2024-09-25 8865 瀏覽
嚟食過常滿好多次,小菜圍餐食過,火鍋點心放題都食過,多數食圍餐,一家人連埋老人家嚟食都岩食。今次都係食圍餐,但就特登訂咗個海鮮餐,第一次食海鮮餐,估唔到都幾新鮮,本身唔係特別大期望,諗住普普通通就ok,點知意外地好食。海鮮份量/隻數係按人頭比鮑魚海鮮拼盤係冰鎮的,下面有一大堆冰鎮住,好好有包保鮮紙,唔洗驚啲冰污糟,亦唔洗驚啲冰溶咗啲水整到落啲海鮮度。鮑魚已去除乾淨啲腸,好大隻,好彈牙有口感,亦都鮮甜。蝦都好大隻,有蝦膏,好鮮甜。豉椒炒蟶子王下面用啲殼墊住,其實啲肉已經起晒出嚟炒,好大隻,好彈牙,豉椒炒好惹味。薑蔥蟹炒飯底隻蟹超多膏,揭開蟹蓋好多蟹膏食,隻蟹都好大隻。好食在個炒飯,吸晒啲蟹汁好鮮味。粉絲蒸元貝都好大隻,粒肉好大,唔會痴晒殼起唔到,肉唔靭,唔會咬唔開,有好多粉絲,夠淋,仲吸晒汁,好多蒜蓉好夠味。當紅炸子雞酒樓先有嘅經典配蝦片,炸子雞皮好脆清蒸海斑好大條,蒸得剛好,熟,又滑瑤柱蛋白炒飯炒得粒粒分明,唔油,個碟底都唔會有油紅燒海王翅芝麻拼盤蒸芝麻卷好滑,除咗面頭好多芝麻之外,芝麻卷都好濃黑芝麻味馬拉糕好鬆軟,不過有啲甜糕好彈牙福祿壽桃蒸得好軟熟

海鮮份量/隻數係按人頭比

當紅炸子雞
酒樓先有嘅經典配蝦片,炸子雞皮好脆

清蒸海斑
好大條,蒸得剛好,熟,又滑

瑤柱蛋白炒飯
炒得粒粒分明,唔油,個碟底都唔會有油

芝麻拼盤
蒸芝麻卷好滑,除咗面頭好多芝麻之外,芝麻卷都好濃黑芝麻味
馬拉糕好鬆軟,不過有啲甜
糕好彈牙

蒸得好軟熟
2024-09-01
2024-09-23 11028 瀏覽
今時今日餐飲業生意難做,傳統酒樓都要搞搞新意思🤗🤗🤗 ,破格大玩 點心🥟🥟🥟+火鍋放題 (無限時)🥘🥘🥘,咁有趣我哋都決定去試試佢~ 呢間位於荃灣大鴻輝12/F嘅酒樓,係一間傳統舊式酒樓,早、午市飲茶嗰種 ☕️☕️☕️ 以每位$208無限時任食作招徠~ 價格平、又飲又食、又可以坐成晚,又係一個另類玩法禾 👍👍👍 入到場,待應安排左我哋坐低之後,就可以填紙仔點嘢食 📝📝📝 點心、湯底 (有10款左右選擇,仲可以揀雞煲)、鮮肉 & 海鮮可以填紙仔點,而其他都係自助形式自己拎:汁醬、飲品、菜、熟食、丸餃、甜品………🧐🧐🧐 食後感係以點心做主力,再配火鍋食材陪襯,達至增添多元味覺感受 😊😊😊 以下幾款食物比較推介 :1.) 支裝汽水,仲有支裝維他奶 🥰🥰🥰2.)點心全部都唔錯、尤其有蝦嘅點心,d蝦大隻得嚟又彈牙 👍👍👍 特別推介 ⭐️炸雲吞,又脆又香,點埋甜酸汁,正!😋😋😋3.)薑蔥牛扒葉,蒸得幾林幾入味~ I like ❤️❤️❤️ 鍾意食爽口嘅就未必鍾意 4.) 火鍋料 : 手打雙丸幾好味 😋😋😋 本地滑牛 👌👌👌5.) 雪糕 🍧 海鹽味 👌👌⭐️⭐️⭐️ 8pm前埋單每位 -$20⭐️⭐️⭐️ 9pm後入座每位

1.) 支裝汽水,仲有支裝維他奶 🥰🥰🥰
5.) 雪糕 🍧 海鹽味 👌👌

⭐️⭐️⭐️ 8pm前埋單每位 -$20
⭐️⭐️⭐️ 9pm後入座每位 -$20

2024-09-07 9731 瀏覽
好多人嚟香港旅行,原來第一時間係會食點心!點心真係香港嘅特色,不過而家飲茶真係好鬼貴,食幾籠點心閑閑地一舊水,勁奢侈!呢間可以無限時任食點心真係啱晒我,原來仲可以打邊爐,一次過滿足兩個願望😍呢度每晚都好多街坊幫襯,食足五個鐘人均$200咋,咁抵食,梗係爆場啦!點心即叫即蒸夠晒新鮮,而且係用件數嚟到落order,大食座細食座都可以滿足。我發現佢啲蝦餃同燒賣用料好足,大大粒蝦餃裏便竟然有三隻蝦😍非常高質好味!豉汁蒸鳳爪同埋排骨夠惹味,牛柏葉、牛肉球、豆沙包呢啲真係經典點心,亦都不能錯過!然後自助區仲有一啲特色嘅美食,醉雞腳夠晒入味,輕輕咬骨肉分離👍豬腳薑亦都係馳名小菜,豬腳炆到非常之淋同Q彈,而且用上等甜醋,食落冇咁酸,入晒味嘅雞蛋好正!除此之外,仲有紅腸啊、腸粉啊、雞肉串、豬皮豬紅、酸辣湯、粟米湯、紅豆沙、桂花糕,勁多款式!打邊爐方面可以自選湯底打邊爐或者叫個雞煲都得!肥牛,豬肉雞件海蝦等等之外,自助區各款蔬菜、丸類、菇類、仲有水魷魚、豬紅、豬皮、豬潤等等新鮮食材,大把時間可以吃到夠為止!鍾意啤番兩杯嘅,呢度有多款啤酒供應👍各款汽水冷熱飲品都齊全,性價比真係好高!走之前仲可以食杯雪糕😆

• 燒賣
同朋友每月相聚,黎到荃灣大鴻輝中心十二樓的「常滿百家菜」大快朵頤,貪其可容納咁大班人同時又可以坐得舒服,佔地全層,枱與枱之間闊落。呢間酒樓晚上主打無限時任飲任食點心+火鍋放題,最長食足5.5 小時,真係好誇張!除了點心外,自助區會有少量熱食、小食、飲品,湯,火鍋配料同糖水甜品🍮,好適合一家大細同朋友聚會🎈。有多款火鍋湯底可選麻辣、沙嗲、香茜皮蛋等,重點竟然有椰子燉雞湯鍋,可以先飲湯後打邊爐,真係好足料,大大舊雞髀肉熬煮,仲有新鮮椰子肉增加甜度,越滾越清甜。火鍋配料最回本絕對是海蝦、本地肥牛,色澤均勻,而且仲有老人家最愛的脆鯇魚,仲有不同的手打魚丸,都夠曬飽,但仲要留肚食點心,不得了!點心有超過20款,全部即叫即整,上枱時熱辣辣,一定要趁熱食,個人最鍾意蝦餃皇,裡面有三大粒爽口彈牙嘅蝦,皮晶凝通透。鮮竹牛肉球肉嫩多汁加上大量蔥花,好有咬口!叉燒包軟熟多餡。炸雲吞酥脆美味,蘸上甜酸汁,回味無窮。燒賣又係大大粒,仲有香菇蟹籽點綴。鳳爪蒸得好軟焾,懷舊馬拉糕好有層次,邪惡練奶小饅頭都好正,物有所值,點心質素有保證。記得要留肚食自助區嘅食物呀!有炸至外脆內嫩嘅雞翼、行氣活血的入味豬腳姜、泡椒鳳爪

記得要留肚食自助區嘅食物呀!有炸至外脆內嫩嘅雞翼、行氣活血的入味豬腳姜、泡椒鳳爪。

甜品方面:熱辣辣嘅姜汁蕃薯糖水同紅豆沙,杯裝雪糕、啫喱、布甸、馬豆糕等。一個價錢就包埋啤酒汽水任飲。有好少見玻璃瓶維他奶、可樂、大量啤酒等,真心性價比極高。

總結:
食到棒住個肚走
性價比高 點心+火鍋+飲品放題只需二百多元

2024-08-05 8799 瀏覽
呢間酒樓最近進行小型內部翻新,晚上主打無限時任食點心小菜或火鍋放題,加$10仲包埋任飲、呢度主要用紙仔Tick食物,而自助區會提供少量熱食、小食、飲品、湯、火鍋料理同甜點,好適合帶埋一家大細或朋友仔嚟Gathering。點心有超過20款,有部份可以一件件叫,十分貼心。全部即叫即整,上枱時熱辣辣,一定要趁熱食,個人最鍾意蝦餃皇,裡面有三大粒爽口彈牙嘅蝦,皮唔算好厚、鮮竹牛肉球肉嫩多汁且帶點咬口、叉燒包軟熟多餡、炸雲吞酥脆美味、燒賣,鳳爪同蘿蔔絲酥餅都唔錯,可以試試。肉類方面有齊豬牛雞海鮮,影響深刻嘅有菠蘿咕嚕肉酸甜開胃、豉汁蒸魚雲非常入味、芝士斑塊肉質滑溜、菜品仲有驚喜,台式茄子、奶油扒津白、白灼菜喵,超級無敵新鮮,健康又好味。若唔夠飽嘅可以叫埋炒粉麵飯,有經典嘅上海粗炒、潮州蠔仔粥等,見隔籬枱有叫到,個樣都唔錯。最後記得要留肚食自助區嘅食物呀,老實講雖然個擺盤唔係真係咁靚,但味道比想像中出色,尤其是係炸至外脆內嫩嘅雞翼、熱辣辣嘅姜汁蕃薯糖水同紅豆沙,絕對可以當水飲、完全唔甜且Q彈嘅雙皮奶,難怪每位得一份。飲品仲有玻璃瓶維他奶、可樂、大量啤酒等,真心性價比極高。

上禮拜找到在荃灣的一家放題 主打吃點心還有火鍋 我們晚上去幾乎都坐滿了呢 跟朋友一起的 或者一家人吃飯的都有點心的話呢 蝦餃燒賣小籠包那些都隨便點隨便吃 大顆足料而唔多汁 而且蝦餃和小籠包的皮很薄喔 每一口都能吃到滿滿的肉 那裏的牛肉球也意外的出色 很爽口和濃濃的牛肉香 除了蒸點我們還有點一些炸雲吞和炸饅頭 都是剛出鍋就上桌 巨酥脆 吃着吃着點了很多呢火鍋呢我們點了椰子雞火鍋湯底 有平常的肥牛、肉丸、香腸等等…肥牛的味道濃郁,它的肉質較薄,口感非常柔軟,肥瘦很剛好 火鍋的菜都在自助區隨便拿 全部都新鮮放心吃!啤酒汽水還有茶那些都有 喝完又可以解膩繼續吃回本!還吃的下的話呢 有很多冰淇淋和其他甜品能拿 把甜品也吃了又是非常完美的一頓飯!

2024-12-13 1158 瀏覽
天氣轉涼開始打邊爐,最近搵到呢間超抵食嘅茶樓,晚市有提供點心同火鍋任食放題,人均$208起就可以食到,性價比超高!有幾十款點心可以任叫,仲有得打埋邊爐,落單就用紙仔同埋出出面自己拎,款式幾多下!------------------------------🍲◖澳門豬骨鍋x野菌豆腐◗ 湯底有11款,可以揀雞煲或者烤魚嗰啲,或者單拼鴛鴦鍋都得。今次揀咗兩款比較清淡嘅鍋底,豬骨煲真係有一大嚿豬骨,個人覺得佢嘅湯頭比較淡味~✨有19款點心任叫,除咗包點類之外仲有啲炸物,即叫即蒸,食落熱辣辣,啲炸物都係啱啱炸起,入口超薄脆,點心整體都幾不錯!✨點心私心推介小籠包、大大粒嘅蝦餃皇、薑蔥牛柏葉、鮮蝦燒賣、酸甜炸雲吞、鹹水角,平時出去食價錢都唔平,而且佢呢度嘅點心都幾足料,食多幾籠都回一半水!✨食咗少少點心前菜,記得留肚打邊爐!火鍋配料一啲都唔馬虎,牛肉、鮮蝦、脆肉鯇呢啲都係任叫!除咗寫紙落單,自助區仲有啲打邊爐料同菜可以拎🥬✨自助區仲有唔少熟食同甜品、雪糕,飲品都係自己攞,有好多玻璃樽裝汽水,仲有維他奶,好有feel!🌟 Encore指數:8.5/10
🍲◖澳門豬骨鍋x野菌豆腐◗

🌟 Encore指數:8.5/10
2024-12-08 1104 瀏覽
今次黎到依間位於荃灣,可以無限任食多款點心加火鍋放題既餐廳😚 依個組合勁新鮮好有驚喜,一次過滿足曬🐧 嘅兩個願望嘻😋 點心基本上全部用點心紙落單✅ 大部份都可以逐粒落單,唔怕浪費又可以食多幾款🤗 點心款式包括有小籠包、蝦餃、燒賣、牛肉球等❤️ 仲有多款包點類同埋炸物🤤 全部都勁大件份量十足👍 🐧 尤其喜歡佢哋嘅蝦餃皇同埋燒賣皇❤️ 真係勁大粒好足料😍 入面嘅蝦肉勁滿勁多,食落鮮美又爽滑,啖啖蝦勁滿足🥰 打邊爐有多款湯底任選✅ 有興趣仲可以試吓雞煲同魚鍋🤩 真係勁正☺️ 火鍋配料有牛展、牛脷、肥牛、滑牛等多款牛牛任叫任㨂🤩 仲有手打肉丸又鮮又彈🤗 真係好正😚 自助區仲有多款丸類、菜蔬等無限供應☺️ 選擇極多極正👍 最後不得不提🥴 佢哋有熱嘅玻璃樽維他奶飲架😍 幾得攞返枝開心吓🤤

2024-12-02 962 瀏覽
同朋友約食晚飯一個想食點心 一個想打邊爐即刻上網搵到荃灣有間酒樓可以一次過滿足晒兩個人既願望❤️只需二百零蚊一個人就可以任飲任飲點心+火鍋仲要係無限時 真係勁抵 CP值超級高❗️❗️❗️我地揀左豬骨湯底 勁大支 好足料落單嗌左肉肉之後 就出去自助區拎野飲基本上丸類菜類都有齊晒我最估唔到連豬紅都有💯熟食區選擇都不少有碗仔翅、粟米羹、紅豆沙、蕃薯糖水仲有咖哩豬皮豬紅、雞串、雞腳••••真係唔怕食唔飽🤤重點係有十幾款點心都係任食🉐蝦餃、燒賣、小籠包、鳳爪排骨、牛肉球、炸饅頭、流沙包等等我最推介蝦餃同炸饅頭蝦餃成個bb拳頭咁大粒 爽口彈牙 好出色✅炸饅頭炸到外脆內軟 點埋煉奶食好邪惡飲品除左茶類外🧃🥤仲有枝裝汽水同啤酒🍺咁多野食野飲真係食到捧住個肚走❣️❣️
同朋友約食晚飯

落單嗌左肉肉之後 就出去自助區拎野飲
基本上丸類菜類都有齊晒
我最估唔到連豬紅都有💯

熟食區選擇都不少
有碗仔翅、粟米羹、紅豆沙、蕃薯糖水
仲有咖哩豬皮豬紅、雞串、雞腳••••
真係唔怕食唔飽🤤

重點係有十幾款點心都係任食🉐
蝦餃、燒賣、小籠包、鳳爪排骨、牛肉球、炸饅頭、流沙包等等
我最推介蝦餃同炸饅頭
蝦餃成個bb拳頭咁大粒 爽口彈牙 好出色✅
炸饅頭炸到外脆內軟 點埋煉奶食好邪惡

飲品除左茶類外🧃🥤
仲有枝裝汽水同啤酒🍺
咁多野食野飲真係食到捧住個肚走❣️❣️
2024-11-24 1235 瀏覽
同屋企人食飯有啲人想食點心,有啲人又想打邊爐所以我哋就一於去咗位於荃灣大鴻輝既常滿百家菜食佢哋而家嘅晚市做緊點心火鍋放題真係一次過滿足唔同人嘅慾望佢哋火鍋方面有好多款可以揀,包括雞煲、椰子雞、野菌豆腐、沙嗲鍋等等等,部份湯底雙拼仲唔使另外加錢😍嘢飲方面,我覺得幾正,因為佢竟然係有支裝汽水,呢樣嘢我喺其他地方較為少見,而且仲有啤酒任飲真係滿足晒唔同人嘅喜好火鍋方面,我個人認為肥牛幾出色,有肉味又唔會太鞋!除咗火鍋紙上邊可以叫既嘢食之外,佢仲有多款火鍋配料任夾,非常方便點心方面,一般常見嘅點心都有任食而當中我最鍾意食嘅就係佢嘅蝦餃大大隻,而且入面嘅蝦好鮮甜多汁真係覺得好好食以$200左右一個火鍋點心放題嘅質素嚟講,真係性價比高了!
同屋企人食飯
有啲人想食點心,有啲人又想打邊爐
所以我哋就一於去咗位於荃灣大鴻輝既常滿百家菜食
佢哋而家嘅晚市做緊點心火鍋放題
真係一次過滿足唔同人嘅慾望

真係滿足晒唔同人嘅喜好

火鍋方面,我個人認為肥牛幾出色

點心方面,一般常見嘅點心都有任食
而當中我最鍾意食嘅就係佢嘅蝦餃
大大隻,而且入面嘅蝦好鮮甜多汁
真係覺得好好食

以$200左右一個火鍋點心放題嘅質素嚟講,真係性價比高了!

2024-11-23 1054 瀏覽
其實都唔係第一次去食常滿,見以家打去book位有羊腩煲送又去左試下。星期五夜晚7點幾去到都唔算爆場,揀左火鍋加點心任食。衛生麻麻,記得要自己用滾水洗要用既野,服務都係一般😂羊腩唔入味,但份量都夠兩個人食。每次黎常滿食野,都覺得佢啲蝦唔洗錢咁,逢係有虾既點心,入面真係超多蝦,今次打邊爐既蝦都唔差,入口爽彈有蝦味,仲有魚頭同脆鯇都唔錯。出面既自助區,熟食都冇咩點refill,有炸豬扒,雞軟骨,雞翼,走哂氣既硬身炸蝦片,得返啲骨既豬腳薑,咖哩魚蛋等等。不過賣點係無限時,一大班朋友去飲下啤酒聚下都唔錯。睇完utube介紹既朋友,千奇唔好抱咁大期望😂😂
2024-11-20 1229 瀏覽
最近這間餐廳做任食點心和火鍋放題,午市$158另加一,晚市則$208再加一,我和老公今日便來吃午市。火鍋湯底我們選了最新推介的椰汁燉雞湯鍋底,這個價錢便不要對湯底有什麼期望,雖然雞件只有兩件,但勝在椰子湯底都鮮甜。至於火鍋配料其實並沒有什麼選擇,而且質素亦相當一般,比較好的只有滑牛肉,不過以這個價錢,是這種質素的了,大家不要抱有太大期望,重點是今天我主要是來吃點心。既然是任食點心,我當然點了一系列昂貴的點心,包括蝦餃、燒賣、小籠包等等,蝦餃的皮比較厚身,不過內裡的蝦肉都算爽口彈牙。至於小籠包的皮都比較厚,而且不會爆汁,但是豬肉都鮮甜的,任食有這樣質素都算差唔多了。最美味是燒賣,豬肉和蝦都相當香甜可口,我和老公都吃得津津有味。其他點心方面,牛肉球我味道都相當不錯,鳳爪、排骨、牛柏葉和蒸滑雞的味道都正正常常,普通酒樓的味道。最後的蘿蔔絲酥餅和鹹水角大家請留意,炸物非常大件,如果兩個人吃一件便可以了,因為皮很厚,很容易飽肚。至於飲品有韓國烏龍茶,汽水,維他奶等等,甜品和熟食午市只提供很少款式,並沒有雪糕,大部分甜品和熟食都只有晚市提供,畢竟價錢比較貴。最後提提大家,餐廳只接受現金,麻煩大家記

最後提提大家,餐廳只接受現金,麻煩大家記得帶足夠的現金結帳。

價錢方面,午市$158加一,即是$174一個人,兩人總共$348。

總結來說,以$174的價錢,可以任食點心已經相當划算,因為普通酒樓飲茶平均每人都要100多元,現在更有火鍋放題,很容易回本,大家可以一試。

2024-11-18
  • 牛肉球
  • 燒賣
近排天氣涼咗 又係時候打邊爐🍲搵到荃灣嘅常滿百家菜有火鍋+點心放題鐘意飲茶嘅兩老都即刻話一齊去食👴🏻👵🏻放題每位$208就可以任飲任食五個鐘鍋底有好多選擇 有辣有唔辣我哋揀咗唔辣雞煲 雞肉好嫩滑 非常惹味點心種類都好多蝦餃、燒賣、牛柏葉、蒸排骨、鳳爪、炸春卷、炸雲吞、蘿蔔絲酥餅等等蝦餃、燒賣好大粒 好似乒乓波咁大😆餡料入邊有成3隻蝦 蝦肉彈牙🍤🍤🍤而且皮薄 咬落去仲有啲煙靭感燒賣上面鋪滿蟹籽 加埋唔肥嘅瘦肉 味道一流 所以encore咗兩次 必試之選炸雲吞、蘿蔔絲餅係新鮮炸、入口脆卜卜😋至於火鍋可以用紙仔落肥牛、滑牛、海生蝦、脆肉鯇魚、豚肉、魚頭、鯪魚肉,墨魚丸肥牛肉、豚肉肥瘦適中🥓海蝦好新鮮,肉質鮮甜彈牙🦐脆肉鯇魚爽脆美味其他火鍋配料就喺出邊雪櫃自取例如有各種肉丸、蓮藕、蘿蔔、豆卜、豬潤、生腸、土魷、豬皮同埋各種蔬菜🥬出邊仲有啲熟食🍽️豬腳薑醋,甜酸適中 豬手炆得又好腍脆炸雞翼 炸得嫩滑仲有藥膳雞腳、椒鹽豬扒、雞串,滷水鴨、紅腸等等打邊爐梗係唔少得啤啤佢啦🍻呢度飲品有幾款啤酒特別仲有支裝汽水有可樂、雪碧、忌廉、維他奶.甜品就有椰汁糕、桂花糕、啫喱、芒果布甸 熱嘅就有番薯糖水、紅豆沙 味
近排天氣涼咗 又係時候打邊爐🍲
搵到荃灣嘅常滿百家菜有火鍋+點心放題
鐘意飲茶嘅兩老都即刻話一齊去食👴🏻👵🏻
放題每位$208就可以任飲任食五個鐘

鍋底有好多選擇 有辣有唔辣
我哋揀咗唔辣雞煲 雞肉好嫩滑 非常惹味

點心種類都好多
蝦餃、燒賣好大粒 好似乒乓波咁大😆
餡料入邊有成3隻蝦 蝦肉彈牙🍤🍤🍤

而且皮薄 咬落去仲有啲煙靭感
炸雲吞、蘿蔔絲餅係新鮮炸、入口脆卜卜😋

肥牛肉、豚肉肥瘦適中🥓

海蝦好新鮮,肉質鮮甜彈牙🦐

脆肉鯇魚爽脆美味
其他火鍋配料就喺出邊雪櫃自取

出邊仲有啲熟食🍽️
豬腳薑醋,甜酸適中 豬手炆得又好腍
炸雞翼 炸得嫩滑
仲有藥膳雞腳、椒鹽豬扒、雞串,滷水鴨、紅腸等等

打邊爐梗係唔少得啤啤佢啦🍻
呢度飲品有幾款啤酒
特別仲有支裝汽水有可樂、雪碧、忌廉、維他奶
甜品就有椰汁糕、桂花糕、啫喱、芒果布甸 熱嘅就有番薯糖水、紅豆沙 味道唔錯

咁多嘢食都係二百零蚊
而且仲係一間咁傳統嘅點心酒樓🥢
大件夾抵食 真係非常難得👍🏻
2024-11-02 1352 瀏覽
秋天正是火鍋旺季,荃灣友一定係嚟英皇(即係而家嘅大鴻輝)打邊爐喺12樓有間居然以冇時限作招徠,仲要收得好平,伏唔伏㗎?首先,揀湯底竟然可以免費變鴛鴦湯底,唔做焗住做小朋友,可以任性地要兩個湯底嚕!大胃揀咗沙嗲鍋+ 鹹菜豬肚粉腸鍋,沙嗲湯底都幾濃,豬肚湯又真係好多豬肚同醃菜喎肉肉方面,可以好似點心紙咁樣剔自己想食嘅款,當中大胃好推介滑牛、牛脷、雙丸同魚頭。滑牛同牛脷好厚切,肉質肥美。鯪魚球同墨魚演打得好鮮嫩,唔會好實。魚頭有好多肉,骨膠原滿滿除咗打邊爐,呢度其實主打點心放題,有大量點心任食,蝦餃燒賣一定走唔甩,仲有鹹點、包點、小碟同其他點心仲要份份又大件又香口,尤其小籠包都變大籠包咁,食落唔會得個實字,而係真係有水準嘅剔完紙仔,都仲可以出去自助區自理有唔同蔬菜、丸類、粉麵、肉類、餃子等任攞,同樣係好足料亦有小炒、豬腳薑、鳳爪豆腐花、雪糕等等可以自己加料感覺翱翔大餐之際最最最正係飲料區有好多啤酒任飲,齋青島都有支裝同Gold版仲有其他牌子可以逐罐試,飲到餐廳收工為止都仲得

喺12樓有間居然以冇時限作招徠,仲要收得好平,伏唔伏㗎?

火鍋任飲任食+點心

剔完紙仔,都仲可以出去自助區自理

有唔同蔬菜、丸類、粉麵、肉類、餃子等任攞,同樣係好足料

亦有小炒、豬腳薑、鳳爪

豆腐花、雪糕等等可以自己加料

感覺翱翔大餐之際

最最最正係飲料區有好多啤酒任飲,齋青島都有支裝同Gold版

仲有其他牌子可以逐罐試,飲到餐廳收工為止都仲得
2024-10-30
火鍋任飲任食+點心
  • 小籠包
2024-10-30 1364 瀏覽
麻甩兩父女去撐枱腳,一個愛飲茶一個好邊爐,大鴻輝呢間常滿啱哂我地~座無虛席 建議訂座穩陣啲餐廳有兩款套餐可選1️⃣ 點心+小菜2️⃣ 火鍋+點心(我地揀呢款)午市$𝟏𝟓𝟖(+𝟏𝟎%) 晚市$𝟐𝟎𝟖 (+𝟏𝟎%) 🍲 湯底鍋可選雞/魚煲 或 湯鍋/鴛鴦鍋另可加錢揀 藥膳醉雞煲我地揀最新推介 椰子燉雞湯鍋📝 點心紙落單肉類:牛控第一次覺得豬比牛吸引豚肉無臊味 大塊明顯肉鮮味本地滑牛軟嫩 肥牛牛味普通還可以手打丸:爽滑彈牙Encore了好幾次墨魚丸 明顯粒粒墨魚 鮮甜味濃鯪魚丸 鮮魚香 除蔥無其他調味海鮮類:蝦食得過 肉質鮮爽唔霉愛魚之人表示 魚的話可免則免另有數款海鮮可另加錢點選如沙巴龍躉、珊瑚蚌、帶子片等♾️自助吧除火鍋醬料亦有蔬菜、雞肉、丸類(牛丸貢丸都不錯)、魷魚豬皮等,且有不少熟食提供🫖飲品有茶、玻璃樽裝汽水、支裝/罐裝啤酒🍦甜品有#香港製造 本土雪糕𝐂𝐨𝐂𝐨𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲布丁、芒果、朱古力等多款口味亦另加錢點選擂沙湯丸或壽桃🥢點心方面選擇比較多少少 最基本的點心都有最為驚喜係好大粒 好大嚿😳蝦餃入面有四、五粒蝦蘿蔔絲酥餅入面滿滿蘿蔔整體味道不過不失 有某幾款略咸◡̈ 以上食評乃個人意見僅供參考◡̈
座無虛席 建議訂座穩陣啲
餐廳有兩款套餐可選
1️⃣ 點心+小菜
2️⃣ 火鍋+點心(我地揀呢款)
午市$𝟏𝟓𝟖(+𝟏𝟎%) 晚市$𝟐𝟎𝟖 (+𝟏𝟎%)
🍲 湯底
鯪魚丸 鮮魚香 除蔥無其他調味
海鮮類:蝦食得過 肉質鮮爽唔霉
愛魚之人表示 魚的話可免則免
另有數款海鮮可另加錢點選
如沙巴龍躉、珊瑚蚌、帶子片等
♾️自助吧
🫖飲品
有茶、玻璃樽裝汽水、支裝/罐裝啤酒
🍦甜品
有#香港製造 本土雪糕𝐂𝐨𝐂𝐨𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲
布丁、芒果、朱古力等多款口味
亦另加錢點選擂沙湯丸或壽桃
🥢點心方面
選擇比較多少少 最基本的點心都有
最為驚喜係好大粒 好大嚿😳
蝦餃入面有四、五粒蝦
蘿蔔絲酥餅入面滿滿蘿蔔
整體味道不過不失 有某幾款略咸