2023-12-31
錫蘭煎餅真係一啖一個正😋!外皮酥脆又唔會油膩,入口後就發現裡面嘅糯米餡好細膩,又滑又糯,真係好夾!細心一食,仲可以嘗到淡淡嘅椰奶味,夠晒香濃,個口感真係得意到不得了!排骨王,真的是王中王👑!肉質鮮嫩,啖啖肉咬落去真係充滿咗肉汁,香氣飄散喺嘴裏,係咁隱约間帶點甜,黑椒味剛剛好,唔會過分搶鏡,但亦夠哂味!至於砵酒鴨呢,真係翻版嘅滋味啊😍!鴨肉腍到化,入味得嚟又保持咗原汁原味,啖啖肉食落有種講唔出嘅滿足感。而且啖啖肉中間夾雜嘅砵酒香味,微微的酸香提起整體味道,唔覺得膩,食得出佢哋嘅用心同用料。花雕薑母雞煲呢,又係另一款好東東!雞肉腍得黎啱啱好,好入味。薑母嘅辛辣氣息好突出,暖笠笠啲又適合冬日夜晚。個湯頭食落去真係好夠味,仲有種回甘嘅感覺。食完今晚呢頓飯,真係滿足到我哋每一個味蕾,全晚係咁笑口開懷。富臨,我哋仲會再嚟嘅!🥘🍚🍲