2009-09-26
之前睇openrice食評都話幾好, 行過見到有個stand介紹二人套餐, 正好同fd要搵野食, 就一於試下!環境好一般, 唔鐘意籃籃地的冷色, 有d似雪櫃 (-v-) 光唔係光, 暗唔係又暗, 好難影相。坐都ok, 但同fd傾計食飯可以再好d! 如果下次又係飲o野傾計, 我唔會黎架啦。$238二人套餐: 價錢ok, 都幾多野食, 仲有甜品添沙律: 黑椒燒吞拿魚凱撒沙律一d都唔似凱撒沙律! 差好遠! 沙律sauce唔係凱撒沙律醬, 係普通沙律醬!! 我朋友仲要冇醬!麵包粒得一粒!! 仲係唔係凱撒沙律?!吞拿魚唔新鮮, 食到有少少縮唔好食!!餐湯: 西蘭花忌廉湯唔忌廉...得薯仔味! 我心中expect係好creamy架麻, 點之完全相反好西蘭花蓉, 但薯仔太多, 應該係薯仔湯至啱。面頭的麵包粒真係冇好過有 又唔脆又冇味蒜蓉包真係好ok........好乾唔蒜蓉, 不過好過冇。主菜: 牛柳鵝肝配飯牛扒肉質好散, 牛味香濃, 但唔夠滑。肉汁係有, 但軟身左d...飯係白飯, 如果係炒飯會好好多! 同唔夠汁送白飯呢! 份量都唔少架鵝肝ok的, 有片多士係底, 可以就咁食, 幾好味, 但油
環境好一般, 唔鐘意籃籃地的冷色, 有d似雪櫃 (-v-)
:bowl:$238二人套餐: 價錢ok, 都幾多野食, 仲有甜品添
沙律: 黑椒燒吞拿魚凱撒沙律
麵包粒得一粒!! 仲係唔係凱撒沙律?!
吞拿魚唔新鮮, 食到有少少縮唔好食!!
:chopstick:餐湯: 西蘭花忌廉湯
好西蘭花蓉, 但薯仔太多, 應該係薯仔湯至啱。
面頭的麵包粒真係冇好過有 又唔脆又冇味
蒜蓉包真係好ok........好乾唔蒜蓉, 不過好過冇。
主菜: 牛柳鵝肝配飯
鵝肝[/菜b]ok的, 有片多士係底, 可以就咁食, 幾好味, 但油香不足。
伴碟的配菜好多 唔腥, 係食得架!
朋友要酥皮焗羊扒
羊扒都ok, 但唔夠滑 ; 配上酥皮好special, 又幾好味
但酥皮賣相唔係咁好, 好似好實咁, 睇落有幾分似老婆餅XD
飲品: 凍檸茶
最好就係凍飲唔洗加$
檸茶味偏酸, 係少甜的, 不錯。
甜品: 朱古力心太軟
好失望, 冇想像中的好
唔係好朱古力za...流心唔夠多, 同可以再甜D同多D朱古力!
果底憹晒!! 好苦!! 不能接受呢!!
單叫32蚊個就真係好差
***
薄荷莎莎汁好好味!!
酸酸maymay好開胃, 一定要試下
總結
OK, 但唔係好味, 唔會再食~