2024-07-27 4985 瀏覽
🔸茶芥 $20/位 要咗普洱 有助消膩解膩🤭史努比唔系好識品茶 所以唔作詳細評分~有點蠟燭仔keep warm所以一直飲茶都好夠熱 同埋見我哋飲晒就即刻加水呢點系抵讚嘅🥰但$20/位確實貴🔸小食 $20/位分別有橋頭同炸魚仔花生橋頭爽脆 酸酸甜甜系個唔錯嘅開胃前菜🤭炸白飯魚好香脆 不過就脆到唔系好知食緊乜🤣花生同樣香脆 但兩樣炸物都稍鹹🤏🏿👍🏿鐵板西班牙叉燒(半份) $168*呢個要提早預訂 book位嘅時候記得講定🤪*用鐵板上 嚟到嘅時候熱辣辣出晒煙 爭啲焫親嘴🤣即使擺耐咗都仲可以keep warm👍🏿叉燒有肥有瘦 唔會太過肥膩😚雖然佢唔系焦脆嘅燶邊叉 但佢好厚切 食落仲相當軟嫩🤤連瘦叉嘅肉質都非常之淋😳帶少少肥膏位嘅部位就更加唔使講🤭淋得嚟帶肉香 高汁!唯一挑剔系調味稍重 但唔系死甜死鹹嗰種媽媽👩🏻話如果有碗白飯送就正🤣味道: 9/10 (媽媽👩🏻比9.5🤭)性價比: 7/10👍🏿脆焗鮮鳳尾蝦多士 $68/件本身嫌佢貴 但嚟到嘅時候就覺得值一件蝦多士差唔多成隻手掌咁大😳夾起超級有份量多士薄而香脆 唔算太淋油滿滿嘅蝦肉塞爆喺多士表面🤭咬多超級熱 蝦肉爽彈帶少少鮮甜仲要有啲汁bit出嚟
🔸茶芥 $20/位
要咗普洱 有助消膩解膩🤭
史努比唔系好識品茶 所以唔作詳細評分~
有點蠟燭仔keep warm

雖然佢唔系焦脆嘅燶邊叉
但佢好厚切 食落仲相當軟嫩🤤
連瘦叉嘅肉質都非常之淋😳
帶少少肥膏位嘅部位就更加唔使講🤭
淋得嚟帶肉香 高汁!
唯一挑剔系調味稍重 但唔系死甜死鹹嗰種
媽媽👩🏻話如果有碗白飯送就正🤣
味道: 9/10 (媽媽👩🏻比9.5🤭)
性價比: 7/10

河粉炒得夠乾身 連碟底都冇話好多油 抵讚😆
搭配芽菜 韮菜 增加爽脆口感
仲有啲蛋花令成個河粉更加香
Overall顏色夠靚夠深 夠惹味但調味唔會過重😚
難得連史努比都覺得好食嘅炒河~
雖然價錢貴 但呢個質素媽媽👩🏻話拍得住酒店水準
而且份量足 性價比唔算太低🤭
性價比: 7/10
秘製醬乾炒九肚魚河粉

👌🏿流心奶黃月餅(FREE)
唔系系咪臨近中秋 所以最後仲有奶黃月餅送🤣
但其實都仲有成個幾月🤔
史努比一向唔太鍾意食月餅 不論傳統新式 除非佢系雪糕😂
蛋黃呈半流心狀態 可惜食落蛋黃香唔太明顯
月餅偏甜同埋有少少痴牙 感覺上有啲滯🥴
不過系送嘅就費時咁多要求啦😂相信佢都系出面來貨架姐~
味道: 6/10

服務: 8.8/10
衛生: 8.6/10
抵食: 6.8/10
4天前 0 瀏覽
—很貼心地有溫茶器 食住前菜揀嘢食香炸蝦棗($108)除咗蝦膠豬肉仲加入咗馬蹄 豐富口感輕蘸淡雅酸醋汁 增添風味羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯($98)進入秋冬時節需要飲d滋潤湯水補身羊肚菌同松茸營養價值頗高 燉完湯菇菌味仍醇厚 暖入心脾臘味炒芥蘭($188)當造芥蘭翠嫩爽脆沒有半點兒甘澀加入炒到好有穫氣嘅臘腸膶腸片跟臘肉 滿是油潤惹味香氣蟹粉海皇炒飯($298)彷彿每粒飯都俾蟹膏雞蛋包裹著炒得乾身不油膩 有蝦同帶子作配料—————————————————張公館 銅鑼灣登龍街18號V Point 29樓
很貼心地有溫茶器 食住前菜揀嘢食
香炸蝦棗($108)
除咗蝦膠豬肉仲加入咗馬蹄 豐富口感
輕蘸淡雅酸醋汁 增添風味
羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯($98)
進入秋冬時節需要飲d滋潤湯水補身
羊肚菌同松茸營養價值頗高
燉完湯菇菌味仍醇厚 暖入心脾
臘味炒芥蘭($188)
當造芥蘭翠嫩爽脆沒有半點兒甘澀
加入炒到好有穫氣嘅臘腸膶腸片跟臘肉
滿是油潤惹味香氣
蟹粉海皇炒飯($298)
彷彿每粒飯都俾蟹膏雞蛋包裹著
炒得乾身不油膩 有蝦同帶子作配料
—————————————————
張公館
銅鑼灣登龍街18號V Point 29樓
4天前 0 瀏覽
本來套餐都無咩期望,就係因為家姐鍾意食大閘蟹所以至叫…但真係從未試過要幫隻蒸熟左嘅蟹再清潔一次至敢食..相入面肚果個位已經係抹乾淨返..本來都係好似響泥度拎上黎一樣得個燉湯唔錯,但其他食物都係一般般.. 至此一次..唔推薦亦唔會再黎。唯一係服務員阿姨好好禮貌,態度比高級過佢地嘅好好多(可能係只掛著啲熟客啦… 我又無叫鮑參翅肚),簡直係拯救左成餐飯嘅體驗👍🏻請好好珍惜呢幾位姨姨服務員🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
之前有一次喺到食商務午餐覺得幾好,今次黎試下夜晚都幾正bor🤤 一樣有開揚既維港海景🌊,裝修古色古香,難得全院滿座,證明佢地既質素有保證😌 野食方面宜家推秋冬系列🍂,可以試到時令野食又有新鮮感,味道都唔錯ga😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)臘味炒芥蘭 🐷🔥🥬 - $188 (好味指數:😍😍😍😍)一到秋冬🍂好多人都開始食臘味,所以就叫左呢個菜,佢地用左臘腸、膶腸同臘肉去炒,感受到唔同肉既鹹香,質感油潤煙韌,亦有清香既玫瑰露香味,配埋芥蘭🥬食就啱啱好,就咁食就鹹左少少~ 芥蘭🥬炒完都保持到顏色翠綠,爽脆得黎唔會硬,旁邊仲有啲清新帶有煙燻香味既三色椒🫑,連埋臘味食都唔錯~脆焗鮮鳳尾蝦多士 🦐🍞 - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)一件係48蚊,我地叫左兩件~ 呢個係傳統小食,唔係到到都有ga😜 廚師👨🏻‍🍳首先會打左蝦膠🦐先,跟住將蝦膠🦐釀落方包🍞上面,再加埋新鮮游水鮮蝦🦐烤焗,真材實料👍🏻 焗到金黃色,口感酥脆,唔會油膩,質感爽口彈牙又鮮甜,想清啲可以點埋隔離酸酸甜甜既沙律醬🥗,同埋有黑醋汁既沙律菜🥗一齊食~蟹粉小籠包 🦀🥟 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)一隻係68蚊,小編叫左兩件~ 除

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
臘味炒芥蘭

臘味炒芥蘭 🐷🔥🥬 - $188 (好味指數:😍😍😍😍)

蟹粉小籠包

蟹粉小籠包 🦀🥟 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
一隻係68蚊,小編叫左兩件~ 除左臘味,秋天🍂當然要食蟹🦀啦😜 個小籠包🥟夠薄皮又唔會穿,裡面見到要超多既蟹粉🦀,感受到香濃醇厚既蟹膏🦀同埋蟹肉🦀既鮮甜,亦有豬肉🐷既香甜,多汁鮮香幾好食😋
杏汁豬肺湯

杏汁豬肺湯🥣 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個係經典既工序繁複又滋補養顏既湯🥣😍 新鮮豬肺🫁係粉紅色,買翻嚟啤水至少半個鐘,將
啲血水🩸、潺水全部冲曬出嚟,直至豬肺變白,跟住切件落鑊乾炒,清除多餘水分同臊味~ 杏仁就預先浸一晚再攪碎,再用豆漿袋隔渣,煲出嚟既湯🥣清甜潤喉幾正🤤
鮮蝦雲吞生湯麵

鮮蝦雲吞生湯麵 🦐🥟🥣🍜 - $98 (好味指數:😍😍😍😍)
啲雲吞夠大隻飽滿,皮薄餡靚,裡面有大大隻既爽口彈牙蝦肉🦐,連埋豬肉🐷做餡惹味鮮甜~ 而啲幼麵🍜滑溜Q彈,索到湯底🥣清香既麻油味,感覺唔錯~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
蟹粉小籠包
杏汁豬肺湯
鮮蝦雲吞生湯麵
6天前 0 瀏覽
約咗幾位朋友食個farewell lunch,揀了去飲茶,朋友介紹,所以去了這間試試。我們四位被安排坐在窗邊,觀景不錯,見到維港,地方也坐得舒適,枱與枱之間保持適當距離。當天我們主要點了他們的招牌點心,還有鐵板叉燒,食物可參考以下相片,不過不是全部,抱歉忘了影相,全部都中規中矩,不錯的,不過以這個價錢就沒有特別驚喜。講到服務態度,亦都是中規中矩,這個價錢,沒有特別的耐心,沒有特別的服務質素,亦不太願意回答你的問題,例如,又是他們提議我們join會員,但又沒有耐性解釋,可能我們不是熟客。總括來講,我只會去一次。
總括來講,我只會去一次。
2024-10-12
2024-11-14 0 瀏覽
🧡大閘蟹季節🦀但唔想食得咁辛苦 想懶人包咁樣食蟹粉 就一於食返啲蟹粉餸菜🤣🦐香炸蝦棗 丸子天然鮮甜有蝦味 ,炸後外皮酥香,大大粒好彈牙🍜花膠雞絲菊花姬松茸羹 飲落好順口,濃郁高湯熬成湯底,配以精選花膠,啖啖足料矜貴♋️蟹粉稻庭烏冬 稻庭烏冬配上大量蟹肉、蟹膏、蟹黃 淨係睇見都流晒口水蟹肉鮮嫩,烏冬煙煙韌韌,再灑上少少花雕酒同醋提鮮 撈勻之後入口啖啖鮮味!!🐚蟹粉扒時蔬 新鮮清甜既蔬菜配以濃郁甘醇既蟹粉,實在係無人能抵抗呢種令人回味無窮既滋味!!😋😋😋天使與惡魔 原來係咁解😳L

天使與惡魔 原來係咁解😳

L
2024-11-13 0 瀏覽
餐廳環境舒適,擁有寧靜雅致的氛圍,結合了傳統與現代的裝潢設計,落地大玻璃窗,可以眺望海景,最近仲推出了一系列的秋冬菜式!⚇蟹粉小籠包比普通小籠包大隻,皮薄餡多,口感豐富,每一口都能品嚐到濃郁的蟹粉香味,湯汁鮮美,好好食😋⚇脆焗鮮鳳尾蝦吐司酥脆的吐司釀上彈牙的蝦膠及鳳尾蝦,再配上特製醬汁,每一口都充滿驚喜,外脆內嫩,超正!⚇鐵板西班牙黑毛豬叉燒招牌必食!黑毛豬叉燒肉質鮮嫩多汁,鐵板加熱後的香氣撲鼻而來,帶著微微的焦香,味道濃郁而不膩口,超好食😋⚇臘味炒芥蘭臘腸、潤腸、臘肉與芥蘭的搭配相得益彰,臘味鹹香,芥蘭清脆爽口,簡單卻不失美味,秋冬必食!⚇蟹粉稻庭烏冬稻庭烏冬麵條Q彈有勁,搭配上細膩的蟹粉湯汁,味道鮮美,蟹香味突出!整體嚟講,食材新鮮,菜式美味,而且可以睇到海景,good!

⚇蟹粉小籠包

⚇脆焗鮮鳳尾蝦吐司

⚇鐵板西班牙黑毛豬叉燒

⚇臘味炒芥蘭

⚇蟹粉稻庭烏冬

整體嚟講,食材新鮮,菜式美味,而且可以睇到海景,good!
2024-11-12 0 瀏覽
星期日帶老媽子去威,去咗銅鑼灣V-Point 29樓嘆茶,而且有埋海景view,簡直係放假好去處。張公館鮮帶子粿外觀清新可人,薄薄的粿皮包裹著新鮮的帶子和鮮蝦,帶子本身的鮮甜味道在嘴中迸發,好好味!四川蝦餅外面的包子口感香脆,內餡帶有微微的辛辣感,每一口都能感受到新鮮蝦仁的彈性和香氣,夠哂開胃。荷香鮑魚瑤柱珍珠雞第一次食有鮑魚嘅珍珠雞!認真難忘!打開包裹,就已經散發着荷葉的香氣,內餡材料豐富,食完滿有飽足感!香煎黃金糕外皮金黃酥脆,內部柔軟香甜,味精甜度適中,搭配清茶最好不過。除了美食,張公館的店員服務態度也讓人印象深刻,隨時關心客人的需求。此外,茶壺能夠保持溫熱,這樣的小細節讓用餐體驗更加貼心,加哂分。

張公館鮮帶子粿

四川蝦餅

荷香鮑魚瑤柱珍珠雞

香煎黃金糕

• 張公館鮮帶子粿
2024-11-12 0 瀏覽
Restaurant: 張公館 (銅鑼灣登龍街18號V Point 29樓)最近到了一家位於海邊的高級中餐廳,體驗非常愉快,作為一家高檔中餐廳,環境優雅,佈置考究,俾人一種舒適奢華的用餐體驗。餐廳的服務都非常周到,服務生熱情專業,隨時注意顧客的需求,確保每位顧客都能享受到最佳的用餐體驗。總括來說,這一家是值得推薦的餐廳,無論是美麗的海景、誘人的點心,還是細緻的服務,都讓我的用餐體驗💯分 😋脆皮叉燒包外皮金黃酥脆,甜甜地,內餡則是嫩滑的叉燒,簡直食唔停~張公館蝦餃皇叫得蝦餃王,佢真係好大粒,入邊嘅蝦肉超級大,每一口都能感受到蝦肉的鮮甜與彈性,西班牙黑毛叉燒油脂分布均勻,肉質鮮嫩多汁。黑毛豬肉的獨特風味,輕輕一咬,就可以感受到肉質的豐腴及香氣~

脆皮叉燒包
外皮金黃酥脆,甜甜地,內餡則是嫩滑的叉燒,簡直食唔停~

張公館蝦餃皇

西班牙黑毛叉燒
2024-11-08 0 瀏覽
假日約左朋友飲茶,好中意來呢度因為有個開揚海景睇,一邊嘆茶一邊睇景好寫意😊職員服務很好,仲會主動幫手加茶😆⭐️張公館帶子粿招牌名菜必點!比蝦餃更好食更豐富😍蝦餃上面有鮮帶子和蟹子,有帶子的鮮味同時又有蝦的爽口彈牙,食完好滿足😊⭐️蟹粉小籠包小籠包一隻一籠,很精緻,餐廳好貼心拿起吾會漏汁,小籠包皮薄餡靚,咬一小口勁多湯汁流出,濃濃的蟹粉味,令人欲罷不能!⭐️脆脆笑哈哈個名好得意!脆脆=油炸鬼,哈哈=蝦肉!腸粉包住油炸鬼,油炸鬼好酥脆,內裡仲有蝦肉,蝦肉很彈牙,口感好豐富🤩⭐️櫻花蝦蘿蔔糕蘿蔔糕煎得很焦香,蘿蔔糕面充滿著櫻花蝦,配埋辣椒醬食一流👍⭐️酥皮菠蘿叉燒包新鮮即制,外表金黃酥脆,層次很豐富,外脆內軟,包很足料,每一啖都充滿住叉燒😆⭐️生磨蛋白杏仁茶一打開蓋有好香濃的杏仁味,同一般的杏仁茶不同,蛋白很大塊,底下有一層蛋白好似希丁般滑溜,飲完很舒服⭐️桂花五色糕好似彩虹甘美!層次分明,黃色是芒果味,紅色是火龍果,最上層充滿桂花香味

⭐️張公館帶子粿

⭐️蟹粉小籠包

⭐️脆脆笑哈哈

⭐️櫻花蝦蘿蔔糕
蘿蔔糕煎得很焦香,蘿蔔糕面充滿著櫻花蝦,配埋辣椒醬食一流👍

⭐️酥皮菠蘿叉燒包

• 桂花五色糕
  • 蟹粉小籠包
  • 櫻花蝦蘿蔔糕
2024-11-07 0 瀏覽
秋風起,又到食蟹的季節,這晚訂好位,跟朋友來這家高級中菜餐廳食蟹粉小籠包。餐廳裝修古樸,但相當優雅,如果坐近窗邊會將香港美麗的夜景盡收眼底,可惜當晚全場爆滿了,我們未能安排在窗邊。想不到平日也滿座了,所以訂位非常有必要,可以順便要求窗邊位置。點餐了,重點還是蟹粉小籠包,也沒點很多,食物都在水準之上。✴️鐵板西班牙叉燒(半份)$168用鐵板上,所以煙火氣十足,西班牙伊比利亞豬出名口感像牛肉,但他的叉燒卻非常淋滑,筋位卻脆脆的,非常好食,墊底的黃豆吸了肉汁味道也不錯。✴️花膠雞絲菊花燴蛇羹/位 $198秋天也是食蛇的季節,朋友說這裏蛇羹也做得出色,這是我第一次食蛇羹,只點了一人份。上桌後大堂經理貼心幫我們多準備了一個小碗,可以share吃。味道我還挺喜歡的,料好多,不過我不知道哪些是蛇肉🤭。還可以加薄脆,檸檬葉,菊花是我意想不到的,挺清香的。✴️蟹粉小籠包/隻 $68真的好好吃,可以說是灌湯小籠包,湯汁非常多,加上鮮香的蟹粉,果然跟普通的不一樣,每一口都嚐得到蟹粉的甘香,肉也是滿滿的,加上蟹粉,味道都提昇了。現在想想還在回味着。✴️臘味炒芥蘭 $188有肉還是需要點個菜的,單價有點高,說是炒菜,我

點餐了,重點還是蟹粉小籠包,也沒點很多,食物都在水準之上。

蕎頭/花生魚仔

✴️鐵板西班牙叉燒(半份)$168
鐵板西班牙叉燒(半份)

✴️花膠雞絲菊花燴蛇羹/位 $198
花膠雞絲菊花燴蛇羹/位

✴️蟹粉小籠包/隻 $68

✴️臘味炒芥蘭 $188
臘味炒芥蘭

有肉還是需要點個菜的,單價有點高,說是炒菜,我覺得他的臘味給超多的,比之芥蘭多好多,所以算超值了。芥蘭處理的過程有削了外面皮,剩下了肉,反而更爽脆了,我朋友說沒了她不喜歡的苦澀,清甜,加上臘味的咸香,也是秋天必點之選。

總結,挺不錯的一餐,環境舒適,食物真心好味,難怪可以這麽旺場。未能安排窗邊有些可惜,下次要早點預訂窗邊位,有遺憾才有下次再訪的理由。
蕎頭/花生魚仔
鐵板西班牙叉燒(半份)
花膠雞絲菊花燴蛇羹/位
2024-11-04 499 瀏覽
與長輩們吃飯,當然要帶他們到一間高質的中菜館。銅鑼灣的「張公館」必定係不二之選!位於V Point 29樓,更可飽覽維港景色!現在餐牌更新推出秋冬推介,主要有大閘蟹及各款蟹粉小菜等,今晚我們便叫了以下餸菜:🔸羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯燉湯滿滿的菇菌味,非常香濃,滋潤養胃!🔸蟹肉扒豆腐嫩滑的豆腐上鋪滿蟹粉!好滑好美味,大滿足!🔸香炸蝦棗蝦棗是潮州人過節必吃的經典菜色,象徵團圓的吉祥菜。長輩指定要吃,還不斷讚這𥚃做得非常出色!🔸上湯牛油大蝦煎脆米粉底超級大塊的脆米粉底,脆卜卜又香口!而上湯牛油大蝦是另外上的,先把脆米粉底弄碎沾上湯羹去食,口感特別。大蝦頭爽口大隻,好好味!
🔸羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯
燉湯滿滿的菇菌味,非常香濃,滋潤養胃!

🔸蟹肉扒豆腐
嫩滑的豆腐上鋪滿蟹粉!好滑好美味,大滿足!

🔸香炸蝦棗

🔸上湯牛油大蝦煎脆米粉底

2024-11-02 564 瀏覽
今日去了銅鑼灣同朋友去食中菜。"張公館"潮式中菜。好清雅的裝修,中式風格。羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯/位香炸蝦棗蟹枌扒時蔬蟹粉海皇炒飯羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯湯好香濃,有濃郁的菌香,湯色清澈。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻香炸蝦棗蝦膠鮮甜爽口彈牙!外脆內軟香香脆脆!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蟹粉扒時蔬又到食蟹的季節,蟹粉好多滿滿在菠菜上面。蟹粉海皇炒飯好多蟹粉,有蝦,帶子......飯炒到粒粒分明,好濃濃的蟹皇和蛋黃香味。茶~$20/位小食~$20/位
今日去了銅鑼灣同朋友去食中菜。
"張公館"潮式中菜。
好清雅的裝修,中式風格。
羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯/位
香炸蝦棗
蟹枌扒時蔬
蟹粉海皇炒飯

羊肚菌松茸竹笙花菇燉湯
湯好香濃,有濃郁的菌香,湯色清澈。
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

香炸蝦棗

蟹粉扒時蔬
又到食蟹的季節,蟹粉好多滿滿在菠菜上面。

蟹粉海皇炒飯
好多蟹粉,有蝦,帶子......
飯炒到粒粒分明,好濃濃的蟹皇和蛋黃香味。

茶~$20/位
小食~$20/位

2024-11-02 413 瀏覽
我今日放工後,約同好友去位於銅鑼灣登龍街18號 29樓的張公館食晚餐,環境舒適,面對九龍方向的夜景,十分美麗。店員推介蟹粉美食,因為時令蟹季只得2個月,要及時進食呀!我地看左餐牌之後,就點左:蟹粉小籠包2隻 $136,香炸蝦棗4隻 $108,蟹粉扒豆腐 $238,蟹粉伴稻庭麵1位 $128,茗茶2位 $40,小食2位 $40。整體黎講係新鮮食材,上檯時熱辣辣,就十分好味和好食;我最欣賞蝦棗,炸得香口,餡料嫩滑和蝦味濃郁;蟹粉扒豆腐賣相吸引,豆腐幼滑;蟹粉小籠包好味;蟹粉伴稻庭麵好食。

• 蟹粉扒豆腐
  • 蟹粉伴稻庭麵
  • 香炸蝦棗
  • 蟹粉小籠包
到了秋冬還是得吃點大閘蟹🦀😄張公館是一家位於銅鑼灣的finedining中餐廳🏮無論是用餐環境還是美食質量都非常高級😎餐廳不大但是有一個很大的包間🤵寬敞的用餐區和雅致的燈光營造出溫馨且不失高雅的氛圍👔感覺適合各種聚會和商務宴請哈哈!·🌟馳名紅燒潮州翅 $298/1位現在優惠價!原價要$498!平時總是愛吃碗仔翅🥡終於吃了把真的魚翅哈哈,紅燒潮州翅色澤紅亮😌湯底非常濃郁,翅筋也都很軟糯,每一口都能感受到濃濃的海鮮味🌊仿佛將大海的精華都濃縮在了一碗湯裡。·🌟蝦棗 $108蝦棗之前在潮汕火鍋店就有吃過🦐他們家的外皮比較彈嫩🍤裡面的蝦肉又鮮又嫩🥰一口咬下去,香氣四溢。一人兩顆份量也剛剛好,沾上酸甜的醬料,讓人回味無窮。·🌟蟹粉鍋巴2件 $114蟹粉醬香濃郁😋鍋巴又脆又香,比較像米通的口感。可以自己用鍋巴去沾蟹粉🦀味道特別鮮甜。真的希望可以多配一點鍋巴,越吃越想吃!·🌟蟹粉伴稻庭麵 $128/1位這道蟹粉伴稻庭麵🍜手擀的麵條很有口感,配上濃郁的蟹粉醬汁和醋🥹吃完完全開胃了,如果分量可以多一些就更好了!

🌟馳名紅燒潮州翅 $298/1位

🌟蝦棗 $108