2024-11-22 1076 瀏覽
葵芳新都會廣場天橋對出,有間隱世嘅餃子店,啱啱去探住葵芳嘅朋友,於是一齊出嚟食嘢。到咗下午茶時間,睇吓有咩食先。下午茶時間抵食餃子套餐 $33 (下午三點至六點)有五隻湯餃子或者煎餃子自家製豆漿/羅漢果茶/雪梨茶湯餃子同埋煎餃子有唔同嘅口味🥟,有粟米肉餃、韭菜肉餃、白菜肉餃、芹菜肉餃、雲耳椰菜肉餃、甘筍沙葛肉餃,同埋芫荽肉餃。我同朋友兩個人一人一款。我就叫咗下午茶時間抵食餃子套餐,加兩蚊可以揀雙拼餃子🥟,我就叫咗韭菜同埋白菜肉餃。餃子大大隻,蔬菜新鮮好食。值得一提嘅係呢度嘅湯餃子嘅湯底好正,野葛菜生魚豬骨湯,非常之好飲。飲品就揀左滋潤雪梨茶一杯,入邊有粒粒嘅雪梨,幾好飲。朋友就嗌咗煎餃子雙拼六隻$39,再加小食。朋友揀嘅呢兩隻煎餃係甘筍沙葛,同埋芫荽肉餃。餃子賣相煎得金黃色,而且因為呢兩隻口味比較惹味。芝士腸同埋時菜呢兩個小食,加入野葛菜生乳豬肉湯,所以都幾好食。朋友就叫咗自家製鮮豆漿,都幾滑同埋好飲。

下午茶時間抵食餃子套餐 $33
(下午三點至六點)
有五隻湯餃子或者煎餃子
自家製豆漿/羅漢果茶/雪梨茶

朋友就嗌咗煎餃子雙拼六隻$39,再加小食。
  • 煎餃子
  • 湯餃子
【🥟好味餃子店(葵芳)|美好的回憶】餃子店我喜歡這間,簡簡單單、皮薄餡足、湯底好味😋.🥟湯底用上野葛菜生魚豬骨湯唔少人單碗買-細碗$26;大碗$32.🥟湯餃配上招牌野葛菜生魚湯底,飲完感覺很滋潤舒服粟米肉餃大大隻,粟米粒粒清甜無渣,配上豬肉包成,味道清甜.甘筍沙葛喜歡沙葛夾口嘅口感,配上甘筍蓉,份外清新!.🥟煎餃煎餃香脆,點上炸菜莆食很惹味!白菜肉餃白菜鮮嫩,啖啖肉雲耳椰菜肉餃雲耳椰菜都有咬口,具層次🥟好味餃子店(葵芳)📍葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖#香港 #葵芳 #葵芳美食 #餃子 #好味餃子店 #好食
【🥟好味餃子店(葵芳)|美好的回憶】

餃子店我喜歡這間,簡簡單單、皮薄餡足、湯底好味😋

🥟湯底用上野葛菜生魚豬骨湯
唔少人單碗買-細碗$26;大碗$32

🥟湯餃
配上招牌野葛菜生魚湯底,飲完感覺很滋潤舒服
粟米肉餃
大大隻,粟米粒粒清甜無渣,配上豬肉包成,味道清甜

甘筍沙葛
喜歡沙葛夾口嘅口感,配上甘筍蓉,份外清新!
🥟煎餃
煎餃香脆,點上炸菜莆食很惹味!
白菜肉餃
白菜鮮嫩,啖啖肉

雲耳椰菜肉餃
雲耳椰菜都有咬口,具層次

🥟好味餃子店(葵芳)
📍葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖

#香港 #葵芳 #葵芳美食 #餃子 #好味餃子店 #好食
2025-02-12
2025-03-04 0 瀏覽
平時喺港島區好少機會見到餃子專門店,今日同同事落葵芳見客,做完嘢見肚餓,路經見到呢間好味餃子店,位於葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖。有湯餃子,又有煎餃子,多款口味任君選擇,仲有車仔麵同各款飲品。我哋就叫咗甘筍沙葛肉湯餃子,同埋煎芫茜肉餃子,可以揀六隻一碟,同埋十隻一碟。食落去啖啖肉,而且熱辣辣,好有家鄉風味👍👍配埋兩杯凍豆漿,非常滿足😋佢哋仲有下午茶時段的。如果平時夜放工,又或者無飯家庭,可以試佢哋嘅冷凍餃子,買返屋企隨時可以煮嚟食,好方便😉
食落去啖啖肉,而且熱辣辣,好有家鄉風味👍👍
配埋兩杯凍豆漿,非常滿足😋
佢哋仲有下午茶時段的。

2025-02-24
1 分鐘 (堂食)
  • 甘筍沙葛肉餃子
  • 芫茜肉餃子
2025-02-20 107 瀏覽
📍好味餃子店😍葵芳高質素餃子👍~餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍😘~煎韭菜肉餃😍餃子肉質非常鮮嫩😍外皮非常酥脆🥰煎得勁香👍調味亦都做得非常之好😘~湯韭菜肉餃😍湯鉸更加能夠突顯肉質鮮味🥰湯底做到濃郁得黎味道非常清香🤪飲到停唔到口啊👍大家可以睇吓餐牌🥰🥰價錢非常實惠😘仲要勁多選擇🤤下次一定再嚟食呀👍📍好味餃子店 (葵芳)葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖
📍好味餃子店😍葵芳高質素餃子👍

~餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍😘

~煎韭菜肉餃😍

~湯韭菜肉餃😍

📍好味餃子店 (葵芳)

葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖
2025-02-20 112 瀏覽
【葵青區】【好味餃子店】同旁證哥入咗葵芳做嘢,梗係要食埋嘢。諗唔到食乜,「做生不如做熟」之下就試返喺 1am1109 已經去過嘅好味餃子店。上次係同經理哥去,評價都好高,所以同旁證哥穩陣啲試返佢。見有「下午茶超抵食餃子套餐」,我哋兩個都試佢,因為真係好抵。旁證哥要 $33 嘅五隻「湯餃」,加 $2 要雙拼,佢揀咗「韭菜肉餃」同「甘筍沙葛肉餃」嚟試。佢話兩款餃子各有特色,都好有水準。嘢飲就試熱嘅「滋潤雪梨茶」,又清又潤。我都係試 $33 嘅五隻「湯餃」,都有加 $2 要雙拼,不過味道就有所不同喇。我揀「雲耳椰菜肉餃」同「白菜肉餃」,我比較中意後者,好香白菜味,前者就層次豐富啲,湯底「野葛菜生魚豬骨湯」仲係咁正。嘢飲就飲「凍豆漿」,唔錯。我哋試埋 $37 嘅單拼煎餃子,要「粟米肉餃」,都好好食。埋單 $107,都係性價比高之選。。。(地址:葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖)@yum.dumpling#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #followforfollowback #foodstagra

(地址:葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖)

@yum.dumpling

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #followforfollowback #foodstagram #foodiesofinstagram #love #restaurant #foodblog #eat #1am葵青區 #葵芳 #好味餃子店 #雙拼煎餃子 #自家制菜甫辣椒油 #野葛菜生魚豬骨湯 #葵芳美食 #下午茶超抵食餃子套餐 #湯餃 #韭菜肉餃 #甘筍沙葛肉餃 #滋潤雪梨茶 #雲耳椰菜肉餃 #白菜肉餃 #凍豆漿 #煎餃 #粟米肉餃 #1am1656 #1ambackup

2025-02-10
2025-02-18 71 瀏覽
第一次食呢間餃子轉門店,岩岩好係下午茶時段,三十幾蚊一碗湯餃子,有5粒湯餃,雙併加幾蚊,唔貴。湯底濃濃,奶白色,感覺無落味精,飲得好快。餃子餡料豐富,由新鮮蔬菜包成,每一件餃子脹卜卜,包滿1:1既蔬菜同豬肉,新鮮制既餃子同我地平時去超市買既急凍餃子好大分別,令我重拾吃餃子樂趣。點左6隻雙併煎餃,煎餃表皮唔油膩,餃皮煙韌,唔同平時食開煎餃既粉皮,煎起上來脆口,煙韌特別有口感。食起上來唔會覺得有好多油煎,感覺好健康。

2025-02-15 56 瀏覽
去葵芳接仔仔放學,附近有間專食餃子嘅小店,佢哋餃子款式都好多選擇,有湯餃有煎餃,叫咗煎粟米肉餃同埋煎韭菜肉餃,再加多碗豬手米線😋餃子大大粒,煎餃煎得外層脆卜卜,餡料又多,粟米香甜,韭菜都好香口,豬手米線都好好食,豬手個軟腍腍到好適中,仲有個豆漿都好好飲㗎👍🏼原來佢哋個野葛菜生魚豬骨湯好出名,我下次都會去試埋呢個😋

原來佢哋個野葛菜生魚豬骨湯好出名,我下次都會去試埋呢個😋
2025-02-13 88 瀏覽
下午茶既時間黎到葵芳佢地有個抵食下午茶餐$33 有5隻湯餃/煎餃加飲品由於新年真係食得太熱氣所以呢度揀咗五隻雲耳椰菜煎餃煎餃相對較扁身但食起黎好脆口另外叫左一個雙拼湯餃 $49 加上海麵 +$9 再加左蘿蔔+$9最最最值得留意既係佢地湯底唔係味精湯而係佢地每日煲既‘野葛菜生魚豬骨湯‘真係可以食餃飲湯同時進行!另外蘿蔔無渣,但唔係好夠味道,要配豉油或者菜脯一齊食湯餃揀左粟米肉餃同甘荀沙葛肉餃未咬都見到入面餡料既顏色,一咬多皮薄餡多十分足料如果食得辣嘅建議加埋佢哋嘅菜脯一齊食!真係好好食,我都忍唔住食左好多件😋
下午茶既時間黎到葵芳

另外叫左一個雙拼湯餃 $49
加上海麵 +$9 再加左蘿蔔+$9

最最最值得留意既係佢地湯底唔係味精湯
而係佢地每日煲既‘野葛菜生魚豬骨湯‘
真係可以食餃飲湯同時進行!
另外蘿蔔無渣,但唔係好夠味道,要配豉油或者菜脯一齊食

湯餃揀左粟米肉餃同甘荀沙葛肉餃
未咬都見到入面餡料既顏色,一咬多皮薄餡多
十分足料

如果食得辣嘅建議加埋佢哋嘅菜脯一齊食!
真係好好食,我都忍唔住食左好多件😋

2025-01-25 200 瀏覽
今日去到屋企附近嘅小店,店叫好味餃子去食餃子,平時我都會食水餃,但今次特別啲我叫咗淨牛丸(4粒),煎餃子雙拼(六隻)韭菜 及 白菜同一支自家製滋潤雪梨茶 熱(樽)。淨牛丸(4粒)有配菜,另外牛丸有爆漿鮑汁,應該中間的鮑汁是芝士的,而且有少少嘅胡椒香味,有嫩胃嘅感覺,爽口彈牙,牛肉汁,我都好欣賞。煎餃子雙拼(六隻)韭菜 及 白菜,煎餃子,外脆內軟,而且一咬爆汁,我比較鍾意食韭菜味,韭菜味濃郁,而且亦有肉汁嘅味道,白菜煎餃子,就比較清淡,但白菜同豬肉嘅味道都啱啱好,我都好鍾意煎餃子。滋潤雪梨茶 熱(樽)果然夠滋潤,而且好啱而家冬天飲,好潤喉,藥都唔會太甜。交通都好方面,附近有地鐵站同小巴站服務方面,我覺得好有禮貌,又好細心環境方面,我覺得衛生乾淨。價錢方面 : 街坊價錢

淨牛丸(4粒)

滋潤雪梨茶 熱(樽)
果然夠滋潤,而且好啱而家冬天飲,好潤喉,藥都唔會太甜。

交通都好方面,附近有地鐵站同小巴站

服務方面,我覺得好有禮貌,又好細心

環境方面,我覺得衛生乾淨。

價錢方面 : 街坊價錢
  • 煎餃子
  • 牛丸
2025-01-07 345 瀏覽
店名:好味餃子店(葵芳)地點:葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖今日黎開葵芳拍拖,行開葵廣附近,肚餓緊係醫下肚仔,男朋友係一個水餃控,見到葵涌運動場附近有一間餃子店,緊係試試,我地兩個人叫左兩碗雙拼湯餃試下佢🫣🫣1.雙拼湯餃子(粟米肉餃/雲耳椰菜肉餃)$492.雙拼湯餃子(韭菜肉餃/甘筍沙葛肉餃)$49店家其實有7款餃子(還有白菜肉餃/芹菜肉餃/芫茜肉餃)俾大家選擇,如果大家鐘情1種款式,可以選單拼,還可以分大碗10隻同細碗6隻,行完街肚餓,緊係叫二碗雙拼湯餃子啦,四款餃子都好好食,大大隻又多餡,唔似超市買個啲咁,個人建議可以由淡食到濃(雲耳椰菜>粟米肉餃>甘筍沙葛>韭菜肉餃)。最重點係佢個招牌湯底“野葛菜生魚豬骨湯”,每天新鮮熬製4小時,可以養陰清熱,降火排中,去骨火,化痰止咳等等,好適合我地,因為我地啱啱感冒完😥😥,而家咳到甩肺,所以如果你有肺熱咳嗽,或者有抽煙習慣,咁就要黎試下喇😋😋
店名:好味餃子店(葵芳)
地點:葵芳禮芳街15號葵福大廈地下8號舖

1.雙拼湯餃子(粟米肉餃/雲耳椰菜肉餃)$49

2.雙拼湯餃子(韭菜肉餃/甘筍沙葛肉餃)$49

• 粟米肉餃
  • 雲耳椰菜肉餃
  • 韭菜肉餃
  • 甘筍沙葛肉餃
2024-12-30 325 瀏覽
📢葵芳唔係剩係得葵芳廣場周圍嘅街道都有好味嘅店舖!🥟呢間好味餃子店就專心賣餃子六點前嚟到下午茶時間好抵食五隻煎餃或者湯餃 加埋杯嘢飲 都係$33🥟單拼煎餃粟米🌽咁大隻餃子煎得好靚!而且個形狀係非常均一 🥟雙拼湯 選擇咗韭菜 & 甘筍沙葛🍜兩個都勁大隻、脹卜卜其中甘筍嗰隻好有口感 食到烚烚聲㗎🍜個湯底好清甜 係野葛菜生魚豬骨湯飲得出係冇味精 養陰清熱、降火排中飲得好舒服🍷清熱羅漢果甘草茶& 滋潤雪梨茶🖤另外再嗌咗個小食係涼拌雲耳雲耳酸酸地幾開胃 而且又健康入邊有啲蒜蓉 好惹味
📢葵芳唔係剩係得葵芳廣場
周圍嘅街道都有好味嘅店舖!🥟
呢間好味餃子店就專心賣餃子
六點前嚟到下午茶時間好抵食
五隻煎餃或者湯餃 加埋杯嘢飲 都係$33

🥟單拼煎餃粟米🌽咁大隻餃子煎得好靚!
而且個形狀係非常均一

🥟雙拼湯 選擇咗韭菜 & 甘筍沙葛🍜
兩個都勁大隻、脹卜卜
其中甘筍嗰隻好有口感 食到烚烚聲㗎
🍜個湯底好清甜 係野葛菜生魚豬骨湯
飲得出係冇味精 養陰清熱、降火排中
飲得好舒服

🍷清熱羅漢果甘草茶& 滋潤雪梨茶

🖤另外再嗌咗個小食係涼拌雲耳
雲耳酸酸地幾開胃 而且又健康
入邊有啲蒜蓉 好惹味
2024-12-15 443 瀏覽
去得葵芳掃街多,今次想坐低食返餐😝發現葵廣原來都唔係太多選擇😂search到間都多人讚嘅餃子店🥟餐廳係葵廣對面馬路,舖頭比較細,主要係做街坊生意同埋外賣單多😋價錢都幾相宜🥰🥰🍜單拼湯餃粉麵餐 ($47)套餐有五隻湯餃,揀咗韭菜餃,餃子新鮮飽滿,隻隻都脹卜卜😍湯餃配咗野葛菜生魚豬骨湯,套餐仲送埋滋潤雪梨茶,幾抵食👍🏻🥟煎餃雙拼(十隻) ($49)試埋個煎餃,揀咗雙拼芫荽肉餃拼粟米肉餃,唔知點解變咗煎餃之後size好似細咗一半😲冇湯餃咁飽滿,可能壓扁咗嚟煎,感覺冇湯餃咁啖啖肉🥲🥲

單拼湯餃粉麵餐
🍜單拼湯餃粉麵餐 ($47)

煎餃雙拼(十隻)
🥟煎餃雙拼(十隻) ($49)
2078 瀏覽

單拼湯餃粉麵餐
煎餃雙拼(十隻)
2024-12-13 372 瀏覽
Happy Friday 不過個人有少少攰,想食得清淡一點✨好味餃子店✨▶️餃子粉麵套餐✅白菜肉餃(湯餃)配滋潤雪梨茶🍐餃子🥟皮好薄身,口感柔軟,入口滑溜,內裏餡料滿滿,白菜同肉比例恰到好處,白菜肉餡係餃子🥟清爽首選。雪梨🍐茶微微甜,熱飲好滋潤。▶️韭菜肉餃 (湯餃)配豆漿✅湯餃皮薄餡靚,韭菜同肉比例均勻,韭菜味好突出就係韭菜餃的滋味之處。湯底用上每日新鮮熬製4個鐘的野葛菜生魚豬骨湯,落足心機,冇添加味精。奶白色魚湯,有魚的鮮味,啖湯飲落好清甜,做湯餃湯底真係好夾。✅下午茶超抵食套餐5隻芫茜肉餃🥟(煎餃)配豆漿煎餃外層煎到金黃色,食落卜卜脆,芫茜迷一定要試,芫茜香一定可以滿足愛芫茜人士。豆漿清甜,一啖解腻。
Happy Friday 不過個人有少少攰,想食得清淡一點

✨好味餃子店✨

▶️餃子粉麵套餐

✅白菜肉餃(湯餃)配滋潤雪梨茶🍐
雪梨🍐茶微微甜,熱飲好滋潤。

▶️韭菜肉餃 (湯餃)配豆漿

✅下午茶超抵食套餐
5隻芫茜肉餃🥟(煎餃)配豆漿

豆漿清甜,一啖解腻。

2024-12-11 256 瀏覽
超級鍾意食餃子,叫左甘筍沙葛同椰菜雲耳煎餃。係我食過最難食嘅餃子,個皮又硬又油,一啲都唔脆,仲衰過我食急凍煎餃🥟,冇下次🥲🥲🥲比較多人叫嘅係湯餃,可能係湯餃出名!下次俾多次機會食湯餃都
超級鍾意食餃子,叫左甘筍沙葛同椰菜雲耳煎餃。
比較多人叫嘅係湯餃,可能係湯餃出名!
下次俾多次機會食湯餃都
舖頭面積好細,選擇類型唔多,餃子得幾款傳統款式。韭菜餃😋湯餃:餃子皮非常薄,相比起一般嘅韭菜餃,佢嘅韭菜份量比較少,比較多啲係蔥蓉同埋薑蓉嘅份量,同埋肉眼睇唔到肉,食落都冇肉味,係一個非常之健康嘅菜餃。餡料充足,味道係OK同清新,但就唔係傳統韭菜肉餃嗰種味道。☹️煎餃:相對於湯餃,煎餃唔出色,個皮煎得唔脆腍腍地,仲有d 苦澀味,可以唔使叫。☹️椰菜雲耳餃 (煎餃)如上面所講,佢嘅煎餃唔得,個皮腍嘅仲煎得有少少苦澀味,搶咗個餃子本身嘅味道,食唔到餡有乜嘢味,唔係好食到期待中雲耳嘅味道。我估食湯餃會好啲?👌🏼豬手正正常常南乳豬手嘅味道,味道正路。😋粟米餃漲卜卜餡料十足。🥰野葛菜水魚豬骨湯見佢係舖頭招牌,就嗌咗碗嚟試。其實佢個湯係同湯餃上嘅湯底係一樣嘅。不過就咁飲就再清d ,因爲會少咗餃子皮嘅嗰種味道。鋪頭強調冇味精,味道都仍然濃郁,飲落又真係唔覺有味精嘅感覺。魚湯味較濃,豬骨湯味就飲唔到。🤔滋潤雪梨茶: 太甜總結:食湯餃唔好食煎餃。環境: ★★☆☆☆ 食物: ★★★★☆ 性價比: ★★★★☆ 推介度: ★★★★☆
舖頭面積好細,選擇類型唔多,餃子得幾款傳統款式。

☹️煎餃:

煎餃
☹️椰菜雲耳餃 (煎餃)

👌🏼豬手

正正常常南乳豬手嘅味道,味道正路。

豬手

😋粟米餃

漲卜卜餡料十足。

韭菜餃及粟米餃

🥰野葛菜水魚豬骨湯

野葛菜水魚豬骨湯

🤔滋潤雪梨茶: 太甜

滋潤雪梨茶

總結:食湯餃唔好食煎餃。

環境: ★★☆☆☆
食物: ★★★★☆