食咖喱,變相食吾到,所以呢樣嘢幾好😊同埋鐵板餐都好好食,價錢同味道都可以接受到☺️
2022-08-01 338 瀏覽
不知所謂!啲飯生米又唔熱湯又係唔熱可以一啖飲晒嘅溫度,滑蛋粟米魚柳又係凍嘅,嗰個吉列豚肉我太太淨係食咗嗰件好硬嘅豬扒都係凍嘅飯又係生米!係咪依輪天氣熱驚啲客食唔到所以出啲凍嘢俾人食呀!你哋知唔知道而家有好多人食一餐飯都要諗過度過,一餐晚餐對一家人來講幾緊要,但係去到你哋大快活真係不知所謂,成份餐食到天一半地一半,係揼咗,係浪費啊!但係真係食唔到,揼飯喎!我都驚折墮,你哋舖頭啲大廚同啲經理喺度做乜嘢㗎,區域經理有冇去睇場呀!睇吓啲嘢啦師傅起碼都要熟吖!熟嘅熱飯熱餸都做唔到唔好做啦!大快活嘅晚餐我真係第一次嚟食但係一定一定一定唔會再嚟!不過老實嘅其他夥計係冇問題服務都好好禮貌但係出品就真係⋯⋯不知所謂!
大快活嘅晚餐我真係第一次嚟食但係一定一定一定唔會再嚟!
不過老實嘅其他夥計係冇問題服務都好好禮貌但係出品就真係⋯⋯
不知所謂!
2022-08-01
1 分鐘 (堂食)
2021-11-28 344 瀏覽
今晚嚟食晚餐,6點鬆啲到,搵位都搵左一陣。叫左個鐵板餐配肉醬意粉,個意粉軟硬適中,肉醬好惹味,至於個扒,芝士脆皮腸微烤過好好食,但其他豬、牛扒就略為單薄。另外左個咕嚕肉套餐,咕嚕肉保持一貫水準,外脆內軟又掛到d汁。配左杯柚子梳打和中湯,簡簡單單又一餐。
今晚嚟食晚餐,6點鬆啲到,搵位都搵左一陣。
配左杯柚子梳打和中湯,簡簡單單又一餐。
2021-11-28
天氣轉涼,想吃些暖胃的食物,便選了煲仔飯。 由於外賣會外帶煲,所以要以$6抵押.到歸還時便可兑換$6現金券,於午市/晚市消費滿$40時用。外賣用的紙盒十分硬挺,手抽位也很好拿,不錯不錯。本來點了鮮魷肉餅煲仔飯($56),不過到家時發現錯給了臘腸冬菇雞煲仔飯($54)。幸好沒有忌口,這個飯一樣香濃,餸料、飯焦也很足,所以我吃得很香。吃完後簡單清洗了一下後,就把煲放回外賣盒裏。第二天到收銀處歸還時,收銀姐姐以收據紙列印了現金券,過程簡單快捷。
天氣轉涼,想吃些暖胃的食物,便選了煲仔飯。
2020-10-29
10 分鐘 (外賣自取)
2020-06-08 410 瀏覽
康怡廣場是太古城地鐵站出口上盖,交通非常方便,廣場裡面有很多各種風味的洒家和快餐店。大快活是在康怡廣場的4樓。晚餐有各種套餐,其中鐵板燒雜排:用料有牛排、豬排、雞排、德國腸配蔬菜,有燒烤醬和黑椒醬二種可選,配一碗茄汁雞腸飯,還可以選飲料或例湯。晚上收工回來吃個套餐是一個不錯的選擇。
鐵板燒雜排套餐
鐵板燒雜排套餐
2020-03-29 297 瀏覽
今晚天氣寒冷,令我聯想起煲仔飯。新年其間要做戶外工作真的不容易,又凍又食風,企左成日,晚上梗係要食返餐好的。我就㨂左排骨煲仔飯了。食之前倒啲豉油,再焗下佢,一开果陣真係香氣迫人,呢个煲仔飯,無㨂錯
2019-12-13 214 瀏覽
其實好少要喺大快活寫食評, 雖然今次冇相 ,不過今次不得不讚佢個意粉 ,因為我覺得佢個肉醬意粉畀某間大型連鎖店嘅焗意粉较好, 因為佢呢個意粉汁我覺得就做得冇咁乾,同埋亦都食到有蕃茄味,同埋佢加咗少少辣味,所以我覺得呢一個意粉喺大型連鎖店嚟講其實都 very ok嘅。
大快活 鐵板什扒餐 專人送餐 粟米肉粒飯 咖哩薯仔雞肉飯 生炒骨 Fairwood   因事到太古,假日好多餐廳都有排隊走到幾間餐廳,最終在商場3樓見到大快活有位先來一個鐵板雜扒餐配黑椒汁加迷你飯配飲品可樂一杯$56,價錢合理有雞牛豬肉腸各一件,另配水煮菜小碗粟米肉粒飯 而家仲有送餐服務,付款拿感應機在座位就OK大約5-10分鐘就送到賣相一般啦,但份量真係多,食肉怪一定滿足  仲要配一碗飯,一定夠飽粟米肉粒都好豪爽比好多汁肉就係薄身,唔係厚切,牛變左100%熟豬扒最好食!  另外咖哩雞飯都係送餐唔包飲品$46,但可免費加大飯食咖哩撈飯!正!佢既咖哩少少辣,香料味重,大眾化口味雞肉大件,無咩碎骨,食得放心仲有幾件煮到入味既薯仔比起好多茶記既咖哩出色加飯係用一隻碗再分開上  全部座位都有送餐服務,好貼心 生炒飯配白飯份量肉排夠多,但唔脆口,濕身,太多汁配菜既菜煮到爛曬肉多汁多唯一好處就係撈飯食得飽粟米肉粒$38最抵食 豬扒切丁加罐頭粟米汁,杰身不會像水一樣夠甜夠濃味太古康山道1-2號康怡廣場北座2樓S32-S36號舖Shop S32-S36, 2/F, Kornhill Plaza Nor
 因事到太古,假日好多餐廳都有排隊
走到幾間餐廳,最終在商場3樓見到大快活有位
先來一個鐵板雜扒餐配黑椒汁加迷你飯
配飲品可樂一杯
$56,價錢合理
有雞牛豬肉腸各一件,另配水煮菜
小碗粟米肉粒飯 而家仲有送餐服務,付款拿感應機在座位就OK
大約5-10分鐘就送到

賣相一般啦,但份量真係多,食肉怪一定滿足
 仲要配一碗飯,一定夠飽
粟米肉粒都好豪爽比好多汁
肉就係薄身,唔係厚切,牛變左100%熟
豬扒最好食!
 另外咖哩雞飯
都係送餐
唔包飲品$46,但可免費加大飯
食咖哩撈飯!正!
佢既咖哩少少辣,香料味重,大眾化口味
雞肉大件,無咩碎骨,食得放心
仲有幾件煮到入味既薯仔
比起好多茶記既咖哩出色

加飯係用一隻碗再分開上

全部座位都有送餐服務,好貼心

生炒飯配白飯
份量肉排夠多,但唔脆口,濕身,太多汁
配菜既菜煮到爛曬
肉多汁多唯一好處就係撈飯食得飽

粟米肉粒$38最抵食
豬扒切丁加罐頭粟米汁,杰身不會像水一樣
夠甜夠濃味

太古康山道1-2號康怡廣場北座2樓S32-S36號舖

Shop S32-S36, 2/F, Kornhill Plaza North, 1-2 Kornhill Road, Tai Koo
2019-06-22 276 瀏覽
今日早收工下晝去咗樓下大快活買咗個外賣返屋企食叫咗個咕嚕肉飯,價錢都有少少貴因為冇嘢飲但係味道都唔錯咕嚕肉好味,分量亦都幾多餸菜嘅份量比飯更加多,下次食嘅話應該要多飯。食落去都同佢所講嘅差唔多應該冇味精!
今日早收工下晝去咗樓下大快活買咗個外賣返屋企食
叫咗個咕嚕肉飯,價錢都有少少貴因為冇嘢飲
但係味道都唔錯咕嚕肉好味,分量亦都幾多
餸菜嘅份量比飯更加多,下次食嘅話應該要多飯。
食落去都同佢所講嘅差唔多應該冇味精!
2018-12-23 339 瀏覽
         昨晚到康怡廣場北座的大快活吃晚餐。我點了一份馬蹄雜菜炒鴕鳥肉配一碗白飯,49元。         客人不多,阿姐好快將套餐給我送來。我一看,愕然了!怎麼看都像殘羹剩菜,蜜糖豆本來是翠綠的,而盤裡的蜜糖豆卻是黃殘殘,雖然我飢腸轆轆,但絕無法提起食慾!我問阿姐這菜是不是曾經翻熱再翻熱?怎麼會是這種顏色?阿姐認真看看,說她也不清楚,她可以代我問問,然後將菜拿走。           過了幾分鐘,阿姐再送了一份菜,這次蜜糖豆是翠綠的,但不爽脆。因等了幾分鐘,白飯硬了,只是微暖,不熱,飯後整晚胃部不舒服。唉,這餐吃得真掃興!