2022-07-18
睇完中醫經過呢間壽司舖覺得有啲特別, 因為以前好似唔覺有呢間舖頭, 可能太耐無去灣仔. 見到間舖頭咁新淨當然入去試下. 其實嗰度啲選擇唔多甚至偏小, 都係啲十分普通的魚生同丼, 卒之買了一個鰻魚飯, 一盒加州卷, 一碗湯和一盒三文魚壽司. 店員小姐好有耐心咁解釋呢間舖頭係半年前才開張, 又細心講解點用佢地個app會換取優惠, 比起 chotto maki 呢一間無負評但服務原來異常差劣串爆的女店員簡直天和地比. 今時今日係香港好難搵到咁盡責的服務員. 舖頭門面十分乾淨, 光線充足, 而且佢地整咗一條斜路畀坐輪椅的顧客用但食物就要改進一下. 鰻魚好硬重有啲腥味, 又係普通米. 三文魚唔係好新鮮. 加州卷啲料偏小, 而碗湯就認真難飲似一碗有腥味的鹽水, 而且食物係微溫. 由我買完去返上車食都只係五分鐘所以無乜可能係天氣令到啲食物變熱. 唯一落足料反而係外賣包裝紙袋同啲食物膠盒.某程度上爭鮮啲三文魚係好食啲, 希望佢地可以改進下啲味度唔好浪費咗店員盡心經營的心機