餐廳: 好日子咖啡
資訊:

2023-04-12 291 瀏覽
Cafe細細間最多坐兩至三枱客人,我哋去到嘅時候,咁啱有一個女仔啱啱飲完,就可以坐到門口比較有特色嘅位置。☕️『黑咖啡(熱)』$34🍫『單品可可茶(凍)』$60哩個好特別,係有朱古力味嘅茶,大家可以試下🌰『Nutella 曲奇』$45甜咗少少,因為Nutella係咁嘅味,但同無糖飲品好夾!🍌『香蕉合桃蛋糕』$42。係一月尾食㗎啦,但覺得佢嘅甜品同飲品都好用心整,好想分享一下。📍 好日子咖啡 (佐敦)佐敦文英街25B號地舖。好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

☕️『黑咖啡(熱)』$34
🍫『單品可可茶(凍)』$60
哩個好特別,係有朱古力味嘅茶,大家可以試下
『黑咖啡(熱)』$34 🍫『單品可可茶(凍)』$60

🌰『Nutella 曲奇』$45
甜咗少少,因為Nutella係咁嘅味,但同無糖飲品好夾!

🍌『香蕉合桃蛋糕』$42
香蕉合桃蛋糕

📍 好日子咖啡 (佐敦)
佐敦文英街25B號地舖

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
2023-01-28
『黑咖啡(熱)』$34 🍫『單品可可茶(凍)』$60
香蕉合桃蛋糕
2023-04-11 254 瀏覽
話說Friend子係個超級開心果控😂😂💚💚所以bookmark左呢間Good Day Cafe 一段時間,尋日食完飯終於帶左佢黎試呢間佐敦(其實近柯士甸多啲)既復古小店。呢間舖頭應該主要做外帶,因為舖頭面積比較小,只係勉強放到兩set 二人枱,咁啱比我地坐到張~店家好熱情,全程都好nice咁介紹唔同款既曲奇同咖啡比我地😆😆不過我哋都係衝住開心果而黎,所以理所當然揀曬所有開心果item🤣🤣,亦當揀左店家當日推薦既可可茶:1. 開心果Cream Cheese 軟心曲奇 $502. 開心果芝士蛋糕 $553. 可可茶 $60如果單計口感,佢哋係做得相當唔錯既,軟心曲奇即場烘過外脆內軟,cheesecake 又creamy 順滑。不過,Friend子食完係非常失望既🙁🙁皆因雖然佢地個樣超級翠綠,但真係完!全!食!唔!出!開!心!果!味!☹️☹️☹️☹️💔💔💔曲奇既cream cheese太濃,完全蓋過開心果,芝士蛋糕只有上面鋪左開心果碎,但食落口真係無開心果味。可可茶係唔錯既,酸酸地好襯甜品。公道啲講句,甜品黎講佢哋絕對唔係差(即係如果你食一個full course dinner 然後食到呢個甜品,你

1. 開心果Cream Cheese 軟心曲奇 $50
2. 開心果芝士蛋糕 $55
3. 可可茶 $60

可可茶係唔錯既,酸酸地好襯甜品

公道啲講句,甜品黎講佢哋絕對唔係差(即係如果你食一個full course dinner 然後食到呢個甜品,你會覺得還可以)但今次我地真係「朝聖」式咁為左開心果而去,所以真係對佢有好高期望(而且佢定價都真係頗高😅😅)最後竟然完全無開心果味係真係令人幾失望🥲🥲🥲🥲🥲

衷心希望店家考慮改改個recipe,還一眾開心果迷佢哋日crave夜crave既開心果味🥺🥺亦都唔好嘥左去啦,畢竟佢地甜品口感真係好唔錯,無謂令味道成致命傷🫣🫣

味道:👩🏻‍💻5/10 (friend子比3/10😂😂😂)
性價比:👩🏻‍💻4/10
環境:👩🏻‍💻5/10
📍地址: 佐敦文英街25號文景樓地下B號舖✿😋味道😋:4/5✿🏙️環境🏙️:3/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:5/5✿👀賣相👀:4/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段: Tea 15:00 ↞ ✦✧ Good Day Coffee (好日子咖啡) 同 Ima Coffee (伊間珈琲) 喺姊妹店,店舖嘅裝修都喺主要以木系色調加日系元素為主題,兩舖最印象深刻喺佢地將甜品嘅餐牌夾咗喺掛衣夾上面,做咗一個風鈴出嚟。而佐敦呢間只有四人座位打造成一間日系咖啡店,主打咖啡、巴斯克蛋糕同埋其他甜品。—————————————————————🧀🍰❝ 原味金賞巴斯克 ❞ $55☞ 呢個巴斯克蛋糕質感真喺做得唔錯,食落嘅口感滑溜又軟,而且中間有小小流心,食落好creamy,而且原味就會食到佢嘅溫呢拿籽,食完唔會覺得好漏,不過價錢比較貴。—————————————————————🥛☕️❝Flat White (Double Ristretto)❞ $45❀ +$5 Double Ristretto☞ 呢杯加咗Double Ristretto,同我之前喺Ima Coffee飲果杯一樣,都喺好好飲;其實呢杯喺比一般Flat Whi
📍地址: 佐敦文英街25號文景樓地下B號舖

—————————————————————

🧀🍰❝ 原味金賞巴斯克 ❞ $55

—————————————————————

❀ +$5 Double Ristretto

☞ 呢杯加咗Double Ristretto,同我之前喺Ima Coffee飲果杯一樣,都喺好好飲;其實呢杯喺比一般Flat White牛奶再小啲,而且相比標準Espresso 喺濃度低而萃取率高嘅咖啡,Ristretto 喺「短」嘅意思,所以只喺萃取咖啡嘅前中段。所以飲落甜度同埋酸度都比較突出,口感好濃郁,而且飲落好順滑。

Flat  White
過嚟幫襯時先發現原來同伊間珈啡係姊妹店,就更高興,因為啡好飲,Cake好食👍🏻店内位置唔多,大約坐到4-5個人,因為我早去就唔洗等位(大約Brunch time),再撞正甜品出爐時間完全係Perfect👍🏻今次叫咗店主推介嘅配搭,兩杯Coffee係Expresso($28)同Thai Dirty($46),Thai Coffee入面有椰奶,味道平衡得好好,可以再Encore🤎🍰甜品就係甘栗蜂蜜蛋糕($38)、香蕉合桃蛋糕($38)同開心果Cookie($50)三款都好好食😋而且甜度適中,口感豐富!開心果Cookie亦好正,外脆內軟,一試難忘🤤大推呢兩間coffee shop ,無論係咖啡同甜品都好高質!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 9/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 7/10CP值: 7/10推介值:9/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯Instagram: w__ayan日常🤍食評🤍好去處🤍Staycation⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

Thai  Dirty

推介值:9/10

Instagram: w__ayan
日常🤍食評🤍好去處🤍Staycation
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
$90 (早餐)
Thai  Dirty
2023-02-28 255 瀏覽
未夠11點就係門口等開門 因為坐位比較少坐到門口位可以睇住店長沖咖啡😎坐左大約45分鐘到開始會有人等位 大家想寫意啲慢慢嘆就要早啲到啦📍佐敦文英街25B號地舖➤ 白桃烏龍巴斯克芝士蛋糕 🍰🧔🏻‍♂️見識少 竟然覺得好食到驚為天人 白桃味好出 蛋糕中間好流心好creamy 😋 點creamy法可以睇上一個post➤ 開心果軟芝士蛋糕 🍰👩🏻專誠為左開心果而黎 味道濃郁 絕對無失望➤ Thai Dirty用椰奶代替鮮奶 飲落多左一重椰香味➤ UJI Hojicha Latte焙茶味好出 唔太甜 好適合👩🏻口味➤花生醬朱古力蛋糕原先想食黑朱古力花生醬曲奇 點知當日無貨 店長介紹食呢個蛋糕 啲朱古力多到瀉 有淡淡花生醬味滲出😋📍#foodtify佐敦📍#foodtify九龍📍#foodtifycafe
未夠11點就係門口等開門 因為坐位比較少

白桃烏龍巴斯克芝士蛋糕、開心果軟芝士蛋糕
Hojicha Lattee
Thai Dirty
2023-02-12
$100 (早餐)
白桃烏龍巴斯克芝士蛋糕、開心果軟芝士蛋糕
Hojicha Lattee
Thai Dirty
  • 白桃烏龍巴斯克芝士蛋糕
2023-02-22 215 瀏覽
今日連試2間芝士蛋糕,真係不得了,今次依間係主打開心果環境好日系,好彩唔多人,得2張2人枱,店內果張係矮枱,好有hightea 氣氛食緊野唔打機係美德,所以食物黎左之後只係快閃左1張姐,係咪乖豬先今次係比開心果post吸引黎,當然試曬2個啦開心果芝士蛋糕,佢係一個好出色嘅軟身芝士蛋糕,但係冇開心果味,只係得d開心果碎碎係面開心果曲奇,依個反而有驚喜,本身諗住個蛋糕55蚊,曲奇都要50蚊,感覺好貴,但係曲奇感覺更值得依個價錢,首先外脆內軟,重要有dddd流心,彌補咗我今朝嘅弱小心靈,其次,佢係重開心果味嫁!如果有埋開心果粒粒應該會更正!
今日連試2間芝士蛋糕,真係不得了,今次依間係主打開心果

今次係比開心果post吸引黎,當然試曬2個啦

2023-02-22
  • 開心果曲奇
2023-02-22 156 瀏覽
性價比超級無敵低嘅一間Cafe地點要行5分鐘,除咗呢間Cafe之外附近幾乎乜都冇Cafe入面同外面只有幾個位,空間感有啲逼服務好好,員工都非常禮貌地招待及講解各種甜品買咗兩個曲奇同一個巴斯克蛋糕曲奇味道不錯,芝麻口味甚至似食緊芝麻湯圓咁濃郁,但開心果相對上就冇咁濃郁仲有玄米茶巴斯克蛋糕,入面真係有玄米茶,加咗好多口感但最重要係性價比好低一個細過手掌嘅巴斯克蛋糕要$55!曲奇梗係$49一塊如果價錢可以調整下,相信會有咁客人嚟
性價比超級無敵低嘅一間Cafe
地點要行5分鐘,除咗呢間Cafe之外附近幾乎乜都冇
Cafe入面同外面只有幾個位,空間感有啲逼
服務好好,員工都非常禮貌地招待及講解各種甜品
買咗兩個曲奇同一個巴斯克蛋糕
仲有玄米茶巴斯克蛋糕,入面真係有玄米茶,加咗好多口感
但最重要係性價比好低
一個細過手掌嘅巴斯克蛋糕要$55!
曲奇梗係$49一塊
如果價錢可以調整下,相信會有咁客人嚟
2023-02-22
2022-12-15 408 瀏覽
想去 @goodday.hk 好耐啦但因為佢鋪頭比較細 得4個位假日經過見通常都滿座今次平日就自己去.ᐟ .ᐟ一入去即刻比佢個甜品櫃吸引住一間小小店竟然有咁多款甜點揀仲要勁多口味( ͡° ͜ʖ ͡°)Cafe ig每日會update有咩款添架一去到叫左個親子三文治 好飽滿除左雞肉同蛋沙律仲有厚厚既蔬菜朋友 咬落好清脆~平日比較靜 可以睇陣書再叫多件曲奇我揀左開心果Cream Cheese款店主會先翻熱 回復番出爐口感又係非常厚( ˃ ᵕ ˂ )整體甜度適中 口感偏鬆 帶些少脆開心果味唔算好濃 但都食到開心果碎最驚喜部分係中間既軟心cream cheese帶黎雙重口感同味道飲品叫左佢既其中一款signature - Cucumber Espresso Soda係好真既青瓜味 好refreshing~(˘▾˘~)✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Follow @lastbitematters for more
想去 @goodday.hk 好耐啦
但因為佢鋪頭比較細 得4個位
假日經過見通常都滿座
今次平日就自己去.ᐟ .ᐟ

一入去即刻比佢個甜品櫃吸引住
一間小小店竟然有咁多款甜點揀
仲要勁多口味( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cafe ig每日會update有咩款添架

一去到叫左個親子三文治 好飽滿
除左雞肉同蛋沙律
仲有厚厚既蔬菜朋友 咬落好清脆~

平日比較靜 可以睇陣書再叫多件曲奇
我揀左開心果Cream Cheese款
店主會先翻熱 回復番出爐口感
又係非常厚( ˃ ᵕ ˂ )
整體甜度適中 口感偏鬆 帶些少脆
開心果味唔算好濃 但都食到開心果碎
最驚喜部分係中間既軟心cream cheese
帶黎雙重口感同味道

係好真既青瓜味 好refreshing~(˘▾˘~)

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2022-11-25 341 瀏覽
呢間位於文英街既咖啡店,與其話係佐敦,其實更近柯士甸,店舖真係好細,只得入面同外面總共4個座位,整間咖啡店以日式木系為主調,原來土瓜灣啟岸「伊間珈琲」係佢地既姊妹店,唔怪得風格同賣既甜點咁相似啦青瓜咖啡梳打酷熱天氣警告下,呢杯咖啡真係最岩不過,espresso梳打加了青瓜糖漿,令到成杯咖啡味道即刻唔同晒,青瓜味係個口腔入面真係好清新,將深焙既咖啡豆味變得平易近人親子三文治好厚既一件三文治,入面有蛋沙律、雞肉、番茄、青瓜 & 生菜,好味又飽肚柚子巴斯克整件唔會覺得好heavy, 件餅入面仲有d柚子皮碎,芝士味唔重仲食到淡淡既柚子清香開心果曲奇烘返熱黎後既曲奇邊微微帶脆,中間既開心果餡料好香開心果味,仲食到粒粒既開心果店員會主動介紹食物同飲品既味道,感覺親切又窩心,雖然店舖好細但都坐得自在舒適,Have a good day 😊

• 柚子巴斯
📍佐敦𝙹𝚘𝚛𝚍𝚊𝚗❝踏入秋天🍁🍂期間限定‼️南瓜巴斯克🎃❞🎃北海道南瓜巴斯克 $60 (3.5/5)Good Day既basque質地一向我都好中意 唔係流心type 係軟滑creamy type 入口慢慢溶化🤤知道南瓜性質mild 通常南瓜味甜品都好難做到濃郁南瓜味 呢個都唔例外🤔特別同強勢既芝士奶香味放埋一齊 就更加難有定企😲食落反而有d鹹香感(?!)帶超輕微既南瓜香 衝住南瓜味既我tbh有少少失望🙈🥲🥪𝐄𝐠𝐠 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐰𝐢𝐜𝐡 $50 (3/5)Lunch總要有鹹食/主食 expected既野🙋🏻‍♀️😗麵包烘得香口鬆軟!🍞꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍好日子咖啡佐敦文英街25號文景樓地下B號舖🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…#joys_佐敦🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…#joys_甜品
📍佐敦𝙹𝚘𝚛𝚍𝚊𝚗
❝踏入秋天🍁🍂期間限定‼️南瓜巴斯克🎃❞

北海道南瓜巴斯克
北海道南瓜巴斯克

🎃北海道南瓜巴斯克 $60 (3.5/5)

Egg  salad  sandwich
🥪𝐄𝐠𝐠 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐰𝐢𝐜𝐡 $50 (3/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍好日子咖啡
佐敦文英街25號文景樓地下B號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_佐敦

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_甜品
  • 北海道南瓜巴斯克
  • Egg  salad  sandwich
依間小店真係好小,得兩張枱,坐得真係唔係幾舒服👴🏿食物方面,曲奇真係幾出色,抹茶流沙曲奇超級抹啊😛,茶味好濃!不過食落有啲粉感,質地係鬆軟款。仲有個菠蘿曲奇,好特別,睇落成塊pizza咁🤣,食落好鬆脆。飲品方面,首先叫左個抹茶latte襯返個抹茶曲奇,飲品本身無糖,可以加錢加蜜糖,加完飲落都唔甜,抹茶味好濃。另外叫左焙茶latte,依杯就比起上一杯更易入口,茶味夠又唔會苦😛,幾好飲。最後仲有個蛋沙律三文治,蛋沙律係佢地自製既,食落幾清新🐷。
依間小店真係好小,得兩張枱,坐得真係唔係幾舒服👴🏿

最後仲有個蛋沙律三文治,蛋沙律係佢地自製既,食落幾清新🐷。
2022-09-09 141 瀏覽
𝗚𝗼𝗼𝗱 𝗗𝗮𝘆 𝗗𝗲𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲 𝗚𝗼𝗼𝗱 𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁😋𝗚𝗼𝗼𝗱 𝗗𝗮𝘆 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲好日子咖啡同埋𝗜𝗺𝗮 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲伊間珈琲 兩間姊妹店同樣深受歡迎,今次黎到𝗚𝗼𝗼𝗱 𝗗𝗮𝘆 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲一嚐精選甜品。✿ 小山園濃抹茶撻 $45𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗶𝗻𝗲 𝘁𝗮𝗿𝘁 由抹茶粉、白朱古力製成,表面有抹茶忌廉,生朱古力質感,白朱古力不會太甜,口感細滑。抹茶味吾算好濃郁,甜度ok。✿ 火炙焦糖黑芝麻巴斯克 $52黑芝麻burnt cheesecake真系勁少有!表面芝麻經火炙燒過後好脆身,一粒粒分明的🖤芝士都好滑溜同埋吾膩👍🏼👍🏼蛋糕都有濃厚芝麻味😚

✿ 小山園濃抹茶撻 $45

✿ 火炙焦糖黑芝麻巴斯克 $52
20 分鐘 (堂食)
下午茶
2022-08-21 709 瀏覽
首先要講一講真係要喺柯士甸站落車(佐敦站行過去真係幾遠)柯士甸站A出口係行人隧道,搵到個藍色路牌寫住文匯街,就向個度行番上地面,上地面之後你會望到左邊有個Van仔站有唔少車泊喺度,唔使向個邊行只要keep住向前行三兩分鐘就見到,店面太細好易會miss左講番間店,只有門外兩張櫈,bar枱咁樣,裡面都有兩張櫈但冇枱,反而用左一個鐵箱當做枱,咁啱入去前有個男仔揀左坐出面,咁我唯有坐低喺入面吧雖然店面細細,但都有唔少輕食供應,女店員亦都好友善,會按客人口味推介不同蛋糕,曲奇,咖啡店內小小嘅櫃就已經show晒主要嘅甜點由於店內只有一位咖啡師,一部咖啡機,所以大家要幫襯就可能要比D耐性等等啦,不過我諗幫襯得咖啡嘅都唔介意等陣。除左現金之外,仲有收payme添見有巴斯克芝士蛋糕,仲要有抹茶味揀,即刻二話不說order呢款啦抹茶味足夠,蛋糕食落口感都好滑,加上蛋糕面頭個D應該似係dark choco,平衡左蛋糕嘅甜味,整體唔錯flat white天鵝拉花都好靚,細問之下,原來係由台灣買入嘅咖啡豆,產地來自巴西,偏向 nutty,雖然唔係我飲開嘅fruity但都唔錯,入口順滑最後值得一提嘅係,我專登影低
首先要講一講
真係要喺柯士甸站落車(佐敦站行過去真係幾遠)

店內小小嘅櫃就已經show晒主要嘅甜點

最後值得一提嘅係,我專登影低呢塊紙皮,實在好大嘅提醒,空間有限,謝絕使用手提電腦
享受當下,確實係最好不過嘅四個字,好多時我地都只掛住影相打卡,將杯咖啡都攤到凍晒,浪費左咖啡師嘅心機

最後店員更指出土瓜灣有幢私人樓 啟岸 個邊都開左間姊妹店,叫做伊間咖啡,搵次去試下佢嘅signature cinnamon roll

2022-08-20
下午茶
2022-07-22 173 瀏覽
放假捐窿捐罅搵好啡篇😋☕️無令我失望😊Ordered 一杯flat white 一杯cucumber espresso soda 🤭 兩杯都岩口味~Flat white 用ristretto based nutty bean 岩晒我重啡味多於milk 嘅人🤭Cucumber espresso soda 好refreshing 岩晒熱辣辣嘅天氣飲,不過今次cucumber 有啲搶咗espresso 味~ 呢間小店嘅一員工都好nice 鍾意同客人互動 傾吓偈 值得欣賞嘅一點👍🏻 推~!
放假捐窿捐罅搵好啡篇😋☕️無令我失望😊
Flat  white
2022-07-15
Flat  white
2022-07-14 523 瀏覽
𓍯 Gᴏᴏᴅ Dᴀʏ Cᴏꜰꜰᴇᴇ 𓂃This little cafe @goodday.hk near Austin 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲𝘀 𝘀𝗼𝗺𝗲 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁 𝗯𝗮𝗸𝗲𝗱 𝗴𝗼𝗼𝗱𝘀 🍪 though small in size with few seats, they 𝘣𝘰𝘢𝘴𝘵 𝘢 𝘸𝘪𝘥𝘦 𝘴𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘰𝘧 𝘨𝘰𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘣𝘢𝘴𝘲𝘶𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦𝘤𝘢𝘬𝘦𝘴, 𝘴𝘰𝘧𝘵 𝘨𝘰𝘰𝘨𝘦𝘺 𝘤𝘰𝘰𝘬𝘪𝘦𝘴 𝘵𝘰 𝘵𝘦𝘳𝘳𝘢𝘪𝘯 𝘵𝘢𝘳𝘵𝘴 🥰❣︎ 𝘛𝘩𝘦𝘺’𝘳𝘦 𝘤𝘭𝘰𝘴𝘦𝘥 𝘰𝘯 𝘔𝘰𝘯 ᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃‧̥̥͙‧̥̥ ̥ ̮ ̥ ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ ⊹ ‧̫‧⊱✧ 𝑈𝑗𝑖 𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝐵𝑎𝑠𝑞𝑢𝑒 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒𝑐𝑎𝑘𝑒 ($𝟻𝟶)✧ 𝐺𝑜𝑜𝑑 𝐷𝑎𝑦 𝐸𝑔𝑔 𝑆𝑎𝑙𝑎𝑑 𝑆𝑎𝑛𝑑𝑤𝑖𝑐ℎ 𝑤/ 𝑆𝑚𝑜𝑘𝑒𝑑 𝐵𝑒𝑒𝑓 ($𝟻𝟺 +$𝟼)✧ 𝐺𝑜𝑜𝑑 𝐷𝑎𝑦 𝐸𝑔𝑔 𝑆𝑎𝑙𝑎𝑑 𝑆𝑎𝑛𝑑𝑤𝑖𝑐ℎ 𝑤/ 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 ($𝟻𝟺 +$𝟼) ✧ 𝑈𝑗𝑖 𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 (𝙲$𝟺𝟾)✧ 𝐶𝑢𝑐𝑢𝑚𝑏𝑒𝑟 𝑆𝑜𝑑𝑎 ($𝟹𝟿)...𖤥 Gᴏᴏ
𓍯 Gᴏᴏᴅ Dᴀʏ Cᴏꜰꜰᴇᴇ 𓂃

Uji  Matcha  Basque  Cheesecake

❣︎ 𝘛𝘩𝘦𝘺’𝘳𝘦 𝘤𝘭𝘰𝘴𝘦𝘥 𝘰𝘯 𝘔𝘰𝘯

᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃

✧ 𝑈𝑗𝑖 𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 (𝙲$𝟺𝟾)
✧ 𝐶𝑢𝑐𝑢𝑚𝑏𝑒𝑟 𝑆𝑜𝑑𝑎 ($𝟹𝟿)

𖤥 Gᴏᴏᴅ Day Cᴏꜰꜰᴇᴇ Co. @goodday.hk
↷ ℂ𝕒𝕗𝕖𝕤 𖥧𓂃 #thefchk_cafes
↷ 𝔻𝕚𝕤𝕥𝕣𝕚𝕔𝕥 𖥧𓂃 #thefchk_jordan
#gooddaycoffee
2022-07-02
  • Uji Matcha Basque  Cheesecake
  • Good day  Egg  Salad  Sandwich