2024-09-18
男朋友話今日要同我來一轉港島美食之旅,第三站係銅鑼灣嘅德國餐廳“帝樂”,今次佢有私心,想我陪佢食佢鐘意嘅豬手😮💨⭐️Grapevine入面有gin, peach liquor, grape syrup, lime juice,杯飲品酒味唔重,桃味、提子味、青檸味配合得啱啱好,好啱我口味😋⭐️Berry Party有mixed berry syrup, cranberry juice, lime juice,雖然3樣酸嘅野放埋一齊,但係男朋友話個配搭幾好喎⭐️凱撒沙律配煙三文魚、牛油果及香草欖油醬 除左有煙三文魚、牛油果,佢嘅菜底應該係苦白菜,仲有d車厘茄、脆麵包粒、芝士碎,配埋香草欖油醬,望落顏色好靚,食落又好味、又健康😋 ⭐匈牙利牛肉濃湯羅宋湯底,入面有薯仔、蕃茄、洋蔥、牛尾,好味🤤⭐️脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角令我對豬手改觀🤣佢嘅鹹香味啱啱好,個皮烤得香脆,d肉又唔會好硬,食落又唔會覺得好肥膩,每枱都有放一壺芥末醬,好夾,加埋酸椰菜一齊食,又係另一番風味,伴碟嘅薯角香脆,正😍
⭐️Grapevine
⭐️Berry Party
⭐️凱撒沙律配煙三文魚、牛油果及香草欖油醬
⭐匈牙利牛肉濃湯
羅宋湯底,入面有薯仔、蕃茄、洋蔥、牛尾,好味🤤
⭐️脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角