2022-10-19
# #奧海城 @modernshanghaihk @1957co🌬秋風起, 蟹蟹肥, 又到食大閘蟹的時候, 是日帶閨密去食蟹! 🤭早前經過見到 #家上海 出咗 “金秋淮揚大閘蟹宴”, 會員二人同行, 一人免費, 仲要免費入會, 咁抵食, 梗係即刻訂位啦! 🦐先來個江南四式拼盤: 陳醋紅蜇頭、花雕醉蝦、目魚大烤、淮鹽溏心燻蛋🦈紅燒蟹皇三絲翅 ~ 好好好大一碗! 餡料超豐富, 好滿足! 🦀清蒸大閘蟹 (四兩半至五兩) ~ 爆蟹膏, 肉質鮮甜, 連腳肉都好厚, 好好味!🐟蟹粉脆皮黃魚柳 ~ 魚柳好厚身, 雖然炸過但肉質仍然嫩滑, 搭配蟹粉增添口感! 🦀蟹粉香酥竹炭豆腐 ~ 驚艷! 外脆內嫩, 豆味香濃, 蟹粉鮮香配搭清淡的豆腐是絶配! 一口一件, 好食到停唔到口! 🥟生拆蟹粉小籠包 (兩件) ~ 可以盪鞦韆, 皮薄煙靭, 蟹粉香濃, 口感絶佳! 🍡夠薑湯丸 ~ 好夠薑, 湯丸皮好滑, 芝麻勁香! 🤑每位 $888, 而家係買一送一呢…🍶食呢個餐, 加 $50享用咸亨太雕王乙壼 100ml, 我從來未飲過咁好飲嘅花雕, 暖上再加話梅, 一絶, 飲完仲竟然無紅都面晒, 千萬千萬千萬一定要飲! 😁
🍡夠薑湯丸 ~ 好夠薑, 湯丸皮好滑, 芝麻勁香!
🤑每位 $888, 而家係買一送一呢…
😁未埋單已經決定下個月再去