2024-08-11
夜麻麻先黎食晚餐,打開app見到有間「小豬媽」,平時我叫開新鋪頭既外賣,都會慣性開open rice 睇下啲食評先,一開open rice,竟然寫佢收左工,但係app有得叫喎,就打個電話問清楚先,原來「小豬媽」係收凌晨2點架,希望open rice 快啲改番個營業時間,唔係會好多人都錯過左依間小店🥹一共叫左7樣野:-小豬媽炸醬麵原諒我撈到佢亂哂🤣一黎到個麵好靚架,仲好多料,但係太肚餓食緊先記得影相,搞到啲料係哂個底度,叫外賣麵最怕係啲麵會焗到淋哂,但係佢依隻麵仲保持到彈牙,肉碎好冧好入味,個面有啲蒜茸,撈埋一齊仲勁香口!!-小豬媽手工煎餃我叫左椰菜粟米豬肉餃,睇相可以睇到佢好足料,但係睇唔到佢咬開個一下既爆汁!我一打開見佢啲餃係炸既,仲心諗一定會炸到乾哂🥲點知有驚喜!勁多汁,個餡仲好入味,佢一份有十隻,我食左6隻已經飽飽地🤣🤣佢仲有跟左個餃子汁,一樣咁出色!個餃子點左佢即刻開胃左,佢個汁係辣椒油同醋整既,但係提鮮得黎又唔會過咸過辣!個味調得岩岩好!一定要試-拍青瓜,涼拌蓮藕,無骨鳳爪全部我都要左小辣拍青瓜我鐘意佢會清左個青瓜囊,因為唔清既話就會係咁出水而拎到碟青瓜冇哂味,佢清左就可以保
一共叫左7樣野:
-小豬媽炸醬麵
-小豬媽手工煎餃
佢仲有跟左個餃子汁,一樣咁出色!
-拍青瓜,涼拌蓮藕,無骨鳳爪
全部我都要左小辣
拍青瓜我鐘意佢會清左個青瓜囊,因為唔清既話就會係咁出水而拎到碟青瓜冇哂味,佢清左就可以保持到青瓜既清爽!
蓮藕都好好食,但係就係普通涼拌蓮藕,係好食既,不過冇咩特別點可以講🤣
無骨鳳爪,佢個簡介係寫酸酸甜甜小小辣辣
完全冇錯,佢個酸甜係食左會開胃既酸,好正,一份都唔小,唯一美中不足就係可能白蘿蔔未當造,食落有啲苦
-腐竹雞蛋糖水
最欣賞係佢小甜仲要好足料!宜家好小食到腐竹雞蛋係有白果🥹腐竹,薏米,白果,雞蛋有齊哂真係好開心,又好好味
-茶葉蛋
睇個顏色好深色,可惜唔入味🥹唯一一樣唔推薦既野食🤣
可惜我一個月先番娘家一次🥹🥹唔係我應該會成日叫,夏天係食麵,涼拌,餃子,糖水既日子,依間「小豬媽」正正滿足哂我既要求🤣🤣