2008-12-14
(半個月前的食評)0係荃灣食lunch, 同男友本來想去翠華, 但係實在太多人等緊.. 就去左隔幾間鋪既富都見到入面都幾多人, 但係好彩岩岩有個卡位 ^ ^ 同男友都好耐無食過茶餐廳公仔麵, 就一人要左一個常餐27蚊有﹕蒜香雞翼/火腿庵列+蒜蓉包, 任選兩餸公仔麵, 一杯野飲. 蒜香雞翼係岩岩炸起, 好香口, 熱辣辣好好食! 不過男友食果隻相信只係剛剛熟, 見到入面仲有輕微紅色火腿庵列入面有好多火腿絲, 落足料, 篤落去有少少蛋汁流出黎, 正! 蒜蓉包ok我要左個雪菜肉碎+沙嗲牛肉麵, 男友叫左沙嗲牛肉+餐肉麵男友話餐肉煎得唔錯. 沙嗲牛肉雖然係化學牛, 但係味道都唔錯, 雪菜肉碎也ok奶茶也很不錯. 侍應服務夠快, 只係有少少落錯單既情況. 環境也夠乾淨係無咩特別期望下, 呢餐都算好唔錯去唔到食翠華, 都唔係一個損失呢!
見到入面都幾多人, 但係好彩岩岩有個卡位 ^ ^
同男友都好耐無食過茶餐廳公仔麵, 就一人要左一個常餐
我要左個雪菜肉碎+沙嗲牛肉麵, 男友叫左沙嗲牛肉+餐肉麵
係無咩特別期望下, 呢餐都算好唔錯
去唔到食翠華, 都唔係一個損失呢!