2024-07-03 1034 瀏覽
✲゚*。 ☕銅鑼灣良心cafe🫶🏻呢間cafe嘅老闆同店員都好有heart❤️用心經營有溫「度」嘅咖啡店之餘 仲致力回饋社會 值得支持💪🏻Cafe內每月都有唔同藝術家作品展🎨食物款式唔少香烤雞翼一共有6隻 辣辣地 幾惹味😋明太子帶子意大利粉面頭兩粒帶子幾彈牙😆個sauce再多少少會更好🤏🏻Tiramisu係cafe自家製 擺盤幾有心思用朱古力醬寫上Go Beyond💫面頭仲有熊仔餅做裝飾 幾得意🤣飲品兩杯都唔錯🫶🏻-✨ 香烤雞翼 ($78)✨ 明太子帶子意大利粉 ($128)✨ Homemade Tiramisu ($68)✨ Matcha Latte ($50)✨ Dirty ($48)+10% service charge-📍 度 Beyond Coffee & Bar @beyondcoffeebar銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖Shop 8, G/F, Workingview Commercial Building, 21 Yiu Wa Street, Causeway Bay
✲゚*。 ☕

Tiramisu係cafe自家製 擺盤幾有心思
用朱古力醬寫上Go Beyond💫
面頭仲有熊仔餅做裝飾 幾得意🤣

飲品兩杯都唔錯🫶🏻
✨ 香烤雞翼 ($78)
✨ 明太子帶子意大利粉 ($128)
✨ Homemade Tiramisu ($68)
✨ Matcha Latte ($50)
✨ Dirty ($48)
+10% service charge
銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖
Beyond Coffee & Bar 的店主係一個好有心♥️嘅老闆,除左醉心於經營咖啡店「度」之外,亦十分致力回饋社會,經常與不同知名及新進藝術家、音樂創作者、攝影師等舉辦攝影展覽、畫作展覽、及舉辦工作坊及慈善活動,部份活動為慈善團體籌款經費,帶比弱勢社羣無限正能量💪🏻,而今次,我地就見到牆上掛滿以父親節為題材,由他們的孩子畫出心目中的「My Daddy is…」,孩子細膩畫出與爸爸一起互動及心目中的模樣,看得出孩子充滿無限創意及童真。很多小朋友年紀細小至五、六歲👏🏻👍那刻頓時也令我想起兒時與爸爸的生活點滴♥️喺充滿愛及藝術感嘅咖啡店,一邊食嘢一邊嘆咖啡,真係特別寫意特別Chill ,呢度嘅食物質素及店員的服務態度都唔錯,係值得推薦比大家去嘅地方👍👏🏻✔️明太子帶子意大利粉🍝($138)明太子醬的份量啱啱好,唔會過鹹,而且剛剛好掛汁,唔會太溜,帶子煎到半熟,所以夠彈牙,好味😋👍✔️香烤雞翼($78/6隻)微辣,非常惹味,一連吃了4 隻😅✔️炸洋葱圈($58)我和好友都好鍾意食洋葱圈,炸得夠乾身,唔會油膩,一邊食一邊飲咖啡/酒,一邊傾計最啱不過🥰✔️春入花俏🌺($88)採用首家鮮玫瑰浸泡高梁白酒

✔️明太子帶子意大利粉🍝($138)

✔️香烤雞翼($78/6隻)
微辣,非常惹味,一連吃了4 隻😅

✔️炸洋葱圈($58)

✔️春入花俏🌺($88)
採用首家鮮玫瑰浸泡高梁白酒 自家洪都拉斯咖啡,呢個配搭好新鮮,未飲已聞到陣陣酒香,飲落又好夾👍☕️而且個拉花充滿春天色彩,靚到唔捨得飲♥️

✔️Mocha☕️($58)
Mocha的咖啡味道不濃,
相朱古力的味道更重,入口香醇濃郁,加上天鵝的拉花,打卡之選😍
2000 瀏覽
1915 瀏覽
2024-06-08 1013 瀏覽
有溫度、態度的咖啡店☕️🥰位於銅鑼灣耀華街的一間Cafe,「度」Beyond Coffee & Bar可以話係與眾不同,特別之處在於小店嘅經營理念🫶🏻度的意思分別係溫度、深度和量度,小店定期舉辦不同的畫展,致力推動共融關愛社會,過去曾為扶康會舉辦展覽、提供場地講機構舉辦活動、聘請SEN畢業生等💪🏻到今次我哋黎到正正有兒童藝術作品展覽暨親子分享活動👧🏼👦🏻牆上掛滿色彩繽紛嘅畫作,別具意義❤️咖啡店嘅重點當然係咖啡☕️呢度都有啲特色嘅咖啡,今次就試咗Orange Coffee,咖啡用上洪都拉斯豆,飲落先fruity後有nutty的感覺,加上鮮榨橙汁,有明顯嘅層次感,味道亦都十分清新,賣相都好打卡,推薦🍊另一杯Plum Sparkling Coffee,第一次飲有氣話梅啡,好有驚喜,餐廳精挑細選揀咗最夾嘅話梅肉,酸酸甜甜嘅感覺,加埋微微嘅氣泡,夏天飲都好爽呀🤩食物方面,除咗有all day Breakfast、仲有好幾款意粉、甜品。我哋就揀咗忌廉明太子帶子扁意粉,份量都幾多,明太子醬沾滿意粉,炒得乾身都幾好食。Egg Benedit同平時嘅有少少唔同🍳並唔係配上蛋黃醬,而係配咗醋、沙律、sour
有溫度、態度的咖啡店☕️🥰

Egg Benedit同平時嘅有少少唔同🍳並唔係配上蛋黃醬,而係配咗醋、沙律、sour dough 等,食起嚟比較清新,又有啲沙律菜🥗感覺上輕盈啲。

📍#度 #BeyondCoffeeandBar (#銅鑼灣美食)
#銅鑼灣 耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

🔖 #吃是真愛_銅鑼灣
  • Orange Coffee
2K
🎨藝術人文放鬆咖啡店☕️-Weekend routine當然唔少得cafe hopping🤭 今次就㨂咗呢個位於銅鑼灣嘅咖啡店 除咗有啡嘆 仲會定期有唔同畫家嘅作品展覽 好有藝術人文氣息🥰 座位唔多 所以要早啲去揾定位😙-🍝忌廉明太子帶子扁意粉 $128帶子大大粒 肉質幾彈牙鮮甜🤪 忌廉醬汁濃厚得嚟但唔會太有負擔 仲有爽脆的明太子粒粒 口感十足😎 而且每條意粉都都沾到醬 好惹味😗-🥯Cream Cheese Bagel $45Bagel上碟時有再翻熱 所以外層都幾酥脆 而入面就係傳統bagel改良過後嘅軟潤麵包感😙 可以㨂配忌廉芝士或果醬 我地當然㨂咗最夾嘅忌廉芝士 又香濃又滑😛-🍰Homemade Tiramisu $68另外Tiramisu都係餐廳嘅主打甜品 果然質素有保證😙 忌廉好綿滑 加上咖啡同朱古力粉末 同濕潤嘅餅乾體 好有質感😍-☕️Flat White $48咖啡走大路nutty口味 都幾濃郁 加上奶泡都幾細滑 正常發揮😗-🌸Plum Sparkling Coffee $58呢杯好特別 係用咗話梅乾配上汽泡水 再加上咖啡😎 所以果香特別出 話梅嘅酸酸鹹鹹 好似有少少似鹹檸七咁
🎨藝術人文放鬆咖啡店☕️

🍝忌廉明太子帶子扁意粉 $128

🥯Cream Cheese Bagel $45

🍰Homemade Tiramisu $68

☕️Flat White $48

🌸Plum Sparkling Coffee $58
呢杯好特別 係用咗話梅乾配上汽泡水 再加上咖啡😎 所以果香特別出 話梅嘅酸酸鹹鹹 好似有少少似鹹檸七咁😂 好啱夏天飲 夠哂開胃解膩😎

📍度 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖
銅鑼灣時代廣場附近一向多隱世Cafe今日經過又發現有間門口幾吸睛的以復古綠色和米黃色作主調 感覺cozy又chill經店員介紹下得知咖啡店以「度beyond」命名別具意思希望帶給顧客有温度,超越只是coffee shop 的感覺小店定期更會與不同團體合作舉辦畫展、義賣籌款和工作坊等活動把藝術帶到店裏,創新又有意義!✩‧₊明太子帶子意大利粉($128) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶帶子煎得半熟彈牙明太子醬份量恰到好處又不會過膩作為輕食蠻不錯✩‧₊ Classic all day breakfast ($138) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶全日早餐有齊煙三文魚、牛角包、滑蛋香腸、香菌、煙肉和沙律顏色色彩豐富又營養均衡打卡之選✩‧₊ Orange coffee ($58) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟿/𝟷𝟶這是其中一款signature coffee把橙汁混入在咖啡裏出奇地夾橙味幾突出味道亦很有層次飲完透心涼✩‧₊ Mocha ($58) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶拉花不錯看着街景飲杯Mocha超級寫意ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕 💕𝟾/𝟷𝟶餐廳另收加一服務費
銅鑼灣時代廣場附近一向多隱世Cafe
今日經過又發現有間門口幾吸睛的
以復古綠色和米黃色作主調
感覺cozy又chill

經店員介紹下得知咖啡店以「度beyond」
命名別具意思
希望帶給顧客有温度,超越只是coffee shop 的感覺
小店定期更會與不同團體合作舉辦畫展、義賣籌款和工作坊等活動
把藝術帶到店裏,創新又有意義!

✩‧₊明太子帶子意大利粉($128)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶

帶子煎得半熟彈牙
明太子醬份量恰到好處又不會過膩
作為輕食蠻不錯

ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶

全日早餐有齊煙三文魚、牛角包、滑蛋
香腸、香菌、煙肉和沙律
顏色色彩豐富又營養均衡
打卡之選

✩‧₊ Orange coffee ($58)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟿/𝟷𝟶

這是其中一款signature coffee
把橙汁混入在咖啡裏出奇地夾
橙味幾突出
味道亦很有層次
飲完透心涼

✩‧₊ Mocha ($58)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶

拉花不錯
看着街景飲杯Mocha超級寫意

ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ
味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕 💕𝟾/𝟷𝟶
餐廳另收加一服務費
  • Orange Coffee
2024-07-02 261 瀏覽
今次黎到哩間咖啡廳,店員介紹咗好多餐廳有愛嘅故事,因為店主會合作好多關愛活動,想聽大家可以去支持下!我聽完就覺得享受美食消費同時,幫襯緊善意餐廳,真係好值得!我嗌左青醬忌廉蘑菇長通粉,味道偏淡,但我喜歡!因為唔會太油膩仲可以食到其他嘢。香烤雞翼,有好多隻,隻隻都好惹味。,微辣!我問鐘意牛油果黑松露炒蛋酸種麵包,好健康!同埋牛油果,蛋都非常足料!最後有自家製草莓 Cheese cake。個人覺得必叫香橙咖啡,香橙鮮汁減走咗咖啡嘅苦澀味,推介一試

我嗌左

香烤雞翼,有好多隻,隻隻都好惹味。
,微辣!

最後有自家製草莓 Cheese cake。
個人覺得必叫香橙咖啡,香橙鮮汁減走咗咖啡嘅苦澀味,推介一試

2024-07-02 209 瀏覽
☕️ Beyond a cup of coffee 💐銅鑼灣行完街 喺耀華街見到間好eye catching嘅coffee shop ✨度 Beyond環境以復古綠色為主 寧靜舒適今個月仲有小朋友畫展Creative Kids以my daddy is …為靈感睇吓爸爸係小朋友係乜嘢形象小朋友嘅畫會令入會心微笑 😊原來Beyond 每個月都有唔同嘅藝術文化同共融慈善展覽除咗飲咖啡之外 仲可以有個空間欣賞吓香港嘅藝術作品☕️春入花梢一杯好有詩意嘅咖啡 拉花好似桃花樹咁加入咗山東玫瑰白酒入口有淡淡清香玫瑰花味 🌹仲有白酒嘅香氣滲出來 🥂💚Jade Ocean Soda賣相清新 入口係清新嘅香橙梳打攪勻之後會變成典雅嘅綠色襯返cafe嘅設計 非常適合夏天飲飲 🍊🥗Classic All Day Breakfast有蘑菇、炒蛋、香腸、煙三文魚同沙律菜好豐富 各款都炒得好香口 🍳🍰 Tiramisu入口好軟滑 咖啡味酒味都好香
☕️ Beyond a cup of coffee 💐

賣相清新 入口係清新嘅香橙梳打
攪勻之後會變成典雅嘅綠色
襯返cafe嘅設計 非常適合夏天飲飲 🍊

🥗Classic All Day Breakfast
有蘑菇、炒蛋、香腸、煙三文魚同沙律菜
好豐富 各款都炒得好香口 🍳

🍰 Tiramisu
入口好軟滑 咖啡味酒味都好香
  • Tiramisu
  • 春入花梢
2024-06-28 177 瀏覽
係銅鑼灣發現左間新cafe😎即刻搵埋朋友一齊去💕🍳全日早餐炒蛋好滑身😚煙肉好煙韌🤪菇炒得好入味🍰提拉米蘇奶香味好濃郁,咖啡好香,同芝士好夾,食落去仲好鬆軟🤪度 (銅鑼灣)📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖
係銅鑼灣發現左間新cafe😎即刻搵埋朋友一齊去💕

🍳全日早餐
炒蛋好滑身😚煙肉好煙韌🤪菇炒得好入味

🍰提拉米蘇
奶香味好濃郁,咖啡好香,同芝士好夾,食落去仲好鬆軟🤪

度 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下8號舖
2024-06-24 179 瀏覽
呢間Cafe喺銅鑼灣,以「度」為名:溫度、深度、量度呢個經營理念值得大大力支持!小店不定期同唔同慈善機構合作,推出唔同嘅畫展或者義賣行動,推動共融關愛社會,好有heart🫶🏻!環境以藍綠色為主調,採光度足,放咗好多唔同嘅畫作,滿滿嘅藝術氛圍,都好適合假日嘅時候嚟嘆杯靚啡☕️,chill一chill!-----------------------------🍳◖Classic All Day Breakfast◗ $138每次到Cafe必點嘅菜式,全日早餐有脆皮腸、煙肉、煙三文魚同炒蛋,配上蘑菇同多士,夠晒豐富又飽肚!🥨◖Mini Scone Duo◗ $52一份有兩件英式鬆餅,切開佢搽上cream cheese,充滿芝士同牛油香氣,質感幾鬆化~🍰◖紐約芝士蛋糕◗ $68芝士蛋糕質感軟滑,會好甜,兩個人share嚟食唔會覺得滯,啱啱好~🧊◖Americano◗ $42🍋◖Orange Coffee◗ $58橙汁咖啡用上洪都拉斯豆,底層係鮮橙汁,加上咖啡液,飲落大有少少甜味,幾清新!🌟Encore指數:8.7/10
-----------------------------

🥨◖Mini Scone Duo◗ $52

🍰◖紐約芝士蛋糕◗ $68

🧊◖Americano◗ $42
🍋◖Orange Coffee◗ $58

🌟Encore指數:8.7/10
今次巧合嚟到銅鑼灣,一間好有藝術感豐富嘅cafe,適逢近期父親節就嚟到,呢間cafe裡面有好多小朋友為父親節創作嘅畫作展出,好可愛又得意!💕經店內嘅負責人介紹,原來Cafe定期會有好多唔同題目嘅畫作做展覽!亦都歡迎小型Party做包場活動,都算有特色!佢推介左我地一啲 Cafe signature食物:⭐慢煮溫泉蛋卡邦尼扁意粉- 卡邦扁意粉味道好creamy, 吾算太膩。⭐All Day Breakfast- 份量好足,顏色豐富,望落都已經好吸引。☕春入花梢- 用烈酒撞入咖啡,有玫瑰花型裝飾喺咖啡面,打卡一流🍸Orange Coffee- 咖啡好有層次感,上面係咖啡,底下 係橙汁,味道甘甜又帶有酸味,幾特别!
佢推介左我地一啲 Cafe signature食物:

⭐慢煮溫泉蛋卡邦尼扁意粉
- 卡邦扁意粉味道好creamy, 吾算太膩。
⭐All Day Breakfast
- 份量好足,顏色豐富,望落都已經好吸引。
☕春入花梢
- 用烈酒撞入咖啡,有玫瑰花型裝飾喺咖啡面,打卡一流
🍸Orange Coffee
2024-06-09
2024-06-10 119 瀏覽
喺銅鑼灣鬧市入面,有間舒適悠閒的咖啡店 @beyondcoffeebar ~ 除咗有得食,仲見到店內有唔少母親節畫~ 原來佢地定期都會有唔同嘅主題~ 嚟緊會係父親節!🍭BIG MAC All Day Breakfast ($178)好豐富嘅all day~ 有牛角包、滑蛋、腸仔、煙肉、煙三文魚等~ 腸仔係芝士腸,煮得外脆內軟~ 🍭忌廉明太子帶子扁意粉 ($128)超香明太子味~ 每條意粉都係沾滿忌廉汁同明太子~ 帶子煮得剛好~ 唔錯!🍭Espresso tonic ($58)點左佢地嘅espresso tonic~ 係沖得幾好,有質素!

🍭忌廉明太子帶子扁意粉 ($128)

🍭Espresso tonic ($58)
2024-06-05 132 瀏覽
耀華街一直都有好多好食嘅餐廳,最近經過發現咗呢間唔算好大嘅cafe,餐廳以綠色作設計,經過耀華街應該都好容易見到。入到去環境都算幾舒服,餐廳不定時會同唔同機構或者畫家有畫展擺設,好適合同朋友chill既好地方,Me time亦得☕️食物方面,明太子帶子意粉好夠Creamy,明太子份量十足,帶子亦夠彈牙,意粉軟硬度啱啱好🍝 牛油果蟹肉沙律份量就唔算好多,女士食嘅話應該啱啱好,男士嘅話就未必夠飽。咖啡方面,味道中規中矩,唔算好有驚喜☕️

• 明太子拼香煎帶子扁意粉
2024-05-24 182 瀏覽
本身睇咗食評,見到佢有橙啡諗住試吓,我專程由九龍過嚟見佢開九點,我大約9:05到,完全未開,但係我Double check多次係OpenRice嘅營業時間係朝早九點!真係很浪費我的時間專程過嚟,我去咗第二度食完早餐之後大約10:00經過見到佢依然未開門😡😡😡希望佢可以update返OpenRice通知正確嘅開門時間以免讓人白行一趟,專程走過來!令我大失預算,非常失望,以此劣評!希望其他人不要跟我一樣,留意清楚,以免白走一趟!
星期六諗住搵間靚cafe坐低hea下,點了all day breakfast,意粉,咖啡。點知原來現場係文化藝術聚會,大聲講,大聲笑,研究他們的畫作,我對你地啲畫冇認識,亦冇心情心理去投入,地想靜靜看書傾計是沒可能。你嘈,我帶headphone聽歌,但最反感係走到你枱前,討論你身後牆上的畫。老闆,你講野點都有口水掛,我地坐係到,你地企係到,食物在枱面,你地冇修養,好無禮貌。你地賣話畫做研討就包場或者講聲,做乜又打開門做生意,又唔出聲。306蚊兩個人,等連食都唔知有冇半粒鐘。食評,意粉很咸,All day breakfast, 咖啡一般我第一次寫評價,真心氣憤。

我第一次寫評價,真心氣憤。
2024-04-27
$306 (早餐)
餐廳命名為Beyond Coffee是因為客人走進餐廳後,除了咖啡,還可以享受不同藝術品🖼️ 會定期和不同NGO collab~🍀🍽️ BIG MAC All Day Breakfast $178- Double Sausage, Double Bacon, Smoked Salmon, Scrambled Eggs, Tomato, Salad, Mushroom, Mini-Croissant牛角包熱辣辣,很脆🥐 煙三文魚捲成一朵花,份量算很多~ 煙肉不會煎得太乾🥓 挺豐富的 All Day Breakfast 🍳 加上甜品剛好夠我們兩個人吃👌🏻🍀🍽️ Homemade Tiramisu $68不算太甜,適合香港人的口味~ 但如果再滑點、再軟綿綿少少會更好!🍀☕️ Orange Coffee $58店員推薦這杯比較特別的咖啡,是鮮榨橙汁底🍹再倒咖啡進去,十分清新開胃🤤🍀☕️ Earl Grey Latte $58拉花不算特別,但Earl Grey 味道很香!🍀想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful

🍽️ Homemade Tiramisu $68

☕️ Orange Coffee $58

☕️ Earl Grey Latte $58

拉花不算特別,但Earl Grey 味道很香!