2024-08-06 64 瀏覽
在良景市集裏面的一間小店(有很多小食、飲料選擇)價錢都是相當的實惠 最平10幾蚊就有一杯廢水👍🏻而且味道都唔差 嗌咗蜂蜜鲜茶和荔枝果茶 都係$18一杯其中一杯加左寒天 都係加$5👍🏻
嗌咗蜂蜜鲜茶和荔枝果茶 都係$18一杯
其中一杯加左寒天 都係加$5👍🏻
入到 #良景 當然要 #懲罰 #幸茶舍 仲要俾我發現咗佢地新出咗個 #夏日mocktail特別之處在於係 #全無酒精成份 一於要試試😋究竟如何唔加酒精 但又做到酒精嘅味道🤯🤯#芒果IPA $28 有 #芒果 #百香果 #啤酒花 嘅香味記得飲前要搖勻 或 攪勻芒果加上百香果 帶微微酸甜 令成件事更balance 啤酒花香味好出 令成件事更fresh 有飲白啤嘅感覺#夏日炎炎 啱哂👍🏻推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼=====================#黃色經濟圈 #yellowtuenmun #yellow屯門 #yellow良景 #yellow台式飲品 #yellowmocktail #yellow掃街 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter
入到 #良景 當然要 #懲罰 #幸茶舍

芒果IPA

=====================
2022-08-23
3 分鐘 (外賣自取)
$28 (宵夜)
芒果IPA
2022-08-24 252 瀏覽
今次發現 #良景廣場 地下 原來開咗個熟食市場入面有唔少小店 #宵夜 #掃街 適合不過😋😋#烏龍威士忌cider $28#烏龍茶 配上 #威士忌糖漿 烏龍似返whisky 嘅顏色 味道上就平衡返個甜度而且帶有陣陣威士忌香味 🥃 唔知真係以為whisky溝烏龍🤫🤫💁🏻‍♀️最重要係🈚️酒精 未夠18歲都飲得🤣#黃金炸鮮奶 $32 (5件)#即叫即炸 外脆內軟 記得趁熱食 內裏嘅鮮奶更軟綿綿 想湧出嚟咁外皮夠薄夠脆 鮮奶夠滑夠creamy佢地個外賣盒都好 #貼心 有動物圖案開窿 可以唞氣 以免炸物冚蓋 被倒汗水整到變稔5件一個人都唔夠 要 #自私食 🤭🤭#獨食難肥 #hapoyhour #Mocktail #外賣自取 #良心小店 #良景市集 #掃街 #屯門美食 #幸茶舍 #hongkongfoodie #foodblogger #hkig
今次發現 #良景廣場 地下 原來開咗個熟食市場
入面有唔少小店 #宵夜 #掃街 適合不過😋😋

#烏龍威士忌cider $28
#烏龍茶 配上 #威士忌糖漿
烏龍似返whisky 嘅顏色 味道上就平衡返個甜度

💁🏻‍♀️最重要係🈚️酒精 未夠18歲都飲得🤣
烏龍威士忌cider

#黃金炸鮮奶 $32 (5件)
#即叫即炸 外脆內軟

5件一個人都唔夠 要 #自私食 🤭🤭
#獨食難肥

2022-08-23
3 分鐘 (外賣自取)
$60 (宵夜)
烏龍威士忌cider
黃金炸鮮奶
是日遠征入到 #良田 朋友仔帶我地嚟到 #良景市集 #掃街當然要 #wolipay 一吓 發現咗 @bittersweet_teahouse 係我地幾個猶豫緊揀咩時 店員哥哥仔好好👍🏻問我地想試咩 然後推介咗👇🏽#脆炸魷魚鬚 $38有四款口味可以選擇 我地就揀咗 #鹽酥粉份量唔少 唔係平時果啲得三、四條炸粉夠薄夠貼 所以好脆 但又唔會一夾就碎哂#即叫即炸 所以要預返少少時間 攞果時熱辣辣有煙出炸完再灑上調味粉 夠哂惹味 😋推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼由左至右💁🏻‍♀️#荔枝多多 中杯 $19諗著益力多會好甜 點知比想像中好好重荔枝味 好似荔枝蒟蒻咁 (雖然明知多多會相對甜啲)order完等一陣 溶咗少少冰中和返個甜度就prefer 啦😉#檸檬冬瓜茶 大杯 $22呢杯好出色👍🏻好有台式冬瓜茶嘅味道 但配合埋檸檬嘅酸酸微微 我想飲多杯 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼#招牌珍珠奶茶 大杯 $20 相對偏奶多啲 夠哂順滑但飲落仍有陣茶香 珍珠夠Q彈🧋店員哥哥仔果然冇介紹錯 樣樣都咁正👍🏻=====================#懲罰 #黃色經濟圈 #yellow良田 #yellow屯門 #yellowtuenmun

是日遠征入到 #良田 朋友仔帶我地嚟到 #良景市集 #掃街

#脆炸魷魚鬚 $38
有四款口味可以選擇 我地就揀咗 #鹽酥粉
份量唔少 唔係平時果啲得三、四條
炸粉夠薄夠貼 所以好脆 但又唔會一夾就碎哂

但飲落仍有陣茶香
珍珠夠Q彈🧋

店員哥哥仔果然冇介紹錯 樣樣都咁正👍🏻

=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellow良田 #yellow屯門 #yellowtuenmun #yellowleungtin #yellow掃街 #yellow台式飲料 #yellow台式飲品 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

2022-07-30
8 分鐘 (堂食)
$38 (宵夜)
脆炸魷魚鬚
  • 檸檬冬瓜茶
2022-07-09 220 瀏覽
$17雞蛋仔唔脆又燶 個皮淋 入面韌🤷🏻‍♀️$48鹽酥魷魚鬚 出面無味 咬到中間有腥味😵‍💫$20珍珠烏龍奶茶 成杯奶精加珍珠已經整完即刻食都咁樣差到第一次上嚟比食評
$17雞蛋仔唔脆又燶 個皮淋 入面韌🤷🏻‍♀️
$48鹽酥魷魚鬚 出面無味 咬到中間有腥味😵‍💫
$20珍珠烏龍奶茶 成杯奶精加珍珠
已經整完即刻食都咁樣
差到第一次上嚟比食評
2022-06-12 204 瀏覽
屯門區 欣田邨 隱世小店去探朋友無意中發現隱世小店,說實話,不是住在附近的話,相當不就腳的說,店舖沒有坐的地方,可以買到附近的公園吃,就在街市外邊。小店有不少選擇,芋圓,雞蛋仔等熟食。點都有一樣岩你既胃口。我唯獨鐘愛抹茶口味奶蓋抹茶抹茶味極都濃烈,直頭係濃烈到帶苦,無論凍飲還是熱飲都咁好味,淡淡貨真價實。如果你錯過了一定會後悔。重點* 不論飲凍還是飲熱都好,記得叫他用膠帶把蓋封印好,因為嗰個蓋超鬆散,好容易一身都係。
屯門區 欣田邨 隱世小店

小店有不少選擇,芋圓,雞蛋仔等熟食。
點都有一樣岩你既胃口。

我唯獨鐘愛抹茶口味

奶蓋抹茶

之前都有幫趁過,野食味道都ok,d 雞軟骨幾好味。但今次經uber eat 訂,個送貨員鐘都唔禁就走左去,點知發現佢送漏野咁梗係想打去餐廳問究竟發生咩事。呢度冇餐廳電話咪打去領匯問,果邊都幫我叫餐廳打返俾我。但今次對幸茶舍實在太失望,我都係想問係佢地整漏左定係外賣員送漏左姐。係你岩定係錯同個客講一聲好難為你咩?你錯咪講句sorry, 係外賣員錯你咪講事實囉。叫左領匯三次通知你地餐廳覆返我,我都係想簡簡單單知道發生咩事咋喎。嘩,通知左咁多次你地都可以唔覆既你地真係好野呀。d 服務態度咁樣都得既。而家唔係退唔退錢既問題,係個客想攪清楚咩事你地都可以唔覆。我諗野食幾好食都好,都冇下次啦。今次實在太失望。
之前都有幫趁過,野食味道都ok,d 雞軟骨幾好味。

我諗野食幾好食都好,都冇下次啦。今次實在太失望。

2021-02-07
外賣送餐
2020-12-30 507 瀏覽
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門 !📜”川崎浦.幸茶舍 (屯門)📌 地址:屯門田景路31號良景廣場地下良景市集112號舖🕐營業時間: 1130-0100🍽分店地區: 屯門 深水埗📝評價💬📢 1️⃣奶蓋紅茶$24好大杯嘅紅茶😋😋😋喺良景入面買到嘅嘢飲🤪都幾多人買🤩💛自己就覺得奶蓋比起其他舖頭都算少🥲紅茶嘅份量就佔大多就算少甜都係好甜🥺😂不過呢個價錢呢個嘢飲就都真係唔錯👍🏻方便大家買宵夜嘅時候過嚟飲啦💛KS評分 5分最高🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門 !
📜”川崎浦.幸茶舍 (屯門)

📌 地址:屯門田景路31號良景廣場地下良景市集112號舖

🏵味道指數:👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩

雖說良景街市係屯門牛嘅覓食聖地但入面嘅黃店就得繆繆數間☹️咁啱比我揾到呢間唔多起眼嘅良心小店😂.藍蝶百樂果 -$18 ( 寒天+$5 ) 走甜少冰🤍一望到杯野飲,我成個人呆咗😂好靚!🤍係分明嘅藍色同橙色,好似bar枱特飲咁😂叫咗走甜,但百香果本身好重甜味撈匀之後整體微甜,一定要撈匀先好飲!百香果偏少,不過同蝶豆花茶嘅味道幾夾蝶豆花嘅味道唔係人人接受到,未試過嘅可以一試我就幾鍾意啦.我諗間間手搖嘅寒天都冇咩大分別😂好滑身,啫喱口感,食得我好過癮🥳.好多人話店員嘅態度唔好但我覺得ok喎🤔🤔呢間小店定價幾平,質素就遠超所值去開良景可以try try呀🤍🤍🤍🍓
雖說良景街市係屯門牛嘅覓食聖地
但入面嘅黃店就得繆繆數間☹️
咁啱比我揾到呢間唔多起眼嘅良心小店😂

藍蝶百樂果 -$18 ( 寒天+$5 ) 走甜少冰🤍

一望到杯野飲,我成個人呆咗😂
好靚!🤍
係分明嘅藍色同橙色,好似bar枱特飲咁😂

叫咗走甜,但百香果本身好重甜味
撈匀之後整體微甜,一定要撈匀先好飲!
百香果偏少,不過同蝶豆花茶嘅味道幾夾
蝶豆花嘅味道唔係人人接受到,未試過嘅可以一試
我就幾鍾意啦
我諗間間手搖嘅寒天都冇咩大分別😂
好滑身,啫喱口感,食得我好過癮🥳

好多人話店員嘅態度唔好
但我覺得ok喎🤔🤔
呢間小店定價幾平,質素就遠超所值
去開良景可以try try呀🤍🤍🤍🍓
2020-07-03 566 瀏覽
屯門區少有出色的虎紋黑糖珍奶喱一年已經小飲咗好多黑糖珍奶,一黎已經飲到厭,二黎糖份太高對身體不太健康。今日天氣勁熱成33度,行完街番到屋企附近就想飲番杯冰涼既飲品,行下良景市集聞到濃濃既黑糖香氣就比幸茶舍吸引左,行埋去睇都只係24蚊一杯,又唔係好貴,所以就破戒買番杯黎試下收到杯飲品都幾靚,真係有虎紋,而且出餐都幾快入口茶味香濃,之後再有黑糖既獨特香甜味,再到有奶味既感覺。再吸兩口珍珠,珍珠有咬口,但唔會好似咬香口膠咁。整體杯飲品甜度適中,不會過份太甜,唯一可以改善就係奶味唔夠d名店濃郁,可能佢地用十字奶,如果改用明治鮮奶或3.6牛奶,奶味就會更上一層樓。整體cp值都幾高,如果唔係要戒甜既話,應該每星期一杯都有可能
屯門區少有出色的虎紋黑糖珍奶

收到杯飲品都幾靚,真係有虎紋,而且出餐都幾快

虎紋黑糖珍珠奶茶
2020-06-27
虎紋黑糖珍珠奶茶
2020-06-19 467 瀏覽
奶茶漏講少甜,職員即使未開始調飲品都拒絕為我改少甜。而且態度極差,反指責我沒有提前講,態度強硬。最後,難忍惡劣態度的人不要去這裡。職員不認真工作,毫無合作與溝通,反指責顧客,沒有人監督。好後悔,以後都5想再買這間的飲品。買東西都要受氣!😢真心好嬲好嬲,他們的工作崗位只有3個身位,職員們都不願意互相溝通替顧客改訂單,又未開始調飲品,(這點是最令人生氣的)。我不知道是什麼原因,互相尊重好像不能在幸茶舍看到,好趕客!😖😖

最後,難忍惡劣態度的人不要去這裡。
職員不認真工作,毫無合作與溝通,反指責顧客,沒有人監督。

好後悔,以後都5想再買這間的飲品。
買東西都要受氣!😢

2020-06-19
外賣自取
2020-05-31 387 瀏覽
良景街市絕對可以稱得上屯門人嘅嘅小夜市。平日我都係夜晚黎多,點知今次日頭黎到附近,朋友話要帶我飲嘢,我心諗:街市入面有咩飲啊😂?去到先知,原來入面有間咁咁嘅手沖嘢飲鋪。嗌左一杯奶蓋,一杯朱古力。抹茶味濃,飲出得係真材實料,口感都好厚身。值得一提嘅係佢嘅奶蓋,芝士味濃就不再話下,入面仲有一粒粒嘅芝士粒。美中不足嘅係佢個奶蓋係普通杯身,要用粗飲管自己慢慢吸,如果包裝轉到平時熱咖啡個隻蓋就perfect🧐朱古力係屬於朱古力味較濃郁,唔會太重奶味,我唔記得咗叫少甜,但甜度都可接受。買完兩杯嘢飲,收銀姐姐仲笑笑口送個屋朱比我哋,心諗又有得飲,又有得拎咁正😂臨走仲見到佢有400次咖啡懶人包買,下次有機會再黎試😌

臨走仲見到佢有400次咖啡懶人包買,下次有機會再黎試😌
以前幫襯過兩三次,嘢飲質素都ok,鹽酥鷄即炸好味道。隔左一排冇嚟,見食評講到啲服務態度咁差,想再去睇吓發生咩事。以前幾次幫襯都係男人沖嘢飲,態度好正常。今次去到見到係個女人,但唔係大家講嘅“肥婆”,有叫少甜少冰,問佢手標奶茶可唔可以加奶蓋,佢話可以,提返我加七蚊,最後亦有問我係咪要大杯。過程語氣好正常,完全冇問題嘅講完服務態度講返嘢飲,我本來想飲奶蓋,但又想試佢個手標奶茶,所以二合一咗佢。但我錯啦奶蓋原本有自己個味道,加上芝士味,有啲搶左手標奶茶本身個味。下次我都係乖乖地齋叫奶茶算啦,奶蓋留返嚟配純茶先係perfect match個人覺得呢間嘢嘅嘢飲係偏甜嘅,如果平日真係唔多飲甜嘢嘅人,真係要叫少甜甚至走甜。但佢又唔係死甜嘅,手標奶茶飲到後尾我食晒啲奶蓋之後個茶味出返嚟,都幾香嘅好似做左黃店打手咁但我想大家俾吓機會小店,親身去試一試,每個人都有唔同體驗嘅。或者可以叫吓食物熊貓,可以完美地幫你避開有關服務態度嘅問題嘅

泰國手標奶茶(加奶蓋)

好似做左黃店打手咁
2020-04-03
5 分鐘 (外賣自取)
泰國手標奶茶(加奶蓋)
2020-03-06 318 瀏覽
去過幾次幫襯 幸茶舍 ,服務員態度勁差!有一次我去買珍珠奶茶, 我眼快快無睇餐牌即叫咗杯珍珠奶茶,服務員(高兼肥)無問我要咩size兼快快收左我錢,就比左杯中size我。我問他:乜原來有細杯㗎?他冇答我。最後,比左杯野我後他講咗句:都廢事睬你!我認為服務員有責任去問下客人要咩size囉,就算客人問返:乜原來有細杯架?服務員都可以回答一句:係呀,而吾系回應都費事睬你law!請無論男/女服務員態度好一點, 眼神友善d,以免趕客!幫襯你,吾系要客人受你氣呀?客人記得落單前唸清楚才落單,落左單吾比改單,就算服務員未整都吾可以加減冰架!
去過幾次幫襯 幸茶舍 ,服務員態度勁差!

最後,比左杯野我後他講咗句:都廢事睬你!

請無論男/女服務員態度好一點, 眼神友善d,以免趕客!
幫襯你,吾系要客人受你氣呀?
外賣自取
2019-11-07 494 瀏覽
我連續一句講芝士奶蓋烏龍,無糖走冰,加奶蓋。之後再加涼粉。點知一飲,走左冰但全糖。一句無糖走冰,點解你聽到走冰聽唔到無糖?我返黎同你講,你好不屑咁話:我聽唔到喎! 你可以話我自己無check單,無諗過我把聲咁響咁大逐隻字講都可以有人聽唔到,你同我講一聲,唔好意思呀,聽漏左咪算。行埋黎嗌野飲唔開聲問以為你兩個係鄧腳睇住先,唔識落單唔識沖茶,開聲問到芝士奶蓋有無得加奶蓋就眼尾望你一下,答你:有~ 我阻住你煲劇打機係我唔啱。我豪36蚊比你我飲左一啖就已經頭暈頭痛
我連續一句講
芝士奶蓋烏龍,無糖走冰,加奶蓋。
之後再加涼粉。點知一飲,走左冰但全糖。
一句無糖走冰,點解你聽到走冰聽唔到無糖?
我返黎同你講,你好不屑咁話:我聽唔到喎!

我豪36蚊比你

我飲左一啖就已經頭暈頭痛
芝士奶蓋無糖走冰加奶蓋涼粉
2019-11-07
3 分鐘 (堂食)
宵夜