#MC帶你去旺角.最近天氣涼涼地,勁想食暖笠笠嘅鍋物!➖✨ 廚匯濃湯雞.餐廳主打濃郁雞湯一人鍋物,純天然奶白色雞湯底每日新鮮熬製5小時以上,不添加淡奶及化學元素;店內裝潢以約素色為主,簡潔不花巧,用餐環境寬敞乾淨。➖🥢 胡椒豬肚雞鍋|$58 ✨人氣之選✨.湯底充滿濃郁胡椒香,微微辛辣感;加上紅棗,可以暖胃禦寒!雞件有5至6件,肉質嫩滑;豬肚份量足料,而且爽口唔韌,超好味!仲有鮮甜無渣蘿蔔,足料、性價比不錯!而且主食米線係分開另上,超貼心。➖🥢 濃湯魚三寶鍋|$58.全部鍋物都有小火爐烘住!有齊魚腐、魚片頭、潮州白魚蛋,好足料!潮州魚蛋爽口彈牙,金黃色澤嘅魚腐及魚片鮮味十足!湯底呈奶白色,雞湯鮮甜帶少少雞油香,加上唐芹、木耳、娃娃菜及海鮮菇等,配料豐富又養生滋補!➖🥢 陳醋雲耳仔|$28 ✨推介✨.雲耳堆砌成小山丘,非常豐富!口感薄身爽脆,味道酸酸辣辣,勁開胃!➖🥢 泡椒雞腳|$36.大大隻雞腳有成8至9隻,份量十足!雞腳清脆爽口,泡椒辣味好入味。➖🥢 支裝豆漿|$18(跟餐加配$12).➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

#MC帶你去旺角
最近天氣涼涼地,勁想食暖笠笠嘅鍋物!

✨ 廚匯濃湯雞

🥢 陳醋雲耳仔|$28 ✨推介✨

泡椒雞腳

🥢 泡椒雞腳|$36

支裝豆漿

🥢 支裝豆漿|$18(跟餐加配$12)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
6天前
陳醋雲耳仔
泡椒雞腳
支裝豆漿
3天前 0 瀏覽
冬日里,一锅热腾腾的濃湯,不仅能温暖身心,更是滋补养生的好选择,今天就同家人到旺角的廚匯濃湯雞吃鍋物!花膠濃湯雞鍋独特的天然奶白汤底完全是由多隻全雞熬製5小时以上而成,沒有加任何淡奶及化學元素。有花膠,紅棗,雞肉等滋補食材,雞肉好滑嫩,好似可以一口滑入肚中。還有周菇,木耳和娃娃菜好清甜爽口,連湯底喝起来都格外鲜美好喝,营养丰富!🐟濃湯魚三寶鍋选用新鲜食材制作,包括鱼片、鱼蛋、鱼腐,每一款都是那么爽口彈牙,充滿海鮮的鮮甜。再搭配香芹,木耳和娃娃菜真是鮮美!一直用火燒住鍋,再配上一大碗米線或者薯粉,吃起來好飽而且全身都暖暖的!腐皮釀蝦滑腐皮炸的尤其香脆薄脆,而裡面的蝦滑雪白滑順彈牙,加點甜辣醬非常美味!

🐟濃湯魚三寶鍋

腐皮釀蝦滑
話說近期凍咗(好似話聽日急降🥶),都會想飲啖湯、食吓啲暖胃嘅嘢。咁啱喺旺角見到一間新開嘅雞湯麵店 @thick.soup ,就試吓佢。據店員講佢哋嘅湯底每日熬製成5個鐘,無添加味精。招牌係花膠雞湯鍋,會呈現天然嘅奶白色。不過任性嘅小編,都係叫自己鍾意嘅叫黃酒雞湯鍋。😂😂🤣黃酒雞湯鍋 $58佢所有嘅湯鍋都會跟一個爐同固體酒精熱住,以免天氣太凍,令到個湯凍咗,可以保持一定溫度。黃酒雞湯嘅雞味唔會好浮誇地濃厚,飲得出有一股天然煲出嚟嘅雞味,另外店家都落咗唔少嘅紅棗杞子同薑,所以飲落去薑嘅味道都幾突出,更加暖胃,幾啱女士/寒底人飲。🥣至於黃酒味亦唔係好重,飲落去係舒服順喉嘅。🍺佢哋嘅雞件所選嘅位置肉地都唔少,肉質唔會乾柴,而且都算軟腍。🐣🍗另外每個湯鍋亦都會再跟一兜嘅湯麵,湯麵嘅湯底就同湯鍋一樣。麵底亦可以揀薯粉、米線等等,小編就揀咗薯粉,食落都幾煙靭。碗麵都會有一啲腐皮、芽菜作為配料。味道:8/10另外小編發現都幾多人會叫嘅:魚三寶湯鍋 $58呢個嘅湯底就呈奶白色,入口帶清香嘅魚味,唔會腥。 🐟🐟而所謂嘅魚三寶係魚腐、白魚蛋同魚片頭。小編特別推介佢哋嘅白魚蛋,非常彈牙,魚香突出。☝🏻另外小編

黃酒雞湯鍋 $58

味道:8/10

另外小編發現都幾多人會叫嘅:

魚三寶湯鍋 $58

呢個嘅湯底就呈奶白色,入口帶清香嘅魚味,唔會腥。 🐟🐟而所謂嘅魚三寶係魚腐、白魚蛋同魚片頭。小編特別推介佢哋嘅白魚蛋,非常彈牙,魚香突出。☝🏻另外小編仲要讚一讚佢哋俾嘅娃娃菜份量好多,唔講仲以為自己叫咗菜底。🤣🤣🤣

主食方面,小編就揀咗米線。呢個魚湯相對雞湯會比較清啲,所以食得辣嘅朋友可以加少少辣油,轉變一下味道都唔錯。

味道:7.8/10

泡椒雞腳 $36

泡椒雞腳口感爽口,有唔少骨膠原。🤩而且冰冰涼涼,涼中又帶辣,都幾過癮。

抵食:8/10
服務:7.8/10
環境:7.7/10

廚匯濃湯雞 (旺角)

2024-12-09 0 瀏覽
夜晚嚟到旺角呢度食濃湯米線,咁凍梗係要食返碗熱辣辣嘅米線😂我哋嗌咗一個胡椒豬肚雞湯米線🐥個湯飲落去好濃郁,但係唔會有口渴嘅感覺,入面嘅豬肚都幾多!一定要讚焗雞好滑,而且好有雞味🐤🐤個米線份量好多男仔食就冇問題女仔一定食唔晒🙈🙈另外一陣嗌咗魚三寶😍個魚蛋好彈牙🥰魚腐同炸魚蛋都好重魚味!入面仲有好多蔬菜添,呢個跟薯粉,薯粉係曲曲地嗰隻,食得特別煙靭,而且好吸湯㗎 !仲嗌咗個炸墨魚餅,唔會好油,夠脆呀!點返辣椒醬或者本身嗰個酸甜醬都幾夾❤️❤️
夜晚嚟到旺角呢度食濃湯米線,咁凍梗係要食返碗熱辣辣嘅米線😂

個米線份量好多男仔食就冇問題女仔一定食唔晒🙈🙈

另外一陣嗌咗魚三寶😍
個魚蛋好彈牙🥰
魚腐同炸魚蛋都好重魚味!入面仲有好多蔬菜添,

路過旺角快富街見到一間開咗冇幾耐個餐廳,高朋滿座,叫左陳醋雲耳、泡椒雞腳、濃湯魚三寶鍋、配薯粉☺️☺️🤤🤤好抵食,加加埋埋都係$114陳醋雲耳和泡椒雞腳 $28+$28雲耳一上枱,成碟好飽滿,又健康又好食,對我呢啲追求健康嘅人士嚟講,雲耳又夠爽口,又夠醋味,酸酸辣辣,好啱我口味😋😋如果唔夠辣,仲可以加佢哋店入邊自家製嘅生辣椒溝蒜蓉,清爽得來夠蒜香,又夠辣味,可以提升食物嘅味道正呀😎😎雞腳,肉質爽,份量都好多我一個人食,真係好飽差啲想打包返屋企做第二餐,真係好抵食,但最後好好食,所以都係食😆😆😆濃湯魚三寶鍋,就係以下呢張相,有齊晒魚蛋魚片魚腐,仲有菇同埋娃娃菜,仲有芹菜添,提升咗成鍋嘅香味,清淡得來又好食,配埋個薯粉,真係捧住個肚🤣🤣🤣☺️☺️☺️我覺得間餐廳好抵食,下次我都會再返嚟試佢其他🤤🤤🤤

陳醋雲耳和泡椒雞腳 $28+$28

我覺得間餐廳好抵食,下次我都會再返嚟試佢其他🤤🤤🤤
天氣開始凍,見到新開左呢間,見到佢地既濃湯雞鍋係一人鍋,一個人去嘆都無問題,睇餐牌見價錢都幾抵食.睇返原來佢地每日既湯底熬製達 5小時,先用蒸爐將數公斤重既雞隻蒸足3小時去獲取原汁原味的精華,然後將雞煎香,再將雞汁同精華一同熬製成自然的奶白色,過程不會混合或添加任何化學元素,可以放心食用.我地既晚餐就當然一人一個濃湯雞鍋,店員會俾埋個爐keep住熱個鍋,唔怕凍哂! 我地仲叫埋小食.🍲招牌花膠濃湯雞鍋足足有3-4片大花膠,幾爽口! 雞肉嫩滑,湯汁濃郁,裡面仲有紅棗同木耳,本身可以揀配飯/米線/麵/薯粉等,我就揀左配薯粉,估唔到薯粉勁大碗!! 將薯粉擺入鍋度煮又得,將湯倒落碗薯粉又得! 薯粉吸收哂湯汁好入味! 另外仲可以加配唔同既配料,我就加左潮州魚蛋同魚片頭! 潮州魚蛋好爽,而魚片頭好有彈性,充滿魚香.🍲胡椒豬肚雞鍋呢個加左胡椒勁香! 而且好開胃!! 飲啖湯即刻暖哂,$58咋,好足料,有好多豬肚同雞肉,一樣有紅棗同木耳,都係揀左配薯粉! 今次就另外加配左豬潤!! 豬潤俾得多,而且放係胡椒豬肚雞度好夾,又滋補又補血.🫔腐皮釀蝦滑呢個係招牌小食,賣相唔錯,裡面釀左滿滿的蝦滑,口感豐富! 點埋
🍲招牌花膠濃湯雞鍋
🍲胡椒豬肚雞鍋
🫔腐皮釀蝦滑
呢個係招牌小食,賣相唔錯,裡面釀左滿滿的蝦滑,口感豐富! 點埋酸辣醬食夠哂惹味
🥢椒渣皮蛋
呢道小食係幾開胃,有點辛辣,帶麻香,唔錯
2024-11-22
2024-12-05 0 瀏覽
【旺角•廚匯濃湯雞】@ππππππππππππππππππππππππππππππ人氣特色雞湯米線腐皮釀蝦滑花膠濃湯雞鍋米線胡椒豬肚雞鍋薯粉腐皮釀蝦滑這道菜以新鮮的蝦仁為主角,外裹香脆的腐皮,口感層次分明。蝦滑的鮮甜與腐皮的香脆形成了完美的對比,每一口都讓人回味無窮。花膠濃湯雞鍋米線雞鍋的湯底濃郁,花膠的加入讓湯頭更加醇厚,充滿了海味和雞肉的香氣。米線在湯中吸收了豐富的味道,滑順的口感令人滿意。胡椒豬肚雞鍋薯粉胡椒香氣濃烈,豬肚和雞肉的搭配讓湯底更加豐富。薯粉吸收了湯汁的精華,帶來了特別的口感。豬肚的嚼勁與雞肉的嫩滑相得益彰餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 168✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#旺角美食 #廚匯濃湯雞 #web3旺角廚匯濃湯雞 (旺角)旺角快富街33號地舖
【旺角•廚匯濃湯雞】@

食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 168
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #廚匯濃湯雞 #web3旺角

廚匯濃湯雞 (旺角)
旺角快富街33號地舖
今日收工約咗爸爸食飯,喺旺角見到呢間新開嘅一人一鍋,想暖吓身就入咗去試,兩個人叫咗兩個鍋兩款小菜,食到好飽☺️☺️☺️份量好多,價錢好抵食🤣🤣👍🏻🌟泡椒雞腳 $28👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雞腳份量都多,有成五六隻,好驚喜,呢個價錢冇諗過有咁多隻,上枱賣相都唔錯🤣🤣🤣 食落啲雞腳都好有咬口,好多肉,味道好好👍🏻濃淡適中,唔會話好重味精,感覺都幾健康補充骨膠原一流🤣🤣🤣🤤🤤🤤👍🏻🌟陳醋雲耳 $28👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻嘩😳一上枱,雲耳嘅份量又係好多,成碗滿晒,雲耳好爽口,醃得好入味,酸酸辣辣,好開胃❤️❤️❤️味道上都唔會好重味精,都係健康之選👍🏻🤤🌟濃湯魚三寶鍋 $58 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一上到枱,侍應即刻點火喺個爐度再放上呢個足料嘅鍋物,入邊有魚腐、魚蛋、魚片,份量都係好多,魚蛋好爽口,魚片都係好爽口,魚腐大大嚿🤤🤤個湯頭都幾重雞味,感覺好滋潤好滋補,冬天食成個人真係暖笠笠🥰🥰🥰再配埋薯粉,真係好大份好飽,好抵食呀,呢個份量☺️☺️👍🏻👍🏻佢個鍋底仲有好多娃娃菜周菇朔晒啲湯,感覺好健康個菜又好好味😆😆🌟胡椒豬肚雞鍋 $ 58 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個胡椒豬肚湯真係好好飲呀,我覺得冬天飲真係一流,成

🌟泡椒雞腳 $28👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🌟陳醋雲耳 $28👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🌟濃湯魚三寶鍋 $58 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🌟胡椒豬肚雞鍋 $ 58 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
呢個胡椒豬肚湯真係好好飲呀,我覺得冬天飲真係一流,成碗湯我飲咗好多,大推❤️😍😍😍👍🏻👍🏻
個鍋物份量都係好多🤣🤣🤣雞同豬肚嘅份量都好多,雞好滑溜,豬肚煮得好腍🤤🤤🤤夠火喉,成個鍋物感覺都係好滋補好補身🤤🤤☺️
我呢碗就配咗米線,最後我用埋呢個胡椒豬肚湯嚟撈米線食真係好好食呀🤤🤤🤤
✨✨如果嫌唔夠辣,佢仲有自家製嘅辣椒,都幾惹味🤣

總結嚟講我都幾推薦呢間餐廳,性價比高,又健康又滋補,收工唔想煮嘢食,又唔想食貴嘢呢間真係一流,佢仲有其他鍋物,下次可以再嚟試吓先😋😋😋😋
2024-12-05 0 瀏覽
今日同老公去旺角睇錶,然後發現錶舖附近,新開咗間嘢係食雞鍋煲。天氣凍凍地,食佢就啱晒。餐廳裝修簡潔,好乾淨。我哋叫左兩個小食同雞鍋。雞鍋可配白飯,另外如配米粉、米線同薯粉,裡面有芽菜、腐皮同韭菜等配菜。香辣蓮藕:用左芫茜同辣椒等調味,好有四川風味。蓮藕非常爽口,辣度十足,幾好。蜜糖芥末炸雞件:剛炸起,熱辣辣。雞肉入口軟熟,多肉汁,除咗芥末醬,另外仲有泰式甜酸醬,無論點邊個醬都好好食。客家黃酒雞鍋 (配薯粉):有雲耳、菜同杞子等配料,菜份量多。雞鍋酒味極濃,薑味重,連雞都入晒味。黃酒夠補身,食完暖笠笠,滋補之選。花膠濃湯雞鍋 (配米線):有雲耳、菜同菇等配料,花膠大塊有口感,湯底足料,鮮雞味好濃,雞肉滑,真係原汁原味。

2024-11-30
花膠濃湯雞鍋 $73湯底濃郁得嚟帶陣雞鮮香,原來係每日熬製5小時,製作出嘅湯底呈奶白色,入口滑順,另外雞肉肉質都好嫩滑花膠好足料,有4大舊,膠質豐富,女士們啱晒,配埋米線一齊食夠晒滿足胡椒豬肚雞鍋 $58湯底充滿濃郁胡椒香,暖胃又有啲微辣感,冬天食一流❄️豬肚煮得夠腍,咬落仲有啲彈性,雞肉份量幾多,同樣嫩滑,薯粉亦煙韌滑溜蜜糖芥末炸雞件 $32炸雞外皮香脆,咬開雞肉都保持肉汁,蘸上甜甜地嘅蜜糖芥末醬更惹味香芹墨魚餅 $32墨魚餅煙韌彈牙,仲夾雜住香芹嘅清香,咬落炸粉非常鬆化,再點少少泰式辣醬都好滋味📌廚匯濃湯雞 (旺角)地址:旺角快富街33號地舖🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong #廚匯濃湯雞 #旺角 #花膠濃湯雞 #胡椒豬肚雞 #蜜糖芥末炸雞 #香芹墨魚
花膠濃湯雞鍋 $73

胡椒豬肚雞鍋 $58

蜜糖芥末炸雞件 $32

香芹墨魚餅 $32

📌廚匯濃湯雞 (旺角)
地址:旺角快富街33號地舖

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#廚匯濃湯雞 #旺角 #花膠濃湯雞 #胡椒豬肚雞 #蜜糖芥末炸雞 #香芹墨魚餅
2024-12-04 0 瀏覽
跟朋友去完旺角新世紀廣場,在附近找地方吃飯,剛好經過一家小店,一人一鍋,價錢十分實惠,便進去試一試。⭕胡椒猪肚雞鍋 $58配米線聽說湯底是每天熬 5小時製成,而且無添加的。 湯底奶白色夠香濃,鍋內材料滿滿,有大量豬肚及雞件,米線另上的,份量超級多。⭕胡椒豬手粒鍋 $58配薯粉豬手大件且量多,同樣佈滿鮮菇,白蘿蔔,雲耳等配料,另上一碗份量超多的薯粉。⭕陳醋雲耳仔 $28又是超大碗,滿滿的雲耳,酸酸辣辣,非常開胃。⭕蒜香雞軟骨 $32蒜香味濃,雞軟骨炸得香脆且啖啖肉,好味道。廚匯濃湯雞 旺角快富街33號地舖 #旺角 #旺角美食 #旺角美食打卡 #香港美食 #香港旅行 #香港探店 #花膠雞 #火鍋 #米線 #美食打卡

⭕胡椒猪肚雞鍋 $58
配米線

⭕胡椒豬手粒鍋 $58
配薯粉

⭕陳醋雲耳仔 $28
又是超大碗,滿滿的雲耳,酸酸辣辣,非常開胃。

⭕蒜香雞軟骨 $32
蒜香味濃,雞軟骨炸得香脆且啖啖肉,好味道。

廚匯濃湯雞

2024-11-29
2024-12-04 0 瀏覽
抵食一人雞鍋 每日熬製5小時以上花膠濃湯雞鍋 $73雞肉好多仲整得幾滑花膠都有幾多片湯底奶白色係透過多隻全雞嘅精華熬製至成好鮮味飲完都唔會口乾仲可以揀主食米線/薯粉/飯佢另外一碗上唔係打邊爐咁.胡椒豬肚雞鍋 $58呢個抵食好多豬肚又唔腥仲有蘿蔔、芽菜、腐皮等.小食都有幾款腐皮釀蝦滑:炸得好脆,同出面d點心有得比香芹墨魚餅:墨魚餅彈牙手拍青瓜:有少少辣,青瓜夠爽.廚匯濃湯雞 @thick.soup地址:旺角快富街33號地舖
抵食一人雞鍋 每日熬製5小時以上
唔係打邊爐咁
胡椒豬肚雞鍋 $58
呢個抵食
好多豬肚又唔腥
仲有蘿蔔、芽菜、腐皮等
小食都有幾款
腐皮釀蝦滑:炸得好脆,同出面d點心有得比
香芹墨魚餅:墨魚餅彈牙
手拍青瓜:有少少辣,青瓜夠爽
廚匯濃湯雞 @thick.soup
地址:旺角快富街33號地舖

在寒冷的冬季,旺角的這間雞鍋店無疑成為了理想的避風港。店內環境舒適,讓人倍感放鬆。招牌雞湯濃郁而不油膩,雞肉鮮嫩多汁,讓人一口接一口,令人陶醉。湯中的胡椒香氣撲鼻,暖胃驅寒,讓人瞬間感受到滿滿的幸福感。我的太太對這道湯讚不絕口,直呼過癮。除了雞鍋,店內的魚三寶也相當出色,爽滑彈牙,與青菜和雲耳的清湯相得益彰,再配上特色薯粉,讓整體口感更加豐富。特別是清脆的墨魚嘴,搭配蒜香手帕青瓜,讓每一口都充滿驚喜,清新的味道令人耳目一新。再加上一杯可樂,讓人倍感精神,為這頓美餐增添了不少活力。值得一提的是,這裡的份量十足,對於我這個大胃王來說,絕對是滿足。而且,價格實惠,物超所值,讓人忍不住想要再次光臨。晚餐時段經常高朋滿座,建議有興趣的朋友提前預約,以免失望。總之,這間餐廳的色香味俱全,絕對值得一試!

2024-12-02 0 瀏覽
天氣開始轉冷了,時節正適宜飲啖熱湯暖胃。呢間位於旺角的濃湯雞剛開張,每樣主打都好適宜冬天食呀,又經濟實惠❤️兩個人每人點1個主食+分享1個小食已經好滿足/🍲 濃湯豬三鮮鍋 HKD58 (豬潤、豬粉腸、豬心)食得出佢用心炮製過所有豬內臟,一律唔腥超入味,特別喜歡豬潤,好鮮甜。胡椒濃湯都好搭,食完成個人暖粒粒🍲 花膠濃湯雞鍋 HKD73雞湯略清,啱食唔到辣人士。雞好滑身,花膠是有口感的小桶花膠,養生之選。仲有大量配菜/菇,營養十足!🌼鍋物一律配搭粉面(米線/紅薯)🍲 腐皮釀蝦滑 HKD32唔止煎蝦滑… 用腐皮包住再煎原來會口感加乘‼️ 必點小食每人平均$80 食到個暖粒粒滿足晚餐🩷❤️🧡
兩個人每人點1個主食+分享1個小食已經好滿足/

🍲 濃湯豬三鮮鍋 HKD58
(豬潤、豬粉腸、豬心)

🍲 花膠濃湯雞鍋 HKD73
仲有大量配菜/菇,營養十足!

🌼鍋物一律配搭粉面(米線/紅薯)

🍲 腐皮釀蝦滑 HKD32
唔止煎蝦滑… 用腐皮包住再煎原來會口感加乘‼️ 必點小食

每人平均$80 食到個暖粒粒滿足晚餐🩷❤️🧡

腐皮釀蝦滑
15 分鐘 (堂食)
腐皮釀蝦滑
天氣開始涼涼地,出街食嘢,就自然好想食啲暖粒粒嘅粉麵😌今日行開旺角見到呢間新開嘅港式湯麵館,見到佢賣點系湯底每日熬製達5小時,一定夠曬鮮味,所以就入去試吓:我叫咗佢哋嘅⭐招牌花膠濃湯雞鍋粉線(仲外加咗豬潤)- 雞鍋真係好足料,有厚厚嘅花膠,新鮮嘅豬潤同嫩滑嘅雞肉,再加上呈現自然的奶白色嘅雞湯,真係夠曬鮮味。- 店員仲介紹俾我知,原來湯底先用蒸爐3小時,仲係數公斤重的雞隻獲取原汁原味, 真係夠曬精華👍🏻⭐腐皮釀蝦滑- 小食有四件,腐皮炸得勁脆,蝦滑又夠曬味,吾錯!🥤凍檸檬七喜- 呢個就唔使多講啦,絕對係我哋香港人最愛嘅港式嘅凍飲之一!😝
天氣開始涼涼地,出街食嘢,就自然好想食啲暖粒粒嘅粉麵😌

我叫咗佢哋嘅
⭐招牌花膠濃湯雞鍋粉線(仲外加咗豬潤)

⭐腐皮釀蝦滑
- 小食有四件,腐皮炸得勁脆,蝦滑又夠曬味,吾錯!

🥤凍檸檬七喜
2024-11-25