2024-03-28 22 瀏覽
今日同朋友嚟咗食好燒式,佢哋嘅菜單有好多唔同嘅串燒選擇,每一樣都令人垂涎欲滴。首先,我要講下鹽燒牛舌串。佢哋用嘅牛舌好嫩好滑,燒得剛剛好,肉汁都留住喺度,真係一啖咬落去,牛舌嘅鮮味就爆發出嚟,令人回味無窮。除咗牛舌串,佢哋仲有雞腎串同豬頸肉串。雞腎串燒得香口。豬頸肉串肉質鮮嫩,燒得恰到好處,每一口都好多汁,真係令人食到停唔到口。如果你鍾意豬肉,一定要試下佢哋嘅豬仔髀。兩支骨嘅豬仔髀燒得香脆,肉質鮮嫩,每一口都好有嚼勁。除咗串燒,佢哋嘅菜單仲有其他嘅美食。鹽燒白鱔係一個不錯嘅選擇,鱔魚燒得香脆,肉質彈牙,每一口都好有口感。如果你鍾意魚,可以試下鹽燒大眼雞。條魚燒得恰到好處,肉質鮮嫩,每一口都好滑嫩。如果你鍾意意粉,佢哋嘅龍蝦汁大蝦意粉絕對係一個必試嘅選擇。龍蝦汁嘅味道濃郁,大蝦新鮮彈牙,意粉煮得剛剛好,吸收咗龍蝦汁嘅美味,每一口都令人滿足。最後,如果你鍾意飲檸樂,佢哋嘅鮮檸樂同鹹檸七都係一個好好嘅選擇。鮮檸樂清新爽口,鹹檸七帶有微微嘅酸味,兩款飲品都好適合解渴。每一樣食物都有佢嘅特色同風味。如果你鍾意串燒同埋其他美食,一定要嚟呢度試下啦!

2024-03-28 14 瀏覽
晚餐時間又到,早幾日和king 姐走到後面街,食好燒式串燒專門店。即叫即燒,上枱熱辣辣,香噴噴,惹味可口,人均消費$300左右。日式汁燒魷魚筒原條魷魚筒照燒,乾身,爽彈口感,醬汁惹味,鮮味十足。煙肉燒蠔蒜蓉燒蠔蠔身新鮮肥美,無論煙肉還是蒜蓉,都齒頰留香,juice感豐富。西班牙黑毛豬肋串煙肉金菇卷煙肉蘆筍卷泰式燒豚肉黑毛肋串好好食,肉質嫩緊有咬口。泰式燒豚肉份量不小,有一碟如手掌般份量,肉香有口感。煙肉蘆筍卷帶點清新的蔬菜感,與煙肉金菇卷一樣好好味。牛油粟米串燒豆腐菠蘿菠蘿清甜多汁,粟米有豐富牛油香,粒粒飽滿,爽甜好味。串燒豆腐燒到外邊微脆口感,裡面軟香豆腐質感,加上有特調燒汁,滋味可口。墨西哥薄餅芝士雞肉芝士豐富又邪惡,微辣風味,開胃醒神。足料,雞肉和其他配料都滿滿的,再加拉絲的芝士,芝士控必愛。原個蒜頭原來燒蒜頭都幾好吃,不辣,反而食到陣陣蒜香,用來塗抹多士一定好好食。加多寶

日式汁燒魷魚筒
原條魷魚筒照燒,乾身,爽彈口感,醬汁惹味,鮮味十足。

煙肉燒蠔

墨西哥薄餅芝士雞肉

原個蒜頭

加多寶
2024-03-18
4 分鐘 (堂食)
2024-03-23 12 瀏覽
今日經朋友介紹之下,來到了在油麻地地鐵站行的燒烤店,品嚐一下惹味的串燒.最近餐廳做了一個10周年紀念活動,就是$78元半隻龍蝦,燒龍蝦確實是一道美味的料理!龍蝦肉質鮮美,富含豐富的蛋白質和營養價值。燒龍蝦通常是將龍蝦剖開,用火烤或燒烤至肉質變熟,搭配香料和醬汁,味道更加豐富。燒龍蝦的烹調方式可以保留龍蝦的鮮甜口感,同時賦予其獨特的炭燒香味。這種料理通常在特殊場合或豪華餐廳中供應,給人一種高貴奢華的感覺,龍蝦十分之爽口,性價比十分高.燒鱔是一道令人垂涎的美食!鱔魚肉質鮮嫩,味道濃郁,且具有獨特的口感。燒鱔的烹飪方式可以將鱔魚的鮮味和香氣完美地釋放出來。燒鱔通常以燒烤的方式進行烹調,這樣可以讓鱔魚外皮烤至金黃酥脆,內部保持柔嫩。燒鱔所使用的調味料和醬汁,能夠增添鱔魚的風味.各串燒經過燒烤或烤箱烘烤,帶來獨特的口感和風味。這種烹飪方式能夠將食材的鮮味完美地凸顯出來,同時賦予其香氣和烤焦的外層。每一口串燒都是一種驚喜,結合了肉質的嫩滑與香脆,讓人一試難忘。串燒的多樣性也是其迷人之處,你可以品嚐到各種口味和風味的食材,從嫩滑的牛肉,羊肉,令人十分之滿足.燒粟米是一道美味而營養豐富的料理!粟米本身

燒粟米是一道美味而營養豐富的料理!粟米本身就有著甜美的味道和爽脆的口感,經過燒烤後更能散發出獨特的香氣和風味。

燒粟米塗上一層牛油或橄欖油,再撒上一些香料和調味料,然後用火烤或燒烤至外層微焦,內部保持著濕潤和嚼勁。這種烹調方法能夠使粟米的天然甜味更加凸顯,同時增添了一層炭燒的風味,讓人垂涎欲滴。

燒粟米不僅口感美味,而且富含纖維、維生素和礦物質,對健康非常有益。它是夏季燒烤時的絕佳選擇,無論是作為主菜、小吃或配菜,都能帶來滿足的食慾和愉悅的味覺體驗。
2024-03-22 9 瀏覽
有日同朋友約左出旺角食晚飯,揀左呢間食串燒,餐牌上有多款串燒,食到我地好飽肚咁走~松葉蟹蓋配多士,蟹膏味十分濃郁,配上脆身嘅多士,十分美味!蒜蓉燒蠔,蒜蓉量十分多😂蠔身都幾肥美,燒完之後都仲系幾大隻,好正呢!和牛肋串,$42就食到和牛,價錢十分相宜啊,和牛味道當然無得頂啦!日式汁燒魷魚筒,口感彈牙,配埋餐廳嘅泰式醬汁,十分match 啊,非常惹味,配埋啤酒簡直一流!燒日本芝士年糕,外層燒到金黃色,一咬就系芝士拉絲,口感非常煙靭!

松葉蟹蓋配多士,蟹膏味十分濃郁,配上脆身嘅多士,十分美味!

2024-03-21 13 瀏覽
今日係旺角食宵夜,係砵蘭街見到間串燒店,幾多人食,價錢又幾平,就試下。蒜蓉燒茄子 (原條)有青蒽、辣粉灑在茄子肉上,茄子十分入味,軟軟綿綿,完全沒有茄子的青草味。鹽燒牛舌芯牛舌芯嫩滑彈牙,每一次咀嚼牛肉汁都噴射出來,鹽燒白鱔一串有四大瑰,囗感像雞肉般,有膠質,十分彈牙,炭燒魚香充斥整個口腔。蒜蓉燒蠔一大隻燒蠔浸滿蒜蓉汁,咬下去,乳香味湧出來,沒有沙十分新鮮。頂級安格斯牛小排燒得剛好五成熟,中間粉嫩、外表焦脆。肉味非常濃郁。厚燒玉子一串四大塊玉子,蛋香有少少甜味。燒日本芝士年糕煙韌,可以拉絲,少少甜,當作燒烤店甜品也不錯。大啤

蒜蓉燒茄子 (原條)

鹽燒牛舌芯
牛舌芯嫩滑彈牙,每一次咀嚼牛肉汁都噴射出來,

鹽燒白鱔

蒜蓉燒蠔

頂級安格斯牛小排
燒得剛好五成熟,中間粉嫩、外表焦脆。肉味非常濃郁。

厚燒玉子
一串四大塊玉子,蛋香有少少甜味。

燒日本芝士年糕
煙韌,可以拉絲,少少甜,當作燒烤店甜品也不錯。

大啤
2024-03-18 12 瀏覽
今晚睇完戲經過呢間「好燒式」就同男朋友入去食串燒飲啤酒🍻傾下偈🥰望下餐牌分左海鮮、肉類、蔬菜同廚師推介等等…大大話話70款幾款選擇😊啱哂鍾意唔同口味嘅我地😜另外有啲時令海鮮想食就記得訂位時同店員留定啊😉🦞適逢開業10年燒龍蝦半邊只係78蚊🤩可以選芝士🧀式者蒜茸燒😌我地選左蒜茸燒龍蝦🦞啖啖肉好彈牙🤩與龍蝦膏鮮味度提升‼️🐟鹽燒馬友油脂豐富既馬友魚經燒烤後,魚油慘出係魚肉中🤤每口都食到馬友魚咸香十足鮮味🤤🐷陰功豬 半肥瘦黑毛豬肉質爽彈☺️🐮安格斯牛肋串 師傅燒到剛剛熟🙌牛味濃郁😋🐣燒雞胸軟骨 特別爽脆既雞胸軟骨夾住雞胸肉食口感豐富🤗另外仲點左燒翠肉瓜 、泰國蘆筍及韭菜花原條燒茄子🍆 加入大量蒜茸🧄蔥粒及辣粉燒到淋身肉滑😋燒玉子🥚甜甜地都好好食🤤朝日啤酒🍺串燒必配冰凍啤酒🤤

🐟鹽燒馬友

🐷陰功豬
半肥瘦黑毛豬肉質爽彈☺️
🐮安格斯牛肋串
師傅燒到剛剛熟🙌牛味濃郁😋
🐣燒雞胸軟骨
特別爽脆既雞胸軟骨夾住雞胸肉食口感豐富🤗

另外仲點左燒翠肉瓜 、
泰國蘆筍及韭菜花
原條燒茄子🍆 加入大量蒜茸🧄蔥粒及辣粉燒到淋身肉滑😋
燒玉子🥚甜甜地都好好食🤤

朝日啤酒🍺串燒必配冰凍啤酒🤤
2024-03-15 15 瀏覽
朋友介紹下黎到呢間好燒式串燒店,人氣十足,平日晚都爆晒場,難怪開到3間分店。龍蝦半隻 $78 🦞蒜蓉燒扇貝 $98/2隻 🔥龍蝦可以揀蒜蓉/芝士,肉質飽滿,蒜味唔會完全蓋過龍蝦味。而扇貝好大隻,每人一入到黎都搶住嗌,好彩叫到2隻返黎,遲少少都冇得食🤣安格斯牛肋串鹽燒牛舌芯 👍🏻雞中翼(2隻)👍🏻雞軟骨👍🏻豬頸肉串👍🏻名春魚(3條)👍🏻觥魚鬚芝心丸肉類串燒主要$20蚊串左右,當中多過一串嘅會特別注明。今次叫咗bb辣,牛舌芯應該係當串比較貴嘅一款,質感爽彈火喉適中好食。雞軟骨亦係必叫,屬於帶少少肉同油脂感香嘅雞軟骨,好難得!🥹蒜蓉燒茄子👍🏻娃娃菜串燒豆腐👍🏻菠蘿菜類必叫嘅當然係原條蒜蓉燒茄子🍆惹味好食🤤燒豆腐都唔錯,外脆內軟。

龍蝦半隻 $78 🦞

娃娃菜
串燒豆腐👍🏻
菠蘿
2024-03-11 37 瀏覽
蒜蓉燒大扇貝:第一喜歡的菜式。扇貝鮮嫩多汁,口感非常好。扇貝經過恰到好處的烹調,外部煎至金黃,內部保持着嫩滑的質感。蒜蓉香氣非常濃厚。蒜蓉與大扇貝的鮮甜配搭得很好。蒜蓉燒聖子:第二喜歡的菜式。烹調恰到好處,聖子肉保持柔軟口感,搭配蒜蓉的香氣,再配搭爽甜金菇。沙白煮花甲:第三喜歡的菜式。花甲肉質鮮美而且入味,搭配沙白汁的清新和鹹香,有2種層次口感。食材新鮮,菜式又營養健康。鹽燒白鱔串燒:第四喜歡的菜式。仍然有淡淡的”海水香“,好鮮甜!白鱔肉質鮮嫩彈牙。鹽燒的烹調方式使得白鱔保持了原汁原味。日本和牛串燒:和牛肉質細嫩,脂肪比例好,感覺融化在口中,有絲滑的觸感。和牛經過燒烤後呈現出外焦內嫩的狀態,2種口感層次。燒日本雞泡魚乾:我一直吃其他菜式,一邊吃這個小吃交替口感味道。(其他菜式)鹹甜(雞泡魚)交替好像在吃完主菜再吃甜品一樣。低溫去骨燒乳鴿:乳鴿經過低溫烹調,肉質柔軟、易咬易入口。燒烤得精準,烤至剛好,一上菜就有濃郁香氣,色澤吸引。蒜蓉燒蠔:濃郁的蒜香香味,烹調得恰到好處,蠔肉保持了鮮嫩的口感,蠔肉並非燒至完全熟透所以味道有層次,先有蒜香,後有鮮味回甘。什菌燒蠔:創意料理。蠔肉的鮮嫩與什菌
蒜蓉燒大扇貝:

低溫去骨燒乳鴿:

蒜蓉燒蠔:
蒜蓉燒扇貝孖装

什菌燒蠔:
創意料理。蠔肉的鮮嫩與什菌的脆爽口感不錯。
低溫去骨燒乳鴿
蒜蓉燒扇貝孖装
低溫去骨燒乳鴿
  • 蒜蓉燒扇貝
  • 鹽燒白鱔
旺角附近一共有兩間分店,這位置會方便一點,但就座位比較少,晚上的人流量挺高的,主打都是性價比的串燒,份量比較足,又即叫即燒!龍蝦(78元/半隻)龍蝦非常新鮮,肉質飽滑,吃起來爽滑鮮甜,特別是蒜香的,特別惹味!芝士的量也挺多!香蒜白油沙白扁意粉(128元)性價比比想像中要高,上面有大量的沙白,吃起來鮮甜多汁,配上香蒜汁,味道又香又濃又惹味,扁意粉比較彈牙!燒雞髀(38元)雞髀燒得剛好,外焦裡嫩的口感!鹽燒牛舌芯(48元)簡單用上黑胡椒調味,口感爽滑,有肉汁和油香!燒日本芝士年糕(26元)口感外焦裡軟糯,帶點芝士流心!厚燒玉子(22元)吃起來有蛋香,表面焦香!秋葵(19元)秋葵沒被燒乾,保留到不少的汁水。冬菇(19元)味道香濃,口感爽滑!韭菜花(19元)韭菜味道很香,口感脆嫩,入口無渣!燒日本甜心番薯(18元)番薯香甜!泰式無骨鳳爪(62元)份量挺多的,調味用上這裡的技式酸辣汁,加上了挺多的青瓜和番茄,又辣又清爽!加多寶(19元)鮮檸樂(22元)

龍蝦(78元/半隻)

香蒜白油沙白扁意粉(128元)

燒雞髀(38元)
雞髀燒得剛好,外焦裡嫩的口感!

鹽燒牛舌芯(48元)
簡單用上黑胡椒調味,口感爽滑,有肉汁和油香!

燒日本芝士年糕(26元)
口感外焦裡軟糯,帶點芝士流心!

厚燒玉子(22元)
吃起來有蛋香,表面焦香!

秋葵(19元)
秋葵沒被燒乾,保留到不少的汁水。

冬菇(19元)
味道香濃,口感爽滑!

韭菜花(19元)
韭菜味道很香,口感脆嫩,入口無渣!

燒日本甜心番薯(18元)
番薯香甜!

泰式無骨鳳爪(62元)

加多寶(19元)鮮檸樂(22元)

2024-03-06
2024-03-07 18 瀏覽
環境🏡讚一讚個環境先,坐得好舒服!牛油包金菇金菇加埋牛油嘅香味,真係好正 !原條燒茄子🍆原條茄子好大條!茄子加辣粉、辣椒仔同埋葱真係絕配🥳串燒燒雞胸軟骨串呢個好特別,非常脆口!有少少似雞軟骨🤣蕃茄清酒煮沙白啲沙白大大隻,冇沙同埋好新鮮蕃茄帶起咗清酒嘅味道非常好食!牛舌同羊肉兩款都份量好足同非常新鮮!啖啖肉😉燒秋葵同韭菜我最鍾意嘅蔬菜之一,燒埋帶出秋葵同韭菜嘅鮮甜!朱古力香蕉!燒香蕉加埋朱古力醬超級好味😍 為呢餐作一個完美嘅句號!
環境🏡
讚一讚個環境先,坐得好舒服!

牛油包金菇
金菇加埋牛油嘅香味,真係好正 !

原條燒茄子🍆
原條茄子好大條!茄子加辣粉、辣椒仔同埋葱真係絕配🥳

串燒
燒雞胸軟骨串
呢個好特別,非常脆口!有少少似雞軟骨🤣

蕃茄清酒煮沙白
啲沙白大大隻,冇沙同埋好新鮮蕃茄帶起咗清酒嘅味道非常好食!

牛舌同羊肉
兩款都份量好足同非常新鮮!啖啖肉😉

燒秋葵同韭菜
我最鍾意嘅蔬菜之一,燒埋帶出秋葵同韭菜嘅鮮甜!

朱古力香蕉!
燒香蕉加埋朱古力醬超級好味😍 為呢餐作一個完美嘅句號!
2024-02-22 28 瀏覽
地道滿滿的,有風味又多種類,食物味道很好。串燒燒到美味,滿滿香氣,肉質鮮嫩,沒有柴口感,即叫即燒味道選擇多,有不同味道。很合大班好友的店鹽燒大眼雞今天的魚令我大開眼界喔,大眼雞魚皮很脆,燒得魚香滿滿爽口,鮮甜加上味很香。性價比高,很獨特!店子的開胃醬汁,酸中帶甜,有泰式涼拌之感香蒜白酒沙白扁意粉沒沙的沙白,大隻又飽滿,油香滿分,意粉爽口!份量多,整個擺盤用心,香氣滿又不油膩。沙白爽口,鮮甜加上蒜蓉。性價比高,很推薦! 牛柳串燒肉汁滿滿,醬惹味燒栗米大大隻栗米,味鮮甜調味豐富,選蜜糖甜香滿滿,棒。雜菜炒意粉煮出簡單風味,快樂滿滿,鮮甜的西蘭花,加上雜菜。口感豐富,作為主吃不錯,足夠兩人享用,素吃的也可以來串燒店,流出濃濃香氣氛,香最甜蜜之款待,燒出香氣,鮮味程度口感爆滿!
地道滿滿的,有風味又多種類,食物味道很好。

鹽燒大眼雞
大眼雞

香蒜白酒沙白扁意粉
沙白炒意粉

牛柳串燒
肉汁滿滿,醬惹味

燒栗米
大大隻栗米,味鮮甜

調味豐富,選蜜糖甜香滿滿,棒。

雜菜炒意粉

最甜蜜之款待,燒出香氣,鮮味程度口感爆滿!
大眼雞
沙白炒意粉
2024-02-06 34 瀏覽
嚟到旺角想同朋友吹下水 食啲串燒 飲杯嘢.我就多數嚟呢間好燒式串燒.呢度都嚟過幾次, 佢哋啲燒蝦好出色 所以我就叫咗三隻燒大頭蝦。鹽燒大眼雞 必食之選, 新鮮大眼雞 魚肉味豐富 咬落 口感豐富。 鹽燒燒到鬆脆 外皮脆卜。什菌 燒蠔, 青甜的菇 配上新鮮野味的 蠔 非常匹配 草菇吸 鮮蠔味 非常惹味。蒜蓉燒蟶子, 蟶子大大隻 燒到恰當好處 非常嫩滑。 配上蒜蓉非常惹味。泰式燒烤豚肉, 泰式秘製醬料燒, 香脆可口 非常之好味 口感豐富。 黑豚肉豬肉味濃 食得出是新鮮豬肉。
嚟到旺角想同朋友吹下水 食啲串燒 飲杯嘢.
我就多數嚟呢間好燒式串燒.

好耐都冇食過串燒, 不約而同朋友居然都提議去食, 入到嚟環境乾淨, 坐得舒服, 而呢度嘅燒物係非常出色, 唔會燒到食物乾身, 另外每人都會有一個泰式醬汁, 因應個人喜愛蘸食物蒜蓉燒蟶子皇:以金菇墊底,金菇吸哂蟶子嘅鮮甜味, 面層再加上蒜蓉, 每一啖都有濃郁蒜香,蟶子燒得啱啱好無過熟, 鮮嫩多汁。西班牙黑毛豬肋串:肉質鮮嫩加上豐富嘅脂肪口感, 夾著濃郁既肉香。燒翠玉瓜: 爽口多汁又清甜。燒大眼雞:魚皮燒到脆卜卜, 可以連皮食埋, 魚肉結實有口感,不失新鮮。燒泰式豚肉: 份量都比較多,豬肉燒得啱啱好,口感嫩滑帶有焦香,蘸埋泰式醬汁一齊食真係好夾。什菌燒蠔:有冬菇片、蘆筍,淡淡既配菜味道又唔會搶咗蠔既鮮味, 鮮嫩多汁,唔會燒到乾身。燒海蝦:保持蝦肉既鮮甜。餐廳亦都非常窩心,喺門口放有薄荷糖,俾人可以清除啱啱食物喺口裡面既濃郁味道。

燒翠玉瓜: 爽口多汁又清甜。

燒海蝦:保持蝦肉既鮮甜。

• 雜菌燒蠔
  • 蒜蓉金菇聖子
  • 泰式燒豚肉
跟朋友聊天吃燒烤,旺角這家串燒店不錯。黑松露菌蝦多士 🦐🥪脆脆的口感,黑松露的香保持了很久,值得一試。燒菠蘿 🍍清甜多汁,真想問下佢點樣燒到爆汁架?😍蒜蓉燒茄子 🍆 原條茄子被滿滿的蒜蓉包圍了,蒜香濃郁🧄 加上軟綿綿的茄子肉,一大享受 😋鹽燒白鱔🧂皮香,少少煙韌,富有骨膠原😗鹽燒牛舌串👅燒得好靚,厚切牛舌,肉質結實,如果再燒冧啲我會俾💯燒烏頭 🐟本身都係矛盾嘅決擇,因為老闆話燒大眼雞都好受歡迎👏🏻 which本身多數係打冷,燒會有另一番風味🔥 但係魚只能食到一條,而烏頭的魅力實在太大,油香四溢 🥰 魚香肉嫩。

跟朋友聊天吃燒烤,旺角這家串燒店不錯。

黑松露菌蝦多士 🦐🥪

脆脆的口感,黑松露的香保持了很久,值得一試。

燒菠蘿 🍍
清甜多汁,真想問下佢點樣燒到爆汁架?😍

蒜蓉燒茄子 🍆

鹽燒白鱔🧂
皮香,少少煙韌,富有骨膠原😗

鹽燒牛舌串👅
燒得好靚,厚切牛舌,肉質結實,如果再燒冧啲我會俾💯

燒烏頭 🐟

• 鹽燒白鱔
  • 蒜蓉燒茄子
  • 燒菠蘿
  • 原條燒茄子
  • 黑松露菌蝦多士
2024-01-27 424 瀏覽
今日同朋友嚟到油麻地《好燒式串燒專門店》,可以慢慢傾慢慢食。鹽燒白鱔~ 燒到皮脆肉香,堅好食。大眼雞魚~不得了不得了!原來燒香咗嘅大眼雞魚皮脆卜卜勁香口,好食到一個點;大眼雞魚肉好嫩滑,絲絲魚肉,淡淡魚香,推介要食。鹽燒牛舌串~入口軟淋,十分juicy,正!安格斯牛肋串~牛肉味濃;羊肉串~少少羊騷味,羊肉朋友一定喜歡;煙肉蘆筍卷~美妙嘅配搭;鴨舌串~連下巴嘅鴨舌,醃嘅味道相當惹味;豬仔髀(兩支骨)~好香口;點咗幾款蔬菜,蒜蓉燒茄子(切片)~ 蒜蓉味道唔算好強,大大件厚切;秋葵 & 蒜芯~豆卜~大京蔥~呢個特別多汁好喜歡京蔥嘅香味;健力士黑啤~食串燒就梗係要啤一啤啦。整體上好滿意食物的新鮮程度及烹調技術,感受到師傅嘅誠意,店員友善嘅招待也能提升食客嘅回頭率。
鹽燒白鱔~ 燒到皮脆肉香,堅好食。
大眼雞魚~
鹽燒牛舌串~入口軟淋,十分juicy,正!
安格斯牛肋串~牛肉味濃;
羊肉串~少少羊騷味,羊肉朋友一定喜歡;
煙肉蘆筍卷~美妙嘅配搭;
鴨舌串~連下巴嘅鴨舌,醃嘅味道相當惹味;
豬仔髀(兩支骨)~好香口;
點咗幾款蔬菜,
蒜蓉燒茄子(切片)~ 蒜蓉味道唔算好強,大大件厚切;
秋葵 & 蒜芯~
豆卜~
大京蔥~呢個特別多汁好喜歡京蔥嘅香味;
健力士黑啤~
食串燒就梗係要啤一啤啦。
2024-01-24