2023-07-27 16 瀏覽
There are a lot of great restaurants at Hau Fook Street. Today I have tried the grillled food at Tree Becue. It is so convenient that food is already cooked when served on table. Hence, customers do not have to monitor the progress of food and we can enjoy the entire time to chitchat with friends and get relaxed. There are a heater that keep warming food so that customers can enjoy hot food anytime even we eat slowly. For recommended food, the grilled squid was really nice. The cooking timing wa

For recommended food, the grilled squid was really nice. The cooking timing was perfect and the taste of seafood is enhanced. It wouldn’t be too dry. It was juicy inside but crispy outside. The eggplant was spectacular too! With the garlic, it was so delicious that I couldn’t stop eating. The golden needle mushroom was served in pot and soup inside. It absorbed the taste of soup and it was brilliant! 😋 Also, the chicken wings and beef were fabulous too!~

In conclusion, there are various food options and the ingredients are excellent. The timing of the cook was wonderful. If you love grilled food, you can’t miss this one!
2023-07-25 8 瀏覽
今天去了尖沙咀逛街後,想吃串燒,朋友介紹了這間大樹燒烤,決定來試試看我們來到的時候時間尚早,不用等很久就能夠入座了,店內環境不錯, 座位也幾舒適 這間店很貼心,每個枱面都會有一個爐仔去熱住啲d串燒,邊傾計慢慢食串燒也不怕冷掉 燒爆汁牛丸很多肉汁,燒得剛剛好,加上孜然粉,彈牙又香口 秘製豬頸肉脆脆的,不會太乾,有咬口 燒雞軟骨香脆爽口, 很好吃,一下子就吃完了 薄切照燒牛舌肉質嫰滑, 有口感即開即燒大扇貝新鮮多汁,加上蒜蓉和少許辣椒,很惹味 甜燒大菠蘿很喜歡香甜的燒菠蘿,大大塊,很多汁 一口甜薯吃了很多肉,吃甜薯感覺健康點,上面加了點蜜糖和芝麻,口感不錯 韓式芝士年糕大愛芝士年糕,外脆內軟,好吃 燒大鮮冬菇燒得很好吃, 美味多汁一邊食串燒一邊飲竹蔗茅根,好像沒那麼熱氣串燒很不錯呢,值得再吃👍👍

燒爆汁牛丸
很多肉汁,燒得剛剛好,加上孜然粉,彈牙又香口

秘製豬頸肉
脆脆的,不會太乾,有咬口

燒雞軟骨
香脆爽口, 很好吃,一下子就吃完了

薄切照燒牛舌
肉質嫰滑, 有口感

即開即燒大扇貝
新鮮多汁,加上蒜蓉和少許辣椒,很惹味

甜燒大菠蘿
很喜歡香甜的燒菠蘿,大大塊,很多汁

一口甜薯

韓式芝士年糕
大愛芝士年糕,外脆內軟,好吃

燒大鮮冬菇
燒得很好吃, 美味多汁

一邊食串燒一邊飲竹蔗茅根,好像沒那麼熱氣

串燒很不錯呢,值得再吃👍👍
2023-07-25 10 瀏覽
呢間大樹燒烤平時都要等位,今次我醒呀,一落風球即刻捉老婆去,真係唔多人,可以慢慢嘆。尖沙咀厚福街相信大家都知係出名嘅食街,交通又放便,附近又多商場店舖……😜差唔多所有燒烤舖有得食的食材呢度都有,包括牛肉🐮、羊肉🐏、豬腩肉🐷、雞肉🐔、丸類🍡、海鮮🦑🦐、蔬菜🌽🥒等等,價錢都相當合理,環境好有酒吧feel😁。兩公婆食10款食物都飽飽🐷,食燒烤啲食物一定係雪藏,有啲食店真係好大陣雪味🤮但係大樹燒烤就一啲雪味都無,先比個「叻」佢,第二,有兩款食物要表揚下佢,就係燒白鱔同雞翼,四個字講晒「皮脆肉嫩」,我真係想去偷師點燒,因為我老婆超鍾意🥰咁其他嘅燒牛舌、燒牛丸、燒芝士腸等等都好好味,重點係樣樣野食都熱辣辣,下次happy hour或者宵夜,大家都知點揀啦😉
2023-07-17
  • 燒白鱔
  • 燒雞翼
2023-07-24 17 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀厚福街大樹燒烤食串燒,非常惹味,推薦給大家!餐廳位於厚福街8號H 8 的12樓,距離B2地鐵站,只是4分鐘路程,非常方便!串燒食物款式十分之多,有肉類、丸類、海鮮類、素類,仲有鍋鍋燒!我們二人叫了以下食物:即開即燒大生蠔🦪🌟🌟🌟🌟🌟~呢個燒蠔滿分,超好味!蠔又大又飽滿,配埋蒜蓉牛油燒,人間美食,我連蠔汁都舔埋大扇貝🌟🌟🌟🌟🌟~一樣係蒜蓉牛油配味,鮮味無比,最重要係新鮮、熱辣辣燒出來,食到唔停得口!大樹燒活蝦🦐🌟🌟🌟🌟🌟~蝦算大隻,一份有三隻,而且燒到剛剛好,鎖到肉汁,不會乾,好味!鮮烤白鱔🌟🌟🌟🌟🌟~一串有兩件,鱔肉燒到外脆內軟,外皮微焦香,火候控制得十分之好!新鮮魷魚鬚🌟🌟🌟🌟~一份3串,魷魚爽口彈牙,每人三串都太少,要encore ,因為太好味了!金菇肥牛卷🌟🌟🌟🌟~鎖到肥牛肉汁,牛味濃大大大茄子🍆~呢個茄子真係好大份,配上好多蒜蓉辣椒絲,未上枱已經香氣撲鼻,而且茄子燒到一絲一絲,連皮都燒到少少焦脆,太美味了!爆漿芝士丸🌟🌟🌟🌟燒韭菜🌟🌟🌟🌟燒冬菇🌟🌟🌟秘製燒豬頸肉🌟🌟🌟🌟燒雞中亦🌟🌟🌟🌟手打鴨屎香茶🌟🌟🌟🌟芒果冰🌟🌟🌟🌟🌟整體餐廳乾淨企理,海鮮食物是非常新鮮的

即開即燒大生蠔🦪🌟🌟🌟🌟🌟

大扇貝🌟🌟🌟🌟🌟

大樹燒活蝦🦐🌟🌟🌟🌟🌟

鮮烤白鱔🌟🌟🌟🌟🌟

新鮮魷魚鬚🌟🌟🌟🌟

金菇肥牛卷🌟🌟🌟🌟
~鎖到肥牛肉汁,牛味濃

大大大茄子🍆

爆漿芝士丸🌟🌟🌟🌟
燒韭菜🌟🌟🌟🌟
燒冬菇🌟🌟🌟
秘製燒豬頸肉🌟🌟🌟🌟
燒雞中亦🌟🌟🌟🌟

手打鴨屎香茶🌟🌟🌟🌟
芒果冰🌟🌟🌟🌟🌟

整體餐廳乾淨企理,海鮮食物是非常新鮮的,服務員也細心有禮,下次會再來幫襯!

我同朋友一直都好鍾意食大陸嘅燒烤(即串燒),但係香港啲串燒店多數都係港式串燒或者日式串燒,今日喺尖沙咀就食到呢一間好貼近大陸凬味嘅串燒。 Menu係簡單嘅兩頁落單紙,但選擇嘅種類好多,肉類串燒,海鮮串燒,蔬菜串燒,仲有好多特式小食同飲品。手打鴨屎杳($36)近年喺大陸好興嘅手打鴨屎香檸檬茶喺呢度都有得飲,因為坐得比較近吧枱,真係見到店員好落力咁不停手打製作,鴨屎香茶底,再加上香水檸檬,聞落飲落都好香,滋味甘醇,既解渴又正好可以中和串燒嘅油膩。 西瓜冰($36)呢杯西瓜冰嘅味道非常天然,唔係嗰種化學果汁味,亦都冇加糖,飲落就係好天然嘅西瓜甜味,炎熱嘅天氣飲上一杯用作解暑真係一流。韓式芝士年糕($28/2塊)芝士年糕內裡非常之軟糯,芝士好香滑,感覺好邪惡亦好幸福。炸雞薯片($38/份)呢個幾有驚喜,我哋原本以為係一般嘅炸雞,再加上薯塊,點知原來佢係將雞肉整成薯片形狀去炸,每一塊炸雞都好薄好似薯片咁,平時食炸雞好快就會覺得好油好濟唔想食,呢個薯片炸雞就令人一塊接着一塊食過不停,配上泰式辣醬,完全唔會覺得濟。開心花甲粉絲($68/鍋)喺深圳同廣州食過好多間花甲粉絲都覺得好正,冇諗過呢間嘅花甲

手打鴨屎杳($36)

西瓜冰($36)

韓式芝士年糕($28/2塊)
芝士年糕內裡非常之軟糯,芝士好香滑,感覺好邪惡亦好幸福。

炸雞薯片($38/份)

開心花甲粉絲

開心花甲粉絲($68/鍋)
喺深圳同廣州食過好多間花甲粉絲都覺得好正,冇諗過呢間嘅花甲粉絲,同樣冇令我哋失望,佢用鍋點火呈上,令粉絲keep住保持熱辣辣。花甲份量非常多,幾十粒不在話下,湯底好香好鮮,亦帶點辣,非常之惹味。

終於到咗重頭戲燒烤喇,我哋兩個人不知不覺叫咗好多串,擺滿左滿滿嘅一個爐。

我哋原本覺得好疑惑,點解店員冇問我哋串燒既辣度,後尾發現原來每張枱都有兩甖調味粉,一甖係孜然粉,另一甖係辣椒粉,可以按個人嘅口味隨意調整調味粉嘅份量,因為我勁鍾意食孜然粉,所以落咗好多,朋友就好食得辣,落咗好多辣粉,佢話辣得好過癮好滋味。

全部串燒都好香口好滋味,因為叫咗太多,所以不能盡錄,只可以精選以下幾款介紹。

渣男五花肉($18/串)
呢個真係幾好食,燒得好香,五花肉嘅油脂就更香。

新鲜魷鱼鬚($38/3串)
魷魚鬚串比起其他嘅串燒大串,而且食落好新鮮好彈牙,口感同味道唔錯。

粒粒粟米串($28/10串)
粒粒分明嘅粟米串成既串燒,好易食亦都好抵食,共有10串之多,當你食到唔知想食啲咩時,就可以食一串嚟過渡😂

仲有無圖既燒土豆片、燒雞腎串、燒雞軟骨串、燒芝士腸串,我都覺得非常唔錯。

即開即燒大生蠔($35/一隻)
呢個叫嘅時候有啲猶豫,因為真係有啲貴,最後都係叫咗一人一隻。好彩都真係幾大隻,食落幾新鮮,咬落去juicy。
開心花甲粉絲
  • 串燒
  • 手打鴨屎香
  • 韓式芝士年糕
  • 炸雞薯片
2023-07-19 25 瀏覽
這間串燒店的新裝潢非常時尚,吸引人的目光。手打鴨屎香,它是由精選的鴨屎香茶,味道醇香,口感細膩柔滑爆汁牛丸,飽滿多汁,烤熟後爆出濃郁的牛肉香氣,口感Q彈有嚼勁。青椒釀蝦滑串燒,是鮮美多汁的蝦滑和青椒,辣辣地,好惹味串燒雞中翼,烤至外脆內嫩,肉質鮮嫩多汁,醬汁香甜可口。麻辣鴨血粉絲,辣味十足的湯底和Q彈的粉絲,搭配上鮮美的鴨血,味道十分開胃。墨魚丸串燒,香腸口感彈牙有嚼勁,爆漿芝士丸串燒,外皮酥脆,內裡的芝士醬汁爆出來時,口感十分豐富。
這間串燒店的新裝潢非常時尚,吸引人的目光。

手打鴨屎香,它是由精選的鴨屎香茶,味道醇香,口感細膩柔滑

青椒釀蝦滑串燒,是鮮美多汁的蝦滑和青椒,辣辣地,好惹味

串燒雞中翼,烤至外脆內嫩,肉質鮮嫩多汁,醬汁香甜可口。

墨魚丸串燒,香腸口感彈牙有嚼勁,

星期日跟朋友到尖沙咀行街去到厚福街 很多餐廳都要排隊等位看到H8樓上入一間串燒款式幾多 又唔貴就跟朋友直接上去入座餐廳佔全層 座位多有沙發位置 每枱之間距離遠深色木系裝修充滿 川式串燒感覺其他食客都在食串燒飲酒 氣氛很自在每張枱面都有鐵板爐讓串燒可以保暖十分細心//新疆羊肉x2 $38//羊味很濃但不羶肉質嫩滑也不韌鐘意食羊的朋友表示大愛//渣男五花肉x2 $36//五花肉肥瘦均勻 肉質嫰滑//薄切照燒牛舌 $38//薄切但牛舌味好出火喉控制得相當好唔會燒得太乾//燒雞中翼 $20//雞中翼表皮燒至金黃色一口咬下鮮嫰多汁外面灑上了孜然粉更有風味//鮮烤白鱔 $48//外表燒至金黃色鱔肉非常厚實每口都是肉灑了味粉令味道更加突出//即開即燒生蠔 x2 $70//重點推介燒生蠔生蠔比想像中大隻又夠新鮮燒得剛剛好入口依然食到生蠔的鮮味好鮮甜好juicy落了好多蒜蓉調味 好香好惹味//椒麻小酥肉 $42//口感脆嫩 外皮酥香內𥚃鮮嫩多汁灑上了椒麻令香辣味道濃郁//藍妹 $28//食串燒當然要飲啤酒啦一支冰凍啤酒大熱天時大大啖飲先夠爽皮//紅糖爆漿滋耙 $42//炸粉很薄很香口入面是滿滿的紅糖咬下
星期日跟朋友到尖沙咀行街

• 椒麻小酥肉
  • 即開即燒生蠔
  • 紅糖爆漿糍粑
2023-07-13 28 瀏覽
大樹燒烤是一家值得一試的食店,他們的菜式有著廣式燒烤和小吃的特色。在這裡,我品嚐到了多道美味的菜肴和飲品。首先,秘制豬頸肉是這裡的招牌菜之一。肉質鮮嫩,口感十分細膩,香氣四溢。再加上獨特的秘制醬汁,入口後讓人難以忘懷。接著,燒汁雞肉串和燒雞中翼都是相當出色的燒烤菜式,醬汁入味,肉質鮮嫩多汁。豚肉韮菜花卷是一道獨具特色的小吃。豚肉和韮菜的結合非常完美,外皮酥脆,內裹著豐富的內餡,吃起來非常有嚼勁。另外,新鮮魷魚鬚也是一道特別的小吃,鮮味十足。粒粒粟米串則是一道簡單卻美味的小吃,粟米綿密,搭配著微甜的醬汁,非常適合當作開胃小點心。蒜香豆腐皮是一道素食菜式,豆腐皮薄脆可口,每一口都帶著濃濃的蒜香味,非常開胃。甜燒大樹菠蘿是一道口感酥脆的甜點,燒得恰到好處,讓菠蘿散發出濃郁的香氣,甜味十足。青椒釀蝦骨是一道相當有創意的菜式,青椒的清爽味道和蝦骨的鮮美口感完美結合,讓人驚艷。最後,路邊攤抄米粉是一道非常道地的粵式小吃,米粉Q彈有嚼勁,配上豬肉、蝦仁和青菜,口感豐富。除了美食之外,這裡的芒果冰和手打鴨屎香也是非常值得一試的飲品。芒果冰口感清涼,香甜可口,而手打鴨屎香則是一道帶有濃郁中式口感的飲品,

除了美食之外,這裡的芒果冰和手打鴨屎香也是非常值得一試的飲品。芒果冰口感清涼,香甜可口,而手打鴨屎香則是一道帶有濃郁中式口感的飲品,非常開胃。

總而言之,大樹燒烤是一家非常值得一試的餐廳,菜式豐富多樣,口感精緻。
2023-07-10 19 瀏覽
大樹燒烤 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 12樓環境新穎、舒適,有適合打卡的霓虹招牌,還有舒適寬敞的空間,適合朋友相聚一堂路邊攤炒米粉 $68米粉乾爽,伴隨煎蛋、台灣腸、鮮豆芽、火腿,豐富多元的配料,讓炒粉增添口感,秒回內地路邊燒烤攤霸王肥腸$19 孜然粉香氣濃郁,肥腸燒得香脆,咬下去卜卜脆,像在吃薯片一樣,一口一片,好過癮新疆羊肉串$19 羊肉不會太干柴,沒有任何羊羶味肥牛串$18 嫩滑鮮香,有肉汁渣男五花肉$18 五花肉鮮嫩Q彈,不會太鹹燒雞胗兩串$26 爽脆彈牙,爆脆,兩串吃到爽燒雞軟骨兩串$26 油脂豐盈,香脆,佐酒一流燒韭菜兩串$28 燒過的韭菜激發出濃郁的香氣,燒烤時吃些蔬菜,看起來會比較健康鮮燒白鱔$48 看著肥厚的肉塊,實在好吸引,表皮脆口香酥,真的是鮮活的鱔魚才能做到如此效果1664 $28 食串燒當然要啤一啤,花香味的1664最適合解膩紅糖冰粉$28 四川冰粉也是解辣神氣,冰冰涼涼,好爽滑,清甜可口的紅糖水為美味的一餐劃上句點

大樹燒烤 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 12樓

路邊攤炒米粉 $68

霸王肥腸$19

新疆羊肉串$19
羊肉不會太干柴,沒有任何羊羶味

肥牛串$18
嫩滑鮮香,有肉汁

渣男五花肉$18
五花肉鮮嫩Q彈,不會太鹹

燒雞胗兩串$26
爽脆彈牙,爆脆,兩串吃到爽

燒雞軟骨兩串$26
油脂豐盈,香脆,佐酒一流

燒韭菜兩串$28

鮮燒白鱔$48

1664 $28
食串燒當然要啤一啤,花香味的1664最適合解膩

紅糖冰粉$28

• 紅糖爆漿糍粑
2023-07-06 53 瀏覽
今日同朋友去尖沙咀食飯,餐廳喺厚福街一座大廈裏邊,餐廳裝修型格有氣氛,座位舒適,適合幾個朋友仔傾吓偈食吓嘢。Menu 選擇都幾多,海鮮、肉類、蔬菜都有,仲有小食、甜品。新疆羊肉串燒、雞腎串、燒雞軟骨、燒韭菜、粒粒粟米串、虎皮青椒、蒜芯佢串燒都幾貼心,每個枱面都會有一個爐仔去heat住啲串燒,個爐唔會太熱,所以唔使驚會煮得好熟。個人特別推介燒雞軟骨,有口感之餘,外邊燒到脆卜卜,加上香料超級惹味。佢嘅粟米係糯米粟米,所以會比較有咬口。而雞腎都唔錯,唔會好韌,香料都係帶微辣。紐西蘭羊骨扒燒烤嘅羊扒都係偏重香料味,佢唔會好蘇,肉質唔錯口感正常。冰粉食完香口嘅燒烤嘢,食多碗紅糖冰粉就啱啱好,佢紅糖都幾多,而配料有山楂,芝麻紅棗片等等。飲品方面生啤/支裝啤酒同埋非酒精類型嘅嘢飲都有

Menu 選擇都幾多,海鮮、肉類、蔬菜都有,仲有小食、甜品

紐西蘭羊骨扒
燒烤嘅羊扒都係偏重香料味,佢唔會好蘇,肉質唔錯口感正常。

冰粉

飲品方面生啤/支裝啤酒同埋非酒精類型嘅嘢飲都有
2023-07-06 28 瀏覽
網上搵到間串燒餐廳,位置都好方便,就喺尖沙咀H8大廈,八點上到去夜晚時間,竟然唔滿座,可以隨便揀位坐,有別於其他燒烤店,唔會有濃濃油煙味,座位感覺好新淨舒服🙌🏻🙌🏻一出lift已經好香燒烤味,四五枱都係慢慢食,慢慢傾計,環境整體都好舒服,唔會話好趕,可以慢慢點野食,食物種類唔算多,不過該有嘅都有,仲可以揀唔同調味料~餐牌樣樣食物都會有圖睇,令到人哋未食已經對食物有聯想😚有樣嘢幾好嘅,就係有個爐俾你,叫咗上黎嘅食物可以熱著慢慢食,始終燒烤凍咗係會失色㗎😐基本上每樣食物都有order少少:牛肉、雞肉、金菇肥牛、羊肉串燒🥰食物可以話好好食,特別係調味上面,孜然味相當出眾,唔會太咸,全部熱辣辣好香燒得啱啱好當然燒韭菜、豆腐皮、大茄子可以話係去食燒烤必食之選🙏🏻鍾意食素食類嘅朋友一定要order👌🏻如果係2個人食,建議叫路邊炒米粉食,可以話有唔同配料mix埋一齊,炒到好有鑊氣好有驚喜!最好再order埋夏枯草解熱氣,夏天配芒果冰,可以話好滿足嘅一餐!

2023-06-26
2023-07-05 19 瀏覽
大樹燒烤是一間有煙火氣的一家店 總體來說挺有特色的 愛吃辣的朋友們可以試試這家店 渣男五花肉 爆汁牛丸都是必點的 路邊攤炒米粉十分入味 素菜烤完汁水較多也不幹 特別是第一次吃苕皮 要趁熱吃哦 服務員還會貼心幫你剪成小份 下次還會再來!
2023-07-04 18 瀏覽
What a surprisingly nice and worth-trying restaurant in Tst which offers good food😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 2 hrs… so jeng 😍 Worth to give it a try. 👍🏻The food taste good. We ordered some meat including chicken 🐔, beef 🥩 & pork. For the chicken, perfect to add some spicy pepper. The 牛舌👅is also wonderful ! For the pork, it cover the 露筍👍🏻 so yummy 🤤 wanna order more !!! For meat, we also hv chicken wings, perfect .What’s more? We hv some vegetables. We ate 苟菜豚肉. The taste so nic

What’s more? We hv some vegetables. We ate 苟菜豚肉. The taste so nice 👍🏻 love it so much and it is my favourite dish as well. We had 🍆with pork. The size is big & enough for 3ppl .

For the seafood, we love the 魷魚魚乾,delicious snack 👍🏻👍🏻 we also ordered 牛丸 & 腸仔~ both of them are crispy ☺️

Overall, I gave a thumb up 👍🏻👍🏻👍🏻 must try !!!

2023-06-27 54 瀏覽
今晚我去咗一間好正嘅四川風味餐廳,呢度主打串燒,我哋點咗新疆羊肉串同埋烤牛肋,肉質好嫩,加上啲香料同埋辣椒粉,真係好開胃!🐑🥩🐄另外,我哋仲叫咗燒爆汁牛丸啦同渣男五花肉,啲名全部都好盞鬼,另外燒全翼都幾好食,啲雞肉好嫩滑。🥓🥩🍗除咗肉類之外,我哋都叫咗啲海鮮。青椒釀蝦滑都好吸引,蝦滑好彈牙,加上啲青椒同埋醬汁,真係好夾!烤活蝦都不錯,大隻又新鮮🍤🦐🙈如果你鍾意甜食,咁红糖糍粑就一定唔可以錯過,外皮香脆內裏糯糯嘅口感加上甜甜嘅紅糖,好正宗。🥹😁😆另外,我地都叫左燒韭菜、燒茄子、燒菠蘿同一口甜薯都燒得好入味,茄子舖上超多蒜粒同辣椒,甜薯甜甜地好解辣,每款都各有特色。🍆🍍🍠最後我叫左一窩蒜蓉娃娃菜,蒜蓉香氣滿滿,開胃又健康。🥒🥦🥗

最後我叫左一窩蒜蓉娃娃菜,蒜蓉香氣滿滿,開胃又健康。🥒🥦🥗
2023-06-26 55 瀏覽
今次我們喺尖沙咀行完街,就去咗附近嘅H8大廈找食物,然後我哋發覺他們有一間餐廳係食燒烤串燒,由於我們太耐冇食過串燒,所以最後我哋就揀咗大樹燒烤。入到去就見到裏面用了酒吧嘅設計,牆邊全部都係酒,客人可以一邊飲酒,一邊食串燒。不過由於我們不喝酒,所以我們就選擇咗飲清熱解毒嘅飲品,包括有竹蔗茅根、傳統椰子水及雞骨草,飲品價錢不貴,我們邊食串燒、邊飲清熱解凍嘅飲品,感覺不錯。之後我哋叫咗五條新疆羊肉串,食落去煙煙韌韌的,一點也不硬,加了點辣粉,感覺好香口。然後,我們再點了岩照安格斯肉,肉上面加左啲胡椒粉,食落去熱辣辣的,感覺野味的。另外,我們叫了兩隻即開即燒大扇貝,裏面嘅肉質彈牙的,面頭加咗好多蒜蓉材料,扇貝肉散發出濃濃的蒜蓉香味。至於這碟炸鶏薯片,炸得香口,加埋佢哋比嘅甜酸醬油,覺得開胃,感覺不會制。最後,我哋還點了一碟避風塘燒賣,燒賣外皮脆脆的,加點一點硬的蒜蓉在表面,令到燒賣的香味更香。