2024-10-18
朋友推薦去呢度食晏,一入到去真係唔相信喺香港可以有咁樣嘅舖頭。門口有好齊整嘅麵包櫃,佢最出名係做歐式酸種麵包,麵包櫃後面係一個開放式工場,可以見到師傅喺後面搓麵團,開放式工場嘅旁邊係一個好深好大嘅堂食區,堂食區裝修好靚有好多畫寄賣,仲有座鋼琴可以畀你彈。我哋嗌咗一個Pizza Margherita同Feta cheese, avocado, seasonal fruit on sourdough,另外叫咗Americano同Masala Tea。Pizza Margherita都好香,不過唔知係咪因為佢個爐溫度唔夠高,皮底比較濕,切開會出幾多水,唔係唔好食不過同期望有啲差別。Sourdough嘅麥香好濃烈,又帶少少酸味,質地偏向有咬口,食得出係好正宗嘅歐式麵包,另外啲配料都好新鮮,整體味道好好。另外佢嘅咖啡都有唔同嘅咖啡豆可以選擇,Masala tea嘅香料味好濃,飲落好順口。佢嘅堂食區係自助形式,可以好隨便咁坐好自在咁嘆咖啡,喺香港嘅鬧市中可以享受下歐式嘅氛圍非常之唔錯。最後食完都忍唔住賣咗兩款麵包返屋企慢慢再食☺️
最後食完都忍唔住賣咗兩款麵包返屋企慢慢再食☺️