2024-10-28 1097 瀏覽
今日約了在鰂魚涌太古坊工作的朋友聚會,就在附近的一間融合日式和西式的餐廳吃晚飯。餐廳以日系淺木色裝潢,一排大窗戶放置了闊落的卡座位,非常舒適。除了有名的日式主餐🥘外,這裏的甜點🍨和特飲🍹也十分吸引。🍹Mango Paradise $58將清甜芒果和新鮮菠蘿攪拌成沙冰,蜂蜜柑橘加添清新香甜口感😋。🍹Kiwi Paradise $58這杯以新鮮奇異果和蘋果制成的飲品,味道清香,加上薄荷葉,清新又健康🥰。🔥北海道海膽大葉醬魚生他他多士 (3件)$138這道小食值得一讚🤩將不同的魚生切粒,食材新鮮又清甜,鋪在脆口多士上,令口感更有層次感;主角還有北海道雙色海膽,味道非常鮮甜,食完還有回甘口味,我哋還想再encore呢!🔥A4一本和牛丼飯 $258將和牛薄片抹上醬油,鋪在軟綿的米飯上,和牛肉質鮮嫩帶光澤色彩;放上生雞蛋🥚和蔥絲,混和後食用,美味之餘亦加添嫩滑口感。🧁士多啤梨疏乎厘班戟 $118樣子可愛Q彈,大大粒士多啤梨放在頂上非常吸睛😍,另有棉花糖和士多啤梨🍓鮮果粒,再加上朱古力醬和口感鬆軟嫩滑的疏乎厘班戟,完全係味覺和視覺享受🥰,好有節日氣氛🥳。
🍹Mango Paradise $58
Mango Paradise
🍹Kiwi Paradise $58
🔥北海道海膽大葉醬魚生他他多士 (3件)$138
北海道海膽大葉醬魚生他他多士 (3件)
🔥A4一本和牛丼飯 $258
A4一本和牛丼飯
🧁士多啤梨疏乎厘班戟 $118
士多啤梨疏乎厘班戟
2024-10-22
Mango Paradise
Kiwi Paradise
北海道海膽大葉醬魚生他他多士 (3件)
A4一本和牛丼飯
士多啤梨疏乎厘班戟
餐廳環境舒適雅致,店員服務態度良好,會主動加水,見到我哋需要餐具更加主動幫手拎👍🏻燒銀鱈魚乾非常香口,咬落酥脆,係個唔錯嘅小食魚蝦蟹好多士上次一試難忘,酥脆嘅多士上面有蝦、蟹肉➕三文魚籽,食落既豐富又充滿風味明太子芝士蟹肉玉子燒呢個真係必試😋嫩滑嘅玉子燒中間包裹著濃郁嘅明太子,面層鋪滿蟹籽、芝士🧀及蟹肉,每一口都能感受到玉子燒嘅柔軟,令人忍不住一口接一口油甘魚薄切米紙卷估唔到呢個油甘魚咁高質,口感新鮮得黎,肉質鮮嫩,中間包住蛋、青瓜🥒及蟹柳,食落既清新又不失風味士多啤梨芝士奶蓋牛角包窩夫酥脆嘅牛角包窩夫裡面有芝士奶蓋,配有新鮮士多啤梨🍓及雪糕,食落口感豐富,仲非常適合打卡影相士多啤梨梳乎厘班戟梳乎厘班戟入口即化, 仲🈶蛋香味,口感輕盈柔軟,搭配新鮮士多啤梨🍓、棉花糖、士多啤梨乾粒➕cream一齊食,每一口都充滿幸福感🥰Belgian Chocolate飲落好香朱古力🍫味,口感香甜而不膩Bleu Bliss呢杯藍色打卡好靚🩵飲落充滿香雲呢嗱香氣,十分美味可口

燒銀鱈魚乾
非常香口,咬落酥脆,係個唔錯嘅小食

魚蝦蟹好多士

明太子芝士蟹肉玉子燒

油甘魚薄切米紙卷

士多啤梨芝士奶蓋牛角包窩夫

Belgian Chocolate
飲落好香朱古力🍫味,口感香甜而不膩

Bleu Bliss
呢杯藍色打卡好靚🩵飲落充滿香雲呢嗱香氣,十分美味可口
6天前 0 瀏覽
幸圓聽個名都好日本風 主打西日料理 餐廳設計走日式休閑風格 環境好舒適 赤蝦他他 魚子醬 蝦汁意大利粉赤蝦他他好鮮甜 加埋魚子醬就更加鮮味蝦汁意粉味道好濃郁 質感非常好時令刺身飯有海膽三文魚子 魷魚 北寄貝 帶子 三文魚 油甘魚 等等好豐富 夏天就係應該要食刺身飯 顏色又鮮艷 真係食慾大增😆士多啤梨梳乎厘班戟梳乎厘班戟蛋香好濃郁食落好鬆軟 加上有啲草莓凍乾 棉花糖味道同口感都更加有層次感Secret Angel用士多啤梨 布冧 青檸 薄荷葉同梳打沖製而成味道酸酸甜甜 最重點係飲品裡面有朵用布冧砌成嘅花勁靚勁打卡✨見到隔離枱食刨冰都一樣好吸引 下次約埋朋友黎試下🧡
幸圓聽個名都好日本風 主打西日料理

味道酸酸甜甜 最重點係飲品裡面有朵用布冧砌成嘅花
勁靚勁打卡✨

見到隔離枱食刨冰都一樣好吸引 下次約埋朋友黎試下🧡
2024-12-11 0 瀏覽
今晚去咗幸圓食晚飯,餐廳環境好舒適,當中fusion菜式更別具一格,我同朋友都食得好開心。油甘魚薄切米紙卷油甘魚好鮮味,入面包住雞蛋、蟹柳和生菜,成個感覺好fresh。黃油雞髀配雞油香料飯雞油香料飯在熱騰騰的煱裏,上面鋪滿住勁多香料,未食已經聞到飯香!雞髀肉質鮮嫩,黃油的風味渗透每一口,讓人忍不住多吃幾口,十分滿足。黑松露芝士奶蓋梳乎厘班戟冇諗過原來甜品都可以加黑松露!班戟柔軟又有蛋香,鹹鹹甜甜,味道很好!Kiwi Paradise清新的奇異果帶來爽口的口感,好飲。Belgium Chocolate有濃郁的巧克力味道,而且甜度適中,好滿意👍🏻!

油甘魚薄切米紙卷

黑松露芝士奶蓋梳乎厘班戟

Kiwi Paradise
清新的奇異果帶來爽口的口感,好飲。

Belgium Chocolate
有濃郁的巧克力味道,而且甜度適中,好滿意👍🏻!
  • 黑松露芝士奶蓋梳乎厘班戟
  • 黃油雞髀配雞油香料飯
如果你同我一樣對食物好挑剔,又捨得花錢喺食物度,咁你肯定唔可以錯過呢間【幸圓】。佢哋嘅食物非常豐富,平時食嘅,冇食過嘅基本上喺呢度都可以食到,而且不單止主食,就連甜點飲品都係一流嘅!真係好勁! 🍲🍨系呢度,一定要點幸圓海膽五色丼🪸。呢道菜係用咗兩種海膽、🦐新鮮甜蝦、吞拿魚腩蓉同埋鮭魚子混搭而成嘅丼飯。海膽分量好多,色澤鮮黃色,將無菌蛋液攪拌均勻,再加入鮭魚子後一齊食更加係另一層次嘅口感,咬落去好creamy,魚子喺口裡爆開之後,鮮味十足,慢慢嚼你會發現好多種風味嘅口感,非常值得嘗試嘅一道菜。⁕ A4和牛沙律配松露油酢汁🥩 ⁕熟度剛剛好,肉質爆香Q彈,無論係單獨食定繫丼飯都好美味。⁕ 三杯酢廣島蠔🦪 ⁕廣島蠔肥肥嫩嫩嘅,非常新鮮無腥味,食嘅時候一定要將【幸圓】嘅獨特醬汁一齊吸溜,先可以感受到鮮甜嘅味蕾刺激。⁕ 燒八爪魚配蒜味噌蛋黃醬🐙 ⁕超大嘅八爪魚,肉質好有嚼勁,搭配蛋黃醬之後嘅味道有啲焦香微鹹,整體味道意外地非常協調。我大多都系晚餐時間去,喜歡一個人慢慢食,享受美食帶畀我嘅療癒時光~🌇

⁕ A4和牛沙律配松露油酢汁🥩 ⁕

熟度剛剛好,肉質爆香Q彈,無論係單獨食定繫丼飯都好美味。

⁕ 三杯酢廣島蠔🦪 ⁕

⁕ 燒八爪魚配蒜味噌蛋黃醬🐙 ⁕
2024-12-05 0 瀏覽
Blue Monday 一放工,九秒九會合好友食好東西慰勞自己♥️ 到訪位於鰂魚涌<幸圓> ,餐廳以高質西日Fusion 菜及舒適的環境而聞名。一走進店內,會被溫馨的燈光和聖誕🎄的佈置所吸引。背景音樂柔和輕鬆,營造出一個放鬆且愉快的用餐氛圍-♥️明太子芝士蟹肉玉子燒 $98這道菜結合了濃郁的明太子醬與芝士,再配上新鮮的蟹肉,帶來豐富的層次感。玉子燒外層金黃,內裡柔嫩多汁,每一口都能感受到細膩的口感-♥️北海道海膽大葉醬魚生他他多士 $138北海道海膽的鮮甜及多款角切刺身與大葉醬的清香完美結合。魚生他他多士酥脆可口,每一口都帶來驚喜。這道菜品無疑是餐廳的招牌之一-♥️職人壽司盛(廚司發辦) $288每一塊壽司都精心製作,口感新鮮,魚肉入口即化,鮮香味爆登。從各種魚類到壽司飯的質感,無一不顯示出高品質的食材和烹飪技術-♥️ 士多啤梨梳乎厘 $118這裡的甜品絕對不能錯過!士多啤梨梳乎厘絕鬆軟綿密,配上新鮮的士多啤梨,帶來酸甜的口感平衡。每一口都像是在品嚐一份「幸」福,「圓」滿 🫶🏻-🍹Royal Sunrise $58混合了草莓和橙汁的天然果香,口感清新爽口!蘋果造的花型玫瑰🌹很吸晴

♥️明太子芝士蟹肉玉子燒 $98

♥️北海道海膽大葉醬魚生他他多士 $138

♥️職人壽司盛(廚司發辦) $288

♥️ 士多啤梨梳乎厘 $118

🍹Royal Sunrise $58
混合了草莓和橙汁的天然果香,口感清新爽口!蘋果造的花型玫瑰🌹很吸晴!

<幸圓>不僅提供了優質食物,還有一個舒適愉快的用餐環境,是與朋友或家人聚會的好選擇
近期跟緊既大project終於忙完~可以約朋友出嚟食好西!呢間係佢之前lunch time食過,覺得抵食而又好食嘅餐廳~(午市套餐做緊四人同行一人免費,我哋今次晚餐就冇受惠嚕~~~~)日式西式fusion餐廳😍裝修採用左大量木材同暖色系~走簡約風格座位舒服又寬敞🪑我哋兩個人都叫咗好多嘢食🙈🐙燒八爪魚配蒜味味噌蛋黃醬 $128八爪魚烤得香脆~仍然保持到爽口彈牙 一啲都唔韌!同埋濃郁嘅蒜味味噌同蛋黃醬融合得宜味道好突出 成功帶出八爪魚嘅鮮味同惹味🍗黃油雞髀配雞油香料飯 $178整得好出色😍雞髀外皮烤到香脆滋味雞肉充滿油香~慢煮時間拿捏得精準從而令雞髀啱啱好煮熟~非常嫩滑!用左大量香料煮既飯吸收晒雞髀既雞油同香料嘅精華店員好細心咁問左我哋都鍾意食蒜頭之後就逐粒蒜頭整碎去撈飯~令香料飯啖啖都充滿住濃郁嘅蒜香味🧄🧄🧄👍👍要特別要讚吓個男店員👍👍佢好細心同仔細咁將啲配菜逐粒夾起分得好乾淨~一粒飯都冇浪費😊🐄烤牛A4和牛薄切米紙卷 $118本身和牛油脂比較多~廚師運用咗巧妙嘅配搭大大搭減低左佢嘅油膩感先用米紙包裹住壽司飯、青瓜、洋蔥、生菜等新鮮蔬菜 然後將頂級和牛放上面,再加配左炸蒜絲 成個入口既感
近期跟緊既大project終於忙完~
可以約朋友出嚟食好西!
呢間係佢之前lunch time食過,
覺得抵食而又好食嘅餐廳~

日式西式fusion餐廳😍

整得好出色😍
雞髀外皮烤到香脆滋味
雞肉充滿油香~
慢煮時間拿捏得精準
從而令雞髀啱啱好煮熟~非常嫩滑!
用左大量香料煮既飯吸收晒雞髀既雞油同香料嘅精華
店員好細心咁問左我哋都鍾意食蒜頭之後就逐粒蒜頭整碎去撈飯~
令香料飯啖啖都充滿住濃郁嘅蒜香味🧄🧄🧄

👍👍要特別要讚吓個男店員👍👍
佢好細心同仔細咁將啲配菜逐粒夾起
分得好乾淨~一粒飯都冇浪費😊

🐄烤牛A4和牛薄切米紙卷 $118
本身和牛油脂比較多~
廚師運用咗巧妙嘅配搭大大搭減低左佢嘅油膩感
先用米紙包裹住壽司飯、青瓜、洋蔥、生菜等新鮮蔬菜
然後將頂級和牛放上面,再加配左炸蒜絲
成個入口既感覺即刻好清新!
份量都幾多~除咗有六件之外,亦都有飯~會比較飽肚
但佢真係好似藝術品咁!😍
擺入口之前都忍唔住要欣賞吓
焗香脆脆美奶滋雞翼

🐓焗香脆脆美奶滋雞翼 (4件)$88
焗既雞翼都做到酥炸咁嘅質感~真係好神奇~
啲脆脆好高質
一食就食得出係美奶滋既鹹香❤️
煮法又健康又入味
黑松露芝士奶蓋疏乎厘班戟

🧀黑松露芝士奶蓋疏乎厘班戟 $128
重頭戲!呢疏乎厘好特別~
第一次食黑松露芝士味嘅疏乎厘~
因為本身唔太好食甜嘢,而且係黑松露愛好者
呢個就非常之合我地心意!!

友善嘅店員建議將
是日最喜歡既單品❤️❤️❤️

🍹嘢飲方面點咗職員介紹嘅最新推出特飲
Navy Blue Earl Grey $52
Royal Sunrise $58
Navy Blue Earl Grey & Royal Sunrise

🦋Navy Blue Earl Grey
材料有Earl Grey Tea, Cream Cheese & Blue Curacao
外表充滿迷幻嘅星空感覺❤️
攪勻咗就係充滿少女味嘅Tiffany blue!
估唔到伯爵茶芝士奶蓋同埋古拉索酒溝埋一齊會變成好似益力多咁!
但就係少甜版~適合想飲少甜飲品嘅人士👍
太創新同埋驚喜啦!

🌅Royal Sunrise
即係Strawberry, Orange Juice & Soda Water
蘋果整既玫瑰花真係好靚~好細緻~
可能就係代表着旭日初升嘅太陽
配埋果汁嘅用色~真係少女心出晒嚟!
好好飲!甜度啱啱好
另外加咗梳打水感覺好清新

總結:
♠️無論係嘢飲、嘢食定甜品都係內外兼備
有外表有內涵~
除咗可以打(大量)卡,亦都可以滿足味蕾😋
♥️另外店員好貼心好健談~有問必答
因為菜式都幾創新,所以喺落單之前都會問吓店員!
服務到位,好耐冇試過喺餐廳嘅用餐體驗咁舒服~
燒八爪魚配蒜味味噌蛋黃醬
黑松露芝士奶蓋疏乎厘班戟
  • 焗香脆脆美奶滋雞翼
  • Navy Blue Earl Grey
  • Royal Sunrise
2024-11-28 263 瀏覽
跟住在附近的友人久違來個飯聚 來到收藏一段時間的 ᴋᴏᴇɴ 幸圓!位於鰂魚涌跟太古中間 平常不太常去啊ᴋᴏᴇɴ 在商業大樓的一樓 擁有清新木系空間一排對著街景開揚的沙發卡座 環境舒適 仔細一看 發現 ᴋᴏᴇɴ 也是 ʜᴇsʜᴇᴇᴀᴛ 旗下餐廳ʜᴇsʜᴇᴇᴀᴛ 鎮店之寶 sᴏᴜғғʟᴇ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ 這邊也會供應而 ᴋᴏᴇɴ 餐點偏向西日料理跟刺身 更多樣化午餐跟晚餐也會有性價比高的套餐可以點 𓋪 牛油清酒煮蜆跟友人用餐 永遠會出現蜆/青口其中一樣既有清酒幽幽香醇 又能嚐到鮮甜大蜆本身鮮味難怪是餐廳人氣名物之一𓋪 北海道三文魚籽鮮蠔香草忌廉汁大通粉要留肚吃甜品所以點了一個主食分享三文魚籽跟鮮蠔都很新鮮 完全沒有腥味!滑溜肥美的鮮蠔有四件 不吃蠔的 ᴍᴇ 也吃得好開心使用掛汁度極高又具口感的 ʀɪɢᴀᴛᴏɴɪ跟友人分享就不會過份膩口了𓋪 士多啤梨梳乎厘班戟招牌的梳乎厘班戟當然要點一份賣相跟擺盤已加了不少分兩件綿密班戟中間有酸甜紅桑子醬酸甜口感多少衝散了頂層忌廉的甜膩除了梳乎厘班戟 甜品還有超多款還有 ᴄʀᴏғғʟᴇ 跟消暑刨冰等 會選擇困難𓋪 椰香咖啡沙冰𓋪 百香果抹茶特飲除了甜品出色
跟住在附近的友人久違來個飯聚
來到收藏一段時間的 ᴋᴏᴇɴ 幸圓!
位於鰂魚涌跟太古中間 平常不太常去啊

既有清酒幽幽香醇 又能嚐到鮮甜大蜆本身鮮味
難怪是餐廳人氣名物之一

𓋪 北海道三文魚籽鮮蠔香草忌廉汁大通粉
要留肚吃甜品所以點了一個主食分享
三文魚籽跟鮮蠔都很新鮮 完全沒有腥味!
滑溜肥美的鮮蠔有四件 不吃蠔的 ᴍᴇ 也吃得好開心

除了梳乎厘班戟 甜品還有超多款
還有 ᴄʀᴏғғʟᴇ 跟消暑刨冰等 會選擇困難

𓋪 椰香咖啡沙冰
𓋪 百香果抹茶特飲
除了甜品出色 這邊的特飲也很吸引 ~
友人點了黃綠層次分明的百香果抹茶特飲

感覺這次用餐我對蠔有點刮目相看了
感覺多樣化的菜式
午餐應該吸引不少在附近的上班一族光顧
2024-11-28 263 瀏覽
今日係難得嘅假期,梗係要同朋友去鰂魚涌度行街輕鬆一下啦!一行到鰂魚涌,我哋就發現咗呢間叫幸圓嘅西式咖啡店。見到店內環境幽靜首先,我哋叫咗個「Matcha passion fruit🍵」。抹茶嘅濃香同百香果嘅清新完美結合,一口嚟陣陣果香同抹茶苦澀嘅餘韻,真係一試難忘!回味起來感覺清爽,唔會太甜接著係「一本A4和牛沙律配松露油酢汁🥗」。和牛切片夠香嫩,配埋松露嘅香氣,簡直係神仙搭配!呢碟沙律唔單止味道層次豐富然後我哋試咗「三杯酢廣島蠔🦪」。每隻蠔都超新鮮,帶有海水嘅鮮味,入口滑溜,沾上的酢汁令味道更加突出。主菜方面,唔可以錯過「唔係寶雲酥伊比利亞羊肋排🐑」。羊肋排烤得金黃香脆,肉質相當鮮嫩,內裡細緻多汁,真係齋聞都流口水!入口即化嘅質感真係非常之吸引,最後,我哋嚟個「燒八爪魚配蒜味味噌蛋黃醬🐙」。八爪魚燒得剛剛好,外皮有少許焦香,肉質彈性十足,加上蒜味味噌蛋黃醬,味道非常豐富,讓人每一口都感受到唔同層次嘅滋味幸圓餐廳真係一間值得推薦嘅西式咖啡店。無論係甜品定主菜,每個菜式都好有心思,食材新鮮,味道層次豐富。

2024-11-24 323 瀏覽
呢度每一道菜無論係視覺上定係味道上都非常驚艷,係呢度慶祝紀念日定係朋友聚會都好啱,我用餐嘅體驗係唔错嘅! 😲💓佢係屬於日系暖色系嘅裝橫,環境都幾優雅舒服,服務生態度亦都非常好~ 睇得出好用心經營,真係難得啊!唔講這麼多,大家睇下我點嘅幾道菜:⊱烤香茅椰青西班牙五花肉⊰⭐⭐⭐⭐⭐打開我新世界嘅一道菜,五花肉色澤誘人,烤到肉質香脆可口,香茅嘅香味亦都完美滲入肉中,食起來非常酥爽。⊱大葉醬魚生他他⊰⭐⭐⭐⭐新鮮粉嫩嘅刺身同金黃色嘅海膽放喺脆度剛好嘅烤吐司上,搭配特調嘅他他醬碰撞出獨特嘅口感,十分過癮。⊱柚子瀆茄⊰⭐⭐⭐非常清新可口嘅小菜,從未想過柚子同蕃茄嘅混搭可以咁特別,晶瑩剔透嘅蕃茄單睇都已經非常有食慾。⊱燒八爪魚配蒜味味噌蛋黃醬⊰⭐⭐⭐⭐超肥美冕八爪魚,每一口都非常香烧烤嘅味道,飽滿且充滿韌性,喜歡嚼勁嘅朋友們必點呢道

唔講這麼多,大家睇下我點嘅幾道菜:

⊱烤香茅椰青西班牙五花肉⊰⭐⭐⭐⭐⭐

⊱大葉醬魚生他他⊰⭐⭐⭐⭐

⊱柚子瀆茄⊰⭐⭐⭐

⊱燒八爪魚配蒜味味噌蛋黃醬⊰⭐⭐⭐⭐
2024-11-20
2024-11-22 288 瀏覽
近來工作忙到不可開交,真係要食啲好嘢獎勵自己同我的他🤣今晚揀咗呢間西日fusion餐廳,餐廳裝修採用䁔色系,又夠光猛,好舒服。今晚都幾肚餓!前菜、主菜、特飲、甜品都有點,期待中😚北海道海膽大葉醬魚生他他多士(3件) $138。上到枱,極吸引😍好多魚生喺脆脆多士上面,每件多士都有好多海膽喺面,好抵啊😍而且全部魚生都好新鮮,加埋醬汁好開胃🤤赤蝦他他·魚子醬·蝦汁意大利粉$188。意粉上到枱已覺得好矜貴,除咗赤蝦他他,仲有魚子醬喺面😍赤蝦他他同魚子醬好鮮味好匹配,意粉用蝦汁烹調,超級濃郁,好好味🤤意大利煙燻豬腩肉鐵板炒飯$118。炒飯用珍珠米炒,有好多鹹香嘅煙燻豬腩肉,飯粒煙韌粒粒分明,好出色👏Mango Paradise $58。濃郁芒果味,帶點菠蘿味,酸酸甜甜清新開胃🤩Coconut Coffee Frappe $56。好香椰香味,但又唔會掩蓋咖啡香味,好鍾意奶類飲品,我覺得一啲都唔膩☺️幸圓原味梳乎厘班戟$88。上到枱見班戟好高,有「動L」感,食落空氣感,但又好鬆軟,太好味,加多啲忌廉、楓糖都無罪惡感🤣🤣🤣太滿足了😌

今晚都幾肚餓!前菜、主菜、特飲、甜品都有點,期待中😚

2024-10-29
2024-11-17 294 瀏覽
原來鰂魚涌嘅怪獸大廈真係好出名㗎!帶咗深圳同事去打卡,順便過對面嘆番個幸福的梳乎厘班㦸 。幸圓主打日式 fusion 菜,餐廳和式風情,環境簡約舒服。食物質素高,欣賞很有特色的小食,特飲有水準,主食和甜品選擇多。Belgian Chocolate比利時朱古力,味道特別濃郁,口感絲滑,甜味適中,帶有一點苦味回甘,豐富的可可風味。疑似世一炸雞 好奇的名字,疑似還是真的世界一流炸雞?!超大件炸雞,炸至外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩,面頭鋪滿特色他他醬汁,一起吃口感豐富。醬油燒墨魚鬚 很有日式居酒屋的感覺,獨特醬油燒增加風味,墨魚鬚 保持多汁,口感彈牙嫩滑,不油膩,同時確保熟透而不乾柴,有層次。意大利煙燻豬腩肉鐵板炒飯 豐富香氣的意大利煙燻豬腩肉,鹹香非常美味,鐵板炒飯 有鑊氣,加入洋蔥、青豆、和胡蘿蔔,增添了顏色。雞蛋鬆軟香濃,飯粒加蔥花清新感和口感也有層次。和洋風蕃茄肉丸肉醬意大利粉和洋風蕃茄搭配香料,味道酸甜可口。肉丸外脆內嫩,口感豐富。再配搭埋肉醬意大利粉,吸收醬汁的味道,肉丸的肉質與蕃茄醬的酸甜相得益彰,讓整道菜更加美味。士多啤梨梳乎厘班戟Strawberry 好味程度爆燈,賣相一流,擺盤精
Belgian Chocolate
疑似世一炸雞
醬油燒墨魚鬚
意大利煙燻豬腩肉鐵板炒飯
和洋風蕃茄肉丸肉醬意大利粉
士多啤梨梳乎厘班戟
Strawberry 好味程度爆燈,賣相一流,擺盤精美。梳乎厘班戟蛋香四溢,滿滿的空氣感,鮮艷色彩,豐富誘人。
最喜歡梳乎厘班戟輕盈鬆軟的口感,比傳統的班戟更厚更蓬鬆。加入新鮮
士多啤梨,果香和酸甜的味道,還有忌廉甜味平衡,非常開胃。
宇治金時芭菲
結合了宇治抹茶和紅豆的風味,濃郁的茶香和甜味,非常受女孩子歡迎。有我最愛的抹茶雪糕球、紅豆、白玉、cream等,層次豐富。視覺效果十分吸引人,如果你喜歡宇治金時,這一杯芭菲絕對值得一試!
  • Belgian chocolate
  • 宇治金時芭菲
  • 意大利煙燻豬腩肉鐵板炒飯
  • 疑似世一炸雞
2024-11-16 379 瀏覽
今日嚟到鰂魚涌試吓主打西日式料理嘅幸圓,見有啲餐點個名都比較特別,而且仲有我最鍾意食嘅疏乎厘pancake😍Matcha Latte🍵濃郁順滑,抹茶香氣濃郁而且唔澀口,搭配上香濃既牛奶,整體口感平衡協調。Coconut Coffee Frappe🥥☕️充滿咖啡香氣,加上椰奶既細滑質感,製成沙冰清新消暑,非常適合夏天😌赤蝦他他•魚子醬•蝦汁意大利粉🦐🍝意大利粉裏滿濃濃既蝦汁,再配埋魚子醬香氣,味道非常豐富🤤赤蝦鮮嫩彈牙,整體口感層次十足,開胃得黎又唔會太膩。唔係寶雲酥伊比利亞羊肋排🐏伊比利亞羊肋排本身就係頂級食材。其肉質鮮嫩多汁,油脂適度分布,羊肉充滿豐富香氣😌將其表面裹以酥脆的麵衣「寶雲酥」,外層酥脆金黃,而內裡既羊肉就軟嫩多汁,肉汁在口腔中爆發🤤大廚更用腐乳作調味,腐乳同羊堅夾!呢道菜夠晒fusion特別🤩幸圓原味梳乎厘班戟🥞外表金黃柔軟,切開後蓬鬆濕潤🤤搽上牛油同倒上滿滿既蜜糖🍯鬆軟既疏乎厘口感加上濃濃嘅蛋香,簡直一絕🥰餐廳環境設計簡約雅致,營造出溫馨舒適的用餐氛圍。而且食物方面睇得出食得出好有心思❤️🤑 人均消費:~$350🤩 推薦指數:9 / 10📍 餐廳資料:幸圓 (鰂魚涌)鰂魚

Matcha Latte🍵

Coconut Coffee Frappe🥥☕️

赤蝦他他•魚子醬•蝦汁意大利粉🦐🍝

唔係寶雲酥伊比利亞羊肋排🐏

幸圓原味梳乎厘班戟🥞

🤑 人均消費:~$350
🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:幸圓 (鰂魚涌)
鰂魚涌英皇道1001號1樓1-2號舖
自從我另一半帶我來這裡吃過之後,就一直心掛掛嘅日式料理-我最愛嘅牛牛A4-本和牛丼! 🐄琴日我們嘅午餐又約呢度,點咗A4—本和牛丼嘅lunch set,配套包含A4—本和牛丼、小菜同一碗湯。不得不說,呢頂級嘅一本和牛搭配燒得恰到好處,把無菌蛋黃攪拌均勻後一齊吃真系絕配! 新鮮嘅蛋黃液包裹著色澤誘人嘅牛肉,再吃上一大口飯,哇哦,幸福感滿滿!好快就光盤了! 🤤另外,呢度嘅環境真系要強調下,設計好有格調,系溫暖木色系嘅,同伴侶一齊用餐時特別舒服,食嘅時候都會特別開心,我哋接落來仲會一直光顧嘅! 💓仲有!我哋每次都系提前預定嘅,所以記得預定穩陣啲!

仲有!我哋每次都系提前預定嘅,所以記得預定穩陣啲!
2024-11-08 445 瀏覽
這家餐廳的裝潢十分漂亮,柔和的燈光,配上米白色的主調,十分和諧舒適。⭐️Mango Paradise 這是一杯清新的水果飲品,主要由芒果、鳳梨汁和蜂蜜柑橘組成。飲品的顏色鮮艷,酸甜的滋味立刻充盈口腔。⭐️時令刺身丼飯這道菜包含三文魚、拖羅、帶子、甜蝦和墨魚,每一種海鮮都新鮮無比,切工精緻。魚肉的鮮甜在口中瞬間化開,搭配著米飯的Q彈口感。⭐️2日1夜南非和牛尾 牛尾經過長時間慢煮,使得肉質極為嫩滑,湯汁濃郁,搭配著薯蓉,很不錯。⭐️幸圓原味梳乎厘 這道甜品的外觀輕盈蓬鬆,內部的柔軟口感。每一口都如空氣般鬆軟。

⭐️Mango Paradise

⭐️時令刺身丼飯

魚肉的鮮甜在口中瞬間化開,搭配著米飯的Q彈口感。

⭐️2日1夜南非和牛尾

⭐️幸圓原味梳乎厘