2024-12-13
Soho區搵食一向都唔難,間間有特色,不過真係要早啲黎,周圍都好多人。我揀左呢間Holy Eats, 因為想試個慢煮豬。七點半黎到都爆晒喇,等左一陣,吹住微風傾下偈好快就有位喇。⭐Grilled Broccoli $108- 一上檯已經聞到好香嘅烤菜味,加上柑橘乳酪汁同杏仁片,香味口感更上一層樓⭐Mac Daddy n' Cheese $108- 呢個名即時諗起某年喺間連鎖美式餐廳食過嘅焗芝士通心粉!呢個係素食版,即係冇左煙肉,表面焗到好crunchy,啲芝士汁好香,一啖啖滿滿嘅幸福感⭐Blue Swimmer Crab Fettuccine $158- 足料嘅蟹肉闊條麵,本身芝士醬好濃,加左啲乾蕃茄即刻平衡番。蟹肉好多好甜。⭐Baby sickling pig (half KG) $248- 慢煮14小時配上燒菠蘿同埋薄荷菠蘿汁- 烤豬燒到外脆內軟,肉質好嫩滑,慢慢咀嚼仲有好濃郁嘅肉味,點埋薄荷菠蘿汁食更加好味!⭐Ube-Do-Si $98- 睇簡介話佢係港式西多士嘅改版,一上檯真係嘩一聲呀,有好多小珍珠丫,上面仲有啲椰絲,個「西多士」都係夾左花生醬,炸得好香脆。呢個驚喜又好食。
⭐Grilled Broccoli $108
⭐Mac Daddy n' Cheese $108