2021-03-22
飽受疫性困擾,作為一個成年都冇得飛既香港人,梗係要諗辦法調節下內心既不平行啦!有見及此,我就黎咗呢間德國餐廳食晚飯啦!德國🇩🇪菜出名大份好食😋,我照舊點返一份喊豬手同香腸,再額外加多碟西班牙海鮮炒飯!喊豬手炸得好脆,入面既肉好嫩滑而且入味!大大份的,食得我好滿足!餐廳仲好細心咁配咗份介辣醬比我同雞蛋沙律比我,一啖喊時一啖甜,體驗非常唔錯!德國香腸大大條,仲有薯角做伴碟,份量同豬手一樣多呢,香腸肉味濃厚,配上酸味味的茄汁,整個配搭另人難忘!最後係西班牙海鮮炒飯,整體符合水平,飯既味道都非常突出,但海鮮既表現反而平平無奇,令呢個送唔能夠有好既表現,期待下次既進步。晚餐既尾聲用一杯足料芒果沙冰個總結,成個晚餐體驗不錯,希望下次來臨時,能夠品嘗到超水準既西班牙海鮮炒飯啦!