2024-08-30
【荃灣區】【天仁茗茶】我相信大家同我一樣都飲過呢間高質素嘅台式茶飲店無數次,不過之前都比較少機會講佢哋。今次佢哋同堅信號合作出咗幾杯新嘢飲,我都有同朋友去試,覺得幾值得講吓。佢哋 crossover 嘅係「豆漿豆花系列」,全線一田嘅天仁分店有售,我哋喺荃灣試。我試咗 $27 嘅中杯「豆漿奶茶」,我覺得豆漿味好濃,喺用飲管吸啜嘅過程裏面飲到啲豆腐花,成件事就喺口感同味道上面都好有新鮮感。朋友就試 $32 嘅中杯「豆漿豆花四季烏龍奶茶」,佢不約而同都係稱讚豆味濃郁,而佢話個茶味都唔錯咁話,幾好。而店員就畀咗張 coupon 我哋,原來只要購買豆漿系列茶飲,每單即可得到堅信號優惠券一張。我唔知係咪張張都一樣,我攞到嗰張就係堅信號指定小籠包嘅半價優惠券。本身堅信號嘅小籠包質素都好好,而家仲有埋半價優惠都幾抵,有機會去埋堅信號先。。。(地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L4樓一田百貨TW-4-007專櫃)@tenrensteahongkong#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy
@tenrensteahongkong
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #天仁茗茶 #tenren #豆漿奶茶 #豆漿豆花四季烏龍奶茶 #堅信號 #豆漿 #豆腐花 #1am1492 #1ambackup