2021-10-24 108 瀏覽
食完譚仔口痕去小巴站前經過港鐵內的小吃店想了想選了雞蛋仔雞蛋仔有時姐姐會有些已整好的買今天剛好係即叫即整好的熱騰騰出爐的客人也可要求要新鮮出爐的每粒的蛋漿香味,粒粒脹卜卜的入口先脆后軟的
食完譚仔口痕
去小巴站前
經過港鐵內的小吃店

想了想選了

雞蛋仔
雞蛋仔有時姐姐會有些已整好的買
今天剛好係即叫即整好的熱騰騰出爐的
客人也可要求要新鮮出爐的
每粒的蛋漿香味,粒粒脹卜卜的
入口先脆后軟的
2021-10-24
5 分鐘 (堂食)
2021-10-10 330 瀏覽
魚肉燒賣($10/ 8粒)小食店既野食我最中意係燒賣😍Snack express既燒賣我個人覺得好好食😆佢既分店遍佈唔同既地鐵站, 總有一間喺左近🤗魚肉燒賣食落好彈牙,加埋啲豉油一流😋佢既小食我大部分都試過🤣生菜魚肉都好值得推介,冬天食好正!😉雞蛋仔同格仔餅🫓都唔錯,不過唔係脆果款魚蛋🍡就認真麻麻,又細粒又硬👎不推介😣/📌小食快綫將軍澳港鐵坑口站HAH14號舖
魚肉燒賣($10/ 8粒)
小食店既野食我最中意係燒賣😍
Snack express既燒賣我個人覺得好好食😆
佢既分店遍佈唔同既地鐵站, 總有一間喺左近🤗
魚肉燒賣食落好彈牙,加埋啲豉油一流😋
佢既小食我大部分都試過🤣
生菜魚肉都好值得推介,冬天食好正!😉
雞蛋仔同格仔餅🫓都唔錯,不過唔係脆果款
魚蛋🍡就認真麻麻,又細粒又硬👎
不推介😣

📌小食快綫
將軍澳港鐵坑口站HAH14號舖
2021-10-06
  • 魚肉燒賣
  • 生菜魚肉
2021-10-08 131 瀏覽
有時一個人行行吓口痕,或者有少少肚餓,又唔知食咩好,snack express果然係唔錯嘅選擇😆😆😆-燒賣 燒賣可以揀幫你落埋豉油同辣油,可以因應自己嘅喜好而決定~-魚肉碗仔翅 佢哋嘅碗仔翅夠晒熱辣辣,本身以為魚肉會得幾舊,點知份量都好多,配埋胡椒同醋簡直冇得輸😋😋👍🏻👍🏻仲要佢地既小食價錢唔算太貴,難怪長期都咁多人🙈🙈

-燒賣
燒賣可以揀幫你落埋豉油同辣油,可以因應自己嘅喜好而決定~

-魚肉碗仔翅

仲要佢地既小食價錢唔算太貴,難怪長期都咁多人🙈🙈
2021-10-03 53 瀏覽
次次吾知食咩的時候有這間店在左右真好少少地吃可選擇這間,又吾會過飽燒賣一份燒賣加辣油辣油永遠都是剛剛好碗仔翅(走麻油)材料很豐富 (有木耳,粉絲,肉絲,冬菇)粉漿開得剛剛好,冬菇特別多
次次吾知食咩的時候有這間店在左右真好
少少地吃可選擇這間,又吾會過飽

燒賣
一份燒賣加辣油

辣油永遠都是剛剛好

碗仔翅(走麻油)
材料很豐富 (有木耳,粉絲,肉絲,冬菇)
粉漿開得剛剛好,冬菇特別多
2021-10-03
2021-09-27 77 瀏覽
開左咁多年都冇乜點加價,雖然呢度嘅炒麵不比出面香,魚蛋燒賣嘅質素亦都不及其他街邊小食店,但係呢度就係勝在佢分店多而且價錢便宜。放工時最中意黎個燒賣腸粉,又便又多醬又飽肚。
放工時最中意黎個燒賣腸粉,又便又多醬又飽肚。
2021-09-12 73 瀏覽
店舖開係港鐵內,經常都會出現排隊的情況不過等候時間一般都不需要太久沒有坐位,需要立食或外賣也可一般港式街頭小吃類型都有,如:腸粉、燒賣、魚蛋、碗仔翅、雞蛋仔、格餅...假日有時想不到吃什麼,算是一個好選擇燒賣10元有8粒,差不多1蚊1粒,價格是便宜有魚蓉的味道,加上醬油同適量的辣醬別有一番風味
店舖開係港鐵內,經常都會出現排隊的情況
不過等候時間一般都不需要太久
沒有坐位,需要立食或外賣也可

假日有時想不到吃什麼,算是一個好選擇

燒賣
10元有8粒,差不多1蚊1粒,價格是便宜
有魚蓉的味道,加上醬油同適量的辣醬別有一番風味

2021-09-12
2019-09-28 600 瀏覽
坑口地鐵站出口旁邊便有一間小食快線,小食快線的分店大多位於地鐵站,裏面有碗仔翅、魚蛋燒賣和雞蛋仔、格仔餅等等小食。如果放工的時候去,肯定要大排長龍,因為小食快線的小食勝在夠小,而且進食方便,雖然裏面有企位,但係外賣更加方便。我買了一底雞蛋仔,雞蛋仔已經做好了,放在一旁,這裏買的雞蛋仔不會即時做,大多一早已經做好然後放在一旁買。本以為一早做好的雞蛋仔味道不好,怎知道入口香脆,咬下去脆卜卜的,雖然蛋味不是很突出,但是勝在夠脆,肚餓吃的話還是不錯的。

2019-06-27 203 瀏覽
好耐無食過snack express,今日咁岩去開坑口,係坑口地鐵站咁岩行過,突然就想食返兩串佢哋既魚蛋。一串魚蛋$10,有8粒,咬落去幾實淨,還算彈牙。d魚蛋好似同普通既魚蛋有d唔同,有啲似唔知係唔係陳皮定鯪魚肉既味,反正就係比較特別,但可惜嘅係佢d汁無咩味,其實我都唔係好知嗰啲係咪汁,反正就係個魚蛋黃黃地啡啡地,賣相其實唔算吸引,然後唔知係咪叫得太多粒魚蛋,食到一半冇話想繼續食,同埋覺得以前好食d,一串就夠
2019-06-08 165 瀏覽
其實喺地鐵站一出閘就買到小食,對於我呢d容易口痕嘅人就十分方便。至於個雞蛋仔都係岩岩新鮮做起,仲係好膽,但略嫌有d燶,喺張圖嘅上角都睇到。今次食落無咩蛋漿,有少少空洞感覺,但蛋味都足夠,不過不失。
2019-05-06 184 瀏覽
snack express嘅地點真係好方便 成日都會喺港鐵站見到 而且食物種類選擇多 當早餐食又得 下午茶又得 當正餐都得 早餐時段更加有三文治同埋飲品供應 真係好方便 食物種類非常多 當中雞蛋仔同埋格仔餅都非常之受歡迎 味道適中 並不會有一陣椰汁味 大人細路都鍾意食 另外佢嘅魚蛋亦都好味 喺細細粒質地比較實淨嗰種 仲食到有陳皮味 非常真材實料 另外仲有燒賣腸粉碗仔翅生菜魚肉 魚肉碗仔翅等等嘅選擇 真係令人愛不釋手全部都係香港嘅特色小食
早餐時段更加有三文治同埋飲品供應 真係好方便
全部都係香港嘅特色小食
2019-04-06 216 瀏覽
食過香港唔同連鎖小食嘅平價格仔餅,但小食快線格仔餅絕對係數一數二嘅平同足料,$12蚊嘅價錢,但蛋漿份量絕不馬虎,全冇偷工減料,唔會薄到變咗做格仔脆片(例如龍x咁)。肉感豐厚,鐘意厚肉嘅朋友絕對推薦!小食姐姐落醬亦絕不手軟,經典花生醬煉奶通通落足。而砂糖更加係必落,因為落咗砂糖先令小食快線格仔餅既有軟嫩肉感,亦有爽爽聲嘅脆口。整體唯一可惜係餅身通常一早做好,餅表皮變軟,唔脆。餅身足足有成隻手指頭咁厚!!!
格仔餅

整體唯一可惜係餅身通常一早做好,餅表皮變軟,唔脆。
格仔餅

餅身足足有成隻手指頭咁厚!!!

• 格仔餅,夾餅
2019-01-29 161 瀏覽
番工好趕時間,所以就係港鐵站買野食。買左一件格仔餅,買果陣同佢講左幾次少醬,佢都仲要係咁拉把刀加醬入去。格仔餅軟林林,我本人唔鐘意食好飲北角雞蛋仔果隻脆既格仔餅。所以小食快線依種好適合我食。
番工好趕時間,所以就係港鐵站買野食。

2018-10-08 200 瀏覽
呢間開到夜晚12點幾,最啱去完街想食少少宵夜🤪🤪。個人覺得呢間格仔餅同雞蛋仔質地軟硬度剛好,足料,唔似出面十蚊一底個啲咁薄又太脆。一底格仔餅有齊煉奶、砂糖、花生醬同牛油。好高卡路里🤪🤪另外,食得出佢啲花生醬加左油,稀左。😂😂
呢間開到夜晚12點幾,最啱去完街想食少少宵夜🤪🤪。
格仔餅
$12 (宵夜)
2018-09-17 161 瀏覽
小秘書幾經辛苦,好比越野賽💨💨 由屋企沿路落山,繞過哂🌲🌳🌴斷枝,成功行到落地鐵,不過都遲咗啲先返到office😌 經過超級颱風洗禮,大家今日都無咩心情做嘢,話題都圍繞住風災同擔心緊今晚要塞幾耐車先返到屋企。既然係咁,小秘書一於準時收工,做個massage先返屋企... 爽爽!回程路上,時間都唔早,我又唔想太晏先擺嘢落肚,經過地鐵站嘅「Snack Express」,聞到陣陣香味... 原來係買緊啲街頭小食,見咁耐無食過,幫襯碗「魚肉翅」回味吓😋 魚肉翅材料豐富,魚肉、肉絲、冬菇... 啖啖都有料,而且湯底味道都保留到懷舊風味,熱辣辣... 正!

2018-09-17
2018-06-05 207 瀏覽
坑口呢間snack express 味道真係好麻麻, 之前經過試過佢既雞蛋仔,  the egg puff has a soggy texture and it is insipid ( not having a  strong taste, flavor of eggs is not enough, too bland. If you only want to satisfy your hunger then go for it because it is convenient for people who travel by MTR to buy, to be honest. If you really want to have a piece of palatable egg puff, do not try that one there.