餐廳: 大快活
資訊:

2024-09-27 39 瀏覽
返工時間來到了大快活食lunch點了一個焗豬排飯食,焗豬既味道保持到很好,茄汁比例多,岩晒我口味。而豬排亦大大塊,配上飯真的好飽肚另外值得一讚的是職員既服務態度很好
返工時間來到了大快活食lunch

另外值得一讚的是職員既服務態度很好
2024-08-09 37 瀏覽
到咗晚餐時間碌下手機app見到大快活繼續有手機落單優惠📲就繼續食大快活啦✨焗豬扒飯🐽🥩焗豬扒飯係炒飯底豬扒係一大塊🥩有一條骨,但餘下全部都係肉豬扒食落唔硬,煮到好淋有蕃茄洋蔥同埋菠蘿襯托🍅🧅面頭有芝士焗,好香🧀🔥飯量足夠,我一個男人食都夠飽🍚✨凍檸茶🍋🍋要求走甜真係有走檸茶滿滿的,冇少咁啖個餐攞上手好穩陣冇咁易倒瀉而且落單後等大約五分鐘就有呢個價錢抵食過其他茶記用埋手機落單九折優惠🤟🏻埋單先$53性價比甚高👍🏻👍🏻會繼續幫襯
到咗晚餐時間
碌下手機app
見到大快活繼續有手機落單優惠📲
就繼續食大快活啦

✨焗豬扒飯🐽🥩
焗豬扒飯係炒飯底
豬扒係一大塊🥩
有一條骨,但餘下全部都係肉
豬扒食落唔硬,煮到好淋
有蕃茄洋蔥同埋菠蘿襯托🍅🧅
面頭有芝士焗,好香🧀🔥
飯量足夠,我一個男人食都夠飽🍚

✨凍檸茶🍋🍋
要求走甜真係有走
檸茶滿滿的,冇少咁啖

個餐攞上手好穩陣

埋單先$53
性價比甚高👍🏻👍🏻
會繼續幫襯
2024-08-09
10 分鐘 (外賣自取)
2024-03-22 72 瀏覽
大快活最近推出咗「阿活泰惹味」 鍾情於泰菜就唔可以錯過啦!有一系列泰式風味美食可選擇每款價錢抵食 值得一試套餐仲配有芒果糯米飯及菠蘿椰汁特飲真係超抵食呀🫢肥牛扎肉船麵 套餐$61 (午市限定)青咖喱豬頸肉飯套餐 $60馬拉盞雞肉焗飯套餐 $61今次我試左肥牛扎肉船麵,湯底媲美泰國正宗船麵🍜原來採用咗豬牛骨、鴨血、蔬菜及泰式香料熬製而成,味道濃郁。配料有大快活特意改良嘅扎肉用料、新鮮金不換及脆炸豬皮,口感好豐富!
大快活最近推出咗「阿活泰惹味」
鍾情於泰菜就唔可以錯過啦!
有一系列泰式風味美食可選擇
每款價錢抵食 值得一試
套餐仲配有芒果糯米飯及菠蘿椰汁特飲
真係超抵食呀🫢

肥牛扎肉船麵 套餐$61 (午市限定)

青咖喱豬頸肉飯套餐 $60
馬拉盞雞肉焗飯套餐 $61

2024-03-22
午餐
2023-11-16 107 瀏覽
冬天至少吃一次煲仔飯是常識吧!大快活外賣煲仔飯真係好方便!。點餐用app點餐好方便,因為外賣煲仔飯要預耐一點時間先拎得。午市有優惠券可以減五蚊好抵。。包裝個紙盒非常實淨呀!設計有心思,上面印的文字和圖案好懷舊好得意添!。食物拎到返屋企都係熱辣辣,又整到飯焦!好正!。售後服務洗好個煲拎返去有得換優惠券~身為唔敢去茶餐廳叫煲仔飯的我好滿意~
冬天至少吃一次煲仔飯是常識吧!大快活外賣煲仔飯真係好方便!

。點餐

。包裝

。食物
拎到返屋企都係熱辣辣,又整到飯焦!好正!

臘味章魚肉餅煲仔飯

。售後服務
洗好個煲拎返去有得換優惠券~

身為唔敢去茶餐廳叫煲仔飯的我好滿意~
2023-11-15
5 分鐘 (外賣自取)
臘味章魚肉餅煲仔飯
2020-03-30 1275 瀏覽
拜山嚟到調景嶺,要搵間港鐵站嘅餐廳醫下肚仔,於是就去咗大快活呢間大快活都幾大間,有好多座位疫情關係,每檯不可多於4個人,每檯與每檯之間不可少於一米。呢間大快活真係好有heart,我見住經理用尺度檯和檯是否真的有一米,好認真我都大快活都好有好感,基本上佢嘅員工都好有禮貌講返食物,大快活嘅食物水準都好一致,品質保持得唔錯。一個$40.5嘅餐真係好豐富,炸魚柳+腸+茄汁豆配餐肉火腿通心粉+涷咖啡,真係好滿足,食完飽到上心口抵到一個點
呢間大快活都幾大間,有好多座位

,我見住經理用尺度檯和檯是否真的有一米,好認真
我都大快活都好有好感,基本上佢嘅員工都好有禮貌

講返食物
抵到一個點

早餐
2019-06-22 1037 瀏覽
近排返工日日都經過大快活,飽肚一些嘅早餐莫過於呢一個番茄餐肉湯通粉。都算抵食用啊Alipay 仲可以減$5有一次試過沙田一間大快活叫蕃茄雞扒湯通粉有一些怪嘅味道,所以呢幾日食都係幾餐肉就算數,湯底都唔錯。我要外賣奶茶少奶,職員都幾好將花奶分開放等我自己落。
都算抵食用啊Alipay 仲可以減$5
我要外賣奶茶少奶,職員都幾好將花奶分開放等我自己落。
2019-01-27 1752 瀏覽
今晚黎到大快活食飯,叫左個雞煲同魚煲,配左杯紅豆冰和大可樂,見到幅餐牌,我覺得應該信得過同幾好食,始終都係大快活,由細食都大,有返咁上下口碑既。等左一陣,兩個煲都黎左,煲既外型係黑色瓦煲,非常美觀,跟住試左個雞煲先,算係唔錯,葷菜好多,吃起來辣辣爽爽,但又唔會好辣,所以唔係好食得譚仔中辣既人都啱食。至於魚煲方面就無辣味,係有少少蠔油同豉油既味道,個人覺得炆得幾好味同入味。今天既晚餐總算係愉快同美滿。
2018-11-16 391 瀏覽
農塲滑蛋拼煎香嫩雞扒…雞扒好粉嫩,粉嫩到有點生… 滑蛋夠大隻 , 不過沒有蛋味, 什麼味都沒有,加點鹽巴調味比較好。 牛油多士厚實, 還有少少脆, 不愛吃多士可以改選蘿蔔糕 。整體來說,這個早餐跟餐牌上只供參考的圖片差得遠…
農塲滑蛋拼煎香嫩雞扒…

整體來說,這個早餐跟餐牌上只供參考的圖片差得遠…
2018-11-13 331 瀏覽
原本打算今日返工前食一個靚早餐先,所以決定去大快活堂食個早餐。去到要左一個雞扒拼腸仔,加多左個雪菜肉絲米粉,多士就轉左蘿蔔糕,飲品要凍綠茶。排隊等野食等左5分鐘左右都算,但野食一見到真係呆左,頹不在話下,無估到塊雞扒會咁細塊,同餐牌個樣差好遠!!蘿蔔糕無其他汁,食落好乾。果兩條腸仔好似就咁淥熟就算,無乜調味。食完只有兩個字,失望。。。。

食完只有兩個字,失望。。。。
2018-11-13
5 分鐘 (堂食)
$39 (早餐)
2018-11-09 283 瀏覽
平時很少到大快活吃飯,就算去大快活,絶大多數都只是下午茶時段買一份豬扒包餐。今日又是下午茶時段去大快活,本應想照舊買豬扒包,想了一想,不如看一看餐牌,竟然發現新食品。可能不是新食品,不過我真的是太久沒吃大快活了。醬油豚肉炒烏冬感覺上挺吸引的,猶豫一陣後,最後決定試一試,便外賣了一份醬油豚肉炒烏冬+豉油皇雞脾,跟一杯熱檸水($39)。這個醬油豚肉炒烏冬賣相還可以。配料算豐富,有青蔥,生菜和草菇。下午茶的份量來說算是足夠的,烏冬口感偏淋,但味道還可以的,不過不失啦。對於大快活的要求不能過高。豉油皇雞脾肉質還好,不會過硬,但稱不上很美味帶有肉汁。為了填滿肚子的這一餐,尚可以接受吧。

2018-11-08
5 分鐘 (堂食)
2018-07-05 278 瀏覽
搬入黎調景嶺住都有十年時間但我光顧呢間大快活嘅次數只有3次,第一次食係3年前選擇嘅食物係一個好簡單嘅四寶飯除左個飯微暖外其他全部都係凍自此大快活入左我黑名單,3年後因爲彩明商場裝修喺無選擇下第二次食大快活嘅菠蘿咕嚕肉飯,咕嚕肉合格正常味道但個飯又乾又硬微暖最後我將飯面全部挖走食中間好少少果D,但真係好難食口感差無米香我非常好奇到底大快活用乜嘢米先煮到咁難食嘅飯?第三次朋友要黎食無辦法試左賣恆晒廣告嘅咖哩腩,李錦記個咖哩都好味過佢一個簡單菜色都可以咁劣到底大快活點解可以做到咁大?唯一可取嘅係晚餐待應會將食物送埋上台仲會跟埋一杯暖水。

唯一可取嘅係晚餐待應會將食物送埋上台仲會跟埋一杯暖水。
  • 無樣好
今天到這邊的嘉年華活動,小米玩樂過後,順便在附近商場午餐。本想到這快餐店來個Show me your love飯,剛好下午茶時段剛開始,難怪大排長龍。下午茶没有Show me your love飯,小米選了炒飯,自己則點了豬扒包茶餐。豬扒包想減肥,所以點了份量較少的包類茶餐。視覺:豬扒比包包殼細小,也不算很厚身。中間有沙律醬及生菜手感:包殼有點硬。口感及味道:豬扒不算太硬,只少量沙律醬滋潤,整體不算太Juicy。豬扒無醃過,無豬味,長期雪藏貨就是咁嫁啦!總之唔知自己在食什麼!包殼乾爭爭,只係有舊肉,咬呀咬!口腔內壁都刮損了!奶茶  嚐過乾爭爭的豬扒包,好在有杯熱奶茶。奶茶滑~但無茶香茶味。
今天到這邊的嘉年華活動,小米玩樂過後,順便在附近商場午餐。
豬扒包
想減肥,所以點了份量較少的包類茶餐。

視覺:
豬扒比包包殼細小,也不算很厚身。
中間有沙律醬及生菜

手感:
包殼有點硬。
口感及味道:
豬扒不算太硬,只少量沙律醬滋潤,整體不算太Juicy。
豬扒無醃過,無豬味,長期雪藏貨就是咁嫁啦!
總之唔知自己在食什麼!
包殼乾爭爭,只係有舊肉,咬呀咬!
口腔內壁都刮損了!

奶茶
嚐過乾爭爭的豬扒包,好在有杯熱奶茶。
奶茶滑~但無茶香茶味。
2018-02-04
下午茶
2018-02-07 199 瀏覽
天寒地凍, 莫過於食碗糯米飯保保暖, 就最好不過啦! 今晚又自己開餐, 在調景嶺可以坐得舒舒服服嘅餐廳實在少之有少。 這間快餐店真不錯, 地方大不在話, 餐枱也整齊得很。 嘩! 重要是有糯米飯供應嘛! 蒜香肉排糯米飯, 單單聽個名也不錯, 蒜香惹味。食啦喂! 糯米飯真捧, 軟軔帶香, 我還加入少少甜醬油, 效果更佳。 份量也足够分兩飯碗。 至於,肉排表面金黃伴有紅椒絲跟炸香蒜蓉, 應該不錯…… 咬一口肉排時, 感覺差遠啦! (家母在家煲老火湯的瘦肉) 有點兒硬, 入口就感到肉排事前醃製不足, 淡而無味。 其實快餐店以往也有推出過蒜香肉排客飯, 一向味道不俗。 今晚稍微失準了。
2018-02-06
10 分鐘 (堂食)
2016-12-26 362 瀏覽
Got the noodles in satay broth with Vietnamese pork sausage afternoon tea set.I wasn't impressed with the pork sausages because it was laced with lemongrass.The broth was tasteless as well lacking any peanut flavor.

2016-05-22 306 瀏覽
搵到工!臨番工前搵朋友做個運動!入左朋友既 club house 游水前!食個大早餐先 😂😂雞扒煎雙蛋配蕃茄腸仔通粉!雞扒同雙蛋我覺得藍田好食 d!煎雙蛋既邊唔夠香脆!雞扒都係!反而個多士幾好!可能平時我食開羅白糕啦 😂😂至於個通粉...我覺得個茄味唔夠!亦唔夠熱!

至於個通粉...我覺得個茄味唔夠!亦唔夠熱!
2016-05-09
$30 (早餐)