餐廳: 小黑糖 (宏生大廈)
資訊:

小黑糖最出名嘅就當然係小黑糖系列同埋黑糖珍珠~ 歐蕾系列應該都係主打之一,因為真係好多口味呀🤣 咁啱呢兩次飲都係叫咗鮮奶/歐蕾,下次有機會再試埋佢哋嘅茶系列先😛•🥢 芋見了你珍珠(少甜) $32呢杯係歐蕾系列入面,即係牛奶+芋頭,芋頭係溶晒變到芋泥咁,無咩芋頭顆粒,但芋頭味都足夠,但有芋頭粒同再濃啲芋頭味會更好~珍珠太淋,唔太鍾意😢•🥢 小黑糖珍珠厚鮮奶 (少甜) $32呢杯係小黑糖嘅招牌之一,冰度係固定嘅~一拎到上手嘅時候無乜黑糖漿掛杯嘅效果,不過杯底嘅黑糖珍珠熱辣辣,搖勻之後基本上都無晒冰,不過佢嘅鮮奶都真係幾濃厚,所以啲冰溶晒都唔會好淡~ 而黑糖珍珠都煮得好入味,唔係得表面有黑糖味,不過就口感稍為軟糯,唔夠Q彈😬

🥢 芋見了你珍珠(少甜) $32
珍珠太淋,唔太鍾意😢
芋見了你珍珠

🥢 小黑糖珍珠厚鮮奶 (少甜) $32
外賣自取
2021-04-28 148 瀏覽
呢日晏晝喺尖沙咀約左朋友天氣熱辣辣就想買杯嘢飲呢間舖頭其實好似係出名黑糖鮮奶不過因為想飲啲fresh d又無咁飽嘅嘢所以就嗌左葡萄柚四季春($24)試吓!我嗌左半糖少冰葡萄柚甜甜酸酸 真係做到好fresh嘅感覺我本身驚柚會有啲苦味 但又無喎甜甜地仲有啲柚肉粒粒 好鍾意 有驚喜!🥰
呢日晏晝喺尖沙咀約左朋友
天氣熱辣辣就想買杯嘢飲
呢間舖頭其實好似係出名黑糖鮮奶
不過因為想飲啲fresh d又無咁飽嘅嘢
所以就嗌左葡萄柚四季春($24)試吓!
葡萄柚四季春

我嗌左半糖少冰
葡萄柚甜甜酸酸 真係做到好fresh嘅感覺
我本身驚柚會有啲苦味 但又無喎
甜甜地仲有啲柚肉粒粒
好鍾意 有驚喜!🥰
2021-04-10
5 分鐘 (外賣自取)
葡萄柚四季春
2021-04-20 200 瀏覽
-{黃店💛尖沙咀珍奶🧋}黎到厚福街試左間茶飲店😚係珍奶😙🤤小黑糖珍珠奶茶🤤 ($26)少冰少甜 依杯雖然細杯啲 但奶茶好滑🤩甜度啱啱好😛珍珠都好Q彈😋不過黑糖味唔太出😌👖褲評: 6.8/10依間值得試嘅😜後話我個frd買左第二杯忽然甜左勁多 隨之然個黑糖味都濃左好多😅所以甜度都幾飄忽性價比: 7.5/10服務: 8/10環境: nil🚩小黑糖🚩地址: 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2016號舖 #fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai茶飲 #fuudjai尖沙咀 #fuudjai葵芳
{黃店💛尖沙咀珍奶🧋}
黎到厚福街試左間茶飲店😚係珍奶😙

🤤小黑糖珍珠奶茶🤤 ($26)

👖褲評: 6.8/10

地址: 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2016號舖

小黑糖珍珠奶茶
  • 小黑糖珍珠奶茶
今日難得出嚟尖沙咀,黎之前,我作為一個黑糖珍奶控當然做足功課睇過OpenRice呢間一致好評,個個都大讚佢嘅黑糖珍奶,我就算唔係話好肚餓都一定要買返屋企試吓!值得一提嘅係佢幾好嘅地方係開到夜一夜,去完salon之後本來諗住搏一搏睇吓收舖未點知仲見到有人排緊隊於是我都毫不猶豫買返屋企飲!我揀咗小黑糖珍珠厚鮮奶,超級鍾意奶霜或者奶蓋之類嘅物體,所以逢親加個「厚」字我都會揀(貪心星人山長水遠將杯野的返屋企,好彩都仲係層次分明!作為黑糖珍奶控,最怕就係飲嘅時候黑糖同奶已經完全攪勻不過可能期望太高,飲落發現黑糖唔係咁夠喉,因為唔夠多,(好貪心呀!)不過啲珍珠真係好似好多人咁講煙煙韌韌所以飲落都仲係非常之滿意!大滿足呀!呢度仲有泰奶珍珠,我除咗係黑糖珍奶控仲係泰奶控,下次經過都要試吓!

於是我都毫不猶豫買返屋企飲!

小黑糖珍珠厚鮮奶

山長水遠將杯野的返屋企,好彩都仲係層次分明!
作為黑糖珍奶控,最怕就係飲嘅時候黑糖同奶已經完全攪勻

所以飲落都仲係非常之滿意!大滿足呀!

2021-04-10
10 分鐘 (外賣自取)
宵夜
小黑糖珍珠厚鮮奶
《😱嘩~洗唔洗杰到咁?》近日我飲左一杯好足料嘅芋泥手搖,足料程度令我不能不介紹俾你哋知。💜芋見了珍珠 $32芋頭一如開頭所講咁,極之足料,芋頭香味十足,原味芋頭配上黑糖珍珠呢個配搭可以講十分好,甜味亦夠曬平衡。珍珠勁入味,而且又彈牙。😉提外話:大家記得飲嘅時候要大力啲吸,因為芋泥真係好濃郁架~
《😱嘩~洗唔洗杰到咁?》
💜芋見了珍珠 $32
2021-03-31 165 瀏覽
 本身都幾鐘意飲台式飲品,但發現放假時一飲第一杯,就好易再飲第二杯今日先飲完第二間茶,見到小黑糖又想再飲黎到ge時候要排隊,職員都好忙,不過態度依然幾好幾有禮貌等左陣有得飲啦拎上手時摸到珍珠有啲熱,可能因為要煲珍珠所以耐左啲買左四季春茶加珍珠,不過唔記得左嗌半糖,杯茶真係好甜,平時一定會半糖或者走糖,所以有少少唔慣飲100%糖茶味超超超濃,真係要比三個超,唔驚啲冰溶左溝淡曬珍珠煙韌好咬,有黑糖漿浪住,唔錯唔錯
今日先飲完第二間茶,見到小黑糖又想再飲
黎到ge時候要排隊,職員都好忙,不過態度依然幾好幾有禮貌
等左陣有得飲啦
拎上手時摸到珍珠有啲熱,可能因為要煲珍珠所以耐左啲
四季春茶加珍珠
茶味超超超濃,真係要比三個超,唔驚啲冰溶左溝淡曬
珍珠煙韌好咬,有黑糖漿浪住,唔錯唔錯
2021-03-31
15 分鐘 (堂食)
四季春茶加珍珠
2021-03-29 173 瀏覽
喺尖沙咀想搵台式飲品 一搜尋最多人推介嘅就係小黑塘我哋今次點咗咗兩杯嘢飲古早珍珠奶茶($24)同埋 葡萄柚四季春($24)星期一嘅晏晝時分都有幾個人排隊大約等咗10分鐘拎到嘢飲葡萄柚四季春 3分甜 甜度都非常足夠甜度都有覆蓋到葡萄柚少少苦澀嘅味道 配合得好完美 推介推介
喺尖沙咀想搵台式飲品
一搜尋最多人推介嘅就係小黑塘

我哋今次點咗咗兩杯嘢飲
古早珍珠奶茶($24)同埋 葡萄柚四季春($24)
星期一嘅晏晝時分都有幾個人排隊
大約等咗10分鐘拎到嘢飲
葡萄柚四季春 3分甜 甜度都非常足夠
甜度都有覆蓋到葡萄柚少少苦澀嘅味道
配合得好完美 推介推介
2021-02-27 455 瀏覽
同朋友食完飯後就想飲杯嘢 所以就去咗幫襯呢間店💛啲飲品名都幾特別 有幾杯都去飲糾結咗一段時間就叫咗 ✨芋見了你 (💰$30)飲落第一啖就覺得失望 飲唔到有芋頭味...之後飲飲下覺得個味有啲怪😣覺得好甜 而且個味有啲似飲緊奶粉😣😣畀2位朋友試下 佢哋都覺得有啲伏🤨呢個芋頭鮮奶同我哋平時一般飲嘅好唔同...簡單來講覺得有啲伏😞😞😞😞唔記得咗另外兩個朋友叫咗咩👉🏼👈🏼但係佢哋都話麻麻哋 失望🥴
同朋友食完飯後就想飲杯嘢
所以就去咗幫襯呢間店💛
啲飲品名都幾特別 有幾杯都去飲
糾結咗一段時間就叫咗 ✨芋見了你 (💰$30)
飲落第一啖就覺得失望 飲唔到有芋頭味...
之後飲飲下覺得個味有啲怪😣
覺得好甜 而且個味有啲似飲緊奶粉😣😣
畀2位朋友試下 佢哋都覺得有啲伏🤨
呢個芋頭鮮奶同我哋平時一般飲嘅好唔同...
簡單來講覺得有啲伏😞😞😞😞
唔記得咗另外兩個朋友叫咗咩👉🏼👈🏼
但係佢哋都話麻麻哋 失望🥴
喺尖沙咀食飯邊到都要排隊!等緊嘅同時又好肚餓,唯有叫住杯野飲醫下肚先😂食飯時間去,都有唔少人排緊隊,諗緊飲咩嘅時間,俾張黑糖珍珠厚鮮奶配香港加油特別版吸引住,所以就果斷地叫咗🤣黑糖珍珠厚鮮奶味道適中,唔會太甜,黑糖果亦都夠岀,再配上「香港」二字真係唔叫都唔得🥰
喺尖沙咀食飯邊到都要排隊!
等緊嘅同時又好肚餓,
唯有叫住杯野飲醫下肚先😂

食飯時間去,
都有唔少人排緊隊,
諗緊飲咩嘅時間,
俾張黑糖珍珠厚鮮奶配香港加油特別版吸引住,
所以就果斷地叫咗🤣

黑糖珍珠厚鮮奶味道適中,
唔會太甜,黑糖果亦都夠岀,
再配上「香港」二字
真係唔叫都唔得🥰
2021-02-07 266 瀏覽
📍小黑糖——————🧋小黑糖曲奇黑糖珍珠鮮奶 又名為黑白是良知🙌🏻-可以自選甜度冰量就冇得揀喇,已固定🧊我揀左小甜,對我黎講岩岩好牛奶🥛味道濃厚一路飲一路食到曲奇碎,口感好好🍪我係openrice app落order外賣自取,有7折😍好抵~! 會再幫襯
📍小黑糖
——————
🧋小黑糖曲奇黑糖珍珠鮮奶
又名為黑白是良知🙌🏻
可以自選甜度
冰量就冇得揀喇,已固定🧊
我揀左小甜,對我黎講岩岩好
牛奶🥛味道濃厚
一路飲一路食到曲奇碎,口感好好🍪
我係openrice app落order外賣自取,有7折😍
好抵~! 會再幫襯
呢間係厚福街三間茶飲入面,舖面貼得最最最多野,又有好多良心小作寄賣既一間🔥🔥🔥所以落完單等緊野飲嗰幾分相似唔怕悶,睇下有咩買都好開心🤩🤩開心既係,小黑糖係難得有咖啡飲既茶飲店🤩🤩🤩鍾意飲啡既人就會明,飲奶茶始終係差少少,過唔到個口癮🥶🥶黑糖鮮奶咖啡☕️咖啡唔濃,叫做啱啱好過下癮,當然唔係當咖啡店既啡咁飲啦,當飲料但又過下口癮嗰種就啱喇鮮奶係全脂奶,飲落好滑順整體來講係一杯熱鮮奶加左少少咖啡調味既感覺

黑糖鮮奶咖啡

鮮奶係全脂奶,飲落好滑順
整體來講係一杯熱鮮奶加左少少咖啡調味既感覺
2021-01-30
5 分鐘 (外賣自取)
黑糖鮮奶咖啡
2021-01-19 339 瀏覽
經過加拿芬道見到成條美食街就忍唔住想買返杯手搖,最後決定返兜幫襯下小黑糖😚👓小黑糖珍珠厚鮮奶 $32之前幫襯過🥰簡單再sum up😛用日本明治4.3鮮奶,叫左厚奶所以加埋面層奶霜夠厚夠奶味,黑糖珍珠夠煙韌,黑糖味剛好。整體唔錯😚評分:8/10👓小黑糖栗子鮮奶 $32咁都明顯嘅栗子味但又唔濃郁得令人反感,奶嘅份量都好多,整體感覺自己栗子奶,易入口係好飲嘅,相比下冇黑糖珍奶咁漏。叫左微糖甜度啱啱。評分:8/10👓桂花烏龍 $24叫左微糖但仍然甜左少少,因為桂花本身帶甜味,下次試吓半糖先。本身烏龍茶底吾算甘苦味好出,再加上桂花味比較搶所以整體飲品係偏清甜嘅桂花茶味。評分:7/10👓紫薯於你$30叫咗正常甜度正常,下次可試微甜。紫薯味夠濃,口感係紫薯蓉冇話特別咩一粒粒紫薯好有口感🤣另外加4蚊要咗布丁底,意外地夾。評分:7.5/10

👓小黑糖珍珠厚鮮奶 $32
評分:7/10
👓紫薯於你$30
評分:7.5/10
2021-01-14 210 瀏覽
黃店🔥呢間小編都係第一次飲,第一次飲真心唔錯,珍珠係小編鍾意嘅珍珠 好煙韌,而且偏淋, 但係如果大家唔係好飲得太甜嘅話記得係小甜或者微糖,因為呢間啲飲品係偏甜,平時大家都飲開凍飲啦,今日就幫你哋試咗熱飲一樣咁好飲, 而且個杯拎上手唔會好辣手,冬天拎住暖笠笠❤️好梳乎💕
  • 小黑糖珍珠厚鮮奶
2020-12-10 307 瀏覽
成日搵唔同嘅台式飲品飲,但都無見過薄荷鮮奶,見到呢間竟然有,即刻叫咗黎飲, 叫咗少甜,冰量無得揀,雖然都少少偏甜,但都幾好飲!另外點左杯熱紫薯與我,奶比較稀,無紫薯肉,無得咬,無乜驚喜。

2020-12-10
10 分鐘 (堂食)
間間手搖飲品店都有黑糖珍奶,但你估真係間間都咁好飲嘅咩😣中過好多次伏之後,已經唔特別鍾意飲黑糖珍奶了😢今日做完運動經過小黑糖,見到有條人龍,覺得都可以一試嘅。叫咗一杯黑糖珍奶,口快快叫咗少甜,心諗店員應該都係話冇得揀甜度㗎啦,點知出乎意料地竟然有喎😂講返杯黑糖珍珠鮮奶先,我自己覺得少甜啱啱好,飲到好香嘅黑糖味,珍珠亦都好彈牙,中曬我心目中一杯好飲嘅黑糖珍珠鮮奶茶應該有我嘅條件👍🏻
外賣自取