4天前 0 瀏覽
前排就約左朋友到旺角孖啡聚舊,食下飯傾下計玩下game,又一個下午。Lunch價錢合理,呢個價錢可以同朋友坐低食飯慢慢傾計,又唔怕會比人趕走,很不錯。準備開餐啦,點了一份麵包和麵,大家share一齊食。煙三文魚意大利烘飽配薯條 $84份量多,絕對能滿足食客的胃口。內餡包含煙三文魚、生菜、番茄和青瓜,口感層次豐富,特別是煙三文魚的份量十足。薯條則是粗薯條,外脆內軟。搭配的沙律菜更增添了清新感,整體非常美味!芝士焗吞拿魚天使麵 $76焗烤後表面帶少少金黃,每一口都是香濃的芝士與吞拿魚的結合,如果醬汁再多些少,味道會更佳。+$38 朱古力心太軟外層脆皮包裹著濃郁的融化朱古力心,小編比較喜歡從上面開始吃,免得朱古力醬會漏出來。朱克力甜而不膩,搭配香滑的雲呢拿味雪糕,讓整體風味更加提升。以下套餐包一杯$38 飲品,$38 以上只補差價。

準備開餐啦,點了一份麵包和麵,大家share一齊食。

煙三文魚意大利烘飽配薯條 $84

芝士焗吞拿魚天使麵 $76

+$38 朱古力心太軟

以下套餐包一杯$38 飲品,$38 以上只補差價。
2024-11-25 0 瀏覽
旺角有好多樓上café,今日同朋友去左孖啡,場內環境闊落,氣氛唔錯。餐廳提供多款Dinner Set,套餐包一杯$38飲品,另外有多款主菜、小食、湯/甜品,飲品有咖啡系列、朱古力系列、紅茶/綠茶/梳打系列、水果茶系列、塔羅特飲。龍蝦湯:有好香濃既龍蝦味,鮮味十足。全日早餐:有煙三文魚、薯餅、兵加腸、茄汁焗豆、炒蛋、沙律、牛角酥,非常豐富;煙三文魚咸香味十足,薯餅炸得香口,炒蛋滑溜,沙律菜新鮮,牛角酥烘得香脆,這個全日早餐本身CP值已經相當高,加上擺盤精美,打卡度100%,高質必食!芝士焗吞拿魚天使麵:天使麵煮得軟硬適中,吞拿魚撈埋芝士既醬汁,有拉絲效果,份外邪惡。芝士蛋糕:芝士味道濃郁,口感幼滑細膩。總結,餐廳食物好味,環境舒適,三五知己或一大班朋友都可以嚟食下玩下。

龍蝦湯:有好香濃既龍蝦味,鮮味十足。

芝士蛋糕:芝士味道濃郁,口感幼滑細膩。

• 龍蝦湯
  • 全日早餐
  • 芝士蛋糕
  • 芝士焗吞拿魚天使麵
2024-11-22 0 瀏覽
旺角孖啡Cafe餐牌有多款主菜、小食、湯、飲品、甜品,Dinner Set套餐送$38飲品一杯,另外仲可以優惠價加配餐湯及甜品,非常抵食。龍蝦湯:每一啖都飲到龍蝦既鮮味,非常可口。特式拼盤:有雞翼/洋蔥圈/魷魚圈/咖喱角/薯角,炸到熱辣辣,好食到唔停得口。凱撒沙律:沙律菜新鮮爽脆,仲有脆脆麵包糠、咸香煙肉粒及碎芝士,配埋沙律醬汁,整碟沙律好開胃、好健康。鮮茄芝士焗豬扒飯:焗飯面既半融芝士和酸酸甜甜既蕃茄,味道好夾,烤到金黃色,豬扒不算太厚切,但肉質軟腍,咬下去肉味十足,味道一流。朱古力心太軟拌雲呢拿雪糕:朱古力心太軟夠流心,配埋雪糕一齊食,一冷一熱,冰火交融,口感極滿足。總結,餐廳食物既口感和味道也相當出色,性價比之選。
旺角孖啡Cafe

龍蝦湯:每一啖都飲到龍蝦既鮮味,非常可口。

總結,餐廳食物既口感和味道也相當出色,性價比之選。

• 朱古力心太軟拌雲呢拿雪糕
  • 龍蝦湯
  • 凱撒沙律
  • 特式拼盤
2024-11-14 236 瀏覽
今日約咗同朋友聚會,想去間坐得舒服啲嘅餐廳,所以就揀咗去旺角嘅孖啡Cafe食飯餐廳環境真係好適合聚會,啲卡位都好闊落,而且有好多唔同嘅board game 玩!我哋嗌咗個明太子蝦球意粉,成個意粉都好重明太子味,勁足料,每啖意粉都食到一粒粒明太子。而且蝦球每粒都好大又彈牙🦐另外我哋仲嗌咗個焗豬扒飯,本身個炒飯底已經係粒粒分明同埋好香,抵讚!而且有好足料既芝士同埋好厚肉既豬扒,配埋個番茄醬,食完真係大滿足,勁飽!另外,我哋仲嗌咗個小食拼盤,有魷魚圈,洋蔥圈,薯角,雞翼,炸餃子等等。全部都炸得好香口同埋上碟係熱辣辣,同埋雖然全部野都係炸但係係一啲都唔會好厚粉,同埋每款食飯份量都好夠多,好抵食🙌🏻推介大家嚟開旺角可以去呢間Cafe食飯!

2024-11-13 216 瀏覽
今日同朋友出旺角,想食cafe,最後去咗孖啡食晚餐。孖啡招牌夠大夠光,搭車時就見到,位置好易搵。餐廳裡面環境闊落,有多人梳化座位,門口擺放各種類型嘅board game,適個一大班朋友一齊食嘢,一齊玩。晚餐有套餐,包一杯$38飲品,另可加錢加配龍蝦湯或甜品。我地點咗一份明太子海蝦意大利粉同一份軟殼蟹黑松露意大利粉。飲品補差價,點咗一杯cappuccino同一杯latte。另加$28加配蛋糕一件。明太子海蝦意大利粉 $136明太子醬汁好多,配埋檸檬汁,意粉食落好creamy又清新。海蝦夠大粒,有6粒,食落幾彈牙,好食。軟殼蟹黑松露意大利粉 $148黑松露味道夠濃又易入口。軟殻蟹都算大件,味道唔錯。Cappuccino上面有女仔圖案,適合打卡Latte上面有拉花芝士蛋糕芝士味夠濃,口感比較厚重,食落夠飽肚。
今日同朋友出旺角,想食cafe,最後去咗孖啡食晚餐。

孖啡招牌夠大夠光,搭車時就見到,位置好易搵。

明太子海蝦意大利粉 $136

軟殼蟹黑松露意大利粉 $148
黑松露味道夠濃又易入口。軟殻蟹都算大件,味道唔錯。

Cappuccino上面有女仔圖案,適合打卡
Latte上面有拉花

芝士蛋糕
芝士味夠濃,口感比較厚重,食落夠飽肚。

2024-11-13 171 瀏覽
放工約左個好耐無見既朋友去旺角食晚餐,揀左一間上樓既cafe,呢度係無限用餐時間既,所以建議大家預先預約。店內有不少board game 提供,食完飯可以同朋友玩餐飽,吹下水,唔洗怕夠鐘比人趕走我地叫左兩個Menu set香蒜白酒蜆意大利粉🍝 $122蜆肉清甜無沙,白酒味適中,意粉煙靭牛肝菌帆立貝野菌意大利飯🐮 $138帆立貝有三大粒,牛肝菌味濃,好夾意大利飯Set 包左$38既餐飲+$16 力量(土多啤梨,菠蘿梳打)呢到有一頁既飲品係用塔羅牌命名,十分特別梳打唔係好甜,菠蘿味好出+$7特濃朱古力朱古力味濃厚,但唔係好杰身,上邊有一層好厚嘅奶油,好啱打卡用Menu set可以$28至$42加購甜品,有蛋糕、心太軟、窩夫選擇。

我地叫左兩個Menu set

香蒜白酒蜆意大利粉🍝 $122
蜆肉清甜無沙,白酒味適中,意粉煙靭

牛肝菌帆立貝野菌意大利飯🐮 $138
帆立貝有三大粒,牛肝菌味濃,好夾意大利飯

Set 包左$38既餐飲
+$16 力量(土多啤梨,菠蘿梳打)
呢到有一頁既飲品係用塔羅牌命名,十分特別
梳打唔係好甜,菠蘿味好出

+$7特濃朱古力

2024-11-11 131 瀏覽
當年樓上cafe盛行時 呢間cafe 已經存在 估唔到隔左咁年 呢到仲屹立不倒下午兩點幾都可以選擇Lunch set 有意粉沙律漢堡飽仲有配埋飲品 重點係無限時!可以同朋友傾下計 食下野仲有大量board game可以玩香蒜白酒蜆意大利粉 蜆份量都好多 香蒜蜆肉配搭永遠好夾 仲炒得好香 軟殼蟹黑松露意大利粉 賣相好吸引 原隻軟殼蟹上 仲有黑松露汁超creamy 另外見佢仲可加錢試埋甜品 俾佢既牛角窩夫配雪糕吸引左 窩夫上到枱時仲係脆既 不過如果再煙韌就更好 甜品就整體不過不失 如果想同朋友hea 下吹下水 呢度絕對可以滿足到你

下午兩點幾都可以選擇Lunch set 有意粉沙律漢堡飽
仲有配埋飲品 重點係無限時!

可以同朋友傾下計 食下野
仲有大量board game可以玩

如果想同朋友hea 下吹下水 呢度絕對可以滿足到你
全日早餐$132點了全日早餐😆好豐富😇牛角包好香,炒蛋夠嫩滑😋薯餅係新鮮炸起😍好脆,最吸引係中間既煙三文魚😍砌到好似朵花,食落好香好有魚味😚份量足夠特式拼盤$83拼盤有幾款炸物:炸雞翼、炸咖喱角、洋蔥圈、魷魚圈、薯角😋種類好多😈極邪惡😂小食炸得香口😋唔會覺得油膩牛角窩夫伴雪糕$42甜品賣相吸引😇打卡一流😆窩夫是即整😆入口時仍是熱騰騰😇好香脆👍🏻搭配埋雲尼拿雪糕😍冰火交融的口感😋好味$惡魔 (藍莓沙冰)$52飲品個名好特別😆重點係好大杯😈藍莓味道不會太甜😋幾清新ps:餐廳環境幾舒適😇最重要可以慢慢坐😆入面仲擺左好多board game可以玩😋10月尾到訪餐廳😃佈置好有點心機😍有南瓜燈同大型蜘蛛網😈好有萬聖節的氣氛

全日早餐$132

特式拼盤$83

牛角窩夫伴雪糕$42
甜品賣相吸引😇打卡一流😆

$惡魔 (藍莓沙冰)$52
飲品個名好特別😆重點係好大杯😈藍莓味道不會太甜😋幾清新

星期六同朋友去咗旺角一間樓上Cafe,真係好開心,可以一邊玩board game,一邊吹水。今次我哋叫咗幾樣好味嘅食物,先介紹一下。首先,叫咗龍蝦汁海鮮意大利粉($94)。呢個意大利粉唔錯,有三隻蝦三條魷魚同埋兩件青口。意大利粉嘅口感剛好,唔會過軟,搭配龍蝦汁,唔錯。接著係軟殼蟹黑松露意大利粉($102)。呢個意大利粉加咗軟殼蟹,蟹肉香脆,黑松露足夠嘅,同creamy。我哋仲加咗龍蝦湯(+$28),呢個湯喝落去好舒服,唔會太鹹。飲品方面,叫咗西班牙咖啡($50)同節制($48)。西班牙咖啡香濃,上面仲加咗球雪糕,啱晒鍾意食甜品嘅人。至於節制係菠蘿味特飲,味道清新,適合餐後飲,令人感覺輕鬆。總體來講,今次嘅用餐體驗愉快,食物唔錯,環境輕鬆,係一個好地方可以同朋友聚會。

龍蝦汁海鮮意大利粉
黑松露軟殼蟹意粉
西班牙咖啡
龍蝦汁海鮮意大利粉
黑松露軟殼蟹意粉
西班牙咖啡
2024-11-04 150 瀏覽
餐廳位置十分方便企喺潮流特區十字大馬路等緊馬路已經望到對面樓上舖掛住大大個招牌一上到去門口就有好多board game選擇坐位好闊落 唔會同隔離好貼中午時間上去仲透埋陽光入嚟光線好充足星期六中午時間去都坐滿超級一半嘅客人建議下次去預先打電話book位龍蝦汁海鮮意大利粉配凍latte 依間餐廳煮食份量都好大份海鮮有新鮮青口、大蝦意大利粉用咗洋蔥一齊煮龍蝦汁唔算好濃不過整碟意大利粉好夾軟殼蟹黑松露醬意大利粉原隻軟殼蟹上碟好打卡able影相都見到係熱辣辣㗎黑松露醬加埋蘑菇同埋洋蔥一齊煮撈埋意大利粉一齊食好好味熱薄荷朱古力呢杯薄荷朱古力賣相好靚cream加咗薄荷味同朱古力攪勻薄荷朱古力嘅味道恰到好處
餐廳位置十分方便
一上到去門口就有好多board game選擇
坐位好闊落 唔會同隔離好貼
中午時間上去仲透埋陽光入嚟光線好充足
星期六中午時間去都坐滿超級一半嘅客人
建議下次去預先打電話book位

龍蝦汁海鮮意大利粉配凍latte
依間餐廳煮食份量都好大份
海鮮有新鮮青口、大蝦
意大利粉用咗洋蔥一齊煮

呢杯薄荷朱古力賣相好靚
cream加咗薄荷味
同朱古力攪勻薄荷朱古力嘅味道恰到好處

2024-10-29 317 瀏覽
放假帶阿媽去打卡去左旺角最出名抵食間double cafe 假日lunch 去吾算多人最岩傾偈hea 下因為吾太肚餓,點左一個餐加小食share 龍蝦湯暗橙紅色,好濃好creamy 咖喱角$38有8件,真係估吾到份量超多咖喱份量剛剛好,而且炸得好脆蜆肉意粉意粉小小偏硬,蒜香加蜆肉香口好味蜆肉都算大隻,好鮮甜芝士蛋糕超級香滑芝士味,係我食過最好味嘅芝士蛋糕荔枝紅茶甜度適合,大大杯夠兩個人share 2個人買埋吾洗$200香港地真係好難搵
放假帶阿媽去打卡
去左旺角最出名抵食間double cafe
假日lunch 去吾算多人
最岩傾偈hea 下

因為吾太肚餓,點左一個餐加小食share

龍蝦湯
暗橙紅色,好濃好creamy

咖喱角$38
有8件,真係估吾到
份量超多
咖喱份量剛剛好,而且炸得好脆

蜆肉意粉
意粉小小偏硬,蒜香加蜆肉香口好味
蜆肉都算大隻,好鮮甜

芝士蛋糕
超級香滑芝士味,係我食過最好味嘅芝士蛋糕

荔枝紅茶
甜度適合,大大杯夠兩個人share

2個人買埋吾洗$200
香港地真係好難搵
2024-10-29 252 瀏覽
☕️☕️孖啡☕️☕️📌📌旺角彌敦道577號高氏大樓4樓📌📌接近👹👻👺🪔節日期間,這間西餐廳的佈置充滿了神秘的氣氛!它採用橙色和暗的燈光,增加神秘感,天花牆上掛著幽靈、南瓜、蝙蝠、蜘蛛技蜘蛛網等裝飾,讓整個空間充滿節日氣氛。這樣的佈置不僅提升了餐廳的吸引力,也讓顧客在用餐的同時也感受到節日的獨特魅力!🪔👺👻👹餐桌椅:🛋🪞🪟🛋以深啡色梳化配白色雲石枱,感覺分明及舒適!玻璃還貼上黑色剪影圖案,裝飾別具心思!入門口位置有很多咭牌及board game 任玩,這都是年輕人的玩意,就算外面下大雨也不怕!♠️♦️♟️♥️♣️🎲🃏餐牌:📜📃📜📃有套餐及散叫,非常清楚明白!兩個套餐🍛🍝+甜品🍦🍰+包飲品🍸🍹1)🍅🐷🍛鮮茄芝士焗豬扒飯$114經過精心醃製,豬扒外焦內嫩,肉質鮮美,有口感,加上融化的芝士均勻覆蓋在豬扒上,仲有一層拉絲感覺,讓每一口都很滿足!切片的鮮茄不僅增添了顏色,還帶來了清新的酸甜,平衡了肉類的油膩。🧀🍰芝士蛋糕+$28芝士蛋糕是經典的甜品,店舖非常有心思將一只簡單的碟親自繪畫一幅由朱古力醬的貓背影畫,儀式感極重!讓整個簡單的蛋糕看起來嘅吸引又美觀芝士蛋糕入口給人一種輕盈而豐富的感覺。適度的甜度使蛋糕不會過
☕️☕️孖啡☕️☕️
📌📌旺角彌敦道577號高氏大樓4樓📌📌

餐牌:📜📃📜📃有套餐及散叫,非常清楚明白!

兩個套餐🍛🍝+甜品🍦🍰+包飲品🍸🍹

1)🍅🐷🍛鮮茄芝士焗豬扒飯$114

🧀🍰芝士蛋糕+$28

芝士蛋糕入口給人一種輕盈而豐富的感覺。適度的甜度使蛋糕不會過於膩口,能夠讓人品味到芝士的純粹風味。
這道甜品不僅適合在節慶或聚會上享用,更是一種隨時都能帶來甜蜜享受的美味!

2)🦐🦐🍝明太子海蝦意大利粉$136
這碟意大利粉煮至軟硬度適中,配上嫩滑的明太子,散發出淡淡的咸香。海蝦增添了鮮甜的風味,肉質爽口,口感豐富!
這碟明太子海蝦意大利粉,在輕鬆的晚餐中享用,既可滿足味蕾,又能帶上視覺的享受。

🍫🍮🍦朱古力心太軟雪糕+$38
甜品簡直是味覺的盛宴!因為輕輕切開那柔軟的朱古力外殼,濃郁的朱古力醬瞬間流出,與雲尼拿雪糕的融合,帶來完美的對比。雪糕的順滑口感與朱古力的濃厚,使每一口都充滿層次感,讓人心情瞬間變得喜悦。

🍋🥤凍檸檬綠茶
🍸🍋‍🟩熱情果綠茶
這晚餐最後配上冰涼的熱情果綠茶,清新的茶香和熱情果的酸甜交織,冰塊的清涼感~像在炎炎夏日中消暑又能提神。

總結:這晚餐不僅是享受食物,同時也可享受環境的氣氛!年輕的感覺返哂嚟!

2024-10-20
慶祝紀念
生日
  • 朱古力心太軟雪糕
  • 明太子海蝦意大利粉
  • 芝士蛋糕
今日朋友約了我去孖啡,一間旺角彌敦道樓上Cafe小店,格局帶點歐美風,店員也份外親切友善。我們點選了晚餐,價錢一點兒也不貴。點了主菜、飲品和甜品,鮮美的味道讓人喜愛,口感絕佳。套餐包一杯$38的飲品凍柑桔綠茶凍蜜桃紅茶飲品方面,我們選擇了招牌凍柑桔綠茶、凍蜜桃紅茶,飲落清新可口,為我們的晚餐打開了序幕。鮮茄芝士焗豬扒飯 即叫即制,新鮮滾熱辣的鮮茄芝士焗豬扒飯,賣相討好。面頭鋪滿芝士,好多酸甜的鮮茄,層次豐富,很開胃。上桌後香氣四溢,芝士味道濃郁,拉絲效果突出,大大塊厚切豬扒,肉嫩多汁,加上炒底蛋飯,好有誠意!65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉隨後的卡邦尼煙肉意大利粉也有驚喜,65度溫泉蛋 流心狀態,跟卡邦尼醬汁完美結合。而煙肉的鹹香又是亮點之一,意大利粉彈牙,軟硬適中,吸收了溫泉蛋汁,每一口都充滿滋味。牛角窩夫伴雪糕最後,我們還加了 $42 有牛角窩夫伴雪糕,嘗試了冷熱交融,牛角窩夫酥脆可口,伴雪糕的甜就剛剛好,與窩夫的獨特香氣,令人難以忘懷。
套餐包一杯$38的飲品
牛角窩夫伴雪糕
  • 卡邦尼煙肉意大利粉
  • 蜜桃紅茶
2024-10-24 160 瀏覽
呢間餐廳開業咗都幾多年水準都冇下降### 黑松露忌廉軟殼蟹意粉這道意粉的主角是新鮮的軟殼蟹,蟹殼柔軟,整隻可以食用,肉質鮮美。意粉通常煮至 al dente,與蟹肉的鮮甜相融合,松露同埋蘑菇調味,超級滿足!### 蒜蓉炒蜆蜆意粉這道意粉的特點在於使用新鮮的蜆蜆,搭配香濃的蒜蓉和橄欖油。蜆蜆經過輕輕翻炒,冇沙之餘都好甜!### 牛角雪糕窩夫牛角窩夫擁有金黃色的外皮,外脆內軟,口感極佳。它通常會搭配香甜的配料,如鮮奶油、同埋雲呢拿雪糕,這些配料的甜味與窩夫的香脆形成對比,讓人一口接一口。### 柑桔紅茶這款飲品結合了紅茶的濃郁與柑橘的清新,茶葉的香氣與柑橘的酸甜相互交融,形成一種清爽的口感!店員仲好好咁幫我哋加水### 檸檬紅茶檸檬紅茶是一款非常受歡迎的飲品,將檸檬的酸味與紅茶的濃郁結合在一起,形成一種既提神又解渴的飲料。
呢間餐廳開業咗都幾多年水準都冇下降

### 黑松露忌廉軟殼蟹意粉

松露同埋蘑菇調味,超級滿足!

### 蒜蓉炒蜆蜆意粉

### 牛角雪糕窩夫

### 柑桔紅茶

### 檸檬紅茶
2024-10-24 158 瀏覽
位於旺角高氏大廈的孖啡餐廳,環境舒適,侍應服務態度良好,食物仲很美味,特別是甜品,我們試了以下菜式:🌷 明太子鮮蝦意粉:推薦、推薦!蝦新鮮彈牙,配上檸檬汁,味道清新好味!🌷 芝士焗吞拿魚天使麵:勁多芝士及吞拿魚,份量十足,醬汁可以多一些就Perfect!🌷牛角窩夫伴雪糕:加$48可以享用,即叫即整,窩夫是酥皮有層次的,好香牛油味,推薦餐廳座位約二十多個,並非太多客人的關係,我們坐了兩個小時,在此寧靜的樓上Cafe傾偈,份外舒適,店員亦不會催促我們,服務不錯!

2024-06-14
  • 明太子海蝦意大利粉