2024-04-13 216 瀏覽
買左個外賣返去食,食左幾啖就咬到鐵既野,一lur 出黎係個釘書釘,真係百思不得其解,點解有令到釘書釘跌落d食物到。。打去投訴都廢事,只係希望大家自己衡量下揀唔揀呢間餐廳食。。。
拌飯
2024-01-15 458 瀏覽
今日韓流襲來,食咗小熊貓嘅韓式外賣,真係覺得好有驚喜啊!🐼🍛🤩 一落口嘅二人餐,炸雞香口得嚟唔肥膩,隻雞啖啖肉,啖啖惹味,真係脆到我心花怒放咁。搭住蜂蜜芥末醬,呢個配搭真係幾撩味呀,又甜又辣,激起我嘅味蕾!😋韓式飯卷系列,原味蟹柳飯卷包裹得好實在,飯爽滑,蟹柳鮮甜,充滿海鮮嘅清新味道,真係難抵擋!同埋嗰班熱辣辣嘅炸物,當中仲有個意外嘅驚艷 — 韓武鮮魷魚,魷魚新鮮彈牙,韓式獨有醬汁,一嗌就沉醉其中。🦑講到拌飯,牛肉真係爆炸多,每一啖嗌落去都咁滿足,同事一致讚好。食物包裝得好精緻,仲有個小熊貓logo,超級可愛。飲品就唔洗多講,凍飲搭暖胃食物,正!總括嚟講,今次小熊貓外賣體驗唔錯,份量足夠,味道上乘,值得再嚟!👍🏻😍🎉

2023-12-29 379 瀏覽
這家叫過炸雞好多次了,之前都幾好食,不過今日太失望了,感覺上好伏,呢個係今次嗌嘅炸雞同韓樂雞,嗌個時冇諗過韓樂雞就係一個麥樂雞,個炸雞仲誇張變成雞粒,之前係雞塊,今次真係完成換左一樣野,我哋又嗌左2份蟹肉餅,得送左一份來,按照指示退款只可以退7蚊,買就要廿幾,退款得個7蚊,以後都吾會再嗌,超失望
2023-06-12 774 瀏覽
炸雞同韓劇係分唔開🤣 睇睇下韓劇 決定落去買炸雞過一過口癮🍗 小熊貓價算親民 150蚊都唔洗就食飽到2個人 仲幾滿足添🤭二人餐 $88套餐包括左6-7件炸雞 1款韓式小食 2罐飲品~ 炸雞即叫即炸 拎到返屋企仲keep到個溫度 炸粉唔太厚又炸到香口 肉質Juicy🐔 仲可以揀一款醬料 醬料選擇都幾多 我就揀左比較特別既韓式蒜味醬 出面好少食到呢款醬 蒜味十足 同炸雞都幾夾🤩 韓式甜酸蘿蔔爽口解膩🫡韓式飯卷(原味蟹柳)$39韓式飯卷係每次食韓國野必點 飯卷包得結實唔鬆散 口感豐富 一口一舊好滿足🍙 原味蟹柳比起包肉既飯卷都唔輸蝕🤩 小熊貓📍葵涌和宜合道172號瑞景大廈地下6號舖

二人餐 $88

韓式飯卷(原味蟹柳)$39

小熊貓
📍葵涌和宜合道172號瑞景大廈地下6號舖
2023-05-10 591 瀏覽
2 人餐:炸雞 🍗6-7件 1款醬汁1款小食飲品 2罐 (即叫即整 新鮮即炸)買外賣到屋企開黎食,都相隔30分鐘時間,但食落口都仲係暖暖地, 外脆內嫩,肉質juice 比想像中好,好過連鎖店炸雞. 炸粉絕對唔厚, 仲要鬆脆口感,係我鐘意嘅炸雞!!!!!!醬汁種類都幾多,共7款口味韓式甜辣醬蜂蜜芥末韓式蔥雞醬韓式蒜味醬韓式辣雞醬泰式辣醬當然點有鐘意嘅蜂蜜芥末醬啦,點完真係冇得輸呀小食🥬 本身以為小食係炸物個D, 原來係韓式小菜, 都有幾款比你擇:韓式泡菜韓式鮮魷魚🦑韓式甜酸蘿萄🥕韓式大豆芽最後擇左鮮魷魚, 雖然份量比較少, 但有韓式醬料+蒜頭, 覺得幾好味, 幾開胃🤤飲品 2罐 會配送兩罐汽水🥤原味韓式飯卷🍙比較傳統式嘅韓式飯卷,有基本青瓜🥒,蛋絲,紅蘿蔔🥕外, 居然有魚乾仔係裡面表面搽上少少麻油,加少少芝麻,令整體味道香口左,不錯不錯👍
2 人餐:
炸雞 🍗6-7件
1款醬汁
1款小食
飲品 2罐
(即叫即整 新鮮即炸)

買外賣到屋企開黎食,都相隔30分鐘時間,
但食落口都仲係暖暖地, 外脆內嫩,肉質juice

醬汁種類都幾多,共7款口味
韓式甜辣醬
蜂蜜芥末
韓式蔥雞醬
韓式蒜味醬
韓式辣雞醬
泰式辣醬
當然點有鐘意嘅蜂蜜芥末醬啦,點完真係冇得輸呀

小食🥬
本身以為小食係炸物個D, 原來係韓式小菜,
都有幾款比你擇:
韓式泡菜
韓式鮮魷魚🦑
韓式甜酸蘿萄🥕
韓式大豆芽

飲品 2罐 會配送兩罐汽水🥤

原味韓式飯卷🍙
表面搽上少少麻油,加少少芝麻,令整體味道香口左,不錯不錯👍

外賣自取
今次黎到位於葵涌和宜合道172號瑞景大廈地下既小熊貓,叫左幾份外賣返公司食。簡單方便,而且味道原來都唔錯呀🌼 牛肉拌飯 配凍檸蜜主食先叫左一個牛肉拌飯,呢個飯第一個印象就係大份飯跟飲品先51蚊仲要勁大份,細食少少都搞唔掂呀牛肉絲食落煙韌而且肉味重,完全唔似街邊小店平時食到既劣質牛肉辣醬香辣但係唔會過火,仲有醬油比你自行調味🌼 紫菜包飯(吞拿魚)韓國外賣點少得紫菜包飯以簡單方便見稱既紫菜包飯絕對係韓式外賣小店既主打呢份紫菜包飯就用左吞拿魚做餡,入面有飽滿既吞拿魚蓉加上芥末同醬油,真係非常醒胃🌼 韓式餃子(4隻)眼見呢幾隻大大隻既韓式餃子真係有d嚇親主食既拌飯同紫菜包飯都咁有份量,我地見到呢幾隻餃子咁大隻都真係幾驚訝大大隻既餃子,餡料十足,表皮煎得香脆,真係好好食小熊貓真係方便又快捷,分量十足而且出餐速度好快,係附近住或者返工既朋友都可以過黎試試呀

🌼 牛肉拌飯 配凍檸蜜

主食先叫左一個牛肉拌飯,呢個飯第一個印象就係大份
飯跟飲品先51蚊仲要勁大份,細食少少都搞唔掂呀
辣醬香辣但係唔會過火,仲有醬油比你自行調味

🌼 紫菜包飯(吞拿魚)

韓國外賣點少得紫菜包飯
以簡單方便見稱既紫菜包飯絕對係韓式外賣小店既主打
呢份紫菜包飯就用左吞拿魚做餡,入面有飽滿既吞拿魚蓉
加上芥末同醬油,真係非常醒胃

🌼 韓式餃子(4隻)

眼見呢幾隻大大隻既韓式餃子真係有d嚇親
大大隻既餃子,餡料十足,表皮煎得香脆,真係好好食

2023-04-07 434 瀏覽
近來在追看Netflix 的黑暗榮耀,看見女主角時常方便又豪邁地吃飯卷,才知道原來吃飯卷可以不用沾污手指😂今天就在家附近的韓式外賣店買晚餐,跟男朋友邊吃邊煲劇原味飯卷首先當然要吃飯卷,這間外賣店的飯卷不是用錫紙包,所以不能像劇中女主角那樣吃,還是用筷子吃吧😂選了原味的飯卷,飯卷包得結實不鬆散,口感豐富,味道較清淡。韓式牛肉拌飯賣相非常漂亮,有青瓜絲、紅蘿蔔絲、大豆芽、小香菇和牛肉絲。牛肉絲很香胡椒味,伴隨醬油和其他配菜一起吃,口感和味道層次相當豐富。韓式辣豚肉粉絲辣豚肉讓整個炒粉絲變成微微辣,頗惹味,加入青椒絲亦很搭配。韓樂雞(配甜辣醬)雖然看韓劇應該以炸雞和啤酒作伴,不過吃了飯實在吃不下炸雞,但炸雞寶還可以😁 雞寶即叫即炸,回到家還微微暖,配韓式甜辣醬,未正式開飯就被我們快手KO了

今天就在家附近的韓式外賣店買晚餐,跟男朋友邊吃邊煲劇

原味飯卷

選了原味的飯卷,飯卷包得結實不鬆散,口感豐富,味道較清淡。

韓式牛肉拌飯

韓式辣豚肉粉絲
辣豚肉讓整個炒粉絲變成微微辣,頗惹味,加入青椒絲亦很搭配。

韓樂雞(配甜辣醬)

2023-02-28 414 瀏覽
石籬一向冇咩嘢食係眾上周知, 去朋友度難得經過見到有間韓式外賣店二人餐炸雞🐥寫明大概得六至七件雞, 唔算係大件厚肉,而外皮幾脆口,肉質都算滑,唔會乾柴柴套餐入面本身可以揀一款小食不過份量比預期少如果你係預兩個人食嘅話,建議叫三人餐或者二人再額外再叫其他食物因為有先見之明,另外叫咗烤牛肉韓式手捲聞落好香麻油,食落味道正常就發揮,如果再多啲芝麻灑面會更加吸引📍小熊貓葵涌和宜合道172號瑞景大廈地下6號舖

二人餐炸雞🐥
套餐入面本身可以揀一款小食
不過份量比預期少

因為有先見之明,另外叫咗烤牛肉韓式手捲

📍小熊貓
葵涌和宜合道172號瑞景大廈地下6號舖
2023-02-21
2023-02-12 219 瀏覽
A choice when you crave for Korean food but on budget😂🐷Overall: 6/10🍗 original fried chicken with sweet and sour sauceThe fried chicken is surprisingly well deep fried. Even though i ordered takeout and brought it home after almost an hour, most of its crust is still crispy. The chicken meat is well seasoned and tender. 🥩 beef brisket riceTastes as yummy as the Yoshinoya beef rice. At this price it’s really a good value for money order. I like that there’s quite large portion of beef briskets wh

🐷Overall: 6/10

🥩 beef brisket rice
Tastes as yummy as the Yoshinoya beef rice. At this price it’s really a good value for money order. I like that there’s quite large portion of beef briskets which is so filling.

🥘Tteokboki
Personally this is not my type. The sauce is obviously made of much typical Korean hot paste plus ketchup. Though the tteokboki are well cooked and chewy enough.

#小熊猫
#koreanfood
#kwaichungfood
2023-02-05 187 瀏覽
公司附近嘅呢間韓式外賣店,價錢低,性價比高,一般lunch hour都會吸引到好多打工仔來買飯。2人份甜辣炸雞套餐$88🍗甜辣醬分開另上,翻到屋企先淋醬仲可以保持炸雞外脆內嫩嘅口感🤤份量多到可以3個人share。套餐仲包一份配菜(我揀左酸蘿蔔)同兩罐汽水,超級邪惡~牛肉粉絲$42🍜粉絲調味唔錯,仲有好多配菜添😋韓式辣炒年糕雜錦$28🌶加多份辣炒年糕煙煙韌韌,食完暖笠笠

2人份甜辣炸雞套餐$88🍗

牛肉粉絲$42🍜
粉絲調味唔錯,仲有好多配菜添😋

韓式辣炒年糕雜錦$28🌶
加多份辣炒年糕煙煙韌韌,食完暖笠笠
2022-12-30 277 瀏覽
今日因為約左係朋友屋企聚會~見附近有間韓國菜就一於試下~~我地有3個人又唔想煩就直接叫左個炸雞3人餐~~有炸雞,年糕小食,泡菜,醬同3個汽水~~ 炸雞拎到返去仲熱辣辣~外皮脆口內裡多汁~~仲可以選配兩隻醬~~鍾意又可以轉下口味~~~唯一美中不足係分量太少~就算我地係3個女仔份量都只夠一個半人。。。可能我大食啦。。。另外年糕亦有魚板椰菜係入面~本人覺得好唔錯~唯一一樣都係個句啦。。。可能我大食~包裝用紙盒上面既四葉草亦夠特別~未食都笑一笑先~~好用又美觀呀最後泡菜梗係要食啦~~~~
今日因為約左係朋友屋企聚會~見附近有間韓國菜就一於試下~~

最後泡菜梗係要食啦~~~~

2022-12-28
15 分鐘 (外賣自取)
2022-11-09 315 瀏覽
小熊貓係一間韓式外賣店,有韓式炸雞,飯卷,炒粉絲,拌飯,人蔘雞湯,年糕日式咖喱飯等🍛亦有多款炸物,前菜小食,飲品選擇,而且仲有套餐🥳今日我就叫左炸雞二人餐,入面有6-7件炸雞,醬汁揀左蜂蜜芥末味,小食要左韓武鮮魷魚,包埋兩罐汽水🥤食物係即叫即做,大概等左十分鐘左右。炸雞熱辣辣,雖然唔算大舊,但都有肉,加上係即炸,口感香脆多汁🐔以上加埋都係130蚊,抵食🤗醬汁有4種口味,韓式甜辣醬,韓式蜂蜜芥末,蒜味醬,韓式蔥雞醬🥰另外,我仲叫左日式和風牛肉飯,牛肉份量十足,一啲都唔孤寒架🤭

亦有多款炸物,前菜小食,飲品選擇,而且仲有套餐🥳

以上加埋都係130蚊,抵食🤗

2022-11-01 222 瀏覽
韓式飯卷(燒牛肉)$45日式咖哩拉絲芝士吉列豬扒飯$56香芋蕃薯波波$20韓國柚子茶+$2韓國檸檬蜜+$2好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:昨晚放工在葵涌一間婚紗👰‍♀️店試婚紗,試完已經8時多,回家煮飯就太晚,所以決定買外賣。很久沒有吃過韓國🇰🇷菜,剛好見到婚紗店附近有間韓國料理外賣店,價錢不貴,就試試。跟男朋友二人點了3款食物,2杯飲品,不用$130,超值!店員好好呀,原本告知已沒有燒牛肉飯卷,但見到我真的好想吃的樣子,就專登為我另包一條,感動🥹從外賣🥡店回家約45分鐘,但外賣仍是溫暖的。紙盒設計好好👍🏻,四葉草🍀好看,而且可以疏氣。我們享用時,所有炸物仍是脆脆的,沒有任何倒汗水。吉列豬扒中間夾著芝士,好邪惡。咖哩飯用珍珠米,有咬口。香芋蕃薯波波外層脆,又有軟糯的感覺,香芋夠綿密,下次一定會再買。韓式飯卷的牛肉燒汁味夠濃,微甜的,不咸。牛肉夠腍。另配有蘿蔔絲、蛋絲、生菜🥬。一盒有8件。檸🍋蜜經常在茶餐廳喝,但今次是第一次試韓國檸檬蜜。原來是柚子茶加了檸檬,酸酸甜甜,個人認為味道比普通柚子茶更好。值得一提
韓式飯卷(燒牛肉)
日式咖哩拉絲芝士吉列豬扒飯
環境衛生:🧹🧹🧹🧹
推介原因:
日式咖哩拉絲吉列豬扒飯
香芋蕃薯波波
韓國飯卷(燒牛肉)

值得一提是可以用WhatsApp 下單,減省等候時間。但提提大家,不要輕易取消訂單,讓外賣店有損失呀!
日式咖哩拉絲吉列豬扒飯
香芋蕃薯波波
韓國飯卷(燒牛肉)
2022-10-09 227 瀏覽
經過葵涌 山坡斜路有韓式小食店偶然都想邪惡下 吃點煎炸食物韓式手卷吞拿魚韓式手卷本身有豐富蔬菜配合鹹口的吞拿魚蓉 蔬菜本身都有味整體很搭配 一點都不會膩芝士薯餅 忌廉蟹肉薯餅薯餅炸完真的很好吃酥脆外皮 咔滋咔滋的內軟外脆 內層包裹飽和的餡料芝士味和忌廉味也很濃郁 流心狀態香芋番薯波波外皮沒有沾到太多的炸粉 小焦脆內層是糯糯口感 咬下去會QQ的香芋番薯作餡料 不會過甜韓樂雞 配蜂蜜芥末醬有點像麥當勞的麥香雞 雞肉碎餡點上清爽的蜂蜜芥末醬 更滋味可口南瓜片炸南瓜片 帶甜的南瓜超好吃
經過葵涌 山坡斜路有韓式小食店

點上清爽的蜂蜜芥末醬 更滋味可口

南瓜片
炸南瓜片 帶甜的南瓜超好吃

2022-09-20 245 瀏覽
晏就食完米線,發現依間位於葵涌既韓式外賣小店,價錢好親民,$3x-5x就有個主食,$88有個炸雞2人餐,就早啲買埋dinner番去🤣。-💕 韓式壽司卷(原味) $38👅好味指數:7.5/10當日店員話4點後先有牛肉提供,所以叫左原味蟹柳,餡料有青瓜,蛋,酸黃瓜,甘荀,口感一樣豐富,飯醋味都夠😋。-💕 日式咖哩吉列豬排飯 $52👅好味指數:7.9/10豬排厚薄適中,炸得好酥脆,拎到番屋企叮番熱都唔會好乾,咖哩汁味好濃郁,飯粒用上珍珠米口感煙韌,配汁一流!☺️-💕 韓式餃子4件 $20👅好味指數:8/10餃子係市面「王餃子」個啲size😱超大件🤣超市買都好貴一包而又得6粒!$20/4真係好抵食!🙌🏻外賣番去用焗爐焗番佢都仲好正,鮮肉餡料,皮脆肉多汁,好香口☺️-💕 日式雞軟骨餃子 4件 $20👅好味指數:7.2/10Size都係咁大🥹炸得脆口,雞軟骨又爽脆👍🏻-環境:/10服務:7.8/10整體味道:7.8/10回頭率:7.8/10

💕 韓式壽司卷(原味) $38

👅好味指數:8/10

💕 日式雞軟骨餃子 4件 $20
👅好味指數:7.2/10
Size都係咁大🥹
炸得脆口,雞軟骨又爽脆👍🏻

環境:/10
服務:7.8/10
整體味道:7.8/10
回頭率:7.8/10
韓式壽司卷(原味)
韓式餃子
日式咖哩吉列豬排飯
2022-09-18
外賣自取
韓式壽司卷(原味)
韓式餃子
日式咖哩吉列豬排飯