2025-01-08
大圍出名多嘢食,今日又揾到間新嘅小店試,位置都幾隱蔽,唔喺馬路大街,喺個公園仔入邊,kinda華輝小食對面早一日上openrice揾食就被佢個menu吸引咗,貼地得黎唔係咁常見,又唔算好遠 就決定try try首先叫咗個自家製瑤柱XO醬手撕雞撈上海麵,個湯好味 無味精,手絲雞份量都夠,唔會太幼有啲口感,又唔會鞋,佢XO醬係放面,唔係融落湯度,蝦米同瑤柱都好香當歸鹵鴨肉湯麵係朋友叫,當歸味好出夠濃,受唔到當歸如我試咗啖湯就放棄做點綴嘅杞子有驚喜,第一下放入口仲覺得好硬(食開煲湯嗰啲)但咬落去甜到不得了鴨有啲鞋,但份量好多我哋被隔離枱引到 叫多咗個小食 即炸嘅五香炸豬扒,好香又唔會炸過火,好juicy唔會dry唔鞋不過呢度湯麵份量略小,女士還好,男士好餓的話應該唔夠食。另外佢只有上海麵,可以揀粗麵/幼麵,我哋鴨嗰碗就係粗麵
鴨有啲鞋,但份量好多