餐廳: 大滾友火鍋 (紅棉大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-15 35 瀏覽
大滾友火鍋 (紅棉大廈)荃灣青山公路 - 荃灣段125-133號紅棉大廈地下A&B號舖今晚朋友帶咗我嚟食呢間高質素嘅火鍋,之前成日搭車都經過見到餐廳門面好靚好吸引,終於有機會試到啦,餐廳好落本無論係裝修,餐具同埋擺設都好有特色花膠雞湯鍋呢到既其中一個賣點就係出色既鍋底,全部都真材實料,見到花膠勁大塊,職完會先幫我地將花膠剪開,再煮滾就可以先品嘗濃湯,而雞件既份量超多,我地2個人只係點左半份,都有一大碟大滾友牛肉拼盤睇落好豐富,包括有安格斯牛小排,美國頂級雪花肥牛,骰子牛肉粒,手切本地牛頸脊,牛展同埋牛舌,非常高質岩晒我地呢d無牛不歡既人伊比利亞橡果豬有陣陣乾冰效果係碟底滲出黎,離遠見到已經覺得好吸晴,豬肉切得好薄片,而且肥瘦比例均勻,唔會太肥膩,只要灼一灼已經食得大滾友雜菜拼盤2個人打邊爐未必可以叫到太多食物,呢個雜菜拼盤就岩晒啦,有齊各種唔同既蔬菜,仲有蕃茄,粟米,蓮藕同埋金菇,非常滿足和牛墨魚丸餐廳另一特式就係自家制既手打丸類,我地叫左和牛墨魚丸,感覺好新鮮而且非常彈牙,絕對同一般嘅墨魚丸完全唔同出火豆腐花食完正餐當然要食埋甜品先滿足啦,我強烈推介呢款出火豆腐花,職員會先係豆腐花上
大滾友火鍋 (紅棉大廈)

大滾友牛肉拼盤

和牛墨魚丸

出火豆腐花
食完正餐當然要食埋甜品先滿足啦,我強烈推介呢款出火豆腐花,職員會先係豆腐花上鋪滿黃糖,再加入少量酒精以火槍加熱,形成好似焦糖布丁既脆面,當食既時候面層熱辣辣配合埋冰涼既豆花,完全係冰火嘅感覺非常過癮

大滾友火鍋店裝修別致,令人有種穿梭現代回到古代嘅感覺,絕對係鍾意打卡嘅朋友必訪嘅火鍋店。火鍋店食材高質,擺盤精美,菜名搞鬼有趣,仲不時提供折扣優惠,深受街坊食客歡迎。玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)$328呢個花膠雞湯鍋簡直係女士恩物,湯鍋用上大量三黃雞,每天花6小時新鮮烹調而成,湯水色澤金黃,見到都感覺好滋補。雞件另上,皮脆肉軟、脂肪豐滿。侍應嚟到客人面前將一塊大過人面嘅厚身花膠剪成小塊,再放入湯鍋。除了雞味濃郁之外,仲含有大量骨膠原!大滾友牛肉拼盤(細)$428七種唔同類別及部位嘅牛肉整齊有緻地分別擺放喺特色器皿上:頂級安排斯牛小排、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花,各有不同口感。牛小排、牛肩頸十分軟腍,黃喉、牛舌花偏爽口,牛肉粒牛味份外濃郁。伊比利亞橡果豬$228侍應端上皇帝冠冕造型嘅器皿,打開後煙霧彌漫,係乾冰嘅效果,映入眼簾嘅係一塊塊厚切嘅伊比利亞橡果豬肉,肉紋紋理分明,肉質肥美,餐廳將佢媲美為和牛嘅中等級數。大滾友雜菜拼盤$118雜菜拼盤包羅萬有,絕對能夠解決選擇困難症,又同時能夠食到唔同蔬菜嘅煩惱,生菜、油麥菜、娃娃菜、蕃茄、粟米、筍、

玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)$328

大滾友牛肉拼盤(細)$428

伊比利亞橡果豬$228

大滾友雜菜拼盤$118
雜菜拼盤包羅萬有,絕對能夠解決選擇困難症,又同時能夠食到唔同蔬菜嘅煩惱,生菜、油麥菜、娃娃菜、蕃茄、粟米、筍、淮山、黑木耳、金菇、蓮藕等,集齊了最普遍又最多人喜歡嘅蔬菜種類。

龍蝦墨魚丸(四粒)$72
見到「龍蝦」、「墨魚」,都感覺到個彈性,肉眼都睇到墨魚丸入面包裹住龍蝦肉,外表光滑有光澤,口感十足!

自家製足料竹蔗茅根$78
竹蔗茅根水係餐廳自家製,感覺清涼解渴,少落糖,亦會健康啲。

會員迎新甜品出火豆腐花$0
新登記成為會員會獲送豆腐花,呢個出火豆腐花都十分有誠意,侍應端上木桶豆腐花後,會在面層倒上黃糖和淋上一層酒,再用火點着,火熄滅後,就可以享用豆腐花。會食到一陣焦糖和酒味,燒酒唔會嗆喉,反而覺得增加咗豆腐花嘅香氣。

醬介 $26@1
1K
2024-05-10 26 瀏覽
大滾友的中式宮庭佈置,大紅燈籠及木屏風,十分典雅,充滿濃濃中國風,配上江南蘇式傢俱,古色古香。半隻花膠雞 金黃的雞湯,店員把厚實的花膠剪成一片片,再放入半隻雞,超級足料,傳來濃厚雞湯香氣。呷一口濃稠的雞湯底,香甜誘人,慢慢享受滑嫰的雞件,滋補養生。彈牙晶瑩的花膠,吸收了雞汁精華,入口細嫰,黏糯的口感,充滿骨膠原,先喝一碗熱湯再打火鍋,鮮香迫人。牛肉拼盤(細)拼盤豐富吸引,有頂級安格斯牛小排、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒及牛舌花,牛肉滿佈雪花,粉嫰厚切,安格斯牛油脂豐盛,放入湯中淥十數秒即可,熱燙細膩的肉汁,令人回味。手切本地牛肉綿厚軟腍,鮮嫰多汁,牛味濃郁,滿足食肉獸。牛舌薄切口感,微脆中帶嚼勁,品嚐到純厚肉香。一口size的牛肉粒,咀嚼間釋出油潤肉汁,啖啖惹味。牛黃喉口感爽脆,👅令人意猶未盡。手打蟹籽蟹丸(4粒)蟹籽蝦丸大顆有嚼勁,質感綿彈,內裡充滿卜卜脆的蟹籽,洋溢濃郁鮮香,誠意十足。伊比利亞橡果豬伊比利亞豬,以橡果育成,肉質非常結實、爽口,色澤嫰紅,肥膏位置軟彈,肉味香濃,吸嗦了雞汁湯底,肉香加倍誘發,口感不錯! 大滾友雜菜拼盤拼盤有生菜、娃娃菜、粟米、油

半隻花膠雞

牛肉拼盤(細)

手打蟹籽蟹丸(4粒)

大滾友雜菜拼盤
拼盤有生菜、娃娃菜、粟米、油麥菜、金菇等,還有爽口萵筍、綿糯的芋頭,放在湯中吸嗦鮮香,好味又健康。

鮮鮑魚
厚身、圓潤的鮮鮑魚,口感紮實的,咀嚼時香甜煙韌,鮮味十足,令人胃口大開。

竹蔗茅根
竹蔗水清甜解渴,喝後清潤喉嚨,適合打邊爐時冰爽下火。
火焰焦糖豆腐花
將酒加熱,再倒在冰凍的豆腐花上,燃起藍色火焰,打卡一流。入口洋溢濃郁豆香,每啖都滑不溜口,吸嗦了酒香及黃糖,蜜甜之餘,沁出微微酒香,令人心醉!
2024-05-05 27 瀏覽
呢間火鍋真係超級正!o(≧v≦)o係私藏咗好耐嘅火鍋店,同朋友聚餐之選!玲瓏浮凸-半隻花膠雞 湯底 $328大癲,呢個湯底好好味!花膠雞湯鍋有半隻雞、超厚身大花膠~原塊上!之後店員先會喺你面前剪好一塊塊放落雞湯,大概煮滾咗,先食花膠再煮雞(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)必飲靚湯!超濃郁好鮮甜~雞肉嫩滑 ~而且係半熟雞,煮三4分鐘已經食得!正到不得了,超級值得一試啊!牛肉拼盤(細) $428牛魔王必叫!啱晒貪心人士☺️有齊不同部位,包括雪花肥牛、牛版見、牛舌、牛胸爽……每一種嘅雪花都好靚,食落牛尾濃郁!絕對係新鮮靚牛(*ˉ︶ˉ*)伊比利亞橡果豬 $228以為個牛已經夠好食,點知呢個豬先係重點!平時唔多食豬,但係遇着呢個又稱為豚肉界嘅和牛既橡果豬,真係一啲都抗拒唔到!推介每個唔鍾意食豬嘅人士都要試一試!肉味濃郁,但同平時食開嘅豬肉杲好大不同(*ˉ︶ˉ*)有花夠,一啲都唔嚡口、唔韌~正!大滾友雜菜拼盤 $118呢個蔬菜拼盤夠晒豪氣,五顏六色,樣樣俱全!冇記錯嘅話,我哋應該食咗生菜、油麥菜 、紫淮山、粟米、木耳、蕃茄、金菇! 三重芝土腐乳牛丸(四粒) $72見到個名咁得意,忍唔住試吓!牛丸爆汁!估唔到加埋芝士腐乳

玲瓏浮凸-半隻花膠雞 湯底 $328

牛肉拼盤(細) $428

伊比利亞橡果豬 $228

大滾友雜菜拼盤 $118

三重芝土腐乳牛丸(四粒) $72
見到個名咁得意,忍唔住試吓!牛丸爆汁!估唔到加埋芝士腐乳原來咁夾!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

堲旨駕到-秘製香醋凍蟶子皇 $98
朋友唔多好海鮮,所以打邊爐就唔食啦,叫咗個凍盤試吓(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢個蟶子王大大隻!用咗秘製香醋調味,酸中帶香,非常爽口!

竹蔗茅根一渣 $78
打邊爐一係就飲鬼佬涼茶啤酒,一係就飲返正宗ha 火飲品竹蔗茅根(*ˉ︶ˉ*)清清甜甜,爽口開胃!

甜品 火焰焦糖豆腐花
視覺效果一流!非常震撼!有得食,有得玩!仲可以自己幫自己裝碗靚豆花~鍾意食,可以自己落不錯哦~
🐔玲瓏浮凸·花膠雞鍋湯(一隻)—$428✨真材實料,真係成隻雞😱4人分都無問題,花膠重係你面前剪!✨最正係雞湯🤩🤩係真係熬過,超鮮甜!!!!✨雞肉嫩滑👍🏻(10/10)🐮大滾油牛肉拼盤—$428✨擺盤特別,有煙出🤭打卡一流✨足料!有齊唔同部位🥰牛頸脊、牛舌、牛柳粒等✅肉質好好!!脂肪比例啱啱好!(8.8/10)🐷伊比利亞橡果豬—$228✨超薄切🤤油花好靚✨肥而不膩!(9.5/10)🐷半熟五花腩—$98✅正常份量,不過不失😌推薦橡果豬多啲(8/10)🥗大滾油雜菜拼盤—$118✅足料!夠3-4人食🤤金菇、生菜、蕃茄、藕片咩都有!(8/10)🍶自家製竹蔗茅根—$78✅清熱🤤好Fresh!!(8/10)🔥迎新甜品:出火豆腐花✨儀式感好好🥰真係第一次見到豆腐花識着火✅加埋酒個口感好特別🤣(8.8/10)——個人評評分❤️:9.5/10性價比💸:8/10環境📷:9/10回頭🤓:會總結:第一次比10分🙈佢個花膠雞湯真係世一,雞湯鮮甜到係咁加湯🥹上咗癮咁!另外環境同食物都好有儀式感,啱晒特別節日慶祝又想試下中式火煱嘅你!😌
🐔玲瓏浮凸·花膠雞鍋湯(一隻)—$428
✨真材實料,真係成隻雞😱4人分都無問題,花膠重係你面前剪!
✨最正係雞湯🤩🤩係真係熬過,超鮮甜!!!!
✨雞肉嫩滑👍🏻
(10/10)

🐮大滾油牛肉拼盤—$428
✨擺盤特別,有煙出🤭打卡一流
✨足料!有齊唔同部位🥰牛頸脊、牛舌、牛柳粒等
✅肉質好好!!脂肪比例啱啱好!
(8.8/10)

🐷伊比利亞橡果豬—$228
✨超薄切🤤油花好靚
✨肥而不膩!
(9.5/10)

🐷半熟五花腩—$98
✅正常份量,不過不失😌推薦橡果豬多啲

🥗大滾油雜菜拼盤—$118
✅足料!夠3-4人食🤤金菇、生菜、蕃茄、藕片咩都有!

🍶自家製竹蔗茅根—$78
✅清熱🤤好Fresh!!

🔥迎新甜品:出火豆腐花
✨儀式感好好🥰真係第一次見到豆腐花識着火
✅加埋酒個口感好特別🤣
(8.8/10)
——
個人評評分❤️:9.5/10
性價比💸:8/10
環境📷:9/10
回頭🤓:會

2024-05-02 16 瀏覽
同男朋友去荃灣打波,經過大滾友又想打邊爐,呢道環境好有中國風設計,坐位好闊落,環境舒適。我地叫左花膠雞湯鍋(半隻),湯底係一早已經開始熬製,所以味道非常濃郁,店員先幫手剪同落花膠,花膠份量十足,仲要食落好柔軟滑身,打邊爐前先飲3大碗湯😆之後先再慢慢放半熟左既雞同打邊爐材料。雞肉禁就唔會過熟,食落嫩滑唔鞋口, 整個鍋底勁高質。花膠份量多到遮住隻雞😆大滾友牛肉拼盤(細)有成7款唔同款唔同部位既牛, 分別食到唔到口感, 牛黃喉食落勁爽脆,口感特別, 牛舌花爽彈帶有微香牛味。 本地牛頸脊,色澤好靚,紋理分明,入口嫩滑牛味香濃。牛肉粒食落較有口感,較煙un。 肥牛大大塊, 食落牛味濃郁。牛小排入口即溶。 可以一次過試哂唔同部位,呢個真係必點👍🏻伊比利亞橡果豬,紋理靚到好似牛禁😂油花比例岩岩好, 食落唔會覺得肥,肉質軟嫩,食落肉味帶點堅果既清甜, 好正。手打鵝肝墨汁墨魚丸,手打丸食落彈牙,口感豐富, 每口食到墨魚粒,入面仲加左鵝肝粒增添風味。沙白蜆, 超大粒,好重身, 食落好鮮甜。雜菜拼盤,呢個雜菜拼盤真係豐盛,蓮藕,黑木耳,粟米,娃娃菜, 生菜,芋頭條等等全部齊哂。吸收湯底精華食落好fresh😆

花膠份量多到遮住隻雞😆

大滾友牛肉拼盤(細)

沙白蜆, 超大粒,好重身, 食落好鮮甜。

雜菜拼盤,呢個雜菜拼盤真係豐盛,蓮藕,黑木耳,粟米,娃娃菜, 生菜,芋頭條等等全部齊哂。吸收湯底精華食落好fresh😆.

最後火焰焦糖豆腐花都係必點,上菜時會即時點火,面頭既焦糖燒完變得非常香脆,豆腐花好滑好香, 如果鐘意甜既人可以自行再加糖同甜水。 色香味俱全。 👍🏻👍🏻

午餐
  • 伊比利亞橡果豬
  • 大滾友雜菜拼盤
  • 自家製足料竹蔗茅根
  • 出火豆腐花
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
  • 花膠雞湯鍋
  • 手打鵝肝墨汁墨魚丸
2024-05-02 115 瀏覽
大滾友火鍋,荃灣分店,宮廷式裝修,好有特色⛩️座位相當闊落舒服,手工火鍋,淨係湯底都花多眼亂,超多特別湯底好似櫻唇半開特色卜卜蜆鍋、黑胡椒炒蜆雞湯鍋咁😍每款都有介紹,最終揀左最驚艷既玲瓏浮凸🐥花膠雞湯鍋,⼀大片花膠係你面前剪開🥹配合金湯,⼀飲真係難忘,老火花膠湯⼀樣既存在🩵半熟雞淥下就食得,好嫩滑而濃鮮雞味👍🏻正牛肉拼盤🥩靚爆既擺盤,多款牛肉,全部都好濃既牛味,牛頸脊同牛小排既肉質完全無得輸😄必食,牛黃喉爽鮮,牛舌心都爽,又夠濃味,牛柳粒又有另一個口感,好味,⼀盤食晒唔同既牛滋味💝食住靚牛飲生啤,Stella、Hoegaarden、藍妹任揀,爽👏🏻手打蟹籽蝦滑🦐相當新鮮,彈牙又夠蝦味,夾埋蟹籽好好味😮‍💨菜苗帶子餃,幾濃帶子味,都唔錯👍🏻雜菜拼盤份量十足,啲菜新鮮到好似有機菜咁既味🫣伊比利亞橡果豬,大大大推介💟嫩得黎好有肉味,超越牛既美味,必食🤤甜品仲要有個有表演既火焰焦糖豆腐花,有啲酒味唔會太甜,又滑又濃豆香😵好完美既句號,依⼀餐邊爐真係想搵樣野投訴下都難,食材高味道好服務仲要⼀流😮大滾友真係金賞之選!🍲

牛肉拼盤

生啤
手打蟹籽蝦滑
雜菜拼盤
2024-04-29 19 瀏覽
Ooo火鍋邊爐世一ooO宮廷環境 坐位舒適 器皿及細致餐具都用上了宮廷風的設計此店食物品質非常高 是我首選的火鍋店擺盤到上菜至食物味道等 整個用餐過程都很愉快OooooO周公之禮.消暑冬瓜瑤柱鍋 $228整個大大冬瓜 中間加入大量的海鮮、瑤柱、瘦肉 真材實料 湯底亦以多小時熬製 定必先飲左碗湯才打邊爐以此店特色的龍頭鍋上檯 相機定必先食OooooO大滾友響鈴拼盤$88即炸響鈴必點之一 特色咸蛋黃炸響 味道濃厚又脆口OooooO大滾友牛肉拼盤(細) $428拼盤有雪花肥牛、牛小排、牛頸脊、金錢展、牛黃喉、牛肉粒同牛舌一次食晒所有牛的部位 肉質及牛味各有特色 個人最愛牛小排 肉質及牛味剛好OooooO伊比利亞橡果豬 $228以橡果餵食的伊比利亞豬比以普通糧飼養的豬肉質更優勝橡果豬肉質十分爽口 肉味帶點橡果香 一點也不油膩如果牛是分和牛 這就是A5和牛級數的豬OooooO龍蝦墨魚丸 $72墨魚丸新鮮手打 中間大大塊龍蝦肉 正OooooO大滾友雜菜拼盤$118多款新鮮蔬菜、粟米、金菇 、紫淮山、蘿白等OooooO自家製足料竹蔗茅根 降火清熱味道清甜OooooO火焰焦糖豆腐花店員喺豆腐花
Ooo火鍋邊爐世一ooO
宮廷環境 坐位舒適 器皿及細致餐具都用上了宮廷風的設計
此店食物品質非常高 是我首選的火鍋
擺盤到上菜至食物味道等 整個用餐過程都很愉快

周公之禮.消暑冬瓜瑤柱鍋 $228
整個大大冬瓜 中間加入大量的海鮮、瑤柱、瘦肉
真材實料 湯底亦以多小時熬製 定必先飲左碗湯才打邊爐

如果牛是分和牛 這就是A5和牛級數的豬

龍蝦墨魚丸 $72
墨魚丸新鮮手打 中間大大塊龍蝦肉 正

大滾友雜菜拼盤$118
多款新鮮蔬菜、粟米、金菇 、紫淮山、蘿白等

自家製足料竹蔗茅根 降火清熱味道清甜

店員喺豆腐花上面上黃糖 少少酒加火
豆腐花面形成一層脆脆的焦糖 配上豆花完美

大滾友火鍋 (紅棉大廈) (荃灣) 📍荃灣青山公路 - 荃灣段125-133號紅棉大廈地下A&B號舖餐廳裝潢走中國宮廷風,古色古香,而且乾淨衛生,無油煙油膩感。玲瓏浮凸。花膠雞湯鍋(半隻雞):店員呈上毫不吝嗇的大大塊花膠並幫忙先剪細塊再落鍋,飲其原汁原味的花膠雞湯,呷一啖湯頭,雞精華鮮甜濃郁,花膠充滿膠質,補補骨膠原。不小心飲了三碗湯先收手,飲完仲好暖身!之後就可以落埋D雞件加熱四五分鐘就食得。肉質嫩滑。伊朗比利亞橡果豬:清晰的油花,肉質肥美帶果香,肉味豐腴,絕無肉羶味,婢美豬肉界中的和牛。大滾友雜菜拼盤:種類豐富,色彩鮮艷,多元化到不知從何入手,有好特別的紅菜頭條,蒿荀、娃娃菜,油麥菜!大班人叫啱曬。手打鵝肝墨汁墨魚丸:自家製手打墨魚🦑,飽滿爆餡的鵝肝,香氣撲鼻,啖啖墨魚顆粒,彈度十足,一粒接一粒。水魷魚:口感彈牙爽滑,沒有怪異味道,放落火鍋滾起,竟然沒有縮水!爽彈無比。火焰焦糖豆腐花:店員把黃糖鋪滿豆腐花,再用火焰辣辣表層,豆腐花豆味濃郁,用上酒壺承載着糖漿,玩味十足,火焰燒起打卡一流。總結:朋友聚會好地方 先呷頭啖湯再打邊爐用料上乘 真材實料 食到捧住個肚走#荃灣#大滾友火鍋#大
大滾友火鍋 (紅棉大廈) (荃灣) 📍

玲瓏浮凸。花膠雞湯鍋(半隻雞):

伊朗比利亞橡果豬:

大滾友雜菜拼盤:

手打鵝肝墨汁墨魚丸:

總結:

朋友聚會好地方 先呷頭啖湯再打邊爐
用料上乘 真材實料 食到捧住個肚走

#荃灣#大滾友火鍋#大滾友牛肉拼盤#大滾友蔬菜拼盤#牛小排#鵝肝墨汁墨魚丸#自家製竹蔗茅根#花膠雞湯鍋#伊朗比利亞橡果豬#世一火鍋#頭啖湯#水魷魚#火焰焦糖豆腐花#大滾友 #荃灣 #荃灣美食 #火鍋 #生啤 #打邊爐 #手切牛肉 #花膠雞湯鍋 #卜卜蜆 #火鍋
2024-04-19 41 瀏覽
今日剪完飯約左朋友去滾🥰呢間位於荃灣千色隔離既大滾友都bookmark左一段時間😊今晚終於都食到了🙌唔同時間入座仲有唔同既折扣👍湯底揀咗甜蜜瓜龍躉魚湯😍精美嘅玫瑰花造型打卡真係好靚😍店員加入牛乳湯後將蜜瓜切開☺️滾起飲左頭啖湯真係好清甜😍龍躉亦好新鮮滑嫩😋🐮 牛肉拼盤有牛頸脊、牛小排、和牛、牛白肉、金錢展及牛肉粒😊牛肉油脂分布均勻🤩牛味突出口感軟嫩適中不油膩🤗墨魚🦑龍蝦丸手打墨魚丸暗藏龍蝦肉😍口感彈牙又新鮮🥰一客四粒剛剛好👍🐽伊比利亞橡果豬以橡果餵飼既伊比利亞橡果豬入口帶濃郁天然橡果香😍肉質軟嫩😊入口一啲都唔油膩😊非常美味‼️花雕醉雞子真係我嘅最愛😍大大粒煮到剛剛熟☺️攤凍少少一口咬開爆出嚟嘅湯汁加一陣陣花雕香味😍夠哂滋補😊大滾友雜菜🥬拼盤有蕃茄🍅紫淮山、萵筍條、爽口蓮藕、娃娃菜及油麥菜🥬全部都好新鮮嫩綠👍打邊爐必點生啤🍻呢度仲有幾個品牌選擇😎啱哂同朋友一邊暢飲一邊滾😍最尾食埋又甜又滑嘅火焰豆腐花真係好滿足啊

湯底揀咗甜蜜瓜龍躉魚湯😍精美嘅玫瑰花造型打卡真係好靚😍

最尾食埋又甜又滑嘅火焰豆腐花真係好滿足啊
  • 伊比利亞橡果豬
  • 手打墨魚龍蝦丸
  • 花雕雞子
玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)💰328私心推薦❗️超岩小c妹口味 係就咁飲都可以既湯底🤪一開始小c妹已經飲左半煲湯咁濟🤭重點係仲有幾塊大大塊既花膠同半隻雞🐣好似又多左個餸咁 賺左✨大滾友牛肉拼盤(細)💰428推薦推薦❗️雖然係細份 但勝在咩牛牛都可以試下🤪岩哂小c妹呢啲選擇困難症既人🤭小c妹同朋友仔兩個人share岩岩好👍伊比利亞橡果豬💰228肉質好厚實 好彈牙🐷重點係大大塊 口感好好✨食肉就係要大大啖先過癮🤪大滾友雜菜拼盤💰118又係選擇困難症人士既福音✨咩菜都有啲 食左咁多肉肉🥗食啲菜感覺會舒服啲 清一清🤪如果再多啲金菇就好lu😗手打蟹子鮮蝦丸•四粒💰72蝦味夠 都好彈牙😋半熟五花腩💰98肉質偏淋 如果再彈牙啲就好lu🤫火焰豆腐花💰(會員迎新優惠)店員會預先問落酒精o ng ok✨好貼心 打卡一流 好食又好睇👍如果覺得唔夠甜既話仲有糖水同黃糖可以自己加💕自家製足料竹蔗茅根 (凍)💰78醬介💰26/位

玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)💰328

手打蟹子鮮蝦丸•四粒💰72
蝦味夠 都好彈牙😋

半熟五花腩💰98
肉質偏淋 如果再彈牙啲就好lu🤫

火焰豆腐花💰(會員迎新優惠)
店員會預先問落酒精o ng ok✨
好貼心 打卡一流 好食又好睇👍
如果覺得唔夠甜既話
仲有糖水同黃糖可以自己加💕

自家製足料竹蔗茅根 (凍)💰78

醬介💰26/位

2024-04-19 43 瀏覽
和友人到荃灣吃火鍋。這間火鍋店非常特別,門口招牌和裝潢已充滿中國特色。入內後,灰色的牆磚襯托着紅色的天花板,還有大紅燈籠高高掛。中國式木質的傢俬配襯着枱上具有中國藍色青花瓷花紋的碗筷,在宮廷風格裝潢再加上中式典雅音樂的襯托下,令人恍如坐進時光機,返回古代的中國宮廷享用美食一樣。餐廳的菜牌亦非常特別,如「鴛鴦氣熱底」、「飽暖思牛肉」、「一親香澤」等,看得出全部都很有心思。湯底玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)店員呈上雕刻龍紋鍋爐的人氣花膠雞湯鍋,滿滿的一盤花膠,非常吸睛。供我們拍照後,店員將花膠剪成片狀放在鍋裏,還叮囑我們先喝湯。湯底很濃稠鮮美,入口黏黏的,感覺有很多骨膠原喝進嘴裏。雞肉很大盤,份量很多,灼熟後入口鮮嫩多汁。大滾友牛肉拼盤(細):單是賣相已完勝!整盤牛肉拼盤擺放得十分精美,放在中式盤上,相機食先是常識吧!內有牛頸脊、牛舌、牛柳粒等,牛肉十分鮮嫩可口,入口仍能保持嫩滑多汁。手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒):手工打造的鵝肝墨汁墨魚丸呈黑色,外型賣相有趣。一啖咬下去,內裏的鵝肝有濃郁的香味,入口亦十分彈牙漱口,很好吃。伊比利亞橡果豬:豬肉充滿豐富的油脂和如大理石紋般的油花,肉味芳香濃郁,口

湯底
玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)
大滾友牛肉拼盤(細):
手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒):
伊比利亞橡果豬:
豬肉充滿豐富的油脂和如大理石紋般的油花,肉味芳香濃郁,口感嫩滑。

大滾友雜菜拼盤:
以多種蔬菜的組合呈現,有粟米、蕃茄、萵筍、金菇菜、黃芽白、小棠菜等。所有蔬菜都鮮嫩且味道鮮美。
澳洲帶子片:
帶子很鮮甜,入口有柔軟的口感。

自家製足料竹蔗茅根一渣:
入口具有清新的口感和微甜的風味。
火焰焦糖豆腐花:
我們做了會員,所以有迎新甜品。當店員呈上這一套火焰焦糖豆腐花時,我們都覺得十分
「驚艷」。那別緻的酒樽,內裏裝着糖水;那雅致的小白瓷碗,內裏是黃糖。店員首先放上黃糖,然後輕輕用火槍把豆腐花的表面燒成焦糖面,就像是把傳統的中式甜品與西式Creme Brtlee結合。豆腐花很嫩滑,加上微焦黃糖濃郁的甜味,真的有中西合璧的感覺。
2024-04-16 73 瀏覽
火鍋🍲既季節仲未完,當然要捉緊涼天氣既尾巴到打多轉邊爐😊,荃灣大滾友都成日聽朋友黎食,今次黎試一試,果然好食😋餐廳環境都好有風格,好有中國特色,座位都幾闊落,坐得舒服,整體食物質素都Good👍🏻周公之禮.消暑冬瓜瑤柱鍋湯頭好清甜,好真材實料,入面仲有好多唔同既海鮮,滿滿既瑤柱係入面,一滾起聞到勁香甜,未開始打邊爐就已經飲左幾碗湯先🤤大滾友牛肉拼盤(細)款款牛都牛香濃郁,明明係細size,但份量都幾多,牛牛既愛好者必叫🩷店長推介🔸伊比利亞橡果豬非常好食,切得偏厚身,食落啖啖肉,肥瘦均勻,豬香幾出,好好食大滾友雜菜拼盤好多款式,起碼有8款以上,都好新鮮金屋藏嬌和牛墨魚丸4粒口感好彈牙自家製炸魚皮脆卜卜既炸魚皮,大塊又香脆會員迎新仲有甜品送☺️,出火豆腐花,豆腐花好滑,豆香都幾出自家製足料竹蔗茅根都非常清甜👍🏻

周公之禮.消暑冬瓜瑤柱鍋

大滾友牛肉拼盤(細)

店長推介🔸伊比利亞橡果豬

好多款式,起碼有8款以上,都好新鮮

金屋藏嬌和牛墨魚丸4粒
口感好彈牙

自家製炸魚皮
脆卜卜既炸魚皮,大塊又香脆

會員迎新仲有甜品送☺️,出火豆腐花,豆腐花好滑,豆香都幾出

自家製足料竹蔗茅根都非常清甜👍🏻
唔係話唔想撑本地餐廳,留港消費!但係你畀咁嘅份量咁嘅食物質素加上服務態度,真係唔知點樣可以有回頭客😅豬肉係好食,好似有八片,$228啲雞“鞋”個我條牛仔褲鮑魚同埋蟶子新鮮👍四隻大蝦啲肉都係梅嘅😭一開波仲要叫我裝apps話下次再嚟,有優惠.........😂😂多謝曬先兩大人+兩小朋友,如圖再加兩份烏冬,三杯啤酒,連醬料收費&加一,盛惠$17xx.........😂🤣冇service + 啲蝦肉係梅嘅🙈兩個字總結“搞笑”!!!
唔係話唔想撑本地餐廳,留港消費!

豬肉係好食,好似有八片,$228
啲雞“鞋”個我條牛仔褲
鮑魚同埋蟶子新鮮👍
四隻大蝦啲肉都係梅嘅😭

2024-04-08 75 瀏覽
荃灣千色附近呢間火鍋店,閒日都好旺場✨湯底🍲翻雲覆乳 $328-香濃豆乳木瓜龍躉雞湯鍋 上桌時有3朵豆乳玫瑰花 店員將雞湯慢慢加入 後 散發出仙景般的煙霧 湯底十分甜 龍躉片啖啖肉 吸收哂湯底嘅甜味 帶魚油香味🔔即炸黃金響鈴 $88-鹹蛋黃依附在鬆化脆口的響鈴上 口感好好 🐂大滾友牛肉拼盤(細) $428-頂級安排斯牛小排 本地手切牛頸脊 澳洲和牛金錢展 美國頂級雪花肥牛 牛黃喉 牛肉粒 牛舌花 一共7款牛的不同部位 每款都可以食少少 特別要讚讚牛小排又嫩又香牛味 而較為特別嘅牛黃喉好爽 口感似食緊魷魚🐖伊比利亞橡果豬 $228-豬肉的味道比一般較為香口 而且幾收口 味道都較為重 而肉色均勻 🥬大滾友雜菜拼盤 $118-雜菜有不同蔬菜 當中較為特別有紫准山 吸收花青素👍🏻 入口粉粉地嘅感覺 另外生菜油麥菜吸哂湯汁精華 相當好食🍡金屋藏嬌 $78-和牛墨魚丸4粒 黃金墨魚肉外層包裹和牛餡 先彈牙後勁香 🍸自家製竹蔗茅根 $78-蔗水器皿係中式壺具 甜得嚟有少少清新 解渴⚪️火焰豆腐花-最後會送一個火焰豆腐花 加少少黃糖再倒入酒 然後點🔥 令到和糖有少少焦脆總括嚟講,火鍋質素幾高,服務唔錯,
荃灣千色附近呢間火鍋店,閒日都好旺場

✨湯底

-和牛墨魚丸4粒 黃金墨魚肉外層包裹和牛餡 先彈牙後勁香

🍸自家製竹蔗茅根 $78
-蔗水器皿係中式壺具 甜得嚟有少少清新 解渴

⚪️火焰豆腐花

總括嚟講,火鍋質素幾高,服務唔錯,值得一試