2010-05-05
行過好肚餓, 入面有好多唔同既面包, 見到佢將個龜包放係當眼處, 又$5咁平, 又咁重, 好似好抵, 所以就買個試下~一咬發現佢唔係輕飄飄, 軟綿綿個d面包, 而係好實, 又d硬邦邦既, 難怪咁重啦~ 由於較實既關係, 咀嚼需時, 而且個牙較仲好鬼支力, 因為係真係要細啖細啖咁食 (唔係會哽死!). 平時我呢d包怪只要30秒就可以ko一個包, 但對住佢, 我係要差唔多2分鐘先搞掂. 味道唔係好甜, 包入面顏色好黃 (有d似咖哩個種黃!), 個外型我就唔認為佢似龜囉其實... 可能我既imagination唔夠? 哈~anyways, 唔好睇佢細細個, 其實都會幾飽架~ 但個calorie都幾勁, 一個就已經 342kcal, 嘩~ 都幾肥喎~ 都係少食為妙~