每逢轉新口味嘅雪糕都會嚟食, 啱口味嘅話就會不斷番食~ XD今次呢個真係好啱佢嘅口味嘞, 已經番食咗幾次了… 佢自己就會就咁食一個雪糕筒; 如果同我一齊嘅時候就會食呢個有鯛魚燒嘅選項~ 大阪燒三文魚丸 $19嗯, 鞋口之餘, 都幾腥下…如飛必要, 建議 唔好叫…8% 宇治金時新地伴鯛魚燒 $19雪糕香濃軟滑, 可以呀~!(之前試過賣晒, 買平三蚊嘅 2.5%… 甜好多㗎)呢個鯛魚燒好味呀!!!外皮焗到 熱辣辣脆卜卜的, 內裏同吉士餡料熱辣辣 綿軟軟, 食得開心!!!

大阪燒三文魚丸 $19

嗯, 鞋口之餘, 都幾腥下…
如飛必要, 建議 唔好叫…

8% 宇治金時新地伴鯛魚燒 $19

雪糕香濃軟滑, 可以呀~!
(之前試過賣晒, 買平三蚊嘅 2.5%… 甜好多㗎)

呢個鯛魚燒好味呀!!!
🐷📌 #豬西食銅鑼灣 #豬西食甜品.近日宜家傢俬推出咗幾款新嘅嘢有季節限定嘅抹茶雪糕😗🍵小編2.5%嘅雪糕已經覺得夠濃郁了如果大家係超級超級鍾意食抹茶雪糕嘅話可以考慮吓8%🤣仲有個三文魚整出嚟嘅章魚小丸子😂小編就覺得唔係好食得慣 因為始終個口感同平時食開嘅章魚小丸子有啲唔同呢個真係好似五粒肉丸加返章魚小丸子嘅配料同埋醬汁😂😂.@ikeahongkong 📍宜家傢俬甜品站.#hkfoodie #香港 #吃貨日常 #香港美食 #食 #宜家家居 #宜家傢俬 #宜家傢俬美食站 #宜家傢俬小食
🐷📌 #豬西食銅鑼灣 #豬西食甜品

@ikeahongkong
📍宜家傢俬甜品
外賣自取
2024-09-30 189 瀏覽
香芒小龍蝦包+薯條,有一個包再加薯條都係$26,教主來講真係唔算貴,而且係限量嘅seasonal野,鍾意食小龍蝦嘅朋友絕對唔可以錯過,團團比好多小龍蝦,而且再加埋沙律醬撈埋一齊,酸酸地非常開胃,而且味道亦都唔錯,薯條就熱辣辣加埋茄汁真係唔錯!呢個價錢嚟講絕對冇嘢可以投訴!肉丸就不嬲都係呢一個質素啦,再加埋佢本身嘅汁真係好好食,係呢一個宜家傢俬嘅名物,最緊要仲要係熱辣辣!正!食咗榴槤雪糕,$9,不過冇加到果肉,所以我覺得榴槤味都唔算太突出,不過鍾意食榴槤嘅朋友都可以試一試!

2024-09-23 163 瀏覽
IKEA推出左九月限定既🥭🍦楊枝甘露新地杯 ($19)裡面有芒果椰子雪糕、芒果肉、西柚粒同西米,都幾足料芒果肉鮮甜 ,西柚粒都唔太酸不過椰子味未算好突出,反而芒果味道就好濃郁完全還原左楊枝甘露既風味😋呢樣做得好出色 !酸酸甜甜都幾清新同開胃👍🏻 整體黎講唔錯
IKEA推出左九月限定既🥭🍦楊枝甘露新地杯 ($19)
裡面有芒果椰子雪糕、芒果肉、西柚粒同西米,都幾足料
芒果肉鮮甜 ,西柚粒都唔太酸
不過椰子味未算好突出,反而芒果味道就好濃郁
完全還原左楊枝甘露既風味😋呢樣做得好出色 !
酸酸甜甜都幾清新同開胃👍🏻 整體黎講唔錯
2024-09-22
2024-07-22 138 瀏覽
聽講係最後一輪榴槤雪糕!D24貓山王榴槤肉配榴槤植物素新地-$33個人覺得如果配之前嘅燕麥雪糕會更加冇得頂😼😼今次榴槤肉比起之前幾款入口冇咁甜😋榴槤肉冇咁creamy 比起之前硬身少少雪糕嘅榴槤味道都幾香🤓如果淨係買$9嘅榴槤雪糕都係一個唔錯嘅選擇~📍ikea (causeway bay)銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫Basement, The Park Lane Hong Kong, 310 Gloucester Road, Causeway Bay🚊港鐵銅鑼灣站 E 出口
聽講係最後一輪榴槤雪糕!
D24貓山王榴槤肉配榴槤植物素新地-$33
個人覺得如果配之前嘅燕麥雪糕會更加冇得頂😼😼
今次榴槤肉比起之前幾款入口冇咁甜😋
榴槤肉冇咁creamy 比起之前硬身少少
雪糕嘅榴槤味道都幾香🤓
如果淨係買$9嘅榴槤雪糕都係一個唔錯嘅選擇~

📍ikea (causeway bay)
銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫

🚊港鐵銅鑼灣站 E 出口
🤤 D175紅蝦榴槤雪糕 $29 榴槤雪糕+1球榴槤肉今次呢款期間限定榴槤肉相較起之前嘅幾款入口冇咁甜,榴槤肉嘅粉嫩感比較重。比起甜味,臭味比較出,真係鍾意食榴槤嘅朋友應該會幾鍾意。雪糕榴槤味都幾香,淨食雪糕都已經幾好食,下次再回購嘅話可能會淨係買$9一杯嘅榴槤雪糕好似比較化算!📍宜家家居美食站 (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫好食指數💗💗💗💗💕性價比指數💗💗💗💗💕回頭指數💗💗💗💗💕推薦指數💗💗💗💗💗follow @seriishungry 睇更多00後探店紀錄!#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣餐廳 #hkfoodie #foodie #hongkong #hongkongfood #搵食地圖 #香港美食 #香港 #香港餐廳
🤤 D175紅蝦榴槤雪糕 $29 榴槤雪糕+1球榴槤肉

📍宜家家居美食站 (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫

好食指數💗💗💗💗💕
性價比指數💗💗💗💗💕
回頭指數💗💗💗💗💕
推薦指數💗💗💗💗💗

#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣餐廳
夏天係榴槤既季節ɪᴋᴇᴀ又有榴槤甜品買曬試晒所有ɪᴋᴇᴀ既榴槤食品先𝔻𝟚𝟜榴槤班蘭蛋卷$𝟙𝟛𝓞𝓿𝓮𝓻 𝓬𝓱𝓲𝓵𝓵食落每啖都係硬既 好似食緊冰 完全食唔到榴槤味 𝔻𝟚𝟜榴槤班蘭糯米糍 $𝟙𝟡糯米糍個皮太厚 不過榴槤肉好好食 貓山王榴槤西米布甸 $𝟙𝟞冇咩榴槤味 個西米布甸好食 不過如果冇榴槤 我係唔會買榴槤植物素新地配𝔻𝟙𝟞𝟠紅肉榴槤肉 $𝟚𝟡唔怪得知個新地咁好味咁滑 同平時啲雪糕唔一樣但又講唔出乜嘢唔一樣 我已經食咗咁多榴槤嘅食物已經好飽所以一球榴槤肉就夠食完又要去減肥𝔰𝔬 𝔰𝔞𝔡

夏天係榴槤既季節

所以一球榴槤肉就夠
食完又要去減肥

𝔰𝔬 𝔰𝔞𝔡
2024-06-25 93 瀏覽
❤️❤️❤️❤️❤️IKEA期間限定嘅開心果雪糕~🍦🍦🍦雖然一開始聞落去味道唔算太濃郁不過食落都幾香開心果味😛😛😛但就比較甜另外雪糕比較軟水分比較多雖然係美食站有冷氣但拎到都要快啲食唔係好快溶尤其依家炎炎夏日☀️☀️☀️好快變成一灘水💦如果上面可以再加啲開心果碎粒或者再大杯啲就更好了不過8蚊一杯嘅價錢💲💲💲💲💲💲💲💲都算係咁啦~希望IKEA可以出多啲唔同口味嘅雪糕咁就好啦~❤️❤️❤️❤️❤️
❤️❤️❤️❤️❤️

希望IKEA可以出多啲唔同口味嘅雪糕
咁就好啦~

❤️❤️❤️❤️❤️

2024-05-14
5 分鐘 (堂食)
  • 開心果新地筒
2024-06-15 152 瀏覽
路經銅鑼灣,天氣炎熱,想食杯雪糕,就去咗IKEA ,一年一度嘅榴槤雪糕絕對令人流連忘返.但係唯一美中不足就係IKEA 冇交匙羹提供,得一隻木叉,型到成個食雪糕體驗,硬係差少少不過佢哋個雪糕本身真係好好食有機會下次一定再食

不過佢哋個雪糕本身真係好好食
有機會下次一定再食

榴槤雪糕
2024-06-15
2 分鐘 (堂食)
榴槤雪糕
2024-06-04 116 瀏覽
好後悔冇加多幾球!😍🤣😛加$9就多一份榴槤肉!下次要試下先!最多可以五球!新地本身冇乜味、要溝埋榴槤肉一齊食先正!🍦😍😋榴槤肉又香又滑!😍😋😛一球真係唔夠喉!🙈🙈

出左一段時間終於有機會試試啦$8蚊就有一杯開心果軟雪糕🍦真心覺得CP值超高喜歡少甜的朋友最岩就試下呢一款雪糕食到開心果味但又唔會太甜質地好豐厚軟滑試埋佢個薯仔冬甩配開心果醬其實個醬就無乜特別唔係好覺得有開心果味但係個薯仔冬甩係好煙靭一粒粒入面好似麻糬一樣而且係熱辣辣總數5粒一下子食晒差啲想再買多次所以我一定會再去食多次!兩款野食加埋只係2️⃣4️⃣元IKEA好似個個月都轉口味最喜歡都係花生醬味雪糕
出左一段時間終於有機會試試啦
一粒粒入面好似麻糬一樣
而且係熱辣辣
總數5粒一下子食晒
差啲想再買多次
所以我一定會再去食多次!
兩款野食加埋只係2️⃣4️⃣元
IKEA好似個個月都轉口味
最喜歡都係花生醬味雪糕

2024-05-15 84 瀏覽
一見到有呢個已經好期待😍😍但係因為忙於工作關係今日終於有時間到銅鑼灣試吓呢個開心果雪糕💚💚單點咗一個薯仔冬甩配開心果醬同埋單點咗一個開心果新地但係發現開心果新地的開心果味唔夠濃郁一定要配埋開心果醬同埋開心果碎食完個薯仔冬甩之後剩返嗰啲醬用嚟配雪糕食下次一定要食返開心果三重奏因為真係冇得輸👍🏿👍🏿
一見到有呢個已經好期待😍😍
一定要配埋開心果醬同埋開心果碎
食完個薯仔冬甩之後剩返嗰啲醬用嚟配雪糕食
下次一定要食返開心果三重奏
因為真係冇得輸👍🏿👍🏿
💚💛🧡開心果新地筒🍦宜家家居美食站新岀嘅口味,😚仲要係開心果味!😍緊係要try try!🤭💚開心果新地筒💚 Pistachio Sundae Cone $8入口好香嘅烤開心果仁味,🤭好nutty仲好smooth添!軟滑冇雪渣!🤤仲有奶香㗎!比上次口味做得更好呀!今次有驚喜嘅除咗係口味,仲有成分表🤣唔知遲啲會唔會有埋熱量表呢!😛📍宜家家居美食站📍銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫
💚💛🧡
開心果新地筒🍦

📍宜家家居美食站
📍銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫
15 分鐘 (堂食)
$8 (其他)
2024-04-02 232 瀏覽
今日去左宜家傢俬買傢俬,一定要系出面食埋午餐,難得掃街一定要試曬咁多樣小食先蔬菜薯餅真材實料食到啖啖薯仔粒,蔬菜攬碎攬入薯仔餅中,好好味花生醬雪糕格仔餅近排IG勁多Foodie 介紹的花生醬雪糕格仔餅個花生醬雪糕超級濃郁,好似食真的花生醬咁格仔餅唔可以話好香脆,不過都夠熱的,呢個價錢算系咁煉奶系另外獨立包裝的,可以根據自己的喜好去加的瑞士肉丸瑞士肉丸五大粒,一定要撈混D醬,好食的熱狗熱狗加左好多好多蕃茄醬,脆皮腸長過個包,加多少少錢可以任飲可樂

蔬菜薯餅
真材實料食到啖啖薯仔粒,蔬菜攬碎攬入薯仔餅中,好好味

花生醬雪糕格仔餅
近排IG勁多Foodie 介紹的花生醬雪糕格仔餅
個花生醬雪糕超級濃郁,好似食真的花生醬咁
格仔餅唔可以話好香脆,不過都夠熱的,呢個價錢算系咁
煉奶系另外獨立包裝的,可以根據自己的喜好去加的
瑞士肉丸
瑞士肉丸五大粒,一定要撈混D醬,好食的

熱狗

2024-03-19 157 瀏覽
💰港式格仔餅配香濃花生雪糕及煉奶(瑞典窩夫節限定)- $19行開尖沙咀K11,次次都會順便嚟到地庫依間IKEA去食啲小食補充下能量🤤佢啲嘢食嘅性價比真係世一,又平又好食。今次見到佢有個瑞典窩夫節3月份嘅期間限定,係用港式格仔餅夾住香濃花生雪糕,在另配上煉奶。呢份甜品只係賣$19!😍格仔餅隨即變身成為香港窩夫🥰雪糕嘅花生味非常香濃,質地綿滑,另外港式格仔餅亦都係新鮮出爐,外層做得十分香脆,兩者配搭一流,再加上煉奶,真係一次滿足晒食格仔餅同雪糕嘅兩個願望😍😋。