2024-04-19 427 瀏覽
是日Book咗呢間位於Airside內~環境好有格調嘅中餐廳🤭🤭同靚靚飲茶食午餐~除咗裝修靚啱哂打卡之外~食物亦非常精緻有質素🥰🥰成就悠閒嘅小貴婦聚會❤️.✨嵐月午市廚師精選套餐✨每位HK$288(2位起)套餐已包括咗嵐月精緻點心薈萃😃款款都精美又好味道~等點心上菜之時~可以先歎番杯自選香茶(西湖龍井)及脆卜卜合桃小食先🤝🏻🤝🏻.✨葡汁鱈魚酥一咬被極為酥脆嘅酥皮所驚豔❗同內餡嘅軟腍葡汁鱈魚形成強烈對比~幾有驚喜呢~.✨陳皮川貝燉楊桃以小爐火烘熱住保溫~打開即可享用溫熱燉湯~用楊桃燉嘅湯水都係第一次試~川貝,陳皮有潤肺養陰功效🤗飲落味道甘甘哋~養生感十足!!.✨欖菜法邊豆野菌餃以軟糯嘅通透餃皮包住飽滿嘅野菌蔬食~口感層次豐富~喜歡🤎.✨嵐月蝦餃王十分彈牙嘅蝦肉質感滿滿包圍住口腔😋爽口紮實有咬口~個人食感係升級版嘅蝦餃🦐🦐.✨法邊豆油泡虎蝦球有兩隻鮮味又爽彈嘅大蝦球🦐伴以炒過嘅法邊豆&野菌~味蕾大滿足呢!!.✨鮮茨實濃雞湯 BB菜苗浸於濃湯之中嘅BB菜苗勁嫩口🌱獨特質感嘅鮮茨實令呢道菜有畫龍點睛之效呢👏🏻👏🏻.✨金柱鬆子炒絲苗飯粒炒得粒粒分明~味道咸香且炒得夠鑊氣哦😚😚.✨滋潤桂花杞子配桃膠
✨嵐月午市廚師精選套餐✨每位HK$288(2位起)
✨葡汁鱈魚酥
✨鮮茨實濃雞湯 BB菜苗
✨金柱鬆子炒絲苗
飯粒炒得粒粒分明~味道咸香且炒得夠鑊氣哦😚😚
✨滋潤桂花杞子配桃膠 +$38
同美人用餐當然要安排上養顏糖水🫶🏻滋潤得嚟又甜度剛剛好~
另外我哋仲追加散點咗想食嘅點心💁🏻‍♀️呢兩客點心均有三件~啱哂我哋share食🙌🏻🙌🏻
✨鵝肝流心脆球 $108
一咬開仿如煎堆嘅外層~滿滿嘅甘香鵝肝流心餡料就湧哂出嚟~係一款有創意嘅點心😃
✨赤枸杞蘿絲絲酥 $68
配色好可愛💞入口酥酥脆脆~味道清新~完全唔覺得油膩🫰🏻🫰🏻
✨茶芥 $28@位
✨小食 $28@位
✨加一服務費
2024-04-19 837 瀏覽
Airside開咗咁耐都冇去食過飯,今晚約咗閨蜜食飯,搵間坐得舒服啲嘅餐廳。嵐月裝修非常雅致,座位同座位之間空間感十足,啱晒大家食飯傾偈。呢度嘅價錢唔算好平,不過食物擺盤精緻,材料高質,服務又好,絕對係值回票價👍 如果啱食嘅話,套餐其實真係好抵。我哋今晚食咗幾樣嘢味道都非常唔錯,咖啡燻20日初鴿好有特色,一上枱已經聞到煙燻咖啡豆嘅味道,配上細細隻嘅初鴿,炸得皮脆肉嫩,真係好好食,一人一隻好滋味😋蘋果木燻泰安雞係必食推介,侍應一拎起個罩已經聞到好香嘅蘋果木味道,泰安雞煮得剛剛好,入味、雞肉嫩滑、雞皮爽口,充滿茶燻嘅香味,旁邊仲有啲烘脆咗嘅茶葉,配埋一齊食口感更加豐富。嵐月小炒王亦都有特色,味道少少辣,幾惹味,材料豐富,最特別係有炸脆咗嘅芋絲同埋瀨尿蝦乾,呢碟餸用嚟送飯一流!我哋冇嗌飯,叫咗炒新竹米雪場蟹炒桂花,米粉炒得利落乾身,食起上嚟一啲都唔油膩,配埋芽菜同埋少少芹菜增加口感,呢個主食我哋都好鍾意。呢度仲有唔少特色甜品,不過我哋今次就食唔落啦,下次再品嚐。

如果啱食嘅話,套餐其實真係好抵。

呢度仲有唔少特色甜品,不過我哋今次就食唔落啦,下次再品嚐。
2024-04-18
生日月梗係要叫鴨啦~雨神提早1個月booked 【𝐋𝐔𝐍𝐀嵐月】今次就試吓新開喺Airside分店 ,主打多國元素中西fusion菜。 店鋪裝潢使用大量綠色植物佈置,令人置身於樹林之中,又以橄欖與橙紅色調襯托綠洲環境,感覺好chill~ 唔講真係以為係fine dining ~ 睇Menu set dinner做緊8折都幾控,但係今次就想試下北京片皮鴨,雨神知道me唔食豬,所以話要試吓桔柚黑鱈魚,聽講係魚版嘅咕嚕肉~ 期待😚揀咗鳳凰單叢(茶)配上核桃,核桃有好香嘅紅棗味,紅棗控YYDS —柚子汁拌海蜇頭 $158好清新柚子味,海蜇頭夠厚夠爽口,有少少柚子肉作點綴,用來醒胃是不二之選—桔柚黑鱈魚 $308糖醋厚切黑鱈魚,外脆內軟,甜甜地,係魚版嘅咕嚕肉,啱晒小朋友食~ 上面配上炸薑絲,有柚子肉及食肉花作點綴,柚子同薑令到整個感覺好fresh,減少膩感北京片皮鴨(隻) $688選用北京金星廠烤鴨,鴨油白,皮脆!配料有有青瓜條、密瓜條、京蔥絲,甜麵醬加咗少少麻醬,味道剛好;餅皮厚薄適中,皮放係座上暖住食,片皮鴨真係要趁熱食先至夠好味~ 好味到2個人都清晒!see—石獅黑麻糕(2件) $68可
生日月梗係要叫鴨啦~

店鋪裝潢使用大量綠色植物佈置,令人置身於樹林之中,

鳳凰單叢(茶)
揀咗鳳凰單叢(茶)配上核桃,
核桃
核桃有好香嘅紅棗味,紅棗控YYDS

柚子汁拌海蜇頭

柚子汁拌海蜇頭 $158

桔柚黑鱈魚

桔柚黑鱈魚 $308

北京片皮鴨(隻) $688
好味到2個人都清晒!see

石獅黑麻糕(2件
石獅黑麻糕(2件) $68
可愛可獅造型,食到粒粒芝麻香
Overall嚟講人均$700性價比高,食物質素有驚喜,交足功課!環境氣氛+服務都令人好舒適,真係好啱同朋友慶生或gathering! 多人可以考慮book鳥籠位,打卡一流!下次要同雨神試埋點心🥹 謝謝雨神份生日禮物! 大愛~ 啾咪💋
🌕嵐月 (AIRSIDE) (九龍城)
🌔九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
2024-03-21
$718.5 (晚餐)
生日
鳳凰單叢(茶)
核桃
柚子汁拌海蜇頭
桔柚黑鱈魚
石獅黑麻糕(2件
  • 北京片皮鴨
位於啟德新商場ᴀɪʀꜱɪᴅᴇ 的「ʟᴜɴᴀ嵐月」,名字很優雅,加上看官方照片,環境雅緻,初訪前已相當期待。.室內設計走高級中菜廳的路線,擺位相當闊落,不少坐位間有小屏風間隔,私隱度高。以溫馨的園林景致作裝潢,環境舒適。.坐下後服務員先送來8款不同的茶葉供我們選擇,另外還有開胃前菜小碟。.✿ 鵝肝流心脆球 💲108脆球外皮金黃酥脆帶軟糯,內裡則包裹著豐富的鵝肝流心餡料。鵝肝的濃郁和脆球的酥脆完美結合,帶來了一種豪華的口感,大愛必點。. ✿ 嵐月西斑牙黑豚叉燒 💲298餐廳招牌之一有自家制的叉燒。鮮紅外觀誘人,肉質鮮嫩多汁,帶著濃郁的燒烤香氣。叉燒的表面烤得剛剛好,有一層微脆的外皮,內裡嫩滑。.✿ 蘋果木燻泰安雞 💲298泰安雞加上蘋果木,燻製出獨特的風味。雞肉肉質鮮嫩,那煙燻的香氣令人垂涎欲滴。煙燻味道濃郁但不失清新,蘋果木的煙燻味與雞肉的鮮甜完美結合口感和風味體驗。.✿ 滕椒酸湯虎蝦球 💲298虎蝦新鮮彈牙,搭配滕椒和酸湯的調味,味道酸辣開胃。湯汁酸中帶甜,微辣的香氣讓人胃口大開。.✿ 皇帝蟹脆米泡飯 💲238以新鮮的皇帝蟹為主角的泡飯,搭配脆米和加香氣四溢的配料。湯飯與脆米的口感形成
前菜

蘋果木燻泰安雞

✿ 滕椒酸湯虎蝦球 💲298
滕椒酸湯虎蝦球

✿ 皇帝蟹脆米泡飯 💲238
以新鮮的皇帝蟹為主角的泡飯,搭配脆米和加香氣四溢的配料。湯飯與脆米的口感形成很好的對比。泡飯的味道鮮美,散發出濃郁的海鮮風味。
皇帝蟹脆米泡飯
皇帝蟹脆米泡飯
放工過去AIRSIDE,搭2個站就到,超級方便,今日就為咗一間高級中菜廳而嚟位於AIRSIDE嘅《嵐月》,主打新派中菜,利用中菜嘅傳統工藝,創造出多款精湛而獨特嘅菜品,而裝修風格亦夠簡潔,空間感十足,感覺舒適店員先奉上茶葉九宮格,共有8款茶葉選擇,較少飲到嘅金駿眉、碧螺春和鳳凰單叢都有提供🥢嵐月西班牙黑豚叉燒 - 用上黑豚肉製成叉燒,再切成方狀上碟,賣相獨特!叉燒肥而不膩,燒至燶邊夠香口,不愧為餐廳招牌菜🥢北寄貝沙薑漬 - 用上乾冰製造出陣陣煙霧!北寄貝肉質厚實,鮮甜爽口,以沙薑調味,味道出奇地夾🥢鵝肝流心脆球 - 一份3粒黑色脆球,賣相吸引,食落外層鬆脆,內裡係流心嘅鵝肝,口感一流🥢蘋果木燻泰安雞 - 雞件外皮香脆,內裡肉質嫩滑,入口啖啖煙燻香味,餐廳另一招牌菜,非常推介🥢松茸海膽越光米 - 飯底充滿光澤,口感軟硬適中,配料用上松茸、海膽、草菇和羊肚菌,口感和味道都非常豐富🥢楊枝甘露 - 飯後甜品,遺憾打卡度一流嘅石獅黑麻糕售罄,唯有下次再食!

• 嵐月西班牙黑豚叉燒
  • 蘋果木燻泰安雞
5/5/2024到airside 嵐月食午餐,坐下有位男員工問飲什麼飲品,有果汁,茶之類可選,我們說要茶,有什麼可以選擇!我見其他post 說會有員工會拿出茶盒供選擇,但他沒有那樣做!我們就選了香片茶,但等了十分鐘也沒有茶送上,剛好剛才那位員工經過,便向他查詢,但他好像沒有聽過似的!! 之後,過了五分鐘才有茶送上!我們叫了兩份$398 套餐及散叫了其他食物!之後送上了三款套餐內的食物及散叫的食物,就沒有把食物再送來,我們將已經送上的食物已經食完,但沒有職員才將其他食物送上!於是我便詢問剛經過我身邊的經理,他沒有回覆我,只大聲同其他同事說:「未送食物給⋯枱嗎!」,男員工回覆:「咁我現在撳掣,將全部嘢送晒俾佢哋囉!」,之後就全部餘下未送上的食物就一次過送上!整體而言經理及全部穿着西裝的男職員的工作態度很差,雖然食物是OK的,但如果收這樣收費,但得到這樣的服務態度確實令人很憤怒!

5天前 0 瀏覽
好耐無食中菜啦, 今次就約埋好姊妹一齊試下E間車車bookmark左一段時間嘅嵐月, 餐廳位於啟德Airside嘅商場入面, 佈置華麗有氣派, 好似身處係一個叢林中嘅一個世外桃源咁, 除左瘋狂打卡之外都係打卡! Menu上有好多未試過嘅菜式, 款款都好想試下呢~✨️咖啡煙燻20日初鴿第一次試帶咖啡香既煙燻乳鴿, 外皮好脆, 咬落去有淡淡嘅咖啡香, 肉質鮮嫩, 好juicy✨️嵐月西班牙黑豚叉燒 E到嘅叉燒係招牌菜式, 當然要試下啦! 因為用左西班牙既伊比利亞黑豚嚟整, 所以食落好軟嫩, 車車同朋友食左一啖之後都即刻話要嚟碗白飯嚟送飯!✨️桔柚黑鱈魚炸漿唔厚, 食落啖啖肉, 外層包住厚厚嘅桔柚醬, 酸酸甜甜好醒胃✨️仙翁米雞湯浸菜苗食左咁多肉類都想點一個清清地嘅浸菜食下, 湯汁鮮甜, 每條鮮嫩嘅菜苗都沾上湯汁幾好味✨️啤梨川貝燉陳皮見到E款甜品已經忍唔住想試下, 事關燉梨食得多, 燉陳皮真係未試過, 試左你就會明白點解! 一入口已經好濃陳皮嘅味道, 用陳皮做主角確係幾有驚喜, 一絲絲嘅陳皮係糖水入面, 味道甘甜, 啤梨質感軟腍, 咬落去同樣有有陳皮香幾好食✨️石獅黑麻糕朋友就揀左一對石獅黑芝麻糕,

✨️咖啡煙燻20日初鴿

✨️嵐月西班牙黑豚叉燒

✨️桔柚黑鱈魚

✨️仙翁米雞湯浸菜苗

✨️啤梨川貝燉陳皮

✨️石獅黑麻糕
朋友就揀左一對石獅黑芝麻糕, 外型幾得意, 食落芝麻味幾濃郁, 配搭下面嘅曲奇餅碎同食, 口感豐富
6天前 0 瀏覽
預早慶祝母親節,人均消費600,成餐飯食到一肚氣。散叫佐前菜、主食、同2日前預定佐片皮鴨。前段上餐都算快,未夠30分鐘上晒5樣菜。可能係人多亂啦,個茶壺同全場得我地係普遍茶樓圓壺,其他人都係方方地既壺,本來我都唔覺的,係後來發生事我先覺得怪。前菜同主食同時出現,不過都小事,平均係ok好食的,賣相算打卡able。除佐個茶同水,其他檯都有人不時加下水,但我地連續叫佐幾次d侍應都係直行直過。由坐底到食完上佐既菜大約40幾分鐘都食晒,然後好快收晒碟,只淨返個片皮鴨。等極都冇人理加水同上片皮鴨,連續有幾個侍應行來同我地講係咪只差一個甜品,同一個講完仲差個片皮鴨,另外一個行來又問要唔要上甜品。到我已經同第3個侍應講仲差個片皮鴨,先有個人來話個鴨要焗45分鐘,話佢地d鴨同出面有幾唔同,好似覺得我地就係要耐心慢慢等,我食過好多間1-3星中菜,都冇一間咁口響咁係我面前講佢既食物夠特別到我可以等overtime係我地既問題要催野食,果陣已經坐低佐成個鐘。而加水,到呢一刻都仍然冇人做。 過多一陣先有個人來話仲有7分鐘未焗好,結果隻鴨又等多30分鐘先正式出現。水到上埋鴨都冇人加水。後來正式搵個部長投訴。消失了
預早慶祝母親節,人均消費600,成餐飯食到一肚氣。

散叫佐前菜、主食、同2日前預定佐片皮鴨。

後來正式搵個部長投訴。消失了的水終於出現,連續5-10個侍應圍住係到加水加茶。咁即係點,好聲好氣冇人理,要搞到面佐佐先識做野。

最有趣的是,全場唯一一檯漏單就係我地,冇人加水又係我地,我唔知係咪比人差別對待。我淨係知道呢間係我食過服務最差既一間餐廳,茶記都未差到呢個地步。

當然因為投訴到出面,個部長來晒say晒sorry又送呢送路,但我覺得要去到呢個地步先出來做野,成件事已經錯晒,我帶住老人家食飯係想佢普普通通正常發揮。而唔係要搞到發脾氣。

衰到呢個地步,呢間絕對冇下次。

2024-05-05
母親節
2024-05-04 0 瀏覽
每次經過Airside,都比呢度綠色嘅樹藤牆身吸引,今日就同屋企人嚟呢度食晚飯,原來入面嘅環境仲靚,綠色藤蔓佈置好似去左森林一樣🤣香煎花膠扒半三色藜麥 $298養顏必備大大塊花膠扒,第一次食煎香咗既花膠,真係好新穎嘅菜式🤣啖啖膠原蛋白,配埋三色藜麥夠晒健康呀昆布龍眼蜜燴金蠔 $238 金蠔好大隻肥美味道甘香,食到龍眼蜜清甜既味道嵐月甜品碟媽咪就嚟生日就叫咗呢個甜品拼盤俾佢試,有6款主打甜品,樣樣都好精緻而且唔太甜好啱女女老人家食啤梨川貝燉陳皮 $88成個啤梨加埋川貝、陳皮黎燉,啱晒呢排喉嚨有啲唔舒服,食完滋潤返晒

香煎花膠扒半三色藜麥 $298

昆布龍眼蜜燴金蠔 $238
金蠔好大隻肥美味道甘香,食到龍眼蜜清甜既味道

嵐月甜品

啤梨川貝燉陳皮 $88

初次到訪Airside高級中菜嵐月🌟環境雅緻舒適,空間感足,配以大量綠色植物,令人仿如到達世外桃源般😬😬🥢咖啡燻20日初鴿燻至皮脆肉嫩,帶醇厚咖啡香氣,特別選用20日初鴿,肉質鮮嫩皮又脆,令人一試難忘。🥢金柱菘子炒絲苗炒飯炒至粒粒分明,每粒飯都裹滿蛋黃汁,再加入鮮香瑤柱、菘子等,味道鹹鹹香香,惹味至極,好有鑊氣!🥢蔥油脆皮三黃雞雞皮薄脆、雞肉軟嫩唔柴口,配埋新鮮蔥油,入口鮮腴豐香,展現出師傅功架,確係出色!🥢松茸摩利菌燴有機豆腐將滑豆腐切成薄片再加入松茸摩利菌燴製而成,有機豆腐嫩滑無比,搭配濃香芡汁,口感極佳。嵐月 地址: 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號
🥢咖啡燻20日初鴿
🥢金柱菘子炒絲苗
🥢蔥油脆皮三黃雞
🥢松茸摩利菌燴有機豆腐
嵐月
2024-04-26
2024-05-04 0 瀏覽
呢排成日去Airside 發現左間中菜館-嵐月(⁠≧⁠▽⁠≦⁠)餐廳內部裝潢十分雅緻,使用大量綠色植物佈置,有種置身於樹林感覺👍而且座位之間距有足夠空間💯岩哂大家食飯傾偈🤭呢間主打中西fusion 菜✨坐低後店員詢問要邊款茶葉,另外亦有開胃小菜💯咖啡廳燻20日初鴿($128)BB鴿外觀滴色好得意,一人一隻岩岩好,碟內放滿咖啡豆,味道唔會太油🫶燻汁虎蝦球 ($298)虎蝦新鮮彈牙,口感鮮嫩,融合濃郁燻汁、帶有微微的燻香味道。皇帝蟹脆米泡飯 ($238)本來對泡飯興趣不大,不過見系有皇帝蟹就試下啦😌只係淨食泡飯味道就冇乜特別🤔然後我哋再加入少少脆米,口感立即唔同哂,升級左泡飯層次💯形成湯飯&脆米對比🤭櫻花蝦黑醋津菜 ($168)味道酸中帶甜,鹹香微辣,搭配著脆口的櫻花蝦,清爽可口,非常開胃。嵐月生日甜品碟 ($198)十分好奇想知道甜品碟有乜東東,又甘岩金牛座生日🤭嗌一個試下先🫶碟上有6款甜品,每一款都好精美💯尤其呢款似石獅子既芝麻糕更加栩栩如生、細節位都複刻出嚟😍嵐月 (AIRSIDE) @lunahongkong九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖#啟德 #啟

呢間主打中西fusion 菜✨
坐低後店員詢問要邊款茶葉,另外亦有開胃小菜💯

咖啡廳燻20日初鴿($128)

燻汁虎蝦球 ($298)
虎蝦新鮮彈牙,口感鮮嫩,融合濃郁燻汁、帶有微微的燻香味道。

皇帝蟹脆米泡飯 ($238)

櫻花蝦黑醋津菜 ($168)

嵐月生日甜品碟 ($198)
碟上有6款甜品,每一款都好精美💯
尤其呢款似石獅子既芝麻糕更加栩栩如生、細節位都複刻出嚟😍

嵐月 (AIRSIDE) @lunahongkong

#啟德 #啟德美食#KaiTak #ChineseFood #香港打卡 #香港美食
  • 皇帝蟹脆米泡飯
2024-05-03 0 瀏覽
嵐月喺Airside入面,相當有格調嘅一間精緻新派中菜餐廳,環境布置以大自然元素為主,有大量綠色元素,猶如置身綠林之中😆😆😁😛😛🪼柚子汁拌海蜇頭🪼 $158海蜇頭Q彈,微酸微甜嘅柚子醋令海蜇變得清爽開胃, 為接住落嚟嘅盛宴做準備🐥蘋果木熏泰安雞🐥 $288上枱時以玻璃罩蓋住, 打開瞬間蘋果木煙燻味撲鼻而致,煙燻味嘅餘韻纏繞雞皮雞肉, 尤以雞皮沾上最多嘅蘋果木香氣,雞皮同嫩滑雞肉必須一齊食,咁先係最好地體驗呢一道菜;不論係擺盤,味道都相當有驚喜, 非常推薦🐷嵐月西班牙黑豚叉燒🐷 $298用上西班牙嘅黑毛豬製成叉燒, 外層燒至燶邊, 呢個係火喉足嘅叉燒嘅其中一個特徵,蜜味濃郁同時帶鹹香, 仲食到淡淡嘅豬肉香氣,不愧為招牌菜, 假日時好快會賣晒呢🐦咖啡廳熏20日初鴿🐦 $128乳鴿個頭唔算大但奶香味十足,外皮香脆同時吸收咗咖啡豆香味,鴿肉鮮嫩,每一口都食到肉汁,師博火喉處理不俗🦀皇帝蟹脆米泡飯🦀 238皇帝蟹肉已經處理,放入上湯泡飯,每一啖都係大海嘅精華,極為鮮美;泡飯食耐咗難免會變軟, 為增加口感, 準備咗一小碗嘅脆米畀大家加落泡飯,心思之舉🪿鵝肝流心脆球🪿 $108鵝肝內餡香濃幼滑,外皮

🪼柚子汁拌海蜇頭🪼 $158

🐥蘋果木熏泰安雞🐥 $288

🐷嵐月西班牙黑豚叉燒🐷 $298

🐦咖啡廳熏20日初鴿🐦 $128

🦀皇帝蟹脆米泡飯🦀 238

🪿鵝肝流心脆球🪿 $108
鵝肝內餡香濃幼滑,外皮香脆,質感似咸水角,係新派嘅點心,除咗各款新派小菜外, 點心同樣值得期待

餐廳環境舒適, 店員服務質素良好, 會細心留意食客枱面情況,抵讚;食物質素相當高,好適合情侶約會,家庭聚餐😄😄😊😊😋😋

嵐月
地址:九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
2024-05-03 0 瀏覽
Airside係商場界新貴,其實我第一次去,不過真係好好行好舒服,仲係寵物友善🫶🏻今日去入面一日間中菜餐廳,我會認為內外兼備~因為環境舒適好靚之餘,食物質素都唔錯。✨燻汁虎蝦球最喜歡嘅一道菜,味道有驚喜!蝦球微炸彈牙,外層口感酥脆。蝦球外層蘸滿燻汁有煙燻及醬油香,帶微甜,好食!✨桔柚黑鱈魚色澤金金黃黃,黑鱈魚外脆內嫩,魚肉鮮肉完全唔腥。桔柚汁酸酸甜甜,配搭得剛好。✨香煎花膠扒伴三色藜麥花膠扒爽彈軟糯,伴以三色藜麥,非常健康,而且口感豐富。醬汁帶有少少黑胡椒香味。✨仙翁米雞湯浸菜苗仙翁米並唔係一種米飯,而係一種藻類,賣相有啲似魚子,口感爽脆。配上濃郁雞湯同杞子,菜苗鮮嫩入味。✨石獅黑麻糕賣相超級精緻!兩隻芝麻色嘅石獅子好可愛,咬落好有芝麻同牛奶香。

✨燻汁虎蝦球

✨桔柚黑鱈魚

✨香煎花膠扒伴三色藜麥

✨仙翁米雞湯浸菜苗

✨石獅黑麻糕
2024-04-25
2024-05-02 0 瀏覽
成日見到人哋鋪社交平台嘅樹林餐廳好吸睛,今日終於到我試吓啦😚蘋果木燻泰安雞(半隻) $288上菜嘅時候店員先至開蓋散發着一種濃烈嘅煙熏味,好有儀式感,每一啖雞都食到有煙熏味🤣雞件滑溜唔錯👍🏻昆布龍眼蜜燴金蠔 $238 賣相好靚,金豪夠大隻而且好入味香煎花膠扒半三色藜麥 $298食得肉多,試吓呢個fusion菜花膠扒三色藜麥,幾特別嘅一個菜式☺️啤梨川貝燉陳皮 $88做完流感,食返個啤梨川貝燉陳皮滋潤一下先嵐月甜品碟可以request生日嘅字句,甜品都做得幾出色👍🏻
蘋果木燻泰安雞(半隻) $288

昆布龍眼蜜燴金蠔 $238
賣相好靚,金豪夠大隻而且好入味

香煎花膠扒半三色藜麥 $298

啤梨川貝燉陳皮 $88
做完流感,食返個啤梨川貝燉陳皮滋潤一下先

嵐月甜品
可以request生日嘅字句,甜品都做得幾出色👍🏻
好耐無去Airside行街🧏🏻‍♀️商場愈黎愈多店舖進駐,無論美食定購物都咁方便🤟🏻今晚就揀咗LUNA嵐月✨雅緻高級中菜廳,菜品獨特選擇多,情侶閏蜜撐枱腳或同家人食飯同樣適合💗💗🔹咖啡燻20日初鴿初鴿口感細嫩多汁,特別加入咖啡燻製,底部仲有粒粒煙燻咖啡豆,令初鴿食落有淡淡咖啡香,好有創意!🔹黑豚叉燒撈准山麵叉燒係呢度既招牌菜之一,估唔到配搭撈准山麵又幾夾下!黑豚叉燒充滿蜜汁,半肥瘦食落鬆化無肥膩感,而且肉味濃郁、JUICY多汁,令人齒頰留香~准山麵非油炸、選料天然,食落爽滑又彈牙,撈埋黑豚叉燒蜜汁同食,口感豐富又滋味!🔹鵝肝流心脆球賣相好似迷你黑金色煎堆咁~炸至香酥脆口,咬開係充滿鵝油香味既流心鵝肝,外脆内軟,香脆又鬆化,邪惡得過份!!🔹蔥油脆皮三黃雞兩個人叫左半隻試吓,估唔到份量都幾多下~又脆又滑既蔥油脆皮三黃雞,味道濃郁淡淡肉,最愛薄脆雞皮,搭配超滑嫩雞肉,再點埋葱油醬,香滑惹味,絕對有水準有驚喜!@lunahongkong#啟德 #啟德美食#KaiTak #ChineseFood #香港打卡#香港美食LUNA嵐月✨📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
🔹咖啡燻20日初鴿
🔹黑豚叉燒撈准山麵