餐廳: 大快活
資訊:

2022-06-08 398 瀏覽
食物沙漠,每日落街早餐選擇都唔多,今日見到大家樂有好多人所以就諗住都湊熱鬧幫襯下,不過味道都係一如以往🫣,另外就係越嚟越細份,依餐只可以用方便兩隻字去形容😩
2021-05-19 292 瀏覽
剪完髮差唔多五點幾,上網買大快活,無晒下午茶餐好失望,點知去到仲有,細問職員,原來網上早啲cut。一場黎到就試下新嘢啦,荔枝桂花西多士。本身係配紅豆冰,點知都無哂,唯有轉巨蜂疏打啦。講番個西多,荔枝桂花淡淡的,又唔太甜,加埋糖膠,甜度啱啱好。
2021-05-18
3 分鐘 (堂食)
下午茶
2021-03-12 95 瀏覽
尋晚非常之即興咁就買左個新餐試試,最新越式火車頭湯檬,小弟一向都好東南亞食物,所以就決定買黎試一試佢嘅實力。心諗:連鎖快餐點,好味極都有個鋪。無錯,味道中規中矩。

2021-03-11
2021-02-05 220 瀏覽
想不到 下午茶都有意外驚喜。上次都大快活叫下午茶, 點了一個 雞扒 齋野柳火雞腸套餐。 雞扒嫩滑,而且有炒飯底。仲有驚喜的雀巢雪糕和蘋果批。 蘋果批是迷你版的, 甜甜的很開胃。
想不到 下午茶都有意外驚喜。

2020-12-12 183 瀏覽
大快活其中一個最出色嘅產品就係佢哋嘅茶餐, 一個唔係太貴嘅價錢就可以食到相對上 好味 下午茶餐! 我個人嚟講最鍾意佢嘅燒雞翼! 自己屋企燒 比較難 整到燒雞翼 通常要去燒嘢食或者去啲燒烤嘅餐廳先食得到,如果唔係又整到屋企好大油煙! 而家上網去預訂仲有九折添 ,同埋 對於食物嘅處理多咗好多選擇,譬如熱狗可以麵包多烘小烘, 沙律醬可以多醬少醬甚至走醬等等 ,多咗好個人性化嘅決定可以選擇! 適合唔同口味 嘅人士需要 ,呢個措施非常之體貼

2020-12-12 28 瀏覽
前晚唔想叫外賣速遞 所以就落咗樓下嘅大快活睇下有咩揀 。可能係就嚟關舖嘅關係,唔係有太多選擇所以叫咗個豉汁雞 試試佢 豆豉同雞本應該好夾,不過可能煮完擺咗喺度太耐嘅關係,雞肉有啲"鞋" 同埋賣相麻麻地, 不過一餐半餐,食落味道唔算話太差嘅

2020-12-12 34 瀏覽
係東涌映灣園附近可以揀嘅食肆唔係太多,大快活係差唔多係唯一嘅選擇我個人都幾鍾意食咖哩牛腩飯,其他兩間出名嘅連鎖快餐店都有食過, 但係都係覺得大快活嘅咖哩牛腩飯較為出色, 個咖哩汁調味調到恰到好處唔會太辣太濃, 撈飯絕對一流 ,牛腩牛筋 薯仔 同汁嘅比例亦都配合到剛剛好, 仲可以叫佢畀多啲飯同配菜 ,所以呢個飯絕對 叫得上大快活嘅皇牌! 好味 又抵食 !

今日放假吾知做咩好,HEA 下HEA下又到三點三,老公話落樓下搵野食。行到大快活到叫咁多人,就排埋一份😂迷你熱狗🌭️+ 餐蛋公仔麵🍜+紅豆冰:迷你熱狗🌭️入面只係好簡單既幾片生菜🥬同一點沙律醬,一條普通到不能普通嘅腸仔😅一個字:乾,不過飲啖紅豆冰又可唔可以補補水份💦而紅豆冰既紅豆吾夠溶爛,吾似人地冰室咁,所以變左搞拌之後,做吾到成杯都淺紅色🙃甜度適中。餐蛋面既雞蛋做到太陽🌞蛋吾會過熟,加分❤️腐皮卷牛肚米粉:牛肚煙韌吾夠滷水味,有咬口,不過不失。米粉醉濕濕到一個點,要用匙羹🥄筆黎食,仲要湯底無味🤦🏽‍♀️總結:員工收碟速度慢食物質素一般座位都算舒適

迷你熱狗🌭️+ 餐蛋公仔麵🍜+紅豆冰:

餐蛋面既雞蛋做到太陽🌞蛋吾會過熟,加分❤️

腐皮卷牛肚米粉:

總結:
員工收碟速度慢
食物質素一般
座位都算舒適

2019-10-07
2016-10-27 807 瀏覽
平日下午餐都幾多選擇,揀左魚柳包雞翼配汽水($29)侍應一收到飛就通知燒雞翼未得,可以拎左有既返去先,大約五分鐘後叫number再拎。咁安排幾好,會主動通知又唔洗等到腳軟。魚柳包個包係即烘,脆卜卜。敗筆係魚柳,放到凍晒,好彩仲有少少脆。食完個包,真係要叫number通知拎雞翼。同之前食過幾次既比較下,今次岩岩出爐既雞翼好食好多!熱辣辣又有肉汁!三十蚊唔洗有得tea1tea,算係咁啦!
平日下午餐都幾多選擇,揀左魚柳包雞翼配汽水($29)

三十蚊唔洗有得tea1tea,算係咁啦!

2016-10-27
  • 燒雞翼
2012-09-23 523 瀏覽
「阿活咖哩」一向是大快活的招牌,很久沒有吃過。是日重溫,卻有點失望而回!「阿活咖哩牛腩飯」咖哩汁的味道是酸的,奇怪,又不似是蕃茄味。牛腩份量也不多,薯仔多過腩,整體不好吃。相信無下次!

「阿活咖哩牛腩飯」
2012-09-01
2009-06-17 207 瀏覽
記得剛剛開業既時候, 每次買早餐(外賣)都錯漏百出, 返到屋企打開個袋, 要奶茶俾錯咖啡, 要魚柳俾錯豬扒, 最搞笑有次十點零鐘買早餐, 三十零蚊, 俾張五十蚊那位收銀妹妹, 佢居然找回六十幾蚊, 問佢係咪找錯錢, 佢再攞多4張HK$100找俾我, 我同佢講我俾50蚊咋喎, 你找咁多既?佢先同我講唔好意思, 找番正確, 我想如果其他人立心不良, 你就賠死啦.之後每次買完必定檢查咗先, 費時又要行多轉, 但近排好像改善好多了, 起碼近十次都正確, 亦冇收錯錢.

$30 (早餐)
2009-03-15 156 瀏覽
本想諗住,唔洗比大家樂做獨市,可以有多d選擇..點知,有一日食左個午餐,西多士 配 碗仔翅 + 熱檸水第一: 西多士味道ok,但唔可以話好食,第二:碗仔翅竟然稀到好似水咁,一飲仲有好勁味精,雖知佢地一定會落味道,但唔係咁誇'而且唔係講笑,一條肉絲都搵唔到==變左好似冇味水咁,,得顏色..第三:買野加十幾蚊飲野唔緊要,出街食就預左,但都冇理由飲杯熱檸水都要加$9嘛..似乎好似有d唔值..加上檸檬唔令,飲個陣超苦...落3包糖都冇用..唉...雖然我嘴''鵰'',,但比我覺得咁差的餐廳,,都真係第一次..
本想諗住,
唔洗比大家樂做獨市,
可以有多d選擇..
點知,
有一日食左個午餐,
西多士 配 碗仔翅 + 熱檸水

第一: 西多士味道ok,但唔可以話好食,
'

2009-02-06 144 瀏覽
呢間位於屋企樓下既大快活, 前址係板橋壽司面積很小, 但食物種類同其他大快活一樣多第一次黎, 叫左個咖喱牛腩飯份量足, 味道不錯, 牛腩淋, 完全迎合hk人口味可惜野飲要另加錢, 一個餐三十幾蚊其實有啲貴~
呢間位於屋企樓下既大快活, 前址係板橋壽司
面積很小, 但食物種類同其他大快活一樣多
第一次黎, 叫左個咖喱牛腩飯
份量足, 味道不錯, 牛腩淋, 完全迎合hk人口味
可惜野飲要另加錢, 一個餐三十幾蚊
其實有啲貴~
咖喱牛腩飯