2022-06-01 193 瀏覽
今日晏晝係尖沙咀 ,又去咗食我最鍾意食嘅辣嘢香辣干鍋似係晏晝$69嘅價錢 就可以揀咗三款送嘅乾鍋首先我點左蝦肥腸同埋五花腩呢度嘅香辣真係幾好食,又香又辣,所有配菜都非常入味,配埋白飯食一流
今日晏晝係尖沙咀 ,又去咗食我最鍾意食嘅辣嘢
香辣干鍋

似係晏晝$69嘅價錢 就可以揀咗三款送嘅乾鍋
首先我點左蝦
肥腸
同埋五花腩

2022-05-29 175 瀏覽
之前路過餐廳被門外的食物相片吸引,特意和朋友前來試食,結果非常失望,一啲都唔好食。叫左個香辣大蜆干鍋配肥腸、牛栢葉、水魷魚和青瓜。好多隻蜆都有沙,肥腸需肥但唔脆(相比辣媽真係唔合格),水魷有陣平時街市聞到浸水嘅味道,牛栢葉和青瓜正常,總結全部餸一啲都唔入味,試過不會再回頭嘅食店。

香辣大蜆干鍋配肥腸牛栢葉水魷青瓜

2022-05-28
2022-05-24 487 瀏覽
📸 嫲嫲辣辣真係食過好多好多次既川菜第一次食乾鍋就係度食🤪有四款風味揀香辣 麻辣 孜然 蔥爆(唔辣)仲可以分大中小辣為食妹最中意係孜然 好似食緊串燒咁🤤🍴乾鍋可以揀海鮮或者自選(需要4餸或以上)今次就揀咗 豬頸肉 雞軟骨 土豆條 茄子 小辣$175💛 8/10份量非常足 唔會話因為叫得多所以比少咗 兩個人食加碗白飯其實都夠飽小辣唔會太辣 又食到孜然既香💛 乾鍋午市有套餐 抵食好多3餸 $69 4餸$83連埋白飯同汽水🍴酸菜牛肉 $128💛 7/10平時食得多酸菜魚 想轉吓口味不過就失望咗 牛肉好筋又韌湯底就一樣咁好味 落咗青花椒調味又唔會太油 上枱擺咗陣仲係熱辣辣麻酸辣既配合非常夾仲會配埋雲耳 萵筍 大豆芽 寬粉分店地址:尖沙咀厚福街9號地下J1號舖尖沙咀漆咸道南61-65號首都廣場地下5至8及22號舖深水埗福榮街105號地下
📸 嫲嫲辣辣
真係食過好多好多次既川菜
第一次食乾鍋就係度食🤪
有四款風味揀
香辣 麻辣 孜然 蔥爆(唔辣)
仲可以分大中小辣
為食妹最中意係孜然 好似食緊串燒咁🤤

🍴乾鍋可以揀海鮮
或者自選(需要4餸或以上)
今次就揀咗 豬頸肉 雞軟骨 土豆條 茄子 小辣

2022-05-21
乾鍋
  • 干鍋客飯
2022-05-21 155 瀏覽
麻辣粉皮$36呢個真係好辣,味道除咗辣食唔到其他味,份量係足夠兩個人食,如果多人要點兩份麻辣手拍小黃瓜$35小黃瓜即係青瓜,食落好爽口,切法都唔同出面,唔係一粒粒,好似比較吸到辣油紅油鯛魚片$68呢個係出面冇食過既涼拌菜,鯛魚片微辣不膩,細嫩爽滑,用咗青瓜做拌碟。麻婆豆腐豆腐表面蓋著一層紅色既辣油,賣相極佳之餘,仲有酸酸地好似菠蘿既味道,趁熱食不僅辣得人大汗淋漓,仲令人胃口大開,增進食慾。下一次食要試埋干煱
麻辣粉皮$36
麻辣手拍小黃瓜$35
紅油鯛魚片$68
麻婆豆腐
下一次食要試埋干煱
Lunch time來到厚福街找吃的~ 見到這間也挺多人排隊,顯眼的招牌,就翻看了下菜單。菜單的菜式非常吸引我,看到價格實惠,剛好想吃就想進去試試。猜不到超有驚喜!! 午市套餐非常劃算,而且食物質素好高。餐廳主打四川菜,以幹鍋作主打,於深水埗及尖沙咀均設有分店。餐廳總共有8款幹鍋選擇,有7款都是海鮮,以龍士頓龍蝦最受歡迎。活海鮮全部即日到貨,即叫即劏,其中雜錦海鮮幹鍋可以吃勻鮑魚、蟹、蝦、花甲、東風螺等海鮮。幹鍋以辣椒、花椒、乾椒、桂皮、八角、丁香等多達12種材料炮製。另外亦有60多款配菜,如肥腸、豬頸肉等選配。除招牌幹鍋之外,亦有地道川菜如水煮係列、酸菜桂花魚、孜然羊肉等。我點了午市套餐和單點了兩個菜,我覺得單點的菜88也不貴,但是份量大點,午市套餐相對選擇多,但是份量小點。午市套餐我點了魷魚,雞脆骨還有牛百葉,都是我最愛的。單點的菜式我糾結了猶豫了很久,因為太多想試的,最後點了辣子魷魚須和酸蓮藕炒豬肚。☑️真的必須隆重推薦這個辣子魷魚須🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑好吃到爆炸了,怎麽可以那麽好吃。辣椒🌶爆炒,魷魚本身炸了,太太太香了,現在說起來都是流口水的‼️店名:嫲嫲辣辣地址:油尖旺區尖沙咀
店名:嫲嫲辣辣
地址:油尖旺區尖沙咀厚福街9號地下J1號舖(尖東站B2出口走4分鍾)
绝绝绝对好吃,还会再来💞
2022-05-01 350 瀏覽
辣子肥腸我揀左小辣,因為我唔係好食得辣,份量好大碟,見辣椒好多以為佢好辣,食落其實就無咩辣味,我覺得佢有啲偏咸😂肥腸炒得有獲氣,個皮都有少少脆位😋咬落都多汁唔乾😍再加上青辣椒同炸黃豆既風味,都唔錯,下次可以叫中辣😂酸菜魚湯料有芽菜、芫茜、萵筍、寬麵、魚片,幾豐富既湯料,我同我朋友2個人都食唔晒,叫左個白飯送飯真係一流🤩湯底都係唔算好辣佢偏酸多啲,都幾鮮甜唔錯😋佢唔會整到好油個湯真係唔錯!魚片份量好多,2個人好夠食!!魚片質感都幾滑,唔會煮到好老😋
辣子肥腸

酸菜魚
  • 酸菜魚
  • 辣子肥腸
2022-04-18 375 瀏覽
因為疫情少有人光顧,我們2個人叫了兩份乾鍋,服務員建議我們兩份合在一起做,我們同意了。結果餐廳就上了一份的量。找服務員理論,他們還不承認!!190塊吃的和別人80塊的一樣多,態度差,還+1。收錢的時候,問憑什麼這麼只給我們一份的量,收銀的大媽說就算你點十個菜也只有一小份,我們就是這樣的。很過分,再也不會來了!
乾活
2022-03-26 362 瀏覽
次次去都係試佢哋嘅香鍋,中辣大辣都試過,感覺佢哋嘅大辣係出面嘅中辣,我諗唔太食得辣嘅朋友都可以放膽嘗試。配料選擇好多,薯粉好煙韌👍🏻而除咗香鍋之外其他食物 例如皮蛋都值得嘗試!

夜晚唔知食咩好諗起呢間辣野好回味呀今次點左~辣子雞呢個係連骨雞肉一直食開既辣子雞係淨雞肉既見到有骨比較特別份量好似少左DD但係炒得香既雖然肉質有少少鞋呀~油麥菜寛粉大蜆炸魚旦炸豆腐干鍋(麻辣味)上次香辣好似無咁辣但味道係惹味既雖然食落唔算好麻呀又要講下個份量菜真係好少係搵到個底得幾條寛粉都係呀堂食係攬住個肚架外賣真係少左一截建議都係堂食啦
夜晚唔知食咩好

堂食係攬住個肚架
外賣真係少左一截
建議都係堂食啦
2022-02-26
15 分鐘 (堂食)
2022-02-22 349 瀏覽
幾時先可以比返個晚市堂食我呀!😩食乾鍋最重要就係個朕鑊氣!外賣乾鍋始終都係爭咁d。不過癮起無辦法啦!遠在東涌收工既我,真係好想食嫲嫲辣辣,於是衝左岀尖沙咀買外賣!晚市嗌係唔多抵,不過鬼叫我想食咩😆嗌左腩肉,肥腸,雞軟骨,蓮藕仔,羊肉,薯條,東風螺!孜然口味,小辣。7樣野加埋total 272蚊!樣樣都唔錯,辣椒夠多,香料夠重口,炒得夠香口。東風螺比想像中好,大大隻又唔韌,一共有8粒!反而薯仔有d失望,生水,一d都唔粉😢。最後結論係,堂食正d,新鮮滾熱辣岀爐既乾鍋迷人好多,外賣始終焗住左一陣有倒汗水,d野食無咁乾身。btw, 點都好啦,我愛乾鍋!❤️
幾時先可以比返個晚市堂食我呀!😩

2022-02-18
10 分鐘 (堂食)
2022-02-18 352 瀏覽
知道自己要去尖沙咀食嘢特登問吓朋友有冇推介我的心水呢就係想食辣嘢但係尖沙咀嘅辣嘢呢其實選擇唔算多朋友們都推介呢一間所以就特別去啦Menu嚟講呢就係得呢兩張紙因為我去嘅時候呢仲係午餐時間所以就可以揀自選嗰個系列佢哋啲坐位呢有少少近但係如果想食辣嘅話呢一入去就知道冇去錯餐廳㗎啦因為呢餐廳嘅辣味呢一入去就已經聞到呀同埋呢餐廳除咗本地人食之外呢都有內地人喺餐廳入邊食緊你會聽到有普通話嘅人講嘢啦我哋兩款嘢食呢都係揀咗自選兩款都係配飯嘅圖2嗰個呢就揀咗麻辣嘅小辣入邊有羊肉片五花腩片牛柏葉而令一款呢就係揀咗孜然嘅小辣入邊有雞件豬粉腸豬頸肉食落口呢兩款真係有唔同個麻辣嗰款真係辣啲嘅兩款都配咗飲可樂我哋大約3:00入去嘅但係入到去坐低冇幾耐佢就已經叫人埋單話要結數係呢樣比較唔好囉其他整體都唔錯
知道自己要去尖沙咀食嘢特登問吓朋友有冇推介

我哋大約3:00入去嘅但係入到去坐低冇幾耐佢就已經叫人埋單
話要結數
係呢樣比較唔好囉其他整體都唔錯

2022-01-22
有無人同我一樣好鍾意食煙靭有口感既野🤣🤣黎到依間食辣既餐廳坐低😆第一時間就係揀薯粉食😋😋🍴自選乾鍋 (最少揀四款)有成頁既配料俾你揀😆每款配料都唔同價錢😛個人私心必嗌薯粉同雞軟骨😋😋粗薯粉好好味好彈牙🥰雞軟骨係炸過既好脆😙岩哂同朋友一路吹水一路食👍鍋底有幾隻味同唔同辣度揀✨如果唔驚辣既可以試下麻辣味好香😉🍴酸辣土豆絲 $52係一道好開胃既菜😍炒得好爽口好好食‼️如果無嗌薯粉我一定會嗌一碗白飯🤣🤣

🍴自選乾鍋 (最少揀四款)

🍴酸辣土豆絲 $52
2022-01-13 295 瀏覽
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍴美食資訊🍴肥腸干鍋(中辣)($98)+田雞($41)+午餐肉($36)+牛丸($34)+雞蛋干($34)+紅薯粉($26)+即炸土豆片($29)先揀好一個鍋底,然後就最少揀4樣餸,最多12款。一上枱勁香嘅味道!干鍋同啲配料真係做到乾,麻,香嘅效果🤯中辣對於我地食開辣嘅人嚟講,尚可接受,其實如果大辣就應該會更惹味啲😛各款配料都好多,唔會因為你揀左葷嘅配料就比少啲,基本上同素嘅配料份量一樣多👍即炸土豆片好驚喜,食落真係同平時食嘅薯片冇分別,仲要冇咁咸,值得一讚🤤🤤泡椒牛肉($78)牛肉份量超多!泡椒亦令到碟餸帶少少酸味🤤食落酸酸辣辣咁超開胃,值得一試👍👍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👑評分味道:4/5環境:3/5價錢:3/5份量:4/5服務:4/5會否推薦:會晚市食比較多人,但等位同上菜都好,都唔算耐。座位都唔算迫,雖然人多店員好忙,但態度都好好😂如果想食啲平靚正嘅辣嘢,呢間真係可以一戰🤘🤘⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍴美食資訊🍴

肥腸干鍋(中辣)($98)
+田雞($41)
+午餐肉($36)
+牛丸($34)
+雞蛋干($34)
+紅薯粉($26)
+即炸土豆片($29)

泡椒牛肉($78)
👑評分
味道:4/5
環境:3/5
價錢:3/5
份量:4/5
服務:4/5
會否推薦:會

2022-01-10 251 瀏覽
好好味呀!路過見到呢間餐飯門口貼滿雜誌推介文章,見到門口又有好幾個人係到排隊等外賣,就入去試下!點知試過一次就番唔到轉頭,呢個係我次次都叫嘅三餸麻辣香鍋,由唔辣到大辣都有,餸菜任選,包一飯同一汽水。我本身係譚仔食3小左右嘅人士,第一次黎呢到點左微辣麻辣,一開始好辣就唔算,但啲辣子(深色波波-加麻用)越食越麻同埋辣,去到後來頂唔順無食晒。第二次來醒目,叫微辣香辣,無左辣子即刻變左10小辣😅,好好多。炒得好香好有鑊氣,又唔會太油,餸果方面我兩次都點左炸🥔片、牛肉同雞軟骨。雞軟骨係最入味的!實在太好送飯,幾下就食晒!大推各位黎試!

大推各位黎試!
2022-01-05 221 瀏覽
好惹味的麻辣干鍋~有朋友推介呢度嘅麻辣干鍋好正 今晚一行四人決定過嚟試一試由於有朋友唔係10分食得辣所以我哋揀咗小辣 大家起勢咁樣揀咗好多唔同嘅喜愛餸菜 有水魷魚 田雞 豬大腸 萵筍 蓮藕等等15分鐘左右就上枱 上咗請大家都嘩一聲 因為真係超級大盆~!呢度嘅食材都幾新鮮 唔太油膩 比較推介嘅係田雞同埋豬大腸~!我哋另外再叫咗個酸菜魚 呢個就一般 唔夠連鎖嘅酸菜魚專門店舖 再叫多個麻辣皮蛋~!由於係小店經營座位都坐得比較迫同埋需要等位 不過性價比唔錯 可以再encore
好惹味的麻辣干鍋~

有朋友推介呢度嘅麻辣干鍋好正 今晚一行四人決定過嚟試一試

唔太油膩 比較推介嘅係田雞同埋豬大腸~!