好耐之前, 經過門口望過個餐牌就已經想試, 但係實在有太多樣串燒想食啦, 無可能會一個人食得晒嘅, 終於都等到星期日太座得閒同我食一次啦! 去到門口就見到一大群人等位, 所以就一早攞定飛先,之後就去附近行下街, 結果, 前後都係要等咗差唔多一個半鐘先有得食! 但係原來係無白等架!!!由於星期日嘅關係, 所以全塲爆滿!我哋兩個只能夠屈就坐一張細枱, 亦因為咁, 我決定唔一次過叫晒我想食嘅嘢, 我每次都叫幾樣, 一來可以慢慢食, 等所有串燒都可以趁熱食, 二來又唔會叫到成枱都係咁失禮同無位放。燒鰻魚---正正正!!! 外邊嘅皮燒得非常香脆但係一啲都無燶, 而肉身就非常多汁都嫩!!!極好!!!牛舌---雖然只得三大塊, 但係用香料吊味吊得啱啱好, 非常惹味!!而且好爽口!!!又一佐酒最佳選擇!!!雞腎—燒咗出嚟太細粒, 味道尚可。雞皮燒蝦---好抵食!!!5隻只係三十大洋唔駛!!!蝦就唔係大隻, 但係並唔重要, 重要嘅係用雞皮包住啲蝦嚟燒, 除咗有創意外, 兩者配搭得宜, 因為雞皮無味但係就燒到脆身, 再配以蝦肉嘅鮮味, 就令到一齊食時, 感覺到又脆又有咬口, 而且, 因為燒完立即上枱, 啲
左邊係牛舌, 右前係燒鰻魚, 右後係雞腎
雞腎—燒咗出嚟太細粒, 味道尚可。
好食又抵食!
雞皮燒蝦---好抵食!!!5隻只係三十大洋唔駛!!!蝦就唔係大隻, 但係並唔重要, 重要嘅係用雞皮包住啲蝦嚟燒, 除咗有創意外, 兩者配搭得宜, 因為雞皮無味但係就燒到脆身, 再配以蝦肉嘅鮮味, 就令到一齊食時, 感覺到又脆又有咬口, 而且, 因為燒完立即上枱, 啲蝦殼都脆卜卜可以食埋, 正!!!!送啤酒一流!!!所以忍唔住叫多一串!!!
蟹蓋, 係唔係好油呢?
海膽燒蟹蓋---我就係為咗呢一味而來!!! 可能真係希望太大, 所以有少少失望。未至於唔好食, 但係就海膽味唔夠濃, 同埋個蟹蓋無咩嘢食, 最唔喜歡係太多油!
太多花生啦!
燒茄子---與其他地方食到嘅大同少異, 但係我就最唔喜歡有花生鋪上去, 因為好梗牙!
左邊係芝士磨姑, 右前係蟹蓋, 右後嘅係唔記得咩串燒.
芝士磨姑---又係crossover之作, 令到淡味嘅磨姑好惹味!!!連唔喜歡食磨姑嘅我都覺得好食!!!好!!!
芝士翠肉瓜
芝士翠肉瓜---又係一個有創意同非常好嘅配搭, 既食到有芝士味, 但係翠肉瓜又令到塊芝士無咁溜, 而且又食到兩者各自嘅味道, 好!
燒蟹1
燒蟹2
燒蟹---價錢唔平, 要差唔多200大洋, 估到到會係咁細隻, 亦因為細隻嘅緣故, 所以無咩肉食, 亦令我發現咁細隻嘅蟹唔適合用嚟燒嘅, 因為內裡嘅水份容易燒到乾晒, 咁即係唔好味啦?!
是晚唯一認唔住叫多串之選!
2011-09-04
左邊係牛舌, 右前係燒鰻魚, 右後係雞腎
好食又抵食!
蟹蓋, 係唔係好油呢?
太多花生啦!
左邊係芝士磨姑, 右前係蟹蓋, 右後嘅係唔記得咩串燒.
芝士翠肉瓜
燒蟹1
燒蟹2
是晚唯一認唔住叫多串之選!
  • 雞皮燒蝦
  • 燒鰻魚
2011-08-22 59 瀏覽
雖說尖沙咀的食肆選擇多的是,但每次去到尖沙咀,都有種不知該吃什麼的感覺.朋友介紹一個小店,說烏冬不錯,還有折扣咭,既然如此,又不妨一試.店在厚福街,門口很少,卻有不少人排隊.要排隊的話,要有心理準備站在街上(在33度下).尤幸不用排很久.打給朋友,什麼最好吃?雞皮蝦串燒,蟹烏冬.因為好迫人,天氣又熱,阻住唔想食到一手都係,所以便放棄了蟹烏冬.點了一客辛辣雞翼,一客雞皮蝦串燒,望望身邊都是青輕人,問問旁邊的搭枱小妹妹,有咩好吃?(公關,唔識架喎?你咁都得?)小妹妹十分有禮,回答說,我D朋友仔鍾意食蕃茄烏冬,呢度D湯底你可以隨便叫佢改架~~~~GOOD!好,一於試下蕃茄橫丁手打烏冬,配餃子及溏心蛋.阻住點了豬骨烏冬.來了!熱辣辣,真的好好味..雞皮的油滲入蝦裏邊,確是愈墮落,愈快樂!平時一向胃納不多的我,竟然比阻住還吹多了一只..雞翼也很不錯,燒得很香,夠味.YUMMY!完全過關!想不到如此小店,串燒竟然能做出這般水準!難怪門口人龍不絕!溏心蛋勉强流心,但當然不能與日本好的拉麵店同日而語,缺少的是那種精緻感.蕃茄湯不是很真材實料的蕃茄,不過味道酸酸甜甜,還算開胃.烏冬很彈牙,浸了很久也不稔

店在厚福街,門口很少,卻有不少人排隊.
要排隊的話,要有心理準備站在街上(在33度下).

尤幸不用排很久.
打給朋友,什麼最好吃?
雞皮蝦串燒,蟹烏冬.

人頭湧湧的小店
點了一客辛辣雞翼,一客雞皮蝦串燒,
望望身邊都是青輕人,問問旁邊的搭枱小妹妹,有咩好吃?
(公關,唔識架喎?你咁都得?

GOOD!

好,一於試下蕃茄橫丁手打烏冬,配餃子及溏心蛋.
阻住點了豬骨烏冬.
雞皮蝦
平時一向胃納不多的我,竟然比阻住還吹多了一只..
雞翼也很不錯,燒得很香,夠味.YUMMY!完全過關!

想不到如此小店,串燒竟然能做出這般水準!難怪門口人龍不絕!
食晒!正!
溏心蛋還可,餃子SKIP了不會心疼
蕃茄湯不是很真材實料的蕃茄,不過味道酸酸甜甜,還算開胃.烏冬很彈牙,浸了很久也不稔.但要比萬豚屋略遜一籌.
豬骨烏冬湯頭也不算很特出,叉燒未算入口即溶,不過也算合格,但整體未及串燒出色.

有機會再來,一定要再多試幾款串燒!
2011-07-08
人頭湧湧的小店
雞皮蝦
食晒!正!
  • 雞皮蝦串燒
  • 燒雞翼
2011-07-11 7 瀏覽
大門橫丁聽同事說了很久,說厚福街有間串燒及烏冬都好好食的店子。於是捉埋兩個同事放工去試試。我們大約 9:00pm 到達,等左5-10分鐘,便有位坐。店內不是太大,坐位與坐位之間亦有些逼,但算乾淨。幸好我們三人坐了近牆的四人枱,好DD 。食物選擇易算豐富,如燒雞腎、燒牛舌、燒茄子、燒雞軟骨等.........值得推介的是"燒豬頸肉年糕、燒牛舌 及 烏冬"真係好好味又惹味。外面的豬頸肉燒得脆脆地,口感好爽,而包住的年糕又夠煙韌。燒牛舌,肉質軟滑芳香易夠肉汁。烏冬,我們點選了蕃茄汁湯底,夠濃郁,甜甜酸酸咁,烏冬亦夠彈牙。另外,如想食冷烏冬,呢度易做得唔錯。不過,可能間店子, keep 住都好多人流,所以店員亦較忙,但都友善,只係有時添茶水會較慢。提提大家,原來 10點後,有好多串燒係半價,超抵食!
大門橫丁

我們大約 9:00pm 到達,等左5-10分鐘,便有位坐。

外面的豬頸肉燒得脆脆地,口感好爽,而包住的年糕又夠煙韌。

燒牛舌,肉質軟滑芳香易夠肉汁。

另外,如想食冷烏冬,呢度易做得唔錯。

提提大家,原來 10點後,有好多串燒係半價,超抵食!
2011-06-27
5 分鐘 (堂食)
  • 溏心蛋、 燒豬頸肉年糕、燒牛舌 及 烏冬
2011-07-11 20 瀏覽
跟朋友們來個4人小GATHERING到了尖沙咀厚福街的大門橫丁是友人推介的大門橫丁舖面比較細一直有人在等位我們也等了一陣子感覺應該不錯的這裡是手打烏冬麵串燒專門店我們就每人來一個烏冬 + 幾串串燒這裡的湯底有分 豬骨 蕃茄 辛辣 沙嗲我要的是辛辣沙嗲炸蠔烏冬全都是即叫即做的 要等大概10-15分鐘來到的時候一小窩上超級熱 要小心炸蠔剛炸起 熱辣辣粉不會太厚 還不錯溏心蛋是店裡的招牌食物有些烏冬或拉麵會有一隻我覺得一般 可能放涼了我的辛辣沙嗲烏冬平時我吃麻辣米線是小辣的這個辛辣堅辣的我有點招架不住一直吃一直留汗 但又吃得很HIGH烏冬蠻煙UN 很不錯點了幾種串燒雞皮燒大蔥我第一次吃燒雞皮配大蔥及醬汁 很脆辛辣魷魚鬚又是很辣的一串燒不過魷魚鬚燒得很入味煙肉露荀我沒有吃但朋友們都說不錯吃特別露荀 整個很搭 試了幾樣東西都不錯加上到我們走也一直有人在等位雖然尖沙咀鬧鐘到處都有人等位不出其但這個真的值得一試呀!
跟朋友們來個4人小GATHERING

特別露荀 整個很搭

試了幾樣東西都不錯
加上到我們走也一直有人在等位
雖然尖沙咀鬧鐘到處都有人等位不出其
但這個真的值得一試呀!
2011-06-17 21 瀏覽
朋友遲到,去到己經1點半後,所以即時有位,不過對正風口位,等其他人賣單便要求調去另一張枱,待應都好合作,無比面色.叫咗番茄牛舌烏冬,湯味濃,牛舌就無乜味,烏冬ok,唔算大腍身.總括咁既價錢食個lunch,算合格啦
總括咁既價錢食個lunch,算合格啦
2011-06-13
2K
2011-05-11 19 瀏覽
記錯想去的海南雞店地址, 最後嚟了呢度食晚飯.溏心蛋: 好食過上次喺太子店的好多!特上牛肉冷手打烏冬: 勁「撈檬」feel 牛肉就比吉野家的差.串燒雞翼: 皮脆肉嫩, 正!環境同太子店一樣人多擠迫, 食完快閃好了.埋單 $84, 一試無妨.更多相片及相關分享 @ http://locusttunghok.blogspot.com/2011/05/blog-post_11.html
唔係一日到黑話要減肥的人, 不過都唔喜歡咁多浮油
記錯想去的海南雞店地址, 最後嚟了呢度食晚飯.

溏心蛋: 好食過上次喺太子店的好多!

特上牛肉冷手打烏冬: 勁「撈檬」feel
牛肉就比吉野家的差.

串燒雞翼: 皮脆肉嫩, 正!

環境同太子店一樣人多擠迫, 食完快閃好了.

埋單 $84, 一試無妨.

2011-05-04
  • 串燒雞翼
  • 溏心蛋
我係係尖沙咀見完工.haha. 又係尖沙咀 約左朋友係果區食晚飯.經過見到 大門橫丁.門口裝修有小小日本街頭小店風味.比佢吸引左.係門口望下餐牌. 又好似幾OK喎.當時都有人等緊位.間鋪唔係好大.初初都驚等得耐.等左 15 分鐘左右都有位. IS OK 入到去. 有小小迫. 不過唔緊要.最緊要好味. hehe.主要都係食手打烏冬. 拉麵都有.都有好幾款唔同湯底揀. 小食款式都幾多. 炸物. 串燒 等等..落左 order 10分鐘 就有野食啦.我叫左..包埋 隻溏心蛋.. 見到都流口水 不過個湯有小小太濃. 有小小"流"我朋友叫左..餐牌話 每日限定. 識貨識貨. haha個蟹湯好甜好鮮.隻蟹好多膏. GOOD!!等左一陣炸豪都未到.原來漏左單.唔緊要. 我地都唔介意等最後食埋就走LU.
我係係尖沙咀見完工.
haha. 又係尖沙咀

約左朋友係果區食晚飯.
經過見到 大門橫丁.
門口裝修有小小日本街頭小店風味.
比佢吸引左.
係門口望下餐牌. 又好似幾OK喎.

當時都有人等緊位.
間鋪唔係好大.
初初都驚等得耐.
等左 15 分鐘左右都有位. IS OK

入到去. 有小小迫. 不過唔緊要.
最緊要好味. hehe.
手打烏冬專門店
主要都係食手打烏冬. 拉麵都有.
都有好幾款唔同湯底揀.

小食款式都幾多. 炸物. 串燒 等等..

落左 order 10分鐘 就有野食啦.
鍋仔咁上. 見到都想即刻試. =)
我叫左..
豬軟骨 較子 手打烏冬 (沙嗲湯)
包埋 隻溏心蛋.. 見到都流口水

不過個湯有小小太濃. 有小小"流"
溏溏溏心蛋.
我朋友叫左..
原隻膏蟹 手打烏冬 (鮮蟹湯)
餐牌話 每日限定. 識貨識貨. haha

個蟹湯好甜好鮮.
隻蟹好多膏. GOOD!!

等左一陣炸豪都未到.
原來漏左單.
唔緊要. 我地都唔介意等

最後食埋就走LU.

2011-05-09
手打烏冬專門店
鍋仔咁上. 見到都想即刻試. =)
豬軟骨 較子 手打烏冬 (沙嗲湯)
溏溏溏心蛋.
原隻膏蟹 手打烏冬 (鮮蟹湯)
  • 蟹湯手打烏冬
(非會員)
2011-04-24 11 瀏覽
第一次到這店是1個月前,原因是因為太太highly recommend的溫泉蛋。當時等候時間,食物品質,服務都ok。所以心想一定會再光顧。今天重臨這店,等候時間長了一些,明白今天是假期,我地都好耐心係門口等待。我是一個彼喜歡留意人的眉頭眼額和身邊事物的人,簡單來說"八卦"。在等候中途,見到有個人走去同店內高級職員示意3位,職員示意暫時未有,示意等一回,返問為何沒有book抬,談吐間應該是熟客or相識。本以為同我地一樣拿no.等候,誰不知那人再問什麼時候有位時,那職員竟大聲說"有位會馬上給你地,你地book左抬架啦",我都好明白保留熟客的重要,但吸引新客亦是一門學問,這樣的不公平情況,對我來說,是不能接受。當我們等了30分鐘入內,那3個人只用了10 mins左右就可以內進。令享用這一頓飯的心情減了一半。進入時,有另一對男女同時內進,我相信這亦是熟客,亦跟老闆是朋友。職員將四人抬分開做兩張2人抬,我們坐定後,高級職員好主動咁同這對男女recommend 人氣食物,由如VIP一樣,幫佢地落埋order,本以為幫完佢地落order後,會再幫埋我地落埋,誰不知,眼尾都唔望我地一眼就走左…哈哈…大

…哈哈…大家都係客…求下你幫我落埋order! 呆等了10mins終於有個職員幫我地落order啦…好野…原來有人見到我架。今次重臨舊地,太太點了蕃茄湯底烏冬,我就試左個地獄拉麵,點知地獄拉麵個湯底真係唔太掂,好油,同比較清,我深信我整的X辣麵既湯底會好味過佢好多。這款麵有半隻溫泉蛋,為什麼太太果隻品質都OK,而我果半隻卻是溫泉全熟蛋…
哈哈哈…高級職員不時會問那對男女食物的品質如何…我心想…不如你望遠一點,隔離抬,問問我好嗎? 你眼內or你店內不是只得這對客人,ok?
食到尾聲,高級職員問這兩個客,今晚個"雪巴"好正,要唔要試下…之後就廚房拎左兩個 (半個菠蘿,同一個apple),我跟太太都對望了一眼,男的很開心拎部電話影相post上fb,而我地亦好想有個免費雪巴食啊
。埋單找錢時…麻煩職員係同客人講"多謝晒",唔係同客人講"唔該"。

<大>老闆,10個印仔$100 coupon唔夠,見意你不如create一張member card給你的朋友or 熟客,等其他客人見到一些客人可以送甜品,優先入坐,都可以給員工一個藉口。免得對每個客人有不同等服務的感覺。

2011-04-23
30 分鐘 (堂食)
  • 燒栗米
2011-03-03 15 瀏覽
第1次食過之後就成日去食....佢地既雞皮蝦仔........脆卜卜可以連頭食...鹽燒膏蟹仔...有cheese蓋住d蟹羔...唔會太"流"仲有地獄燒鳥烏冬......d湯夠熱,,,,同埋d烏冬煙煙un un....咬落都幾彈牙...其實仲有其他好食既野架...食夠$100可以儲印花...儲夠指定數目可以有2張vip..vip有9折....10點開始所有串燒都有折
第1次食過之後就成日去食....
佢地既雞皮蝦仔........脆卜卜可以連頭食...

鹽燒膏蟹仔...有cheese蓋住d蟹羔...唔會太"流"

仲有地獄燒鳥烏冬......

鹽燒膏蟹仔
柚子酒....易入口
2011-02-22
15 分鐘 (堂食)
$150 (宵夜)
鹽燒膏蟹仔
柚子酒....易入口
2011-01-27 11 瀏覽
朋友提議到這間餐廳,睇落都唔錯! 我地2:30pm 到達,已過lunch 時間,唔洗等位。雖然已經係2:30pm,不過仍然有set lunch 供應。我地order 左兩個set lunch + 1 隻溏心蛋。蕃茄雞柳湯烏東 蕃茄湯底好好味! 真係有半個蕃茄,正! 雞柳味道一般,不過數量頗多! 另有好多粟米粒,唔錯! 烏東呢,質地ok 啦!蕃茄月見湯烏東配雞翼 所謂「月見」,即係加左一隻生雞蛋。烏東、湯底同雞翼都好味!溏心蛋 有水準的溏心蛋! $8 一隻係物有所值的。 一個人食會太 heavy, share 食就最好。熱藍莓蜜 普普通通啦,如果濃d 會更好!凍檸檬桂花蜜第一次聽見呢個配搭,原來係好夾的,好味!我地對今餐都好滿意,味道好,價錢合理, set lunch 仲免加一! 下次來尖沙咀都會再幫襯。
朋友提議到這間餐廳,睇落都唔錯!
我地2:30pm 到達,已過lunch 時間,唔洗等位。

蕃茄雞柳湯烏東

蕃茄月見湯烏東配雞翼

所謂「月見」,即係加左一隻生雞蛋。烏東、湯底同雞翼都好味!

溏心蛋

熱藍莓蜜
普普通通啦,如果濃d 會更好!

凍檸檬桂花蜜
第一次聽見呢個配搭,原來係好夾的,好味!

2011-01-27
2010-11-28 14 瀏覽
唔知道旺角同尖沙咀是同一家的, 所以見了相同的udo及小食. 我地叫了1. 蟹肉udo - 叫了不用十分鍾就有得食, pot上, 及有一隻蟹在面上, 湯底是tomato, 好像沒有味精, 蟹肉好多,不過食唔到好強既鮮味. udo是qq的, 2. 雞肉udo - 無咩特別. 味玉當然只係睇就ok, 沒有日本個d做得那麼出色. 沒有薰過的味道.3. 雞軟骨- 旺角分點既分量多好多, 係我食甘多間日本rest既雞軟骨中最好食, 有d肉一起燒, 好juicy. 尖沙咀分店的味道一樣but只得十多粒.... 為了食雞軟骨我一定會再去的
為了食雞軟骨我一定會再去的
2010-08-02 23 瀏覽
Got there on a rainy day and got a seat straight away. Waiters and waitresses were very polite and wore smiles on their faces. However food was horrible. Take a look at the pictures. That long skinny stick was supposed to be chicken skin. I've never seen them this way. Maybe I haven't had enough chicken skin before...Plus they made us wait for a super long time for just a few skewers. For this restaurant, one try is more than enough.
2010-07-27
2010-07-30 37 瀏覽
聽同事介紹係厚福街既大門橫丁 d烏冬ok~咁岩今日約左朋友仔出黎食飯~所以決定一試 ~ 可惜我地勁路痴~不停冒雨行錯路~~ 最後靠電話既 google maps搵到我地既終點站! 個陣應該差唔多 8點半, 一入就有位, 唔洗等~ 正!一坐低叫左個 hot item : 炒烏冬~ 朋友就叫左個豚肉沙o爹烏冬 (記性差d名好長呀)另外見到隔離木台食溏心蛋, 正 $8隻, 抵食!再叫左小食炸蠔同餃子~最先黎既係我既溏心蛋, 落 order時店員 double cfm係咪要一隻,因為叫烏冬時原來有半隻跟架~ 不過我個炒烏冬就無!真係好好食, 如果可以再凍 d就一流! 朋友仔個烏冬黎先, 佢唔食蛋所以俾埋我, 但唔知係咁岩定跟烏冬個 d蛋會熟d架之後就黎左炸蠔同餃子, 前者麻麻地, 隻味比較蠔屎味多,後者都一般, 不過不失咁啦! 最後我既炒烏冬終於都黎~ 我都係覺得麻麻地~ 可能食送得八爪魚,菜就大半碟, 但要讚下 d汁! 濃味得黎唔咸, 不過比較辣!會再黎既原因係想試下佢既手打烏冬 (有湯個隻)整頭黎講上菜快, 食物 ok~ 另外仲要讚下 d staff既服務, 加茶都幾密下, 落單時店員覆

聽同事介紹係厚福街既大門橫丁 d烏冬ok~
咁岩今日約左朋友仔出黎食飯~
所以決定一試 ~ 可惜我地勁路痴~不停冒雨行錯路~~

最後靠電話既 google maps搵到我地既終點站!

個陣應該差唔多 8點半, 一入就有位, 唔洗等~ 正!
另外見到隔離木台食溏心蛋, 正
$8隻, 抵食!
再叫左小食炸蠔同餃子~

因為叫烏冬時原來有半隻跟架~ 不過我個炒烏冬就無!
真係好好食, 如果可以再凍 d就一流!

之後就黎左炸蠔同餃子, 前者麻麻地, 隻味比較蠔屎味多,
後者都一般, 不過不失咁啦!

會再黎既原因係想試下佢既手打烏冬 (有湯個隻
整頭黎講上菜快, 食物 ok~

另外仲要讚下 d staff既服務, 加茶都幾密下,
落單時店員覆單時都好有禮貌同清楚 (有d餐廳好hea同一輪咀跟本聽唔明)
我地食完都傾左陣計, 原來出面已經有人等位, 但店員都無黑我地面&趕我地走~
我食野時唔小心彈左 d汁係件衫到, 後面有位類似經理既 staff聽到,
係我準備倒d熱茶係紙巾時, 就遞上左一包濕紙巾, 勁貼心 !!

離開時係門口既 recp. 亦好有笑容地講 byebye~~

其實服務好真係會令食客再番轉頭架 (當然食物質素都唔可以點差啦)
希望下次再番黎既時侯可以試到 d更好食既野
2010-07-29
2010-07-29 8 瀏覽
一般食店既咩蕃茄豬扒麵呀, 蕃茄乜乜物物, 個湯底全部都係水浠浠既! 唯獨係呢度既蕃茄湯最有料到! 濃得黎唔會太酸太咸, 佢既辣蕃茄湯係令我經常黎呢度排隊既原因! 我會飲哂成碗! 佢既烏冬都唔係普通野喎, 真係又滑又煙韌架喎!!推介: 蕃茄湯/辣蕃茄湯底既所有烏冬!和風沙律冷烏冬(唔係太 exactly 記得佢個名), 總之係芝麻汁果個冷烏冬, 有好多菜同青瓜係面, 夏天食一流!!唐心蛋, 雖然好滯但係每次食一隻都係唔夠其他可以一試既選擇:燒牛舌, 呢間野 D 牛肉/牛舌一 D 都唔差架喎!燒雞扒, 真係炭燒而唔係炸, 好香口又唔油, D 雞肉仲好滑 tim!可以不試既係:一口豆腐!!!! 見到每一台都有一碟諗住應該會好味啦, 點知真係勁搵笨! 普通既炸豆腐, 除左滑冇其他可取! 冇豆味仲要冇調味! 總之就係冇味! 然後比一 pat 沙律醬你點 ....

推介:
蕃茄湯/辣蕃茄湯底既所有烏冬!
唐心蛋, 雖然好滯但係每次食一隻都係唔夠

其他可以一試既選擇:
燒牛舌, 呢間野 D 牛肉/牛舌一 D 都唔差架喎!

可以不試既係:
一口豆腐!!!!

• 蕃茄湯烏冬
2010-07-28 13 瀏覽
好耐冇食烏冬~之前在MK食過一間烏冬店幾好味~但又想試下新野~俾我無意中發現雜誌推介大門橫丁~個budget又幾符合我的標準~咁就約埋個fd去食LA~去到要等一陣位~(附近的餐廳都冇人等)~我諗呢間餐廳都OK 好食卦~我同個fd一人叫左一個熱鍋烏冬~都係雜誌上介紹的~沙爹牛肉餃子烏冬($56)~呢個係我個fd叫的~不過我同佢share所以有得食~呢個烏冬又幾抵~有牛肉又有餃子~仲有一隻溏心蛋~牛肉都好多塊~餃子就普通LA~但溏心蛋就幾好~真係好溏心~可能我第一次食到la~個湯底就好沙爹~OK wo~初初仲會以為好少沙爹味~D烏冬都OK~幾滑~蕃茄燒鳥烏冬($56)~燒鳥即係燒雞~佢燒得OK~個皮好脆~D肉都唔算鞋~可能因為佢好薄~D蕃茄味我就覺得OK~不過my fd就覺得唔係好濃~不過呢個就得半隻蛋~唔係好抵食~咁呢餐都冇令我失望既~因為通常雜誌都會誇大D 架ma~

我同個fd一人叫左一個熱鍋烏冬~都係雜誌上介紹的~

咁呢餐都冇令我失望既~因為通常雜誌都會誇大D 架ma~

喜歡沙爹烏冬就要試下la~
好溏心的蛋~
2010-07-23
10 分鐘 (堂食)
喜歡沙爹烏冬就要試下la~
好溏心的蛋~
  • 沙爹牛肉餃子烏冬、蕃茄燒鳥烏冬