2025-01-16
放工買野,行左條新路返屋企,就見到間"好正",d野食各式各樣都有,有飯、有麵、有小食,橫掂都係要買宵夜就揀左佢不得不讚,佢嘅外賣包裝好有誠意,唔漏係基本,佢將凍、熱分開放都係基本,餐廳好貼心,用保温袋放,喺咁凍嘅天氣,經過大半個鐘頭嘅車程,返到屋企,凍嘅依然凍,熱嘅都仲係暖嘅,好用心⭐胡椒雞腳湯(小)除左雞腳,仲有豬肚同花生,飲落啖湯,一入口清清地,吞左啖湯之後有後勁,胡椒味好出,豬肚好淋,仲好入味添,咬落啖啖都係胡椒味,雞腳唔會煲到散曬,仲好爽口,正呀👍⭐碗仔翅夠杰身,真材實料,除左平時食開有嘅料之外,仲有蟲草花、乾瑤柱、金華火腿,蟲草花豐富左個口味、乾瑤柱提鮮、金華火腿多左d鹹香,正呀😋,本身就已好夠味,唔洗再額外加調味,食落仲有少少辣添⭐️豉油王煎腸粉腸粉煎得好香脆,仲有d芝麻香,職員好細心除左個面落左d甜醬,連個底都有,唔怕食到落底冇醬,腸粉食落甜甜😋⭐魚蛋燒賣各5粒雖然魚蛋同燒賣都係d普通嘅野食,但係又唔係間間鋪頭入嘅貨都好食,li間魚蛋彈牙,燒賣有咬口,兩隻都係我鐘意嘅口味,個面仲放左d辣醬,加埋一齊食好正,唔係死辣,食落好香😍⭐️牛油果香蕉燕麥奶昔第一啖入口就飲到好香嘅香蕉味
⭐胡椒雞腳湯(小)
⭐碗仔翅
⭐️豉油王煎腸粉
⭐魚蛋燒賣各5粒
⭐️牛油果香蕉燕麥奶昔
第一啖入口就飲到好香嘅香蕉味,牛油果味再慢慢出現,飲多兩啖成個口都充滿燕麥奶嘅味道,宵夜飲你,罪害感即刻大減🤭又好飲,又健康,正呀😍
⭐楊枝甘露
足料大大碗,有好多芒果,仲要大大舊,同埋係甜嘅😍另外仲有好多西米同西柚,啖啖都有好多料,食埋li個甜品真係大滿足呀😋