2024-03-13
呢個星期日訂咗枱同家族食,有兩台,不過咁啱星期日所以會好多人茶樓勁忙!不過感受到佢哋唔忽視你架估唔到粉嶺會有間咁好嘅茶樓!我最怕就係啲餸菜好多油,整色整水煮菜又得少少呢間就完全唔會,睇返每道餸都好好味!燒肉都係肥瘦間隔,阿爸食得舔舔脷!平時扮晒嘢唔食熱氣嘢,今日都食好多舊🤣咕嚕肉都好靚仔!個調味酸酸甜甜又有足夠嘅配料,粉唔會太厚,雖然唔係話脆卜卜,但係都好好味本身酒樓煮嘅蔬菜類我未必會食好多,因為八成都係會落好多油去淥或者煮,呢間竟然唔會!食到好感動!呢個羅漢齋整得好好味!有竹笙菜心雪耳同埋菇類炸子雞正常發揮! 以為上晒啲菜,原來仲有條大青斑!好經驗,好好味!勁多肉應該都有成一斤10両!啖啖肉啖!太好味轉一圈都已經比大家分晒🤣最後送上陳皮紅豆沙,阿嫂話陳皮味,但係我自己就完全唔覺如果嗰啲陳皮味就好!不過煮得好好!又有沙嘅感覺,而且又會有一粒一粒嘅口 有機會試吓嚟呢度飲茶
估唔到粉嶺會有間咁好嘅茶樓!我最怕就係啲餸菜好多油,整色整水煮菜又得少少呢間就完全唔會,睇返每道餸都好好味!燒肉都係肥瘦間隔,阿爸食得舔舔脷!平時扮晒嘢唔食熱氣嘢,今日都食好多舊🤣 咕嚕肉都好靚仔!個調味酸酸甜甜又有足夠嘅配料,粉唔會太厚,雖然唔係話脆卜卜,但係都好好味 本身 酒樓煮嘅蔬菜類我未必會食好多,因為八成都係會落好多油去淥或者煮,呢間竟然唔會!食到好感動!呢個羅漢齋整得好好味!有竹笙菜心雪耳同埋菇類 炸子雞正常發揮!
以為上晒啲菜,原來仲有條大青斑!好經驗,好好味!勁多肉應該都有成一斤10両!啖啖肉啖!太好味轉一圈都已經比大家分晒🤣 最後送上陳皮紅豆沙,阿嫂話陳皮味,但係我自己就完全唔覺如果嗰啲陳皮味就好!不過煮得好好!又有沙嘅感覺,而且又會有一粒一粒嘅口 有機會試吓嚟呢度飲茶