2016-05-17 775 瀏覽
去左sogo行街街,行完好累,朋友話想坐低食餐舒服既!醒目既我早一日已經揾定間可以食意粉仲可以食埋甜品既舖頭,一次滿足三個願望!哈哈,仲訂埋位添!爆谷蝦配蜜糖芥末醬$58~脆卜卜既蝦一啖一隻,好鮮味配秘製醬汁,甜甜辣辣的美式香草芝士肉醬長通粉$78~最怕食肉醬通粉乾真真,呢個有温泉蛋,令到個醬汁好夠,茄汁味加芝士,酸甜適中,好開胃温泉蛋黑松露卡邦尼意大利麵$88~卡邦尼係朋友致愛,不過我都偷偷地食左啖,呢個味剛剛好,不會太杰,仲有微微的黑松露香味食完咸野緊係食主角甜品啦原來叫意粉+$45就變set,可選三款甜品&飲品,好抵,平時45都係食一款最終選左宇治抹茶軟雪糕,楊枝金露奶凍慕絲,梳乎窩夫雪糕抹茶味香滑超濃,奶凍有點甜上面有楊枝金露醬但不太喜歡加左椰絲,窩夫外脆內軟$45三樣甜品真係好抵焙茶心太軟~初時我仲以為佢落錯單,一食好重茶味,第一次食甘濃茶味既心太軟,而且一樣做得好流心西柚鮮果特飲~太酸一般紅果樂~ 士多啤梨乳酪,呢柸好好飲,唔太甜,連杯上面Dcream都好滑朋友都讚我叻叻,一次滿足佢三個願望,女仔甜品+意粉真係絕配!
食完咸野緊係食主角甜品
最終選左宇治抹茶軟雪糕,楊枝金露奶凍慕絲,梳乎窩夫
$45三樣甜品真係好抵
西柚鮮果特飲~太酸一般

• 紅果樂
2K
2016-05-16 217 瀏覽
這天下午,一個人在銅鑼灣街頭上,看到粉紅色的標誌寫著「小甜甜」,看看menu,咸甜吃都有,便入內試試。點了個午餐,68度溫泉蛋黑松露卡邦尼意大利麵($88),流心的溫泉蛋配上creamy可口的卡邦尼醬,意粉彈牙爽滑,掛汁力高,再配上黑松露醬,香味四溢。再來點一個鮮榨神奇菠蘿汁($65),這個在網上看到時已讓我非常興奮,大大個的菠蘿盛住鮮榨的菠蘿汁,清新香甜,非常開胃。得完後也忍不住把周邊的果肉都刮來吃。飯後總需一點甜,點了一個Q Dessert Bar($58),可以從十一款甜品中任選3款甜品各一件。我選了宇治抹茶紅豆卷、宇治抹茶軟雪糕和楊枝甘露奶凍慕絲。抹茶紅豆卷鬆軟棉滑,很creamy, 包住的紅豆不會很甜,配上抹茶軟雪糕吃就最好不過。楊枝甘露奶凍慕絲味道清新,入口嫩滑,挺好吃的。店內環境舒適優美,下午茶時間來到,人不多,非常舒適,可以真正放鬆一下。

得完後也忍不住把周邊的果肉都刮來吃。

我選了宇治抹茶紅豆卷、宇治抹茶軟雪糕和楊枝甘露奶凍慕絲。

楊枝甘露奶凍慕絲味道清新,入口嫩滑,挺好吃的。

2016-05-12
2016-05-16 644 瀏覽
又係一個星期放縱一下自己既時候啦🙈🙈一放工同個朋友就衝咗去銅鑼灣食我好期待既小甜谷,一大堆既甜品諗起都興奮❤️❤️一入到去裝修好靚,好有去咗外國咁,感覺好relax,我地急不及待叫野食,叫咗👇🏻👇🏻🍲忌廉汁煮蜆配蒜蓉多士個蜆好有鮮味,好香 用焗咗既多士配啲汁,味道好濃份量啱啱好個汁好濃但唔會蓋過蜆嘅鮮味💫🍖醬燒咖哩蜜糖BB豬肋骨配薯條個醬真係精髓,一問之下,原來係韓國帶番黎既配方,聽個名怪怪地,個咖哩味完全冇蓋過蜜糖味,有好少好少辣味,又帶啲甜味,個味道好豐富,冇諗過可以咁夾,個豬肋骨肉好入味,亦好軟好易咬👍🏻👍🏻值得推介🍱黑松露燒雞焗墨魚汁飯我本身好中意食焗飯,所以叫個試下,墨魚汁煮飯,處理得唔錯,唔會過多汁令個飯太濕,亦好夠味,唔會太喊甜品個part真係好正🍧🍰女仔都鐘意甜品嘛🙆🏼可自由選擇👏🏻宇治抹茶芭菲有好多層次,加埋一齊食好有口感🤘🏻抹茶味真係好濃郁,帶點苦澀味,仲有我至愛既小丸子,仲有一層卜卜脆既粟米脆片👍🏻🍮荔枝奶凍、抹茶雪糕、梳乎窩夫奶凍有荔枝香,但唔夠凍同有少少浠最正既係個窩夫,上枱時有啲暖暖地,再加上蜜糖既甜味,唔會太over😚
又係一個星期放縱一下自己既時候啦🙈🙈
🍲忌廉汁煮蜆配蒜蓉多士
🍖醬燒咖哩蜜糖BB豬肋骨配薯條
🍱黑松露燒雞焗墨魚汁飯
甜品個part真係好正🍧🍰女仔都鐘意甜品嘛🙆🏼可自由選擇
👏🏻宇治抹茶芭菲
🍮荔枝奶凍、抹茶雪糕、梳乎窩夫
奶凍有荔枝香,但唔夠凍同有少少浠
  • 宇治抹茶精選
2016-05-16 214 瀏覽
行銅鑼灣想搵個地方休息下,見餐廳風格特別,於是入去打算休息下,餐廳裝修西式,圓圓的餐枱,拱型門框,似西式hea tea地方。無花果多殼單片三文治:煙三文魚牛油果巴馬火腿布里乾酪芝士香草醬香草磨菇芝士三款三文治配料多層次豐富,作小食正餐亦可。而且三文魚配牛油果加上紫卷心菜,還有最下層既脆多士,一啖咬落去口感好豐富。而且三款三文治都各有驚喜另一款香草醬不會搶了芝士味。最特別是食到最底層多士上會有醬,令味道更豐富。Rose Latte面頭有幾片玫瑰花瓣,香香的甜玫瑰花味,幾清新。另外甜品點了宇治抹茶雪糕,比想像中濃味,甚至比一些著名的抹茶店做得更好。梳乎厘烘烘的,軟度適中,甜品水準高。

無花果多殼單片三文治:
煙三文魚牛油果
巴馬火腿布里乾酪芝士香草醬
香草磨菇芝士

2016-05-14 297 瀏覽
Dessert Kaffee is famous for desserts but their pastas are also good.Tried the wild mushroom asparagus linguine which was a good vegetarian pasta mixed with fragrant olives with lots of tender young asparagus.The squid ink pasta with prawns was even better because the taste was strong but a tad too salty.For drinks had the grapefruit soda which tasted more like Japanese yuzu.The Holy pineapple was fun to drink because it was refreshing cold slushy pineapple juice served in a pineapple.
外賣自取
2016-05-14 235 瀏覽
今日喺銅鑼灣行街,可能太多高樓大廈,條街好熱,,想揾間餐廳坐低休息下,依條街見大部份都是連鎖餐廳,沒大興趣,行行下見到這間白色門面(已經好似消署了一大半)的餐廳~~叫做小甜谷,我想不是連鎖店吧。所以便進了去。裏面白色裝修為主,好清新,座位都好舒服,開放式廚房,好清楚望到職員為食客預備食物我地坐低已5時,仲有午餐食,原來做到5:45。望一望餐牌後,叫了兩個主餐。魔鬼珍寶肉醬熱狗配手製薯條 面頭有炸洋蔥絲,之後就是手制著條。撥開啲薯條,好多肉碎,切開還見到兩條珍寶腸,包烘到微燶,所以是脆的,食落有牛肉的香味。不過若個醬汁淡一點會更好味,薯條不是太粗,但都是脆脆的。旁邊有些沙律菜,可以中和了薯條的熱氣。温泉蛋黑松露卡邦尼意大利麵 黑松露放在温泉蛋上,淡淡的黑椒味,頗多什菇和火腿,好香,温泉蛋和意粉撈勻後,更加帶出白汁的味道更加香血橙鮮果特飲 其實唔知血橙是什麽味,味道有點似什果賓治,裏面還有些奇異果粒。飲到有種獨特味道,我唸那就是血橙的味道黃,香芒,鳯梨,蜂蜜乳酪買相好得意,用個肥肥的大肚杯,杯邊鋪了奇異果,面頭吱了忌廉,溝勻,更加滑,飲下有點清香的菠蘿味,濃滑的芒果味,我唸蜂蜜不是下得太多

望一望餐牌後,叫了兩個主餐。
血橙鮮果特飲
血橙鮮果特飲
黃,香芒,鳯梨,蜂蜜乳酪
黃,香芒,鳯梨,蜂蜜乳酪

買相好得意,用個肥肥的大肚杯,杯邊鋪了奇異果,面頭吱了忌廉,溝勻,更加滑,飲下有點清香的菠蘿味,濃滑的芒果味,我唸蜂蜜不是下得太多,因沒有被蜂蜜味搶走了芒果的香味
惠顧午餐,只要加25元就可選三款甜品,我們選了這三款,

因為是飯後追加,所以份量不是太大
法式梳乎里多士
法式梳乎里多士,圓圓 一件,好得意,外脆內煙靭。甜甜地。好似湯丸質感
合桃糊

合桃糊,好滑,食到有合桃香味,不太甜,份量剛好
宇治抺茶卷
宇治抹茶紅荳卷,有抹茶味,但有點綠茶的苦味,紅荳林有點甜,蛋糕好軟滑。
朱古力心太軟
配以香蕉片和雲拿雪糕,心太軟切開,朱古力溶液已急不及待湧出來,蛋糕帶點點硬身,但配合朱古力溶液一起吃就變得好味,濃濃的朱古力加上雲尼拿雪糕就可以中和反朱古力的味道,原來夾埋香蕉一起吃,可能都是淺黃色,又好配合
2016-05-13 271 瀏覽
以前番學果時成日都會去小甜谷食甜品但原來而家既小甜谷除左有甜野食都有咸野食松子大啡茹意粉 $88雖然依個意粉冇肉但都唔會有個好齌既感覺意粉都冇OVERCOOK整體唔錯漢堡配薯條 $78本身對個burger冇乜期望但意想不到個burger都幾juicy唔會話果啲鞋sap sap既肉!有驚喜~DINNER SET仲會包果茶鐵板抹茶窩夫 $78好耐冇食過抹茶類既野啦依個甜品都唔錯雪糕既抹茶味非常濃而且waffle意想不到既脆食依個甜品都唔會有愈食愈甜既感覺而且個甜品仲有lecreuset裝住望落個人都開心啲~份量都算大 價錢又唔算貴同朋友share做飯後甜品都唔錯大家起銅鑼灣諗唔到食咩都可以考慮下小甜谷
以前番學果時成日都會去小甜谷食甜品
整體唔錯
漢堡配薯條 $78
本身對個burger冇乜期望
但意想不到個burger都幾juicy
唔會話果啲鞋sap sap既肉!
有驚喜~
雪糕既抹茶味非常濃
而且waffle意想不到既脆
食依個甜品都唔會有愈食愈甜既感覺
而且個甜品仲有lecreuset裝住
望落個人都開心啲~
份量都算大 價錢又唔算貴
同朋友share做飯後甜品都唔錯
大家起銅鑼灣諗唔到食咩都可以考慮下小甜谷
2016-04-18
2016-05-13 667 瀏覽
放假冇嘢做又係去行宜家傢俬消磨時間唔經唔覺行左成三粒鐘行到個胃都扁晒好肚餓啊行到去謝斐道成街都係餐廳就人人都知架啦不過比我竟然見到有間小餐廳可以坐落係呢條街所以就同朋友入去試吓我叫咗兩款主餐第一款就係呢間餐廳的廚師推介濃酒忌廉汁煮大蜆配蒜香多士初頭以為蜆肉係細細隻嗰啲發覺呢間餐廳用上珍寶size的蜆每粒蜆肉起碼有拇指頭般大隻酒香再加上蜆肉的肉汁我終於明白點解佢哋個餐係咁蒜香多士了因為塊多士就係俾你地吸收返成個汁的精華我哋完全好似幫佢抹碟咁食晒個汁另一個主餐就叫左韓式醬燒咖喱蜜糖BB豬仔肋骨配手掣薯條呢個就叫左半份但都已經好大份老實講我起初我叫呢個主餐時係冇留意到佢係咩味道以為佢都係用返美式BBQ醬點知一切開一條條的時候個肋骨會流出黃黃的汁而且仲有香濃的香草味呢個時候先發現原來佢地係韓式醬加咖喱食落口個味道十分特別個人覺得咖喱配合豬肋骨更加出色更加入味個薯條亦都唔係少野粗粗的薯條薯蓉充斥着入面每一條薯條最後我哋加左$45去跟一杯冰果茶同埋甜品果茶佢哋個Menu話用咗三款水果而弄成的不過我只係飲到強烈的水果甜就分唔到係邊三款水果了不過茶味好夠又唔會過甜甜品我就揀咗三款迷你版的見呢排咁hit
放假冇嘢做又係去行宜家傢俬消磨時間
每食一啖個綠茶味都充斥晒全個口
食完綠茶仲有少少回甘味添
荔枝奶凍是用上新鮮的荔枝生果溶製成的
酸酸甜甜的荔枝加上滑溜的牛奶奶凍
配合得且,不會太甜,甜味適中
飲品選擇了水果茶
好解渴

難怪小甜谷可以喺銅鑼灣站穩陣腳
因為佢哋價錢唔貴而且嘢食真係好好食
決定下次再encore
2016-05-13 286 瀏覽
之前已經好想試下,今晚吃完晚餐就去。不用等位即時入座,可能已經是晚上十點幾裝修簡潔,一坐下就有職員放下餐牌,餐牌款式吸引但朱古力系産品不多,感覺上主打是綠茶。㸃了朱古力薄荷,朱古力味濃郁。 唔記得全名,但多士好好味配上呍呢拿雪糕及醬汁真的值得一推,尤其多士吃時感覺就像吃半熟蛋糕一樣,個醬汁酸酸甜甜配合得相當好。 朱古力心太軟,蛋糕不錯有流心朱古力。 綠茶心太軟,有流心,滿心期待,但反而有少少失望因為相比其他茶系甜品它比較甜。蛋糕沒有想像中鬆軟。 焙茶芭菲,焙茶雪糕茶味很濃上面的綠茶蛋糕比較乾,白玉丸子ok下一層脆米及忌廉混埋一起入口反而更舒服昇華到另一個層次,最底層啫喱好Q整體來説不錯的選擇。
之前已經好想試下,今晚吃完晚餐就去。
不用等位即時入座,可能已經是晚上十點幾
㸃了朱古力薄荷,朱古力味濃郁。

朱古力心太軟,蛋糕不錯有流心朱古力。
焙茶芭菲,焙茶雪糕茶味很濃
綠茶心太軟
焙茶芭菲
薄荷朱古力
多士配鮮果雪糕
2016-05-12
$75 (其他)
多士配鮮果雪糕
2016-05-13 195 瀏覽
今天晚上男友加班,决定在銅鑼灣小甜谷開餐,這間小甜谷真的很有北歐小店的風情!男仔叫了半份豬仔骨配薯條,用上低温新煮法, 外脆內軟地把肉汁鍞住,真的不俗!白酒忌廉汁炒蜆,蜆又多又鮮甜,用上白酒加忌廉汁,鮮味無窮!我吃得比較清,所以松子大啡菇扁意粉, 最適合我們怕肥的少女,而且很夠味! 大啡菇又很鮮甜!兩個大菠羅原隻上,鮮甜又多汁!甜品叫了我最愛的心太軟,軟軟的流心朱古力把我融化了! 男友最喜歡楊枝金露,芒果味很濃,還有又軟又甜的綠茶蛋卷真有水準!
白酒忌廉汁炒蜆,蜆又多又鮮甜,用上白酒加忌廉汁,鮮味無窮!
兩個大菠羅原隻上,鮮甜又多汁!
2016-04-15
1 分鐘 (堂食)
2016-05-12 156 瀏覽
今日放工約左好耐無見既朋友食飯,食完當然要去食個甜品。點左個梳乎厘芝士海鮮飯,呢個飯賣相真係一流,好吸引眼球, 一上台既時候好香既牛油味同雞蛋香味,個侍應姐姐話呢個要立即食如果唔係上面果層梳乎厘會扁,下面果層芝士海鮮飯都好多海鮮,但就略嫌味道太淡同太少芝士,如果可以多芝士就更加正,不過配埋上面層梳乎厘一齊食都唔錯既。
今日放工約左好耐無見既朋友食飯,食完當然要去食個甜品
2016-04-27
5 分鐘 (堂食)
2016-05-11 624 瀏覽
黎到銅鑼灣 晚飯時間真係好多選擇諗黎諗去好似都係食個幾間咁 朋友A話不如今餐食西餐同食個甜品都好既 難得有意見 所以上網搵搵下 見到小甜谷 就食呢間 橫掂未食過裝修上其實都好舒服 燈光同顏色好柔和岩晒傾計食飯 同埋枱同枱都好大空間 有多啲私人空間感覺雖然到左食晚飯時間 但唔算好肚餓 叫啲小吃食下都唔錯揀左呢個蠔肉卡邦尼意粉蠔味都算好重 而且蠔既數量都唔少 都係落足料 白汁方面 可能佢有蠔關係 水份較多 唔會太過杰身 但白汁味都濃配合返個彈牙有口感既意粉 唔錯 整個意粉都用蠔做主調 鮮味好出 其餘既洋蔥 煙肉 雞脾菇等等配菜可以提昇口感層次 顏色好好 好吸引我眼睛三色椒配海鮮真係好有魔力 而且白汁忌廉係同任何貝殼類PREFECT MATCH日式既清酒煮法食得多 今次呢個原來都好唔錯喎!!!西式既白汁煮蜆比青口更加鮮味 數量好多 絕無呃秤 蜆肉同三色椒一齊食 更加香口雜菌吸收左忌廉後 精華好似落晒入去咁 多汁到爆!!白酒忌廉今次變左配角 配呢樣配個樣都好掂!!!蒜蓉法包加忌廉汁 鮮味加分之餘又不失香脆 有驚喜喎!!呢個豬仔骨可能係我食過最抵同最林既一個哈哈 半條骨都有成6條骨 一堆熱辣辣薯
黎到銅鑼灣 晚飯時間真係好多選擇
整個意粉都用蠔做主調 鮮味好出
其餘既洋蔥 煙肉 雞脾菇等等配菜可以提昇口感層次
香草濃酒忌廉汁蜆
顏色好好 好吸引我眼睛
日式既清酒煮法食得多 今次呢個原來都好唔錯喎!!!
西式既白汁煮蜆比青口更加鮮味
數量好多 絕無呃秤 蜆肉同三色椒一齊食 更加香口
雜菌吸收左忌廉後 精華好似落晒入去咁 多汁到爆!!
白酒忌廉今次變左配角 配呢樣配個樣都好掂!!!
蒜蓉法包加忌廉汁 鮮味加分之餘又不失香脆 有驚喜喎!!
韓式醬燒咖喱蜜糖BB豬仔肋骨配手製薯條
呢個豬仔骨可能係我食過最抵同最林既一個
哈哈 半條骨都有成6條骨 一堆熱辣辣薯條
好香既咖喱味 肉質好好 一切即開 面層有蜜糖令到更香口
油脂比例好好既豬肋骨 時間控制得剛剛好 唔乾之如 面層收返啲水 做到烤烘既效果
手製薯條 香脆既外層但內裏仍然係有水份 外脆內軟然都會係薯條同出現?? 唔錯
冰果茶
加左45蚊要左一客晚餐甜品組合
冰果茶有蜜桃芒果奇異果等等水果 果味重 茶味唔會有衝突
食完油膩野飲杯果茶真係咩都沖走晒 好清新 又唔算甜 幾健康
Q DESSERT
係個list到揀左三種甜品
好采叫左一set咋 原來係咁大份量
一杯宇治抹茶軟雪糕己經比佢吸引左 唔會好甜 好重綠茶味 帶點茶既苦味
苦中帶甜 甘香回味 估唔到唔係綠茶店都會有咁高質素

梳夫窩夫 好脆!!!!!!! 第一啖既反應 鬆脆唔會好實淨 好好咬同熱食 好香口
配合埋抹茶雪糕 好滿足!!!

楊枝金露奶凍慕絲 我本身對芒果少少抗拒 但友人話要食 我試下啦
竟然會覺得都幾好味 磨左既西柚皮放左係慕絲上面同個芒果媃凍一齊
西柚味好出好開胃 清新左成個口 而且奶凍相當香滑 芒果味足夠
但味道唔會搶走其他味道 好夾!!

甜品用心!! 熱食都有水準 好少可有餐廳可以有咁穩定既表現
唔算貴 但好滿意 性價比估唔到咁高
2016-05-03
Q DESSERT
2016-05-10 547 瀏覽
今日又去希慎廣場行街街所以之後晚餐就喺銅鑼灣附近都解決最後入咗小甜谷食晚餐個裝修都幾靚下入面昏昏暗暗又有情調又浪漫所以選擇左食呢間睇下佢哋Menu入面啲咸野食都有很多唔好比佢哋個餐廳呃左以為得甜品最後我叫左香草濃酒忌廉汁煮蜆$88呢個餸的白酒香十分濃個汁完全傑傑地包住每一粒蜆再加上佢根本唔係普通嘅蜆粒粒肥大肉厚白酒再加上蜆汁鮮甜無比另外我叫多咗個香蒜煙腩蠔肉芝士意大利麵$128意大利麵啱啱好去到 Al dente唔會過淋又唔會過硬芝士再加上煙肉的咸香完全比個意大利粉吸收晒蠔經過煎香後蒸發左啲水份令蠔味更加香濃最後發現竟然可以加$45去upgrade加甜品跟餐可以跟一杯野飲同一類甜品飲品方面我叫左佢哋個冰果茶果茶係自家製茶味香濃而且唔會太甜甜品方面我叫左佢哋個Q版甜品一共可以選擇三款甜品我揀咗蜂蜜梳乎窩夫楊枝甘露奶凍同咖啡奶凍個窩夫外層香脆已入面真係松軟楊枝甘露幾甜而且芒果香十分突出咖啡就係我三樣甜品入面最喜愛的一款因為咖啡味十分突出而且唔會苦而且這兩款奶凍的牛奶香都十分出色
今日又去希慎廣場行街街

咖啡就係我三樣甜品入面最喜愛的一款
因為咖啡味十分突出而且唔會苦
而且這兩款奶凍的牛奶香都十分出色

2016-05-08 415 瀏覽
同外母慶祝母親節,叫左dinner set (主菜另加45元有一杯野飲及甜品)。豬仔骨配薯條(半份)ribs 既表面燒得好香,不過肉相對唔夠入味薯條上灑上香草碎,正咖喱豬柳焗飯上面有温泉蛋,有一個大切片菠蘿,另到個飯唔會好dry;咖哩味不會太濃或辣帶子鮮蝦墨汁麵海鮮煎得好香,用墨汁煮的意大利粉夠彈牙燒雞焗墨汁飯味道同墨汁麵相似,不過前者較好食焙茶心太軟冇食到,不過賣相不錯綠茶心太軟夠流心,配紅豆食口感一流(仲有雲呢拿雪糕冇影到左:宇治焙茶芭菲 (試左過一啖焙茶雪糕,好好味!)右:宇治綠茶芭菲綠茶雪糕好苦,好睇唔好食水果茶 賣相同檸檬茶差唔多,有少量奇異果及蜜柑帶味,杯野唔太甜cafe格局,坐得舒服,侍應服務態度唔錯。
豬仔骨配薯條(半份)
ribs 既表面燒得好香,不過肉相對唔夠入味
薯條上灑上香草碎,正
咖喱豬柳焗飯
帶子鮮蝦墨汁麵
海鮮煎得好香,用墨汁煮的意大利粉夠彈牙
燒雞焗墨汁飯
味道同墨汁麵相似,不過前者較好食
焙茶心太軟
冇食到,不過賣相不錯
綠茶心太軟夠流心,配紅豆食口感一流(仲有雲呢拿雪糕冇影到
左:宇治焙茶芭菲 (試左過一啖焙茶雪糕,好好味!)

右:宇治綠茶芭菲
綠茶雪糕好苦,好睇唔好食
水果茶
賣相同檸檬茶差唔多,有少量奇異果及蜜柑帶味,杯野唔太甜
cafe格局,坐得舒服,侍應服務態度唔錯。
2016-05-08
慶祝紀念
母親節
  • 冰果茶
  • 墨魚汁意大利麵
2016-05-06 280 瀏覽
銅鑼灣食肆百花齊放,不同菜色都盡在於此,朋友介紹話呢間小甜谷幾好,今日就過去食番個晚餐加甜品。一望店面,簡約清新,乾淨整齊,侍應親切有禮,知道我地第一次去食,介紹餐牌,仲推介左我地幾款食物:合桃蝦沙律一望個賣相已經加哂分,沙律菜好新鮮爽口,而且冇乜靑味,加上合桃,合桃味好濃,而且又香又脆,另外仲有橙片,令整個沙律帶少少酸味,又好清甜,非常醒胃白酒煮蜆聞落好香,賣相同樣好靚,色香味俱全,每隻蜆都大隻,而且好有肉,鮮甜入咪,而且彈牙,正煙肉蠔肉卡邦尼亞意粉煙肉好香,一片片,而且肥瘦適中,好滑,大大隻蠔,好有肉,有少少焦,帶少少香口,調味可以朱古力心太軟朱古力愛好者絕不能錯過既甜品,朱古力味好香濃,裏面流心朱古力熱辣辣,配上凍冰冰既香草雪糕,一流!小甜谷既主菜同甜品,賣相精緻,味道一流,朋友果然冇介紹錯!

合桃蝦沙律

白酒煮蜆

煙肉蠔肉卡邦尼亞意粉

朱古力心太軟

小甜谷既主菜同甜品,賣相精緻,味道一流,朋友果然冇介紹錯!