2014-01-08
1月1日,元旦大餐(西式)真係有點貴同唔抵,於是最後決定食中餐。在銅鑼灣走走,好在下午茶中段,OPENRICE search 到附近有特色野。不過在跑馬地,都好時間尚早,決定拍拖去呢度試試。在OPENRICE research左,呢款咕嚕肉好出名,不過無見菠蘿係當中,而係燈籠椒及"嬌"頭。我地TAKE ORDER時同店員講明,不食燈籠椒及"嬌"頭,要菠蘿版。個樣同隔離台差少許,不過堅好味,個汁掛得好好味,不會太甜或過酸,脆口味道,第一次試到。同其他食評,拔絲FEEL。飯未到已幹掉了一半。蒸水蛋不是間間都整得好,呢道剛剛好,又滑口,煮到住家FEEL。底部不會老,堅OK。送飯之選。茄子煲,沒有特別跟平時的差不多。送飯一流!!!!正!!!另外叫了一碟白烚油菜,同兩碗飯。服務OK LA,一坐有茶,有碗,一陣後有個四鏡叔叔落單,我們食到中段,一陣子坐滿。見有幾個一家要在外等台。一月一日滿足一個新開始。下之有機會再來食其他,多D人叫其他款式。
另外叫了一碟白烚油菜,同兩碗飯。
一月一日滿足一個新開始。
下之有機會再來食其他,多D人叫其他款式。
題外話/補充資料:
只收現金