2024-10-17
幸福咖啡位於葵涌工業區內的一間素食主義餐廳,裝潢格局原始天然又舒適安靜,他們提供各種素食如素食漢堡🍔、 三文治🥪、 壽司🍣和蔬菜沙律🥗等等食品,讓素食者可享用多樣口味和營養豐富嘅素餐。我哋叫咗是日精選芒果🥭泡菜壽司🍣配腐皮千層和牛油果🥑天貝壽司🍣配香煎蔬菜香茸餃🥟套餐,配南瓜湯🎃或沙律。 再加配抹茶豆奶🍵。芒果泡菜壽司🍣內有清甜芒果肉🥭、微辣嘅泡菜、青瓜條🥒和蘿蔔絲🥕,食落清新開胃,適合仍然炎熱嘅天氣。而香煎蔬菜香茸餃🥟,餃子🥟內裏有多種蔬菜絲,包括有紅蘿蔔、黑木耳、椰菜等等,口感十分豐富,味道爽甜清新,調味亦濃淡適中, 不油膩,十分滋味!牛油果🥑天貝壽司🍣,壽司內裏有牛油果🥑、天貝、青瓜🥒同埋紅蘿蔔🥕。天貝係印尼傳統食材,通常由黃豆製成 ,含有豐富蛋白質、優質嘅氨基酸、大豆異黃酮及礦物質如鈣、鎂、鉀等,係一種健康營養又低負擔嘅植物性蛋白質,外型看似豆腐,口感紮實。出奇地和其他食材配合, 味道清新開胃,蘸上醬汁更添美味。另外,腐皮千層外脆內軟滑, 有濃郁嘅黃豆味,非常好食, 有驚喜!抹茶豆奶🍵,抹茶味濃郁甘香,豆奶順滑,不失為呢一餐嘅結尾。總括來說,食物天然冇太多調味料,吃出食材嘅原有
抹茶豆奶🍵,抹茶味濃郁甘香,豆奶順滑,不失為呢一餐嘅結尾。
總括來說,食物天然冇太多調味料,吃出食材嘅原有味道和感受到佢哋用心構思製作產品,即使唔係素食嘅朋友亦可一試。