餐廳: 帝樂德國餐廳 (Fashion Walk)
資訊:

男朋友話今日要同我來一轉港島美食之旅,第三站係銅鑼灣嘅德國餐廳“帝樂”,今次佢有私心,想我陪佢食佢鐘意嘅豬手😮‍💨⭐️Grapevine入面有gin, peach liquor, grape syrup, lime juice,杯飲品酒味唔重,桃味、提子味、青檸味配合得啱啱好,好啱我口味😋⭐️Berry Party有mixed berry syrup, cranberry juice, lime juice,雖然3樣酸嘅野放埋一齊,但係男朋友話個配搭幾好喎⭐️凱撒沙律配煙三文魚、牛油果及香草欖油醬 除左有煙三文魚、牛油果,佢嘅菜底應該係苦白菜,仲有d車厘茄、脆麵包粒、芝士碎,配埋香草欖油醬,望落顏色好靚,食落又好味、又健康😋 ⭐匈牙利牛肉濃湯羅宋湯底,入面有薯仔、蕃茄、洋蔥、牛尾,好味🤤⭐️脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角令我對豬手改觀🤣佢嘅鹹香味啱啱好,個皮烤得香脆,d肉又唔會好硬,食落又唔會覺得好肥膩,每枱都有放一壺芥末醬,好夾,加埋酸椰菜一齊食,又係另一番風味,伴碟嘅薯角香脆,正😍

⭐️Grapevine

⭐️Berry Party

⭐️凱撒沙律配煙三文魚、牛油果及香草欖油醬

⭐匈牙利牛肉濃湯
羅宋湯底,入面有薯仔、蕃茄、洋蔥、牛尾,好味🤤

⭐️脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角

2024-09-14
  • Grapevine
  • 凱撒沙律
  • 脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角
  • 匈牙利牛肉濃湯
  • Berry Party
平時食唔少西餐🍴,今次就試下呢間德國菜🇩🇪 裝修比較傳統,以暖色調為主,行田園同深色木系🪵風格,有幾多畫左畫既旗幟🚩同埋角造型既燈💡 仲有outside 可以坐,可以喺霓虹燈下面嘆杯啤酒🍻都幾chill🤩 佢地既野食選擇好多,除左傳統既豬手🐷同腸🥓,仲會唔同既新野,都幾好食😋又唔會太濃味~ 如果想試多啲野仲可以叫兩人餐tim, 豬手🐷細份啲就可以試多啲野,又可以好抵咁free flow🍺🍷🍾兩個鐘tim👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)熟成油甘魚他他配香草油醋汁 🐟🌿 - $148 (好味指數:😍😍😍😍🤩)前菜首先試下佢地既夏天特別菜式,感覺唔錯👍🏻 熟成魚🐟係指當廚師👨🏻‍🍳將魚🐟去除內臟、去鱗同埋用溫和既鹽水清洗,再用毛巾包起黎以大約攝氏 4-6 度保存~ 魚肌肉細胞裡面既酶會開始分解肉入面既蛋白質、脂肪同糖原,轉變成氨基酸、脂肪酸、糖同埋賦予鮮味既谷氨酸~ 所以熟成過既油甘魚🐟脂肪充分軟化,魚筋化開,肉質軟嫩綿密,魚味濃郁香醇,配埋酸酸甜甜既番茄粒🍅、清香爽甜既洋蔥🧅同埋清新既香草油醋汁🌿就更加清爽脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角 🔥🐷🥬🥔 - $280 (好味指數:😍😍😍😍)隻豬手🐷夠

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
熟成油甘魚他他配香草油醋汁

脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角

隻豬手🐷夠大隻,等你影完相📷之後店員會幫你將豬手🐷切開可以慳啲功夫👍🏻 啲皮雖然厚但唔會硬,咬落香脆,感受裡面有滿滿既骨膠原,脂肪位煮到軟爛,亦有扎實幼滑、鹹香惹味既瘦肉,同時夾埋清新酸爽既酸菜絲食幾好,又可以中和下肉既油膩同鹹味~ 另外配左炸到金黃金黃香脆,裡面綿密香口既薯角🥔,食完真係飽😂
德國金裝豬牛肉脆皮腸配酸椰菜

德國金裝豬牛肉脆皮腸配酸椰菜 🇩🇪🐷🐮🥓🥬🥔 - $150 (好味指數:😍😍😍😍)
條腸幾飽滿,出面既皮夠脆,裡面口感爽滑,肉味同油香濃郁,粉感唔重,惹味香口~ 旁邊配左清新酸爽既酸菜絲,夾埋一齊食可以解膩,另外仲有啲薯仔粒🥔,綿密香口~

Guava Cooler - $70 (好味指數:😍😍😍😍)
野飲就試左呢杯夏日cocktail,主要由番石榴汁、紅莓汁🍓、青檸汁🍋‍🟩同Vodka調配而成,有清新香濃既番石榴味,亦有切左片既番石榴喺入面,令到成杯野都refreshing啲,配埋酸酸地既紅莓汁🍓同增加香味既青檸汁🍋‍🟩,同vodka都幾夾,清爽易入口~ 如果唔想飲酒可以叫mocktail版本走vodka

Berry Fever - $65 (好味指數:😍😍😍😍)
另一杯夏日特飲就試mocktail, 主要由紅莓汁🍓、士多啤梨汁🍓、提子汁🍇、青檸汁🍋‍🟩調配而成,有幾芳香自然既莓味🍓🍇,酸酸甜甜咁,仲有士多啤梨粒🍓、藍莓🫐同桃片🍑,感覺幾清新,如果cocktail就係Gin~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
熟成油甘魚他他配香草油醋汁
脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角
德國金裝豬牛肉脆皮腸配酸椰菜
2024-07-09 3277 瀏覽
Weekend最鍾意就係周圍搵吓好食又抵食嘅brunch😚 搵到呢一間位於銅鑼灣嘅帝樂德國餐廳,brunch menu好抵食😍 仲有我好鍾意嘅德國豬手😋 記得呢間餐廳以前有好多分店,而家就剩低銅鑼灣呢一間🥹 以前去過赤柱嗰間分店,回憶滿滿🥹 裝修好有德國餐館feel ,坐得好舒服,brunch可以食足幾個鐘,慢慢傾吓偈🥰 🌟Brunch Menu 可以任食各款沙律、熱葷、凍海鮮、德式烤薄餅、凍肉、湯、甜品水果😋 每人可以揀一款主菜🫶🏻 我哋今次揀咗二人份量嘅德國脆皮燒豬肘配薯角酸椰菜 $488 for 2 呢個燒豬手真係好食😍😍個皮更加係脆到不得了🤩🤩 肉質亦都唔會乾,調味唔會過鹹啱啱好,點芥辣一齊食,真係好正😍 仲配上我最鍾意食嘅酸椰菜同埋新鮮炸起薯角,雖然係幾邪惡,但係好開心🤣 自助吧枱嘅嘢食全部都唔錯🫶🏻 特別推介佢嘅烤蔬菜同埋凍蝦凍青口🤩 我哋一致認為佢嘅凍蝦同埋凍青口比好多大酒店自助餐提供嘅更加出色😎 真係要食多幾轉🤣 週末可以搵到一間舒適、性價比又高嘅餐廳,慢慢坐低食吓嘢傾吓偈真係唔錯😌最重要係佢啲嘢食質素真心好,誠意推介俾大家🫶🏻

🌟Brunch Menu

2024-07-07
  • 德國豬手
2024-06-27 2069 瀏覽
-今日同男朋友一齊想試吓啲特別嘅餐廳🥰經過銅鑼灣見到呢間德國🇩🇪餐廳 先發現未試過喺香港食😆一去到餐廳超級有feel 真係好似係德國個時咁😈香濃薯仔湯配雞肉💰$85呢個薯仔濃湯 飲得出係用左大量薯仔搞碎為底 仲飲到薯仔既質感😍另外仲有好重既奶油香味 雞肉細粒嫩滑同胡椒味都出 飲完個人即刻暖苙苙🤣紐倫堡豬肉腸配酸椰菜💰$150腸仔個皮又脆又韌 咬落去肉質彈牙 好有驚喜🤩配菜共中一樣係酸菜 夾埋芥末醬一齊食 就食到鹹甜交織嘅味道🤪薯仔好香好滑 煮既時間岩岩好 質地開始林身 但帶點口感 😉四式芝士德式薄餅💰$175Pizza既餅底烤得酥脆金黃 四種芝士交織 加上熱辣辣食個時候拉晒絲😆真係絕對可以帶出陣陣濃郁的芝士奶酪香味🥰份量都比想像中更多 但可能因為薄餅底既原因? 食完都唔會制到到心口😝 反而覺得幾岩岩好 又唔會油膩👏🏼Arcobrau Urfass Lager (0.5Ltr) R.E.G. 💰$70 / H.H.💰$60呢杯係一款好清新啲嘅啤酒 入口微酸微苦😌但好快就飲到麥香味同飲落去好滑順 非常適合夏日享用 幾爽🍺Peach Punch R.E.G. 💰$70 / H.H.💰
今日同男朋友一齊想試吓啲特別嘅餐廳🥰

四式芝士德式薄餅💰$175
真係絕對可以帶出陣陣濃郁的芝士奶酪香味🥰

呢杯係一款好清新啲嘅啤酒 入口微酸微苦😌
但好快就飲到麥香味同飲落去好滑順 非常適合夏日享用 幾爽🍺

Peach Punch R.E.G. 💰$70 / H.H.💰$60
呢款水果酒飲品香甜順口 足夠濃郁嘅蜜桃味🍑
又唔會太甜膩 仲有塊檸檬係頂部帶出D fresh感覺😊

帝樂 - 德國餐廳
📍銅鑼灣京士頓街8號Fashion Walk新豪大廈地下A及C號舖
  • 四式芝士德式薄餅
  • 紐倫堡豬肉腸配酸椰菜
2天前 0 瀏覽
二訪呢間有半自助餐嘅德國菜🇩🇪!10月係啤酒節,所以佢哋而家有德國啤酒節限定menu🍻。如果買咗beer pass,記得11月要用埋佢。✨扒美國安格斯肉眼牛扒(8安士)配炸薯角 $268雖然塊扒本身比較瘦,肉質都算腍同易咬。肉味香濃,就咁用鹽同胡椒調味已經好香,加埋gravy又更多正。✨扒大蝦,挪威三文魚柳配番茜新薯及蒜蓉牛油汁 $260虎蝦大隻彈牙,配蒜蓉牛油汁味道好夾。三文魚柳肉質好嫩,好重魚油香。不過真係要自己加少少胡椒碎先好食。價錢包埋任食:沙律吧✨熱盤✨凍肉盤德式烤薄餅✨凍海鮮✨湯✨甜品佢嘅熱盤真係a la carte質素。汁煮牛肋肉嘅肉味超濃,帶蒜香嘅調味超對辦。幾有驚喜係芝士腸(紅色嗰款),芝士多到咬落去爆出嚟🤣。甜品嘅質素超高!佢哋麵包布丁係誇張地好食。重蛋香又幼滑。吉士醬嘅雲尼拿味真係極香。芝士撻、蘋果蛋糕都唔錯,甜度唔高唔會好膩。

✨扒美國安格斯肉眼牛扒(8安士)配炸薯角 $268

✨扒大蝦,挪威三文魚柳配番茜新薯及蒜蓉牛油汁 $260

價錢包埋任食:
沙律吧✨熱盤✨凍肉盤
德式烤薄餅✨凍海鮮✨湯✨甜品

2天前 0 瀏覽
同老公今日放假,嚟到cwb lunch~ 揀咗係fashion walk的帝樂😉原來而家仲做緊Oktoberfest promo!! 同埋可以買beer pass同朋友嚟吹水飲酒啦!用完仲可以當50蚊用再買多張又得!勁抵玩🍺🍺我哋lunch就唔飲酒啦,我哋嗌左豬手set!! 先上南瓜湯配芝士包,佢好滑又香甜!同芝士包夾唔錯😘之後係salad! 真的幾大碟,菜都fresh!! 入面有好多雞肉😆😆主角豬手好大隻,而且脆卜卜個皮,2個人其實都唔係好食得哂😂仲有薯角同酸菜,配搭食好正👻Lunch menu每星期都會轉,好有心機呀!#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西

Lunch menu每星期都會轉,好有心機呀!

2天前 0 瀏覽
最近同朋友去左Fashion Walk食左【帝樂】德國菜,本身已經bookmark左好耐。餐廳氣氛不錯、裝修幾維京、德國feel。羽衣甘藍、柚子、芒果、藜麥沙律:擺盤好靚好有食欲、羽衣甘藍、柚子同洋葱切得好碎、加埋藜麥、口感好豐富。不過羽衣甘藍有少少苦。蝦肉好鮮甜、水果都好甜、可以中和羽衣甘藍既苦味。維也納豬肉腸配酸椰菜:維也納豬肉腸外面個皮幾脆、而且肉質幾軟。薯仔加左少少黃芥辣有少少spice同酸味,個酸椰菜又真係幾酸。Four Cheese 德式Pizza:分量都算幾多、Four Cheese包括Chedder、Mozzarella、blue cheese同Parmesan,味道非常濃郁、外邊邊好脆、又唔乾、芝士控必食。Berry Party:雜莓沙冰、好refreshing,唔會太甜。Lychee Spritzer:味道偏酸既soda,同肉類好match。餐廳最近做緊啤酒節Oktoberfest限定menu仲有Beer Pass 啤酒通行証、用優惠價就可以飲品到5杯啤酒!
2天前 0 瀏覽
前幾日同非常拆得既同事出左去銅鑼灣食Lunch叫左個脆皮燒豬肘配酸菜及薯角$325有湯、沙律、飲品餐湯:濃郁Creamy既南瓜湯,配一件多士香濃蒜蓉味&南瓜蓉非常特別底下比較鬆化沙律:雞柳沙律~雞既份量都幾多,仲有車厘茄、麵包粒,層次豐富主角豬肘終於到啦嘩好大隻……大過塊面店員非常好~比我地影晒相再幫忙切豬肘皮脆到好似食緊薯片咁~千祈唔好問幾點肉質嫰滑有肉汁~一d都唔韌,肥瘦相隔滿滿骨膠原薯角食落口感煙韌,唔會太乾搭配酸菜食解膩一流蘸上芥末醬都係我既至愛之一飲品:熱咖啡~咖啡味濃郁~唔錯凍檸茶~茶底香濃,糖漿落幾多自己話事除左以上餐牌仲有啤酒節限定餐牌&啤酒通行証但係番工時間無理由飲酒架~所以店員講解完後決定搵晚嚟啤啤佢~做到今個月尾咋
前幾日同非常拆得既同事出左去銅鑼灣食Lunch

叫左個脆皮燒豬肘配酸菜及薯角$325
有湯、沙律、飲品

餐湯:
濃郁Creamy既南瓜湯,配一件多士
香濃蒜蓉味&南瓜蓉非常特別底下比較鬆化

沙律:
雞柳沙律~雞既份量都幾多,仲有車厘茄、麵包粒,層次豐富

主角豬肘終於到啦
嘩好大隻……大過塊面
店員非常好~比我地影晒相再幫忙切

豬肘皮脆到好似食緊薯片咁~千祈唔好問幾點
肉質嫰滑有肉汁~一d都唔韌,肥瘦相隔滿滿骨膠原
薯角食落口感煙韌,唔會太乾

搭配酸菜食解膩一流
蘸上芥末醬都係我既至愛之一

飲品:
熱咖啡~咖啡味濃郁~唔錯
凍檸茶~茶底香濃,糖漿落幾多自己話事

除左以上餐牌仲有啤酒節限定餐牌&啤酒通行証
但係番工時間無理由飲酒架~
所以店員講解完後決定搵晚嚟啤啤佢~做到今個月尾咋

2024-11-08
午餐
  • 脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角
帝樂銅鑼灣京士頓街8號 Fashion Walk新豪大廈地下A及C號舖經開銅鑼灣,老友推介地道德國菜,環境舒適氣氛好,食材新鮮高質,果然無介紹錯。😻忌廉粟米湯蒜香麵包鬆軟,忌廉夠滑,粟米味濃,面層加了香草,趁熱飲好正。😋沙律酸酸甜甜的醬汁,沙律菜新鮮juicy,配車厘茄、菠蘿和火龍果 ,更加惹味。😁全日早餐配料有挪威煙三文魚、紐倫堡腸、烤煙腩片、牛油果、香草烤蕃茄、太陽蛋、農夫包和羅蘭士撻。大廚新鮮即製,份量十足,香氣四溢,必食!🤤烤安格斯西冷牛扒配炸薯角及時令菜安格斯牛扒口感堅韌,肉汁豐富,烹調得恰到好處,醬汁提升層次,好味道!😍配菜有蘆筍、甘筍和烤蕃茄,薯角即叫即炸,炸油新鮮,又香又脆,薯肉豐富,好快畀我食曬,推薦!😸泡沫咖啡咖啡味香濃,又香又滑,飲完好舒暢。😘生啤麥味香濃,口感順滑,So Chill!🍻帝樂 環境舒適夠地道,食材新鮮高質,生啤好飲,開party一流,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
帝樂

銅鑼灣京士頓街8號 Fashion Walk
新豪大廈地下A及C號舖

忌廉粟米湯

沙律

全日早餐

烤安格斯西冷牛扒配炸薯角及時令菜

泡沫咖啡

咖啡味香濃,又香又滑,飲完好舒暢。😘

生啤

麥味香濃,口感順滑,So Chill!🍻

4天前
My friend and I come to the restaurant in the hope of Octoberfest semi-buffet but was told that this has ended already so we decided to come again next year in October!German Signature Set for 2 HK$325SaladA lovely Caesar salad. The combination of chickens and small cherry tomatoes are light and refreshing, given that we have picked the rather heavily fathored main. Particular appreciate how they add bretzel crumb, a traditional German style bread, instead of normal bread crumbs. Pumpkin soupThe

Salad
Pumpkin soup
The pumpkin soup is warm and creamy, reminding me of the golden time when I was an exchange student in Germany as it tasted exactly the same as the home cooked one. The cheese bread is delicious when dipped in the pumpkin soup. I think the chef has added some sun dried tomato paste.
Crisp Roast Pork Knuckle with Sauerkraut and Fried Potatoes
Simply signatory.  Tummy hasn't seen a pork knuckle as big as this one in Hong Kong ever! Kudos are given to the fact that the pork knuckle is roasted, as opposed to deep fried. The pork kunckle skin is so crunchy and the meats beneath are tender. Tummy is personally a big fan of Sauerkraut and I would say this is very authentic. The fried potatoes are finger-lickingly good too! However, suggest the restaurant to include the healthier option of boiled potato too~
All in all, nice interior with Bovarian style.🐿️
The staff wrongly served the drink (cold lemon tea instead of hot) but we are ok.
Despite the end of semi-buffet, heard from the staff that they are still promoting the beer pass to celebrate the Oktoberfest, where you can enjoy HK$50 discount after enjoying 5 beers in their chain restaurants. 🍻🍻
2024-11-07
3天前 0 瀏覽
上次嚟食brunch,感覺唔錯,所以今晚嚟試埋佢哋嘅dinner:1)匈牙利牛肉湯 Goulash Soup $98好多材料嘅一個牛肉湯,味道似羅宋湯,但係足料過羅宋湯好多,佢哋用咗牛肉粒同埋雜菜、蕃茄去煲嘅湯 。2)煙三文魚火箭菜長方形pizza Smoked Salmon Dennete $230新鮮焗起嘅pizza,餅底脆,配上新鮮火箭菜同埋煙三文魚,加埋啲拉絲嘅芝士,係一件好嘢味鹹香嘅pizza !一件好大件長方形嘅pizza,餐廳好細心幫我哋切開分成九件正方形pizza,就可以好有儀態咁食嘅Pizza !3)Meatball Dumpling $180呢個Dumpling係同我想像嘅presentation 有啲唔同。我初初以為會係ravioli嗰種嘅Dumpling,但原來係似貓耳朵粉嗰種形狀嘅pasta, 用mac & cheese嘅方法整,再加啲炸香咗嘅salami腸,炮製出的Meatball Dumplings,成件事好有新鮮感!d dumplings睇得出係手工pasta,大小形狀不一,好有質感 。4) 蘋果乳酪梳打 (凍) $60清新、口感清爽,唔太甜,用嚟配今晚

1)匈牙利牛肉湯 Goulash Soup $98

3)Meatball Dumpling $180

4) 蘋果乳酪梳打 (凍) $60
清新、口感清爽,唔太甜,用嚟配今晚嘅嘢食啱啱好!

5)Jasmine’s Garden (期間限定秋冬特飲) $68
好啱冬天飲,有薑、檸檬、小柑桔,烏龍茶,幾消滯,啲薑唔會好辣,茶味唔會好濃,淡香嘅茶味,唔會遮蓋金橘檸檬薑嘅氣味 。

見餐牌有兩款冬日限定特飲酒。其中一款店員都好推介,因為隻Mulled Wine係餐廳自己煲、自己調味嘅香甜熱紅酒 ,都好特別,下次先黎試!(‼️酒精飲品只可提供予18歲或以上人士)

雖然餐廳啱啱完咗個啤酒節,晚市嚟dinner個氣氛仲喺度,差唔多檯檯都食德國豬手。店員好細心,服務態度優良,會識得問我哋有冇食物敏感,然後先向我哋推介食物。
匈牙利牛肉湯
Smoked  Salmon  Denette
Meatball  Dumpling
6天前
匈牙利牛肉湯
Smoked  Salmon  Denette
Meatball  Dumpling
  • Jasmine’s  Garden  (冬日限定特飲-  熱)
5天前 0 瀏覽
依家適逢Oktoberfest德國啤酒節銅鑼灣呢間德國餐廳都有限定餐牌同埋及提beer pass啊!!只需要$250就飲到5杯Frosty beer🍺啱哂想同朋友嚟chill嘅一族~Beer pass換領時間到今個月月尾啊 手快有手慢無!!☀️King Ludwig All Day Breakfast $105Norway Smoked Salmon, Nuremberg Sausage, Bacon, Fresh Avocado, Basil Tomato Confit, Sunny Side Up Egg, Farm Bread, Mini Quiche Lorraine雖然知道佢哋好出名食豬手 但想light少少都係嗌翻我最愛嘅ADB🍳材料超級豐富 擺盤賣相都好靚 色彩繽紛見到都精神😋食德國菜當然要試試佢哋嘅腸仔 紐倫堡腸味道都幾特別啖啖香料味中和咗平時食豬肉腸可能有嘅肥膩感 有豬肉香味之餘伴隨淡淡清新香氣烤煙腩片幾厚身而且烘到好香脆 鹹香鹹香越嚼越香🥓羅蘭士撻其實係蛋餅裏面加入咗煙肉 同埋洋葱甜甜哋又有蛋香味 好好味啊🥚問侍應太陽蛋可唔可以轉嘅時候佢哋都好好人幫我整咗煎熟蛋見到隔
依家適逢Oktoberfest德國啤酒節
Beer pass換領時間到今個月月尾啊 手快有手慢無!!

材料超級豐富 擺盤賣相都好靚 色彩繽紛見到都精神😋

見到隔離上炒蛋都可以 欣賞呢度嘅職員👍🏻👍🏻

農夫包做到經典嘅外脆內軟 仲有啲果乾嘅香甜🍞
午餐
Pumpkin soup
朋友買左呢排意樂集團推出既德國啤酒節套票🍺~話要帶我過黎食lunch飲啤酒輕鬆下!!🍻🍻原來呢set套票好抵買! $250 就可以買左5張啤酒卷啦! 每杯都係$50咋😻仲可以係集團旗下餐廳用!! 之前都有試過, 呢個集團D餐廳質素都係高上!! 👍🏻餐廳裝修好有誠意,德國風情十足呢~ 是日現場環境好有氣氛嫁!🥰🥰星期六既Brunch係semibuffet, 揀一個main就可以任食出邊既食物!! 😋放假嘛!就係需要happy放肆下啦~!!🉐🉐🉐話明德國豬手係重點!梗係要嗌返隻豬手食啦!! 豬手係2人份量 $488 呢個價錢真心抵食!!因為!!! 隻豬手真係好大隻呀🍖隻豬手拎到出黎店員會係你面前斬好隻豬手一舊舊方便食, 唔洗自己咁狼狽, 呢個位好貼心~ 💯豬皮燒到好香脆,係比廣式燒豬既豬皮更酥脆, 無肥膩既豬皮口感啖啖肉既醃製左既肉香, 配一口啤酒‼️真係人生一大樂趣也 ‼️Semi buffet必食推介德國香腸, 脂肪和肉比例都岩岩好的 , 肉質多汁口感有彈性 ~!! 🌝🌝可配搭黃芥末醬 (放置在枱面上)

啖啖肉既醃製左既肉香, 配一口啤酒‼️
真係人生一大樂趣也 ‼️

2024-11-02
2024-11-08 0 瀏覽
帝樂德國餐廳位於銅鑼灣Fashion Walk,環境寬敞明亮,設有室內及露天座位,適合聚會和慶祝活動。餐廳依家做緊德國啤酒節,$250就買到「Oktober Pass」,包含5杯啤酒,每杯只需$50,並可透過集印花獲得額外優惠。在德國啤酒節期間,餐廳推出節日限定菜單,價格最低僅$78,讓食客享受正宗德國美食。此外,每逢星期六和日提供的半自助早午餐,自12點至3點開放,主菜搭配沙律吧、冷肉拼盤、熱菜、湯及甜品,選擇多樣,勁抵食!脆皮燒豬肘非常誇張嘅份量,侍應先比原隻豬肘我哋打卡影相,再拎返去幫我哋切開擺靚仔拎上黎,豬肘皮勁脆,肉質唔錯。伴碟系香脆可口的炸薯角同酸椰菜。套餐仲跟餐飲,抵食好推薦!帝樂-德國餐廳亍銅鑼灣京士頓街8號Fashion Walk新豪大廈地下A及C號舖
脆皮燒豬肘
套餐仲跟餐飲,抵食好推薦!
帝樂-德國餐廳
2024-11-06 0 瀏覽
呢一間德國餐廳最近做緊啤酒節限定餐牌😎,有啤酒通行證好特別,而且半自助餐形式好吸引就嚟試下啦🥳自助區:呢度自助食物選擇超級豐富,係就算唔食主食已經好滿足嘅程度。首先熟食區有各式德國小食如香腸、德國pizza等等👍,要特別一讚嘅係佢地嘅蘑菇湯好濃郁creamy😌冷盤一樣精彩💯,除左沙律之外,仲有青口、熟蝦、煙三文魚、熟成火腿等食材,夠晒吸引🤩而且甜品區仲有各式蛋糕、麵包布甸、水果等等😝脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角(2位用) $488主菜方面一樣高質😍,外皮燒得香脆,而裡面嘅肉依然保持到嫩滑嘅程度🔥

自助區:
呢度自助食物選擇超級豐富,係就算唔食主食已經好滿足嘅程度。

而且甜品區仲有各式蛋糕、麵包布甸、水果等等😝

脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角(2位用) $488